Close
Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 238
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    feja Katolike Shqipetare,ashte ma e pasterta ne EUROPE bile edhe ne bote,Feja muslimane Shqipetare deri me sot ashte ma e pasterta fe ne krejte boten,dhe kete nuke munde ta ndryshoje kurkushi,PSE,sepse morali i SHQIPETAREVE ashte ne nivelin ma te larte per keto dy FE dhashte ZOTI dhe ti ruajme keto FE ne kete menyre si i kemi ruejte gjate SHEKUJVE,dhe nuke do te kemi problem,kerkoje falje qe nuke jame njohes i fes Greko BIZANTINE,mirepo deri me sot ne pergjuthesi keto dy fe kane shume gjana te perbashketa,sepse gjuha dhe tradita nuke harohen pa mare parasysh se me qfare feje kemi qene para 200 300 vjete.
    Është knaqesi e madhe kur lexoj rreshta te bukur me nje zgjuarsi te perkryer si nga Shkoza dhe hoteli, nje shembull te tillë do duhej te ndjeknin edhe intelektualet e akademiket tanë e jo te qajne drrasa per inat te njeri tjetrit shkojne e shkretojne ne dem te kombit pa kurrfare pergjegjesije...
    Mendimet e tyre i kan qfaqur permes librave te tyre besoj se qorra nuk jemi, ai qe don te lexoje njehere e kupton qellimin e nje vepre, shkrimtaret skan nevoje per komunikata e intervista, kumbanat rrehin per ata qe i kane veshet...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 08-07-2009 më 09:43
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga tora-bora Lexo Postimin
    ketij far kadares ja ka Pshu...rr turinin Rexhep Qosja.
    qosja eshte sherbetor serb o shoki.
    sa per fe mos ja rruni bubin as Rugoves as Kadarese se nuk keni aq tru qe ti pergjigjeni ketyre gjerave.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    I nderuar Gerrard!
    Nuk jam në dijeni per autenticitetin, per vertetesinë e gjithë atyre që ke postuar pas prononcimit të Kadares, se Shqiptarët, janë viktima të një feje tjetër ...!
    Por, nga studimi i vepres së Kadares, duket si çuditshëm, por asnjehere gjerat nuk vijne rastesisht dhe, realisht në to perherë ka qene dhe eshte qendrimi i tij si shkrimtar i perkedhelur, oborri e kuzhinash, si njeri që bojatis dhe zbukuron regjimet dhe pergjithesisht të fortet. Ndersa shqiptaret, si te kete nje zemerim patollogjik i paraqet si viktima, me cektesi gjenetike dhe ndjenja të theksuara raciste.
    Veprat e Kadarese jane te pandara nga dhuna shteterore dhe si të tilla, lirine e njerezve Kadare nuk e koncepton jashte kesaj dhune, perkundrazi i ben fajtorë shqiptaret ne vecanti masat e varfera sepse nuk pranojne nje dhune tjeter, te importuar e mundesisht andej nga u intereson përbindëshave.
    kisha nje fare respekti per shkrimet e tuaja por e shof qe qenkam gabuar.
    kush kishte bithe te shkruante kunde diktatures ne ato vite o Astrit?? me duket qe je pjese e 200 petritave akoma ti.vetem Qosja Nexhmija dhe nje pakice mosperfillese jane kunder Kadarese
    sa per viktima te fese tjeter mjafton te lexosh historine e Shqiperise dhe e kupton pastaj se kush nga fete eshte vendosur me dhune.
    Ndryshuar për herë të fundit nga skampin : 08-07-2009 më 10:14
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2009
    Postime
    92
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    sa per fe mos ja rruni bubin as Rugoves as Kadarese se nuk keni aq tru qe ti pergjigjeni ketyre gjerave.
    Nese qosja qenka sherbetor serbi,ateher pra kadareja qenka 2 here apo ma shume here me sherbetor ndaj serbit,apo grekut apo ndaj rusve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2009
    Postime
    19
    Shqiptaret nje sofer njerezish e me kater fe.Ani,ato nuk pengojne,por feja duhet ti sherbej kombit e te kete elementin kometar.Ne i perkasim kater feve por kemi nji gjuhe dhe te gjith duhet te flasim,te pershendetemi,te urojme,te lutemi shqip e jo arabisht apo ndonji gjuhe tjeter.Shqiptari,me shqiptarin,ne token e shqiptarit e te pershendetemi ne gjuhe te huaj,a nuk eshte kjo...Pra jo qao,adio e selamalejkym,por tungjat jeta,mire u pafshim,mire ardheshit,duhet te jet per te gjith shqiptaret pa marr parasysh ciles fe i takon ai sepse mbi te gjitha ai eshte shqiptar.Pra ti mund te jesh 12 ore musliman e 12 ore katolik ose ndonji fe tjeter por mos harroni te jeni plot 24 ore shqiptar.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    Qosja ishte i vetmi qe Ramis Alise tek Zeri i Amerikes,intervistuar nga Elez Biberaj i beri thirje apo lutje qe ai sistem kishte marre fund,ne ate kohe dhe duhet te kishe prapanice apo vision atehere.Kombetaret ne i quajme Serb,dhe SERBET patriot.
    Eshte mendimi im personal,dhe fakte s'kam.
    tung

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    jua tregoj nje rast ne kosove ne nje familje ne qytetin e Klines gjysma e familjes eshte e krishter apo katolike e gjysma tjeter eshte muslimane pa shifni çdo te thote per shqiptarin feja pra jemi shembull ne bote apo jo?keshtu duhet te vazhdohet se ne jemi Shqiptar dhe vetem Shqiptar

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Le te flasim me fakte dhe argumenta dhe jo sic na vin ne per mbar, te provojm nje her te kunderten e asaj qe thote Kadare,dhe pastaj le te bejm komente per shkrimin e tij.Argumenti dhe fakti eshte keshtu;Shqiperia u coptua dhe zvogelua si komb e territor,fale gafes se tyre duke marre fen islame (me dhune dhe pa dhune)dhe me kete gaf i dhan krah fluturues, politikave serbo-greke,te cilat e shfrytezuan ne maksimum,ket punen e fes dhe ja dolen mban,na moren tre te katertat e territoreve tona, para osmane mos me shume, kjo ishte vlera e kesaj gafe, dhe sot e kesaj dite po e paguajm ,ne menyra te ndryshme dhe faji na ngelet neve dhe vetem neve se nuk degjuham nje her njerzit e zgjuar qe ka nxierr kombi yn.

Nese dikush do te provonte te kunderten e asaj qe thash me lart, do bente mire te mendohej shum mire, se ajo qe thash eshte e verteta dhe vetem e verteta, na pelqen apo jo.

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Tani Kadare si njeri i ngritur me kulture etj etj e di mire qe Shqiptaret duhet te merren me gjera me te vlefshme keshtu qe ne kete rast e perkrah ate qe ka thene .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Po e them dhe une pa ofendime;
    Islami =NGADALSHMERI E GJITHANSHME,kulture,edukim,menyre jetese,munges demokracie ne familje,qe do te thote dhe mbare kombtare,mos respektim i te drejteva tye njeriut etj etj, pse kerkoni me ze te lart per te hyr Evrop, ku keto qe thash me lart jan gjerat me elementare te bashkesis Evropiane????Jo o zoterinj mos e ngrini zerin per ne Evrop,POR DREJTOHUNI rruges se mekes se nuk mund te pretendosh ne te njejten koh te pish qumesht ne dy krah, dhe ketu ku jemi ne, qumeshtin me te afert e marrim nga ATA qe jan rraca jon dhe kultura jon, dmth ajo EVROPIANE,.

Duhet nje here e mire te mari fund kjo pune.

CFARE DONI TE BEHENI KOMB ARAB APO EVROPIAN? SE KESHTU PERKTHEHET KJO PUNA E FES PER TE GJITH ATA QE S'HAN PYKA NGA PUNET E FEO_DIPLOMAO_IDEOLIGJIS.

Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •