Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    i/e regjistruar Maska e MariglenD
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Postime
    17
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Siē thash me heret, njerz jemi dhe ndodhe qe nganjehere keqkuptojme e pastaj gabojme.

Sa i perket fillimit te hulumtimeve tua, gabimi me i madh eshte nese bazohesh vetem ne studimet/anlizimet/hulumtimet dhe mendimet/perfundimet e nje njeriu, dhe ndoshta me mire eshte qe te bazohesh ne referencat e sjellura nga te tjeret se sa ne mendime te dikujt. Nqs nuk gabohem, une me se paku kam sjellur referenca ketu, une me teper e them mendimin tim rreth nje qeshtje, dhe eshte e mundur qe ai mendim i imi te jete gabim.

Jan disa te tjere ketu, ne shkrimet e te cileve mund te bazohesh me teper se sa ne shkrimet e mia. Ata prominentet/VIP te vertete.
    I pres qe te postojne dicka, edhe pse ne fund edhe ata sigurisht jan te informuar per keto problematika.

ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    Mua personalisht kjo temė mė duket fare pa vėnd, dhe nuk ka vėnd fare pėr diskutim.
    Unė nuk mund tė nis njė diskutim mbi Sllavėt si autokton nė Ballkan apo dhe nė Europėn Qėndrore pasi dihet botėrisht qė Sllavėt erdhėn nė Europė nė shekullin e V dhe tė VI.
    Ata filluan tė organizohen nė shekullin e VII, ndėrkohė qė Pellazgo-Ilirėt kanė jetuar kėtyre anėve qysh kur Sllavėt kishin ende bisht.
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Sepse fjalėt sllavo-gjermani-indo-perse qė nuk pėrngjajnė me shqipen, zakonisht pėrngjajnė me finishten ose estonishten, qė janė gjuhė urale. I bie qė kėta popuj tė kenė fol po atė gjuhė, para se tė shqiptarizoheshin.

Psh.

Gjer. Wasser
    Fin. Vesi
    Sllav. Voda
    Ang. Water

Bukė
    Fin. Leipä
    Sllav. Hleba

Shtėpi
    Fin. Koti
    Sllav. Kuēa

Javė
    Fin. Viikkoa
    Ang. Week

Javė (pėrsėri)
    Est. Nädalat
    Sllav. Nedelja
    Interesant. Nuk me paska ra rasti te ndegjoj/lexoj ma heret per keto. E vetmja qe e kam dite per finlandishten, hungarishten etj, eshte qe ato burimin e kan nga i njejti vend si gjuhet turke. Zyrtarisht nuk deshirojne asnjera pate ta prenojne kete fakt.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Shqipja eshte provuar pertej cdo dyshimi qe i perket familjes gjuhesore IE.

Pohime si ato ne krye te temes nuk kane pike serioziteti. Nuk ka kuptim te diskutojme seriozisht turbullirat mendore qe i teket cdo sllavi te nxjerre ne net.

Tema mbyllet!
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •