Close
Faqja 5 prej 24 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 238
    Te pakten le te ndryshojne Shqiptaret e Shqiperise ne kete drejtim. Me pas me siguri ne te ardhmen do te marrin shembull dhe Shqiptaret e tjere.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Pavarësishte se jam kundër asaj që thotë Kadare, është e vërtetë se kombi shqiptar ka një nevojë urgjente që të pastrohet njëherë e mirë nga orientalizmi, i çdo lloji (feja, huazimet gjuhësore, kulturë, zakone, art, kuzhinë, racë etj)
    dhe pastaj do shohish nje skelet te perkryer, ne nuk kemi vlera tona prandaj huazojme ngaq te tjeret

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Këtë e thonë njerëzit butakë....pa kocka dmth. Ata kanë nevojë për "mishra" të huaj dhe për paterica arabo-ameriqiane.
    -

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga sajmiratn Lexo Postimin
    dhe pastaj do shohish nje skelet te perkryer, ne nuk kemi vlera tona prandaj huazojme ngaq te tjeret
    Ka disa njerez qe sa do pula te kene ne kopshtin e vet, ajo e komshiut i duket me e majme. Ka shume perkufizime per kete kategori.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Te pakten le te ndryshojne Shqiptaret e Shqiperise ne kete drejtim. Me pas me siguri ne te ardhmen do te marrin shembull dhe Shqiptaret e tjere.
    Pa shpresa edeh nuk jetohet. Nganjehere te huajt edeh e teprojne kete islamizmin shqiptar. Une isha ne kosvë per here te pare pas njezet vitesh qelloi festa e bajramit qe une e quaj festa e ëmbelsirave...
    U habita kur erdhen e trokiten ne deren tone dhe hynen nje grup femijesh, te gjithe te paster, te veshur aqë bukur si ne dasem, me lane pershtypje, ata kerkonin bombona..;une kisha harruar keto festa, ne ate kohe isha progresit per mos te thene ateist...feja sme interesonte fare...

Te nesermen poashtu vijoi festa, gati 6 dite derisa u hargjuan embelsirat.;dhe mbaroi, me nuk shifje islamizem dhe jeta vijonte, pinim birra si dikur...
    Pra te ne islamizmi nuk eshte i demshem, nuk eshte vullgar i çmendur, thjeshte eshte i qetë dhe kete do ia rekomandoja popullit tim e jo nje islamizem rrenjesor e te qmendur...

Nuk u be nami se hengri populli 6 dite embelsira ne mesin 365 ditve !

Mirepo tmerrin ma shpien keta te huajt qe vijne me disa propozime banale e sidomos me veshje qoroditese qe nrron krejtesishte pejzazhin shqiptar ku e bene perseri lara lara me nje kthese mbrapa te thuash 600 vjeçare.;;ky pra eshte tmerri e jo nje feste fetare sme frigon aspake, eshte kaluese.

Nev na duhet nje fe muslimane e pastert pa ndrrim pejzazhi drejte modernizimit, te mos na pengoje kjo fe kete rruge poashtu as ne skemi pse ti pengojm ata fetar qe nuk pejne deme par thjeshte e mbajne fene e tyre ne harmoni me te gjithe popullin shqiptar pa dallim e pa demtim me nje fjalë kemi nevoj per njerez te civilizuar e jo te prapambetur.

shendet
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Feja ne Kosove,ata qe nuke mundin me krye shkollimin,dhe ata qe nuke dine fillozofi,e marin librin e Shenjte dhe ja nisin me ndryshue,dhe me ndryshue,nji dite do ta ndryshojne krejte,feja,i ka rregullat e veta,ajo ashtee njejte si kristiane sikurse muslimane,vetem gjuha,sepse ritet jane te njejta,kure e lexon kuranin shqipe,dhe biblen shqipe ateher ashte e njejte qka shofin ketu ndryshim?e pyes vehten,syneti ashte mare prej hebrejve,alkoholin e kane pimur sulltanat dhe hoxhallaret gjithmone,turkia bile ma se shumti i shitke venecis alkohol,kurkuje nuke i ka interesu feja kure,gjate shekujve,mirepo HARAQIN e KISHES DHE TE XHAMISE SHIHET NE HISTORI QKA KANE BAMUR FET.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Feja ne Kosove,ata qe nuke mundin me krye shkollimin,dhe ata qe nuke dine fillozofi,e marin librin e Shenjte dhe ja nisin me ndryshue,dhe me ndryshue,nji dite do ta ndryshojne krejte,feja,i ka rregullat e veta,ajo ashtee njejte si kristiane sikurse muslimane,vetem gjuha,sepse ritet jane te njejta,kure e lexon kuranin shqipe,dhe biblen shqipe ateher ashte e njejte qka shofin ketu ndryshim?e pyes vehten,syneti ashte mare prej hebrejve,alkoholin e kane pimur sulltanat dhe hoxhallaret gjithmone,turkia bile ma se shumti i shitke venecis alkohol,kurkuje nuke i ka interesu feja kure,gjate shekujve,mirepo HARAQIN e KISHES DHE TE XHAMISE SHIHET NE HISTORI QKA KANE BAMUR FET.
    hoteli,
    Mos ua shti friken te tjerve edhe pse ke te drejte deri dikun, te behemi pesimista; se besoj ende qe do vije deri te ai libri shenjte se atehere do mbarojmi edhe si komb !
    kam rike ne te ardhmen se gjendja ekonomike po keqesohet gjithekund ne bote poashtu edeh te ne e mos nje dite po debarkojne ata sheiket ma keto libra te shenjta dhe me dollar e te na mbulojne se ajo eshte strategjia e tyre, jemi popull i vogel dhe nga skamja mashtrohemi shpejte pra ketu eshte rreziku jo vetem ne kosove por ne te gjitha trojet shqiptare.
    Andaj duhet qelur syte e te hapim vende te punes per te rinjet qe mos te bijmi vehten deri aty qe te na shkelin te tjeret me propaganda fetare...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Vetëm injorantët që nuk dinë asgjë rreth historisë kombëtare e thonë këtë. Mua më vje gjynah prej paditurisë tënde.

