nuk duam te behemi kombe arap as europjan,sepse ne kemi nje kombe ,komb shqiptar.
nuk duam te behemi kombe arap as europjan,sepse ne kemi nje kombe ,komb shqiptar.
Shqiptar me fe islame .
Ne boten e sotme sthot dot keshtu si ty zotrote se te merr dallga dhe te con per lesh.Ketu ku jemi kemi dy zgjidhje o ketej o andej, se ndryshe nuk ben, e merr vesh cfare luhet apo jo?Nuk mund te ket nje zgjidhje ndryshe, ose jermi me njerin krah ose me tjetrin.
ps;Nuk i kam vndosur une keto rregulla por ca te tjer,une z thjesht, e thjeshtoj me shume pyetjen delikate,por qe ka shum rendesi per te ardhmen ton si komb.
I nderuar suliot ,
ajo qe nuk paskemi kuptuar sipas mendimit tim , eshte se ky vend (territoret shqiptare) nuk e kane te keqen nga feja . Ato e kane te keqen nga pozicioni gjeografik dhe strategjik qe ju ka rene per hise . Kjo eshte arsyeja qe asku8sh nuk na merr nen sqetull se te gjithe e duan rruge kalimi . Askujt nuk ia mban b..ytha ta marre dhe mbaje me force , nderkohe qe askush nuk eshte i interesuar qe te forcohet. "Shkalla qe te çon neper apartamente nuk e ka asnjehere luksin e apartamenteve !"
Mos te te jap argumentet historike te cilat ti besoj i njeh shume mire .
Ne daç kristian , ne daç mysliman , ne daç budist e ne daç majmunist te behemi ne te njejtin trajtim do te marrim .
Kjo eshte arsyeja qe therresim ne ndihme jo fene , por shqiptarine , forcimin e shtetit , kombit dhe ekonomise shqiptare me qellim qe te behemi faktor te pakten mbi 60% te interesave tona , pra te hyjme ne loje .
Te huajt prandaj nuk na lene te behemi, shtetare dhe poltikane prandaj na shesin , fama e kombit tone ka qene ne zenit kur kemi perdorur formulen e mesiperme qe te thashe.
Dhe sipas mendimit tim kjo eshte e vetmja zgjidhje !
Kam nje koment Suliot.
Nese e kam kuptuar mire ate qe ke thene , ju mendoni se ne duhet te jemi ne njeren ane. Une mendoj se shqiptaret jane ne njeren ane dhe ajo ane eshte shqiptaria. Ne shqiptaret jemi nje kombe qe kemi nje indentitet kombetar shume te dallueshem nga te tjeret per nga gjuha, kultura, traditat por edhe feja. Ne jemi nje popull evropian qe jetojme ne Evropen juglindore dhe qe aspiartat tona politike jane shume te qarta. Ne keshtu siq jemi po me kete indentitet kombetar, po me kete indentitet kulturor, po me kete indentitet fetar ( shumica me perkatesi islame dhe ne tolerance dhe mirekuptim te plote me vellezerit e krishter qe jane nje pakice ), mund te vazhdojme rrugen drejt realizimit te aspiratave tona per integrim ne BE . Ne kemi nje balanc te krijuar mes besimeve fetare me shekuj qe ka rezultuar me nje tolerance fetare qe eshte veshtire ta gjesh diku tjeter dhe qe per dallim nga popujt per rreth e mos te them edhe me ata te Evropes kemi formesuar nje indentitet te dalluar kombetar prej atij fetar.
Une nuk shoh kurrefar rreziku per kombin shqiptar ne rrugen e tij per prosperitet dhe fuqizim. Shqiptaret me keto vlera qe kane dhe me deshiren e mire per te ngritur standardin e perqafimit e vlerave universale te pranuara nga popujt e qytetruar ku demokracia, respektimi i te drejtave te njeriut jane themeli, si dhe ruajtja e aleances shume te natyrshem me SHBA dhe shtetet e fuqishme te NATO-se jane garanati me i mire .
Zerat qe flasin per nevojen e rishikimit te indentiteti kombetar, fetar ose kulturor nuk jane gje tjeter vetem qellimkeqija . Ata njerez duan te prishin kete balanc qe me aq menquri e kane krijuar breza e breza shqiptaresh patriot dhe te menqur.
Nuk duhet te jemi te krishter per te qene pjese e Evropes , sikurse nuk duhet te jemi me teper muslimane per te pasur perkrahjen e botes arabe.
Ne duhet te jemi vetevetja, keta qe jemi dhe fusha ku ne duhet me teper te orientohemi duhet te jete shkollimi, puna dhe ruajtja e indentitetit kombetar, duke vazhduar ruajtjen raporteve te mira mes veriut dhe jugut, mes lindjes dhe perendimit , mes besimeve fetare dhe diversitetit kulturor.
Eshte e turpeshme qe dikush si shoku Ismail per qellime shume perfide dhe duke perituar ne kurriz te popullit te tij , prek ne keto gjera kaq te shejta per ne.
P.s Suliot shume nik i qellura, uroj te jesh edhe me origjine Suliot
SHKOZA nga Prizreni
ATDHEU MBI TE GJITHA
Shqiperis i duhet nje fe (cila do qofte ajo, pervec islamit) e them kete pa u marre per keq nga anetare qe i perkasin kesaj feje.Bota sot eshte ndare ne linja qe duken qart per ata qe kan sy largpames,dmth;evrop,rusi,arabi qe te treja keto grupime formojn nje trekendesh qe per fat te mire apo te keq, pika e takimit i bie ne territorin ton kombetar,dhe kjo nuk eshte gje e mire, per vete faktin se gjithmon lufta zhvillohet ne vijat ndarese.Ne nuk kemi mbeshtetjen absolute te askujt, per vete faktin, se nuk i perkasim 100% asnje grupimi, gje qe krijon mosbesim ne palen qe do te na futi nen influecen e vet,pra eshte e qart qe na duhet te ndryshojm dicka per tu ber nje ne te gjitha drejtimet.
Ju thoni se feja tek ne eshte ne rang te dyte pas atij kombetar, dhe une them se Shqiptaret kan humbur aq shume na keto fet saqe eshte absurde te thuhet e kunderta,po ju jap nje shembull te fresket, ne kohen qe NATO bombardonte armiqt tan,dalin ca trima fetar( tradhetar dhe dashakeqes do ti quaja une)dhe duna ti ven zjarrin atyre qe na dolen krah dhe na dhan ndihm per Dardhanin ton, dhe kjo nuk eshte asgje, se deri me sot Shqiptaret kan vuajtur me shume per buke, po kure te mbushin barkun mire do fillojn keto punet e fes dhe ruajna zot nga budallenjt(flas per nja 20 vjetet e ardheshme).
Kijeni mire parasysh nuk do gjejm kurre HARMONI kombtare nese nuk rishohim mire keto punet e FEO_STRATEGJIKO_DIPLLOMATIKO,(Mos harroni cfare ka then Pashko Vasa koh me par)
Mua personalisht ajo qe me cudit me shum eshte se;cfare duan Shqiptaret ne islam???
1 JEMI RRACE E BARDH DHE EVROPIANT PERENDIMOR JAN FEMIJET TAN
2 NA PELQEN TE JETOJM SI EVROPIANT DHE MARIM SHEMBULLIN E TYRE NE TE GJITHA DREJTIMET
3 NESE DUAM QE BOTA TE NA BESOJ ne rrradhe te pare do duhet qe vete ne te besojm njesoj, ne kohe paqeje feja tek ne ka efekt te ngadalshem, por kure vjen fjala per luft, historia na tregon, se ne kemi vellavrasje ne emer te fes dhe shtyses se atij qe na vje per te na pushtuar,dhe lufta eshte koha kure shfryhen inatet e mbajtuara gjate e te mbuluara me nje hipokrizi te madhe,ate hipokrizin ton te poshter qe spo na hiqt kurre.
PS;mos i merrni keto qe thash me lart per te keq, une nxierr ne pah historin ton te kaluar dhe flas ne emer te saj, dhe gjerat perseriten nese nuk ndrushon drejtimi i rrjedhes, (fakeqesisht)
E verteta te vret rende nganjehere, dhe shpeshhere nuk duam ta degjojme.
Per sa i perket Ismail Kadarese, Shqiperia do ishe me mire, me perpara me e njohur, me e perparuar sikur te kishe me teper njerez si zoti Kadare.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Kadareja kam pershtypjen se me keto shkrime po tallet me ne. Ai ben barazimin Katolik - Identitet Evropian, kurse vete jep shembullin me te keq ne mes Evropes, duke mbajtur nje emer tipik te identitetit jo-evropian (sipas logjikes se tij) Ismail. Ndryshimet se pari duhet ti filloje nga vetevetja, e mandej te filloje ta trajtoj popullin shqiptar si nje turme qe ai mund ta drejtoje sipas tekave te tij ditore.
Sa e ceket!
Kadare lodhet kot me katunaret e Kosoves qe jane myslimane dhe enveriste ne te njejten kohe.
Uh, sa e thelle! Kadare si "qytetar" qe eshte, si ti keshtu, i marum prej brumit enveristo-komunist dhe me nje tradite muslimano-ateiste, nuk ka te nevoje fare te lodhet me keto pune, se askush nuk po e detyron, por me sa e shoh, ka mbetur pa frymezim, se nuk e ka me Enverin afer dhe tani po na e ben rolin e udherrefyesit te rrejshem.
Krijoni Kontakt