Une jam rrit ne Shqiperine e mesme, dhe me emer Pirro, vetem Pirro Cakon kam njoft......hahaha
Une jam rrit ne Shqiperine e mesme, dhe me emer Pirro, vetem Pirro Cakon kam njoft......hahaha
Sa i pėrket besimtarėve ortodoksė, mendoj qė emri Pirro ka hyrė pėrmes grekėve, tek muslimanėt ėshtė ekundėrta, ka hyrė pėrmes historisė.
Gjithsesi, ju katolik-mbrojtėsit, mos u bėni qesharakė duke u tall e ironizu gjėra qė janė tė dukshme nga aeroplani.
Katolikėt kanė ruajtur ca emra shqip nga e kaluara e lashtė, por qė i gjen edhe tek muslimanėt, psh njė prenk ose nikė i islamizuar ka ruajtur kėtė mbiemėr.
Gjtihsesi SOT, emrat shqip gjenden mė tepėr tek 'muslimanėt', ngaqė fanatizmi fetar i pėrshkallėzuar i katolikėve nuk mund tė krahasohet me atė tė muslimanėve.
Madje janė dy botė tė ndryshme, shqiptarė muslimanė, qė nė 90% tė rasteve nuk e rruajnė pėr fe, dhe katolikė e ortodoksė qė vetėm pėrqindja e vogėl nuk i lejon tė bėjnė ndonjė veprim 'alla-kryqėzatė'.
E them kėtė nga ajo qė shoh nė realitet. Psh qėlloj nė njė shoqėri katolikėsh, dhe nuk mė vete mendja te feja fare, flas gjėra tė realitetit tė pėrditshėm, sikurse me shqiptarė tjerė, POR katolikėt menjėherė fillojnė me ngacmime fetare: "ne kshtu e ju ashtu", pavarėsisht se nuk jam musliman, por vetėm i takoj atij komuniteti qė njėherė e njėkoh' vetėm nominalisht u islamizua.
Pyeteni njėherė njė shqiptar katolik, a ėshtė e pranueshme pėr tė njė martesė jashtė fesė sė tyre? I duke se vrave, veē se ia bėrė pyetjen.
Njė ēėshtje shumė e lehtė pėr t'u zgjidhur, nė lagjen time qė nga shtėpia ime e deri 25 shtėpi mė tej, (kategoria 40 vite e teposhtė), ka vetėm 8 emra muslimanėPor kjo gje mund te jete edhe mashtruese. Mund te te japi bindjen e gabuar se emrat jomuslimane nder shqiptaret muslimane jane pakice. Kjo nuk eshte keshtu. Sic besoj une. Aq sa mudn te "besoje" nje njeri, i cili i njeh maksimalisht 5000 - 10000 persona ne jete.
4 janė si pėrtėrirje e emrit tė gjyshit
3 janė pėr nder tė ca rilindasve me emra muslimanė
dhe njė ėshtė Skender (mund t'a marrėsh me mend pse)
Ndėrkohė numri i banorėve ėshtė 200 e mė tepėr
Ti ndėrkohė mund tė thuash, jo s'kam dėgju, jo s'po besoj, por kjo s'ka rėndėsi se ēa thu ti.
Para se tė kėrkosh ndihmė nga tė tjerėt, ti veē na binde se hamendjet tua janė tė vėrteta.Te me korigjojne ata qe dijne. Me fakte.
P.S. Mark Krasniqi ka bėrė qėmoti njė punim shkencor pėr emrat, ku kritikon emrat e huaj, dhe nė mesin e tyre e fut edhe emrin e vet "Mark", e qė i cilėson si "emra qė e ēorodisin fėmiun".
Fanatizmi i Shqiptareve te besimit katolik nuk ashte untiShqiptar por pro, pa ate fanatizem te gjithe do te ishim sot turq.
Ato qe ishin gjithmone ne lufte per liri dhe atdhe ne te shumten e kohes ne mos te them te gjitha heret ishin ato te fese katolike, dhe nga jugu ato te fese ortodose.
Me mire te thojme ato qe nuk i perkisnin fese islame.
Qfare te keqe paske ti mo mos lejimin e marteses me fe te ndryshme? Shqiptaret e besimit katolik ne te 99% e rasteve martohen me Shqiptare te se njejtese fe, pra ku keka e keqja ?
U shtofte fanatizmi i Shiptareve te besimit katolik, a pro dhe jo untiShqiptar.
Gjithmone dhe te gjitheve iu del pune me Shqiptaret e besimit katolik.
emri nuk te bon muslimon ose shqiptar.
lind shqiptar, emrin nese e ndryshon prap shqiptar je.
musliman bahesh me vepra , kurse emri ska pesh shum te madhe,
jan disa qe kan humb ,deshirojn permes kombit meju humb edhe fen siq e kan humb ata te veten,
ivetmi qels ky ju ka mbetur, dhe i thyer.
Po hajde more Zeus, nuk ua veme ato emra femijeve tane, do tu veme emra si Millosh ( Millosh Gjegj Nikola - by the way emri Millosh eshte emer i paster Serb!!!), psh do tju veme emrat Vangjel (By the way emri Vangjel eshte emer i paster Grek!!! ) ose Vladimir ( by the way nje nga profesoret e mi ne Uni. e Elbasanit e kishte emrin e tille, dhe guess what emri VLADIMIR eshte emer i paster SERB!!!) ose nje shok qe kisha kishte emrin Renato ( by the way emer i paster Italian ) etj etj.
Une nuk e kuptoj pse juve qe shiteni patriote ketu ( me bateria =pila ) ju pengojne vetem emrat musliman?!!!
Pse nuk e beni te njejten propagande edhe kunder emrave serb, grek, italian etj etj ?!!!
Pse nuk hapni tema kunder perdorimit te ketyre emrave , por hapni tema vetem kunder perdorimit te emrave musliman?!!!
Dhe sa i perket sllavo serbo-maqedonavse, kujt ia nin se cfar po thuajne ato a ?!!!
Qe kurr kane ardh ne keto troje, keta popuj kete pune kane be, propagande antishqiptare.
Ajo qe neve duhet te na interesoj eshte JO FAKTI SE CFAR TE TJETER THUAJNE PER NE, POR FAKTI SE CFAR NE PO BEJME PER KETE KOMB!!!!
Gv_Usa
WE WILL NOT GO DOWN!
Mire mire vetem mos u hidhni perpjete sikur ju ka marre b.... flake ju katoliket.
E kemi pare edhe "patriotizmin" e katolikeve ne LIB dhe LIIB. Proaustriake dhe proitaliane te qelbur.
Flas per "kopene vatikanase". Se nuk hyjne te gjithe tek kategoria "kope".
-
Keni degjuar per Pirro Kokalarin?Sot jeton ne Philadelphia USA,ka qene sportist,mundes me ekipin e Partizanit dhe eshte shpallur 13 here kampion ne peshen e tij.Sa per kuriozitet e solla kete rast,te nje personi qe tradicionalisht i perket besimit mysliman,por emrin e ka Pirro,meqe e paskeni kaq merak kete pune.Ju thashe se ka plot te tille,por nuk e kuptoj se cili eshte qellimi i kesaj teme?
Ngadalė pak se nuk jemi kėtu nė Botėn e Qudirave, as mos mendo se ti je Liza.Fanatizmi i Shqiptareve te besimit katolik nuk ashte untiShqiptar por pro, pa ate fanatizem te gjithe do te ishim sot turq.
Jemi nė realitet. 70% e shqiptarėve i pėrkasin grupit qė pranoi islamin qoftė nominalisht qoftė pėrnjėmend. Sikur tė ishte ashtu si thu ti, atėherė tė gjithė turq do bėheshin.
10% katolikė, nuk kanė ndikuar as nuk kanė mundur tė ndikojnė aspak nė identitetin shqiptar tė asaj kohe.
Pėr mė tepėr nėse nuk e ke ditur, sė paku deri nė 1912 asnjė kosovar a shqiptar maqedonie nuk ka pasur rastin tė lexojė ndonjė vepėr tė rilindasve tė cilėsdo fe.
Dhe nėse kėta muslimanė shqiptarė tejkaluan sundimin osman pa u asimiluar dhe pa patur nevojėn pėr vepra rilindasish, qofshin kėta ēfarėdo feje, atėherė unė nuk shoh kurrėfarė roli tė rilindasve pėr tė shpėtuar kombin (megjithė nderimin dhe adhurimin pėr kėto vepra qė janė pjesė e pandashme e jona).
Pra kombi shqiptar, ata qė nuk ishin as katolikė, as fanatikė katolikė, ata qė s'kishin fare lidhje me katolicizmin tejkaluan krizėn osmane, dhe e gjetėn veten si shqiptarė.
Nuk ka pasur kurrėfarė lėvizje DumBabėn as nė Kosovė as nė Maqedoni, kėto dy vende qė shumė vonė kanė filluar tė arsimohen. Dhe fatkeqėsisht islamizimi filloi pikėrisht kur filloi arsimimi. Shqiptarėt nė ish-Jugosllavi kanė qenė paganė 100% deri nė L2B, kurse pas kėsaj ka filluar infektimi jo vetėm me islam por edhe me titizėm, enverizėm, demokraci, ispata-jehove, etj.
Pro shqiptar nuk mund tė jetė asnjė fanatizėm fetar. Pro shqiptar mund tė jetė vetėm fanatizmi Anti-Fetar.
Shumė gabim e ke. Ortodoksė e katolikė kanė qenė tė pendės. Muslimanėt kanė qenė tė pushkės.Ato qe ishin gjithmone ne lufte per liri dhe atdhe ne te shumten e kohes ne mos te them te gjitha heret ishin ato te fese katolike, dhe nga jugu ato te fese ortodose.
Sa i pėrket katolikėve pėr trimėri mund t'i veēojė vetėm malėsorėt, tė cilėt nuk janė dallu nga malėsorėt muslimanė.
Por nė pėrgjithėsi muslimanėt kanė qenė dallu pėr pushkė. Jo se ka ndiku feja ndonjė gjė. Kjo s'ka tė bėjė fare. Por tė krishterėt duke qenė tė dhėnė mė tepėr pas shkollės, janė bėrė qullashė, sepse shkolla e tepėrt tė humb agresivitetin, kurse muslimanėt duke jetuar nė vobekėsi dhe pa arsimim, kanė mbetur nė shkallėn e barbarisė por megjithatė trima dhe agresivė.
Mė gjej njė Bushatlli katolik qė krijon shtet shqiptar nė shek 18-19???
Mė gjej njė Ali Pashė Tepelenė qė krijon shtet shqiptar e sundon grekėrit nė tė njėjtėn kohė, por qė i takon fesė katolike?
Ti na thua se musliman ishte Esat Pashė Toptani? Po mirė po edhe ai qė e vrau kėt pis, ishte musliman (kuptohet nominal, vetėm nė emėr).
Ose Haxhi Qamili ka qenė musliman. Por shqiptarėt muslimanė duhet tė jenė krenarė me Ahmet Zogun qė i hoq ferexhet.
Mė gjej njė president shqiptar katolik qė i hoqi ferexhet???
Si ku keka e keqja, kur ju e leēitni vetveten nga 70% e popullėsisė shqiptare?Qfare te keqe paske ti mo mos lejimin e marteses me fe te ndryshme? Shqiptaret e besimit katolik ne te 99% e rasteve martohen me Shqiptare te se njejtese fe, pra ku keka e keqja ?
Ēa tė duket vetja ty, nėse muslimanėt festojnė Shėngjergjin si njė festė pagane duke prerė qengja e duke u shėtitur nė sheshe tė ndryshme, dhe ju e festoni nė Kishė, si mund tė jesh ti mė shqiptar se kėta "muslimėt"?
Krijoni Kontakt