Shume gjera jane thene per simbolizimin e shqiponjes me dy koka. Une akoma kam ngelur e paqarte sepse shume te tjere thone qe e verteta akoma s'dihet. Nese ju dini dicka do jeni te lutur ta thoni qe te shuhet kjo paqartesi. Ju faleminderit!
Shume gjera jane thene per simbolizimin e shqiponjes me dy koka. Une akoma kam ngelur e paqarte sepse shume te tjere thone qe e verteta akoma s'dihet. Nese ju dini dicka do jeni te lutur ta thoni qe te shuhet kjo paqartesi. Ju faleminderit!
Shpend grabitqar, me dy koka akoma me e keqe. Per mendimin tim bejne mire ta nderrojne sepse na ka sjelle vetem ters vec vuajtje ka pas Shqiperia.
Henri Anderson was here.
le ta bojm i dele me tre koka
Qetesi!
Shoket lexojne!
po pa kok fare si mendoni ju?
**Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.
nga sa di une dy kokat te cilat jane ne kahe te kunderta me njra tjetren tregojne pr percarjen e shqiptareve mes njeri-tjetrit ne shekuj
PAUCA SED MATURA
Nje mendim eshte qe per ceshtje te simetrise eshte me dy koka, se s'mund te ishte me nje koke lart se do dukej si qukapik. Kete gje e kam vene re dhe ne disa shqiponja te ndryshme qe simbolizojne ndonje skuader apo dicka tjeter.
shqiponja me 2 koka, ka qene simbol qe ne kohet e lashta.
fiset ilire ndihmuan piron e epirit ne shume beteja, dhe mbas shume fitoresh, piroja i epirit i quajti ose (i consideroi) kryetaret e fiseve ilire vellezer, dhe te cilet ne shenje respekti per piron e epirit, e quajten shqiponje, dhe shtuan dhe nje koke shqiponje ne flamur.
ky do te ishte shpjegimi im ne lidhje me kete teme
nuk e di nqs. eshte e vertete
miqesisht piter
Flamurin e trasheguam nga KASTRIOTET e lavdishem.
Shqiponja me dy koke nuk eshte vetem simbol i shqiptareve.
Perandoria Bizantine e kishte kete steme te veten.Edhe sot e kesaj dite ne Malin e Athos valevitet ai flamur.
Gjon Kastrioti, mendoj une, si mik i Bizantit e beri te veten shqiponjen.
Historite me Piron nuk i di.
me pak fjale nuk ishte gjon kastrioti por gjergj arianiti ai qe i fali flamurin( dhe njerzit ne drejtimin e tij) skenderbeut, sa per info ai ishte nje ndere pretendentet per fronin e bizantit.
gjithe te mirat
alxhedi
nje shpjegim te shqiponjes sone me dy krena mund ta lexoni ne kete link: shqiponja
Krijoni Kontakt