Përkundrazi pasi të hiqni zgjebën arabe, do të shihni lëkurën e pastër ilire.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Pa shpresa edeh nuk jetohet. Nganjehere te huajt edeh e teprojne kete islamizmin shqiptar. Une isha ne kosvë per here te pare pas njezet vitesh qelloi festa e bajramit qe une e quaj festa e ëmbelsirave...
    U habita kur erdhen e trokiten ne deren tone dhe hynen nje grup femijesh, te gjithe te paster, te veshur aqë bukur si ne dasem, me lane pershtypje, ata kerkonin bombona..;une kisha harruar keto festa, ne ate kohe isha progresit per mos te thene ateist...feja sme interesonte fare...

Te nesermen poashtu vijoi festa, gati 6 dite derisa u hargjuan embelsirat.;dhe mbaroi, me nuk shifje islamizem dhe jeta vijonte, pinim birra si dikur...
    Pra te ne islamizmi nuk eshte i demshem, nuk eshte vullgar i çmendur, thjeshte eshte i qetë dhe kete do ia rekomandoja popullit tim e jo nje islamizem rrenjesor e te qmendur...

Nuk u be nami se hengri populli 6 dite embelsira ne mesin 365 ditve !

Mirepo tmerrin ma shpien keta te huajt qe vijne me disa propozime banale e sidomos me veshje qoroditese qe nrron krejtesishte pejzazhin shqiptar ku e bene perseri lara lara me nje kthese mbrapa te thuash 600 vjeçare.;;ky pra eshte tmerri e jo nje feste fetare sme frigon aspake, eshte kaluese.

Nev na duhet nje fe muslimane e pastert pa ndrrim pejzazhi drejte modernizimit, te mos na pengoje kjo fe kete rruge poashtu as ne skemi pse ti pengojm ata fetar qe nuk pejne deme par thjeshte e mbajne fene e tyre ne harmoni me te gjithe popullin shqiptar pa dallim e pa demtim me nje fjalë kemi nevoj per njerez te civilizuar e jo te prapambetur.

shendet
    Kreks pajtohem me ty kur thua se duhet ruajtur tradita islame e shqiptareve. Shqiptaret e perkatesise islame e kane ruajtur fene islame te shendosh shume mire duke mos lejuar fanatizmin ekstrem te zene rrejnje ne kete mes. Kjo eshte shume e rendesishme qe te vazhdohet edhe me tutje te ruhet tradita islame e kultivimit te fese ashtu te paster dhe pa ndikimet qe po kane tendence te futen nga disa shtete te lindjes.

Gjithashtu e njetja gje vlene edhe per besimtaret e krishter qe duhet ta ruajne dhe kultivojne traditen krishtere pa lejuar futjne e fanatizmit krishter nga qarqet e ndryshme ekstreme te krishtera.
    Ky balance i drejte i formesuar me shekuj nga te paret tane duhet te vazhdoj te respektohet dhe te perkrahet. Kjo ka funksionuar tek shqiptaret dhe do te funksionoj pa problem. Tashme ne kohen moderne shtetet dhe popujt e qytetruara vlerat i kane vendosur ne diverisitetin kulturor, gjuhesor dhe fetar .

Ne asnje moment nuk duhet perkrahur zerat qierres , qofte edhe te disa pseudointelektualeve ose fanatikeve te ndikuar nga krisherizmi fanatik ose edhe nga islamizmi ekstrem se duhet prishur kete balanc. Shqiptaret e perkatesise fetare muslimane e ndjenje veten shume krenar me perkatesin kombetare dhe fetare, sikurse ma merr mendja e ndjejne po kete krenari edhe te krishteret shqiptare.
    Perqaresit, gjakeprishurit, servilet dhe fanatiket prekin keto dy gjera te shejta per shumicen e popullsise shqiptare .
    Njeri nder ta per fat te keq eshte edhe Ismail Kadare, ish komunisti, enveristi, servili dhe i krishteri qe flete ne emer te shqiptareve dhe perfiton per vete ne kurriz te ketij populli liridashes dhe te denje .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    feja Katolike Shqipetare,ashte ma e pasterta ne EUROPE bile edhe ne bote,Feja muslimane Shqipetare deri me sot ashte ma e pasterta fe ne krejte boten,dhe kete nuke munde ta ndryshoje kurkushi,PSE,sepse morali i SHQIPETAREVE ashte ne nivelin ma te larte per keto dy FE dhashte ZOTI dhe ti ruajme keto FE ne kete menyre si i kemi ruejte gjate SHEKUJVE,dhe nuke do te kemi problem,kerkoje falje qe nuke jame njohes i fes Greko BIZANTINE,mirepo deri me sot ne pergjuthesi keto dy fe kane shume gjana te perbashketa,sepse gjuha dhe tradita nuke harohen pa mare parasysh se me qfare feje kemi qene para 200 300 vjete.

Faqja 5 prej 24 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •