Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 81
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,080
    Postimet në Bllog
    22
    Rrexhep Qosja ka nje urrejtje te patregueshme me fjale ndaj Dr. Berishes dhe kjo urrejtje i kalon binaret politike apo idiologjike. Eshte urrejtje personale e mbarsur me nje xhelozi te tmerrshme.

Duke qene se Rrexhep Qosja ben pjese ne "intelektualet puthadores" te Kosoves, ai ne shpirt eshte nje komunist i paepur pasi u brumos si me mesimet e "idhullit Tito" edhe me veprat e "shokut Enver" qe i lexonte me aq endje si nje kritik i rendomte letrar. Ai beri emer si "intelektual i shquar" ne rradhet e inteligjences shqiptare jo per ndonje merite apo kontribut te vecante te tij, por duke u bere qene nje oborrtar i besuar si ne Beograd edhe ne Tiranen komuniste.

Ne vitin 1991, kur Ramiz Alia po e ndiente qe humbja e pushtetit ishte e pashmangshme pasi komunistet ishin rrezuar ne gjithe Evropen Lindore, po vriste mendjen se "kujt duhet t'ia besonte pushtetin" pasi te dilte nga skena politike shqiptare. Ne ate kohe, nje burre mjekrosh, me nje fytyre te erret e qe nuk dinte te qeshte, mbiu ne ekranet e TVSH. Edhe pse ishte nje figure e panjohur per shumicen e publikut shqiptar ne Shqiperi, shitej si "akademik" dhe "burre i ditur e kulturuar". Rrexhep Qosja ishte njeriu i projektuar nga rregjimi komunist dhe Ramiz Alia per tu bere "president i vendit".

Planet e Ramiz Alise dhe enderrat e Rrexhep Qoses i prishi nje Dr. nga Tirana me emrin Sali Berisha i cili fale karizmes se tij politike, doli ne krye te turmave dhe e vendosi popullin turme perpara pushtetit te renuar komunist, duke mos i lene kohe Alise dhe njerezve te tij qe te benin "rokaden" e pushtetit ashtu sic e kishin planifikuar. Ketu moren fund edhe enderrat e nje intelektuali medioker si Rrexhep Qosja, qe pati guximin e budallait qe te behej pale ne planet e Ramiz Alise.

Arsyeja tjeter perse Qosja ka nje urrejtje patologjike ndaj Berishes, dhe jo vetem ndaj tij por edhe ndaj Rugoves e gjithe burrave te shtetit shqiptar, ka te beje me faktin se ne madheshtine e sukseset e ketyre burrave, ai shikon deshtimet e tij. Ai nuk eshte i zoti te jete protagonist i historise, ai eshte vetem nje kritik i historise qe Berisha, Rugova e kompani kane bere ne keto 20 vjetet e fundit.

Qosja eshte me te vertete per te ardhur keq, pasi eshte njeri me nje shpirt te hidheruar e terbuar nga xhelozia edhe ne moshen e flokeve te bardha. Dhe duke qene se "populli qen i Kosoves" nuk ia ve me veshin "akademikut te vet me te shquar", ai ngushellon vetveten duke bere intervista te tilla per nje publik shqiptar ne Shqiperi qe e vlereson ate akoma me pak. Menyra e tij e vetme per te qene relevant ne opinionin publik shqiptar eshte pikerisht duke pergojuar emrat e Kadarese e Berishes edhe pse keta te fundit e shperfillin dhe injorojne me heshtjen e tyre.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 01-07-2009 më 01:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Një oportunist provincial....
    Shikone kur flet për lirinë e shtypit dhe demokracinë.
    Për te demokraci është vetëm kur ka pinjollët e tij në pushtet...
    Cenim i lirisë së shtypit,sipas tij është kur atij i hiqet një fjali nga intervista...,dhe asnjë fjalë për kërcënimet me jetë për gazetarë,redaksi e institucione...
    Për te, Kosova gati se po lulzon....dje, hidhte vrer e helm,mallkonte popullin,zotin e gjakun....

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Citim Postuar më parë nga Anti Lexo Postimin
    sa njerez te ndyre.
    per sa kohe qe nuk shan saliun, eshte akademik i nderuar
    po shau saliun, eshte komunist.
    Keta nuk jane njerez te ndyre.
    Ketyre ju flet nga brenda vetes pa u kuptuar geni tribal i sindromit te prijesit packa se ecin me makina te markes se fundit e kane celulare veshje e pamje moderne.
    Prandaj per prijesin e tyre hidhen ne zjarr e nuk lejojne ta prekesh.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    ahahah Qosja cncncncn
    We are all Aliens

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Me te veretet per te ardhur keq nga nje njeri qe dikur e quante veten (baba i kombit) por qe nga ana e tij e mbrendshme nuk ishte asgje veçse nje njeri me ide te kalbura

Nuk di sa edin ju andej nga shqiperia por para se te formohej ne Kosove Lidhja Demokratike (LDK) se pari detyra per ta udhehequr kete levizje i ju kishte ofruar Rexhep Qosjes por qe nuk kishte pasur guximin ta pranonte kete detyre pasi se ne kete menyre do te prishej me udheheqjen e asaj kohe dhe kishte refuzur

Shume vite me vone ai do te formonte nje parti politike qe ne fillim do ta quante Lidhja e Re Demokratike e Kosoves ose me mir me thene lidhja e re komuniste e udhehequr nga vete Rexhep Qosja e qe mo vone do t'ia nderronte emrin ne Levizja e Bashkuar Demokratike

Ky njeri kur shkruan eshte me te vertet gjenial por kur flet......
    Urrejta e ketij njeriu ndaj zhvillimeve te medha qe po gezon populli shqiptar fal Qeverise Berisha eshte per te ardhur keq

NeckY

Ky eshte njeriu, qe nga Tirana komuniste dhe nga Beogradi shoven, eshte permendur me shume si "akademik", a thua bota intelektuale shqiptare s'kishte te tjere. Une i kam lexuar me vemendje veprat e tij dhe them me plot bindjen qe eshte shkrimtar medioker. Po ashtu dhe ne qendrimet dhe prononcimet publike ka qene krejtesisht i pabalancuar, duke arritur kulmin me tragjedine e 97 duke e quajtur: 'revolucion demokratik i vonuar', nderkohe qe gjithe Shqiperia lengonte ne flaket e dhunes dhe nje terrori te perbindshem.
    Ky eshte nje figure e pompuar prej atyre ndaj te cileve eshte shitur, dhe kete jam kam thene dhe ne sy.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    E cuditshme ne i gjykojme njerezit vetem duke u nisur nga bindjet partiake!
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar më parë nga necky Lexo Postimin

Ky njeri kur shkruan eshte me te vertet gjenial por kur flet......

NeckY[/B]
    Necky, une lexoj letersi shume, jashtezakonisht shume, dhe ta them me bindjen e nje kritiku te mirefillte letrar, qe : 'REXHEP Qosja eshte shkrimtar medioker'. Po te mos ishte publiciteti i makines propagandistike serbo-shqiptaro-komuniste, librat e tij do te kishin perfunduar per funksione higjene.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Ky ende ka nostalgji per enver hoxhen, dhe shpreson ne mrekullin se mos do ringjallet enveri prap. Ky u perzhit nen komunizem, kur edhe komunistet flasin per demokraci, ateher si thon kta te shqiperis "futja vrapit".
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-01-2009
    Postime
    129
    Citim Postuar më parë nga necky Lexo Postimin

Nuk di sa edin ju andej nga shqiperia por para se te formohej ne Kosove Lidhja Demokratike (LDK) se pari detyra per ta udhehequr kete levizje i ju kishte ofruar Rexhep Qosjes por qe nuk kishte pasur guximin ta pranonte kete detyre pasi se ne kete menyre do te prishej me udheheqjen e asaj kohe dhe kishte refuzur

edhe pse jam simpatizant i dr.Rugoves dhe i LDK/se
    me duhet te them se nuk ishte ashtu siq thua ti

por qosja nuk pranoi te kyqet ne ket parti pasiqe i vrejti disa te derguar te udb/es
    qe u perpoqen te futen ne keshillin iniciativ per formimin e partis

pra ky ishte shkaku qe qosja e refuzoi

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •