Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 127
    Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Gjelosh Prekaj, unė s'mund tė flas me ty, kur ti gjendesh nė njė gropė me pleh. Po tė zgjas dorėn dil nga aty, dhe shiko ēka shikoj unė kėtu sipėr.

Bėhu burrė e kundėrshto. Ti nuk mė ke kundėrshtu asgjė, ti vetėm ke cituar fjalėt e mia, dhe ke shprehur mllef.

Pėr ty asnjėherė nuk kam pas ndonjė mendim tė keq, po me kėto qė thu ti qenke fare mė i zi se sa kėta kopilėt muxhahedinė. Beso qė ti je njė muxhahedin veēse i njė lloji tjetėr. E muxhahedinė njėsoj janė si katolikė is muslimanė si ortodoksė.

E kam thanė 700 herė pėr mu osht me ranci kombi. E ti mėsoje historinė edhe njė herė, e poqese ke nevojė pėr fallsifikim tė paktėn fallsifikoje si duhet, trego se ku po i mshon me ēekiē se s'po tė kuptoj fare.

T'kanunit Shqiptar njerezit e shofin me sy te ndryshem, per shume mysliman te iesh Shqiptar don me than te jesh mysliman. Disa te tiere e shofin t'kanunit mysliman veq se si ni turk, (t'pakten nga ana ndergjegjesore).
    Pra unė thjesht kam lindur nė njė familje qė vetėm nominalisht pranoi Islamin, edhepse asnjė familjar imi, asnjė stėrgjysh, kurrė nė familjen time nuk ėshtė falė askush as nė xhami as nė shtėpi, as nuk kemi agjėru asnjėherė. Edhe ti tash u bane me mė "linēue", si njė turk?

Ti le qė nuk e ke atė mundėsi/fuqi, po edhe po ta kesh nuk do duhej t'a bėje.

Unė nuk e shoh shqiptarėsinė si muslimanizėm, por unė e shoh shqiptarėsinė si jo-muslimanizėm.

Dhe pėrderisa krenohem me shqiptarėsinė time tė pastėr, vetėm pse nuk jam i ndotur nga islamizmi tė njėjtėn kėrkoj nga ti, tė mos ndotesh nga kjo fe aziatike qė ty tė ka ardhur nga Jeruzalemi. E njajta fe asht, thuj ēka dush, argumentoje si tė duash, dhe pėrsėri krishterimi dhe islami mbesin e njajta fe, i njajti m'ut.

Krejt ēka po predikon ti, mund ta pėrmbledhė me dy fjalė: Leje mu'tin, merre kakėn.

A ėshtė mirė kjo sipas teje.

Ashtu mendon ti por e verteta ashte e kunderta.
    Jo unė nuk po mendoj, por unė po tė shtroj fakte para syve.

Ēka ka mujt me ndikue feja katolike tek stėrgjyshi jem para 100 viteve i cili jo veē s'ka lexu fare vepra tė Naimit po as nuk ka dit shkrim lexim, ka jetue nėpėr bjeshkė, aty ka mbajtė zakone shqiptare, pa i lexu fare as veprat e De radės as Naimit, as Samisė etj.

Kallxo ēka ka ndiku pra vepra e Naimit te njė stėrgjysh imi? Sot prej atij stėrgjyshi jemi 30 shtėpi malėsorėsh

Jan knue kanget e viershat, rilindasit frymezimin e moren diku, ate e gjeten tek te paret tone dhe tek luftetaret clirimtar qe nuk pushonin duke luftuar armikun dhe vlleznit e tyen qe ishin ba bashke me to.
    Po mirė a knoi kėso kangė edhe Dervish Shaqa???

A nuk tė vjen turp qė sipas logjikės tande Dervish Shaqėn duhet me sha??? A??? A tė vjen turp pėr qėndrimin tėnd?

Shumica e myslimaneve u qune ne lufte kur e pane se turku po i shiste tek kopilat e tyne serbo/grek.
    Jo oj kabile jo, mėsoje historinė pak ma mirė, se muslimanėt janė ēu nė luftė menjėherė pas islamizimit. Islamizimi masiv ka ndodh rreth shek. 18-19, ēka domethanė sa ma herėt muslimanėt shqiptarė s'kanė mujt me luftu thjesht pse s'kanė ekzistue.

E ndash mos me zgat bisedėn pa nevojė, thuje kur, nė cilin vit e paskan fillu luftėn muslimanėt?

Besa jo, se te nje gjakut jena dhe te pushkes dhe te penes iem ken, por do e kan perdor pen e pushke per Shqipnin (pa dallim feje) do te tiere i kan perdore kundra.
    Po mirė bre, po unė s'kam kurgja kundra ktu me ēka ke thanė ti. Ka e ka pas tradhėtarė gjithėmonė, po kjo nuk tė jep ty arsye me iu thanė turq shumicės shqiptarėve, veē pse nuk i gjujzohen atij Papės tan. Shqiptari nuk i gjuzohet kurrkuj.

Nėse ti don me luftu kundra islamin, ule pak atė pėrqindjen e shqiptarėve, psh sa iu gjuhesh nė qafė 70% qė shumica nuk kanė interes pėr fenė, ma mirė osht me ju gjujt nė qafė njė grupi tė vogėl, si psh Wahabitė. Edhe e drejton luftėn nė kahun e duhur, edhe e ul numrin e armiqve,. edhe e shmang vėllavrasjen.

Tui fillu prei Sulit n'Mirdite dhe ne Malsine e madhe n'at kohe sikur niani prei tyne te nderronte fene ate e vritshin ose ai u arratiste.
    Sigurishte kto fanatike nuk e paskan ndie vedin Shqiptar dhe nuk paskan ken te tille?
    Kjo qė thu ti ėshtė njė injorancė e pa fre dhe vėllavrasje. Pse?

Pse ti je duke na e shfaq atė kulturėn lokale tė Mirditės. Jashtė Mirditės kudo ke tė islamizuar (po e pėrsėris: nominalisht), Puka ka tė paktėn 20% muslimanė.

Mirdita e ka lidh fanatizmin katolik me shqiptarėsi. Mos harro se tė njėjtėn gjė e ka bėrė psh Llapi e Gallapi, qė ti nuk je duke i pėrfshi nė Shqipėri, kėto dy krahina nė kufi me Serbinė e kanė lidh muslimanizmin me Shqiptarėsinė, sepse ishin zona kufitare me Serbinė, dhe kjo iu ka nevojit nė atė kohė, dhe shumica e kėtyre njerėzve nuk janė falė e as sot nuk falen, as nuk mbajnė fenė, por identiteti ka qenė i atillė qė tė mbrohen nga shkjau.

Megjithatė pėrsėri nė zonat qė unė po i pėrmend nuk ka pasur fanatizėm tė atillė qė njeriu tė vritet pse ndryshoi fenė. Para lufte njani u martue me austriake edhe a ba katolik, midis katuneve tė Kosovės, edhe ka marrėdhanje tė mira me krejt njerėzit pėrreth.

Kurse ti na thu me i vra shqiptarėt veē pse nuk i pėrulen njė Pape polak a gjerman??

Kjo qė thu ti nuk ėshtė shqiptari. Nėse thėrreth pėr shqiptari thirr pėr shqiptari, nėse thėrret pėr katolicizėm, thirr pėr katolicizėm, mos na i ngatėrro gjanat kėtu.

Kan pas arsimim kan pas, por ne turkoarabishte dhe gjithshka ka ken untishqiptare dhe pro islamo turkoarabe.
    Gjelosh, je tuj ra fyllit me ni vrimė e po tu doket melodia e mirė.

Shqiptarėt nė ish-Jugosllavi nuk kanė pasur kurrėfarė arsimimi, kanė qenė 90% fshatarė, edhe nė kohėn turkut nuk kanė pasur kurrėfarė arsimimi. Nėse kanė pasur atėherė lėri pallavrat e sill dokumente. Historia nuk shkruhet qysh ki qef ti. DOKUMENTET???

Mvaret se kuite ia kan pas dreitu pushken.
    Qfare thue mor, po kure kekan leiue shkollat per jo-myslimanet qe te bahna "qullashe"?
    Tė krishtenėt kanė pas njė traditė kishtare e cila ka vazhdu, sido qė tė jetė, ka vazhdu, nga mesjeta e kėndej, pastaj kanė ardh edhe jezuitėt etj.

Qė tė mos dalim nga tema mė sill listėn e atyre qė luftuan nga viti 1.800 e deri mė 1912???

Mos fol marrina he burre se vetem ato jo-myslimane qe e mbanin pashallekun me force leioheshin me e pas, kurse te tieret duheshin qe te ishin mysliman, qe te kishin pushtet.
    Jo, jo, nuk asht marri, se a nuk po tė shkon mendja qė turqit ia kanė shtue emrit tė tij njė -Kara, qė nė gjuhėn e tyne dmth I ZI??????????

Pse i zi? Pse simas menjes turqve ky Bushatlliu ua ba qafir, kėshtuqė ky ka pas guxim me luftue turkun qysh nė atė kohė. Kjo ka qenė tendencė pėr tė kriju shtet shqiptar. Ky njeri ka luftu turkun, dhe ka dasht tė krijojė shtet dhe e ka kriju ndonėse me jetė tė shkurtėr. Kjo osht fakt, ēdo gja tjetėr ėshtė verbėri fetare.

Me gjej nje njiri qe a kan ma pro greek se Ali Pasha ?
    Paske rrėshit bre shoq, mos je tuj fol pėr dikan tjetėr??? Pėr Ali pashė Tepelenėn nuk je tuj fol.

Merre adhe Gjergj Kastriotin se adhe ai u rrit mysliman.
    Jo unė nuk jam tuj vepru kshtu. Ti je ai qė po e merr Gjergjin si musliman. Ti je ai qė po thu se kta janė tradhėtarė si Avni Rrustemi, si Dervish Shaqa, si Bajram Curri, si Isa Boletini, Ismail Qemali etj.

Ti pak mė parė the se ju katolikėt duhet tė leēiteni fare prej kėtyre "muslimanėve"?

Nuk iena ken kurre per lufte civile, e diem rreagimin e tyne sikur tiu thojme te hekun prangat e pushtuesit, prandaj a ma mire me iau than ni i besimit te tyne.
    Ai i besimit tyne ua tha kėtė. Atėherė ēka tė duket ty vetja mė shqiptar se sa ai i besimit tė tyne???

Nuk iena na ato qe kena lecit vedin nga trungu i familjes.
    Jo ti je tuj e leēit veten, se unė shoh shqiptarinė mbi tė gjitha,nuk shikoj fenė, edhe kushedi se ēfarė tė shame me hangėr prej katolikėve kėtu nė forum unė prapė nuk i urrej katolikėt, kurdo qė t'a takoj njė katolik e qė mė ka ndodh shumėherė, mund tė kem bisedė normale sikur me cilindo shqiptar tjetėr, e tėra qė mund tė mė pengojė ėshtė njė fanatizėm sikur i joti, qė s'ka tė bėjė fare me shqiptarinė.

Edhe po tė kemi mundėsi me e heq fare islamin, pėrsėri katolicizmi nuk mund tė mbėshtetet si njė ideologji shqiptare, sė pari pse jugu kurrė nuk ka qenė katolik, dhe sė dyti pse krishterimi dhe islami janė e njėjta fe.

Poqese mė lejohet me i krahasu religjionet me ngjyra tė ndryshme, atėherė unė jam njė daltonist qė nuk dalloj dot ngjyrat. Unė shoh vetėm bardhė (ateizėm) dhe zi (fe).

Nje gjeste i tille kallzon se ato nuk iane myslimane, pse valle tallen me vedin dhe vazhdojne ta therrasin vedin te tille ?
    Nėse ata vetėm thonė se janė muslimanė e nuk janė tė tillė fare, atėherė ti je shumė mė keq sepse ti jo vetėm qė e thėrret veten katolik, por edhe je i tillė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Testim : 23-07-2009 mė 12:42

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Ke fol mire vella.Analize e thjeshte dhe e mire,nuk ka nevoje per filozofi kjo pune.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Gjeloshit o dikush i ka vjedh passin o i kan ba naj far eksperimenti n'kry se ky nuk asht gjeloshi i dikurshm
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Gjelosh Prekaj, unė s'mund tė flas me ty, kur ti gjendesh nė njė gropė me pleh. Po tė zgjas dorėn dil nga aty, dhe shiko ēka shikoj unė kėtu sipėr.

Une te thash adhe ma pare se gjithkushe i shef gjanat me syte e vet, por adhe kekna keqkuptue pak se pergjigjet e mia i kam dhan te shkurtna, e nuk e kam shpeigue vedin pse e mbroi fanatizmin e Shqiptareve te besimit katolik.

Bėhu burrė e kundėrshto. Ti nuk mė ke kundėrshtu asgjė, ti vetėm ke cituar fjalėt e mia, dhe ke shprehur mllef.
    Q'ka don me te kundershtue? fialet e tua

mllef kundra kuite?
    kundra atyne katolikeve/ortodoksve qe u bane mysliman dhe disa prei tyne kalu myslimanve dhe qe keto te fundit luftonin kundra vellezerve te tyne

Mllefi per to nuk maron kurre, te pakten ne syte e mi.

Pėr ty asnjėherė nuk kam pas ndonjė mendim tė keq, po me kėto qė thu ti qenke fare mė i zi se sa kėta kopilėt muxhahedinė. Beso qė ti je njė muxhahedin veēse i njė lloji tjetėr. E muxhahedinė njėsoj janė si katolikė is muslimanė si ortodoksė.

Kur vllau i thote vllaut kopil nuk shan kend tieter veq nanen e vet.

Me qfare ftyret it me ul ne njejtin nivel me shkerdhatat e shkretetinave, qofshin te qrishtere apo mysliman vetem e vetem se une mbroi te dreiten e Shqiptareve te besimit katolik te ken fene e tyne dhe te martohen me Shqiptare te tiere te se njajtes fe?

Ti duhet te vish ne rrealitet nga bota e LIzes dhe te kuptosh qe nuk ke per ta patur kurre ate Shqiperine "ateiste" qe don ti, por rrespekto te tieret dhe besimet e tyne dhe mbaj afer ato besimet fetare e te cileve nuk jane kundra Shqiptarizmit por qe mund te perdoren per te shtuar Shqiptarizmin.
    Islami nuk a nje fe e tille dhe kurre nuk ka me gzue rrespekt ne syte e mi, nqoftese ty kio t'pengon mund te tham se iena kriue te ndryshem dhe si te tille i gjykoime gjanat.

E kam thanė 700 herė pėr mu osht me ranci kombi. E ti mėsoje historinė edhe njė herė, e poqese ke nevojė pėr fallsifikim tė paktėn fallsifikoje si duhet, trego se ku po i mshon me ēekiē se s'po tė kuptoj fare.
    Qka a kombi per ty, si dhe me ke don me e gzue, kush a baza e kti kombit qe ti flet?

Per mue e gjitha a Kanuni, pro i plote dhe io vetem ato piese qe mund ti pelqeie nai nianit.

Pra unė thjesht kam lindur nė njė familje qė vetėm nominalisht pranoi Islamin, edhepse asnjė familjar imi, asnjė stėrgjysh, kurrė nė familjen time nuk ėshtė falė askush as nė xhami as nė shtėpi, as nuk kemi agjėru asnjėherė. Edhe ti tash u bane me mė "linēue", si njė turk?

Ty nuk te ban Gjeloshi as kerkush ai/aio qe nuk ie.
    Une e kisha fialen per ato qe e quaine vedin mysliman, ne mos gaboi ti nuk ie i tille prandai nuk e di pse po ma shtron kyt pyetie.

E nqoftese nai "myslimanit" i vie keq bashkimi turkoarab me islamin ai nuk a fai i ion por i atyne qe e kriune dhe e prune dhe i atyne qe e bartin.

Ti le qė nuk e ke atė mundėsi/fuqi, po edhe po ta kesh nuk do duhej t'a bėje.

Unė nuk e shoh shqiptarėsinė si muslimanizėm, por unė e shoh shqiptarėsinė si jo-muslimanizėm.
    Nuk iam une qe i bai te tille por ian ato vete, dhe perseri une e kisha fialen per "myslimanet" nqoftese nuk e din kuptimin e te kenunit mysliman te lutem mesoie se ka shume pak ne Shqiperi dhe Shqipetar, prandai nuk ke pse iu del zot ktyne "myslimaneve".
    Ian ato qe e shofin Shqiptarizmin myslimanizem dhe io ti.

Dhe pėrderisa krenohem me shqiptarėsinė time tė pastėr, vetėm pse nuk jam i ndotur nga islamizmi tė njėjtėn kėrkoj nga ti, tė mos ndotesh nga kjo fe aziatike qė ty tė ka ardhur nga Jeruzalemi. E njajta fe asht, thuj ēka dush, argumentoje si tė duash, dhe pėrsėri krishterimi dhe islami mbesin e njajta fe, i njajti m'ut.

Ke shume te dreite se une e kam mushe nenforumin katolik me postime te miat,
    une mbroi Shqiptaret e besimit te tille ashtu si mbroi te gjithe Shqiptaret dhe ku e shof te nevoishme i shai te gjithe ato qe e meritoine.
    Na si Shqiptar duhet te krenohemi me krishterimin, nuk me plas e beson ne te a jo, por nga ana historike duhet te krenohemi se ia kem than botes, kuntributi i ion ne te haset pergjat historise nder njerezit me te shquar qe ka pas dhe ka.

Ate q'ka une po mundohem me than a se e kena shume te lehte me hedh poshte mitin e heroive te krishtere serbo/grek.

Krejt ēka po predikon ti, mund ta pėrmbledhė me dy fjalė: Leje mu'tin, merre kakėn.

A ėshtė mirė kjo sipas teje.
    Por kyt kaken na mundna me e lye me mialte e me ia dhan botes sidomos Evrope kurves, e me qesh sebashku teksa e shofim tui e hanger, apo iam gabim?

Jo unė nuk po mendoj, por unė po tė shtroj fakte para syve.
    Paskam qerrue se nuk pash as adhe ni.

Ēka ka mujt me ndikue feja katolike tek stėrgjyshi jem para 100 viteve i cili jo veē s'ka lexu fare vepra tė Naimit po as nuk ka dit shkrim lexim, ka jetue nėpėr bjeshkė, aty ka mbajtė zakone shqiptare, pa i lexu fare as veprat e De radės as Naimit, as Samisė etj.

Shqiptaret kan pas Kanunin e sheite, e mbledhiet ian ba ne kisha e flatore te vietra, priftnat Shqiptar te besimit katolik kan ndikue shume ne kryengritie e pergaditie ndai armikut.
    Zakone pa Kanu nuk ka, Kanu pa bese ne Zot e n'shpi te tie nuk ka.

Kallxo ēka ka ndiku pra vepra e Naimit te njė stėrgjysh imi? Sot prej atij stėrgjyshi jemi 30 shtėpi malėsorėsh
    Kiofshi shndosh e u shtofshi, per Naimin kishte me t'kallzue alfekoja por tani per tani nuk ashte i pranishem.

Po mirė a knoi kėso kangė edhe Dervish Shaqa???

A nuk tė vjen turp qė sipas logjikės tande Dervish Shaqėn duhet me sha??? A??? A tė vjen turp pėr qėndrimin tėnd?
    qukshe mai thi e mai goien

Jo oj kabile jo, mėsoje historinė pak ma mirė, se muslimanėt janė ēu nė luftė menjėherė pas islamizimit. Islamizimi masiv ka ndodh rreth shek. 18-19, ēka domethanė sa ma herėt muslimanėt shqiptarė s'kanė mujt me luftu thjesht pse s'kanė ekzistue.

Kio me te zeza a kreite domethania e ktij debat dhe e fanatizmit te Shqiptareve te besimit katolik.

E ndash mos me zgat bisedėn pa nevojė, thuje kur, nė cilin vit e paskan fillu luftėn muslimanėt?

Po mirė bre, po unė s'kam kurgja kundra ktu me ēka ke thanė ti. Ka e ka pas tradhėtarė gjithėmonė, po kjo nuk tė jep ty arsye me iu thanė turq shumicės shqiptarėve, veē pse nuk i gjujzohen atij Papės tan. Shqiptari nuk i gjuzohet kurrkuj.

Shumices? jo jo veq atyne me ndergjegje te tille ashtu si iu tham te tiereve turkoarab te qrishtere.

Nėse ti don me luftu kundra islamin, ule pak atė pėrqindjen e shqiptarėve, psh sa iu gjuhesh nė qafė 70% qė shumica nuk kanė interes pėr fenė, ma mirė osht me ju gjujt nė qafė njė grupi tė vogėl, si psh Wahabitė. Edhe e drejton luftėn nė kahun e duhur, edhe e ul numrin e armiqve,. edhe e shmang vėllavrasjen.

Shume e drejte por ato muta mbrohen nen petkun e vellezerve te mi dhe e kam te veshtire.

Kjo qė thu ti ėshtė njė injorancė e pa fre dhe vėllavrasje. Pse?

Pse ti je duke na e shfaq atė kulturėn lokale tė Mirditės. Jashtė Mirditės kudo ke tė islamizuar (po e pėrsėris: nominalisht), Puka ka tė paktėn 20% muslimanė.

Kulla e Gjon Markut a ne Mirdite, e mas me e zbatue te sheitin Kanu Mirdita ateher nuk di se kush me e zbatue.

Mirdita e ka lidh fanatizmin katolik me shqiptarėsi. Mos harro se tė njėjtėn gjė e ka bėrė psh Llapi e Gallapi, qė ti nuk je duke i pėrfshi nė Shqipėri, kėto dy krahina nė kufi me Serbinė e kanė lidh muslimanizmin me Shqiptarėsinė, sepse ishin zona kufitare me Serbinė, dhe kjo iu ka nevojit nė atė kohė, dhe shumica e kėtyre njerėzve nuk janė falė e as sot nuk falen, as nuk mbajnė fenė, por identiteti ka qenė i atillė qė tė mbrohen nga shkjau.

Shqiptaret kan ietue me nder e bese te te pareve, nderrimi i fese do te thoshte thyemia e asai bese dhe te bante automatikishte i dyshimte. Ian kto ligje qe e maiten Mirditen dhe krahina te tilla gjithmone te lira.

A mase e vertete qe Shqiptaret pranoishin te ktheheshin ne mysliman se sa te merren me kishen e mallkuar ortodokse osmane.

Megjithatė pėrsėri nė zonat qė unė po i pėrmend nuk ka pasur fanatizėm tė atillė qė njeriu tė vritet pse ndryshoi fenė. Para lufte njani u martue me austriake edhe a ba katolik, midis katuneve tė Kosovės, edhe ka marrėdhanje tė mira me krejt njerėzit pėrreth.
    A neiten te lire si Mirdita dhe Malsia nga te dy turku dhe shkiau?

Kurse ti na thu me i vra shqiptarėt veē pse nuk i pėrulen njė Pape polak a gjerman??
    Jo kurre.

Kjo qė thu ti nuk ėshtė shqiptari. Nėse thėrreth pėr shqiptari thirr pėr shqiptari, nėse thėrret pėr katolicizėm, thirr pėr katolicizėm, mos na i ngatėrro gjanat kėtu.

Gjelosh, je tuj ra fyllit me ni vrimė e po tu doket melodia e mirė.

Menoi se ta kam ba te qarte se nuk thirri per katolikizem por mbroi ato qe ian te ati besim, adhe pse fanatizmi i tyne duket paksa i padreite per vellezerit e tyne.
    E mira a se vellezerit e tyne po ndergjegjesohen dita e dites.

Shqiptarėt nė ish-Jugosllavi nuk kanė pasur kurrėfarė arsimimi, kanė qenė 90% fshatarė, edhe nė kohėn turkut nuk kanė pasur kurrėfarė arsimimi. Nėse kanė pasur atėherė lėri pallavrat e sill dokumente. Historia nuk shkruhet qysh ki qef ti. DOKUMENTET???

Ka pas shkolla turkoarabe fetare por qe shume pak i kan qu fmit ne to, kan pranu me neit analfabeta sesa te shkellin ne ato ndertesa asimilime dhe sundimi.
    Dokumentat kur te hapen arkivat e turqise.

Tė krishtenėt kanė pas njė traditė kishtare e cila ka vazhdu, sido qė tė jetė, ka vazhdu, nga mesjeta e kėndej, pastaj kanė ardh edhe jezuitėt etj.
    Ian leiue por shume pak, sidomos ato qe donin te shkonin dhe te mesonin nen petkun e kishes se mallkuar ortodokse osmane e kan pasur te lire, shume pak kan shkue.

Qė tė mos dalim nga tema mė sill listėn e atyre qė luftuan nga viti 1.800 e deri mė 1912???
    Lista a e gjat shoq dhe ka prei atyne qe kan luftue ne te dy krahet pranai hait mos ti futemi ma mire.

Jo, jo, nuk asht marri, se a nuk po tė shkon mendja qė turqit ia kanė shtue emrit tė tij njė -Kara, qė nė gjuhėn e tyne dmth I ZI??????????

Pse i zi? Pse simas menjes turqve ky Bushatlliu ua ba qafir, kėshtuqė ky ka pas guxim me luftue turkun qysh nė atė kohė. Kjo ka qenė tendencė pėr tė kriju shtet shqiptar. Ky njeri ka luftu turkun, dhe ka dasht tė krijojė shtet dhe e ka kriju ndonėse me jetė tė shkurtėr. Kjo osht fakt, ēdo gja tjetėr ėshtė verbėri fetare.

Pra e quan mysliman ti kete qe shkoi kundra perandorise islame?

Paske rrėshit bre shoq, mos je tuj fol pėr dikan tjetėr??? Pėr Ali pashė Tepelenėn nuk je tuj fol.

Po besa po mor Testim.
    Jo unė nuk jam tuj vepru kshtu. Ti je ai qė po e merr Gjergjin si musliman. Ti je ai qė po thu se kta janė tradhėtarė si Avni Rrustemi, si Dervish Shaqa, si Bajram Curri, si Isa Boletini, Ismail Qemali etj.
    Une thjeshte dua qe Shqiptaret e besimit islam te ndiekun gjurmet e te rriturve te tille mysliman si Gjergj Kastrioti.

Ti pak mė parė the se ju katolikėt duhet tė leēiteni fare prej kėtyre "muslimanėve"?

Ai i besimit tyne ua tha kėtė. Atėherė ēka tė duket ty vetja mė shqiptar se sa ai i besimit tė tyne???
    Paske veshtiresi me m'kuptue.

Jo ti je tuj e leēit veten, se unė shoh shqiptarinė mbi tė gjitha,nuk shikoj fenė, edhe kushedi se ēfarė tė shame me hangėr prej katolikėve kėtu nė forum unė prapė nuk i urrej katolikėt, kurdo qė t'a takoj njė katolik e qė mė ka ndodh shumėherė, mund tė kem bisedė normale sikur me cilindo shqiptar tjetėr, e tėra qė mund tė mė pengojė ėshtė njė fanatizėm sikur i joti, qė s'ka tė bėjė fare me shqiptarinė.

Ke shume te dreite martesa vetem me Shqiptare nuk ka te beje aspak me Shqiptarin, dhe vien ketu tui fol per te gjithe athue se te gjithe mendoine si ty dhe kan te nietin rrespekt ndai Shqiptaris dhe atyre te besimit katolik.

Edhe po tė kemi mundėsi me e heq fare islamin, pėrsėri katolicizmi nuk mund tė mbėshtetet si njė ideologji shqiptare, sė pari pse jugu kurrė nuk ka qenė katolik, dhe sė dyti pse krishterimi dhe islami janė e njėjta fe.

Une ate dua qe te shporret nga troiet tona.

Nuk kam ba dhe nuk bai kurre thirrie per kthimin ne katolikizem, Kanunizem po.

Poqese mė lejohet me i krahasu religjionet me ngjyra tė ndryshme, atėherė unė jam njė daltonist qė nuk dalloj dot ngjyrat. Unė shoh vetėm bardhė (ateizėm) dhe zi (fe).

Nėse ata vetėm thonė se janė muslimanė e nuk janė tė tillė fare, atėherė ti je shumė mė keq sepse ti jo vetėm qė e thėrret veten katolik, por edhe je i tillė.

Une iam Shqiptar dhe i tille do te vdes.
    Pse nuk i thua vedit jo besimtar por "ateiste" a e din se ateizmin e shpiku nje qifut? apo nuk ka problem ne kete rast?

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    per allah po mire po thue

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    Gjeloshit o dikush i ka vjedh passin o i kan ba naj far eksperimenti n'kry se ky nuk asht gjeloshi i dikurshm
    Jo jo veq keq kuptim, sulmi ndaj mejet ashte i tille si ndaj atij te shkretit qe thote se "gegnishtia a e bukur" dhe qe bushtrat komuniste doin me e shkye katersh athue se gegenishtia nuk a dialekt Shqip.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Emrat arabe ne syte e mi jane te barabarte me ata kristian. Njejte i shoh. Por emra si Mehmet, Sulejman, Pajazit e tjere te tille, i nencmoj shume. Kjo s'eshte sekret.

I nencmoj sepse jane emra te ish sulltaneve osmane, shume prej te cileve ishin gjakatare ndaj popullit shqiptar, p.sh. Mehmeti II, Pajaziti e tjere. Prandaj me pengojne. I shoh te njejte sikur po te u venim femijeve emra si Milloshevic, Karagjorgjevic, Rankovic e tjere.
    Mehmet, Sulejman, Pajazit janė emra, ndėrsa Milloshevic, Karagjorgjevic, Rankovic janė mbiemra. Pra, ti qellimisht po e ngatėrron kekun me burekun se ashtu po tė konvenon pėr t'i plasuar idetė e tua tė sėmura! Le tė tė vie turp! Ky ėshtė ofendim per intelegjencen e njerėzve normalė dhe nuk pi uje askund pervec se nė mendjen tende prej mashtruesi, provokatori, manipulanti dhe genjeshtari!

Ai Karagjorgjeviqi bashke me Rankovicin jane quajtur Aleksandar, dhe emri Aleksandėr bashkė me variantat Aleks e Sandėr nuk ėshtė aspak i rrallė te shqiptarėt e besimit tė krishterė.

Pra, nėse shqiptari musliman me emrin Sulejman ta kujton ndonjė sulltan gjakatar turk pėrpara se tė ta kujtojė emrin e njėrit prej profetėve mė tė ēmuar nė tė tri fetė, atėherė shqiptari i krishterė me emrin Aleksandėr le tė ta kujtojė krajlin serb apo gjakpirėsin famėkeq Rankoviq, tė dy figura tejet tė urryera pėr shqiptarėt!!!

Hė, dylber, a e nxorre ditėn me shpifjet e radhės?

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga murik Lexo Postimin
    Pirro myslimane vetem une njoh nja 6 a 7 o palle,ku jeton ti ne Hene?

edhe une njo shum musliman shqiptar me ket emer .

Por njerz emrat fetar jan te kaluar , populli osht vedisu mbi 99% sod emrat femijeve po ju lihen emra shqiptar , me behet qefi shum sidomos ne maqedoni qe kan fillu me te madhe tiu ven emra shqipetar . Besoj se emrat fetar kan me mbet nje e kaluar e jona as gje me shum .
    We are all Aliens

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    N'cil viershe te kuranit mund ti gjei ? apo ian ne haditha
    Jo per bes ken ne Bibel aty mund ti gjesh
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    edhe une njo shum musliman shqiptar me ket emer .

Por njerz emrat fetar jan te kaluar , populli osht vedisu mbi 99% sod emrat femijeve po ju lihen emra shqiptar , me behet qefi shum sidomos ne maqedoni qe kan fillu me te madhe tiu ven emra shqipetar . Besoj se emrat fetar kan me mbet nje e kaluar e jona as gje me shum .
    Pse bre extreme po thu 99 % i lajne emrat shqiptar . Sot emrat lihen argjentinas , amerikan , gjermon , italian , turk , arab e gjithqfare perveq se shqiptar .

Ne mundemi qkadush me thane por e verteta eshte ndryshe .

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Qka a kombi per ty, si dhe me ke don me e gzue, kush a baza e kti kombit qe ti flet?

Per mue e gjitha a Kanuni, pro i plote dhe io vetem ato piese qe mund ti pelqeie nai nianit.
    Unė nuk jam shumė i informuem pėr kėto dėnimet me vdekje kundėr infidelėve, atyre qė u bėnė muslimanė. Tė them drejtėn nėpėr disa zona dhe nėpėr disa periudha, kjo mund tė ketė pasur njė efekt shumė pozitiv.

Psh nė kohėn e Skenderbeut mund tė kenė pasur efekt pozitiv, sepse kishim shtetin tonė. Edhe nė disa zona tė Malėsisė (jo nė tė gjitha), mund tė ketė pasur efekt pozitiv.

Por mbaje gjithnjė nė mendje qė veprime tė caktuara janė tė vlefshme vetėm nė vendin e duhur dhe nė kohėn e duhur.

Sot nuk ėshtė koha tė thėrrasim as pėr katolikizėm as pėr ortodoksi.

Sa pėr ata personazhet e krishtere, pėr mu ka ranci tė madhe Pjetėr Bogdani, ose Shtjefėn Gjeēovi, por perversė tė atillė si Konstantini i ashtuquajtur i madh etj, pėr mu nuk kanė kurrfarė randsie, jo qė ende nuk dihet nėse tipa tė kėtillė kanė folur ilirisht ose jo.

Ateist nuk dmth ndjekės i ateizmit. Pėr mė tepėr ateist dmth tė mos ndjekėsh asgjė, asnjė fe.
    Dhe ateizmin nuk e ka shpik ndonjė ēifut, por dijetarėt e lashtė pellazgė.

T'i kthehemi tash citimeve tua. Ēka ėshtė kombi pėr mu? Kombi pėr mua ėshtė familje e madhe ashtu siē thotė edhe Kanuni. E familja nuk ėshtė grup fetar por grup nė bazė tė lidhjes sė gjakut.

Ta zėmė shembull se unė e ti jemi duke debatu jo nė forum virtual, por nė forum tė kohės antike diku nė qytetin Buthrotum, jo nė vitin 2009 por nė vitin 500 p.e.s., dhe unė tė shtroj pyetjen: Ēfarė rėndėsie ka krishterimi pėr ty?

Atėherė cila ėshtė kundėr-pyetja e parė qė ti do tė ma bėje?

E pėr Kanunin qė ti e dashke tė plotė, nuk kam kurgja kundėr, veē duhet me kanė jo i plotė, se e kanė mbushė me marrina turke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Testim : 24-07-2009 mė 11:46

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •