Po, ai shkrim eshte nga une, dhe eshte kogja i vjeter, nga koha e pellazgeve m'doket

(ku e gjete ? - se une s'po i gjej dot shkrimet e mia ma

), mirpo lexoje edhe nje here me kujdese shkrimin tim dhe pastaj shkrimin tend, se e paske keqkuptuar pak.
Gjuha shqipe (dhe sidomos Dialekti Geg ) nuk ėshtė 100 % indoeuropiane, po ashtu eshte e argumentuar qe gjuha e Pellazgeve dhe Etruskve nuk ishin gjuhe 100 % indoeuropiane, ne te cilat gjuhe ka gjurme te shumta te gjuhės Shqipe. (Ne fakt pėr kėtė thezen "gjuhėt indoeuropiane" ka dyshime, dhe ėshtė shumė e mundur te jetė njė gabim i studiuesve te shekullit te 19, sot ne shekullin 21 ka fakte qe raca e bardhe nuk ėshtė perhapur nga India ne drejtim te Europes, por ishte e kundėrta, pra nga Europa (apo me sakt Europa jugore dhe Afrika veriore, Egjipti, pra nga Mesdheu) ne drejtim te Azise deri ne Indi. Kėto gjėra mbeten te shihen ne ardhmėrinė e afert)...
Pra une kam thene qe gjuha shqipe nuk ėshtė 100 %
indoeuropiane. Ato fjale joindoeuropiane ne gjuhen shqipe duhet te jene fjale
europiane nga koha para se te shperngulen europianet ne azi dhe te bastardojne gjuhen e tyre
europiane me gjuhe aziatike, e te kthehen perseri ne Europe me nje gjuhe te re te perzier me gjuhet aziatike, varesisht se nga cili vend i azise u rishperngulen ata. Pra ti e ke keqkuptuar, se kjo
nuk do te thot qe ato fjale joindoeuropiane ne gjuhen shqipe na qenkan fjale afro/aziatike, se mesdheu nuk kufizohet vetem me afriken dhe me azine por edhe me evropen.
Natyrisht qe tash mendoj pakez ma ndryshe, se sot e di qe teoria e quajtur indogermanizem (me vone indoeuropianizem) eshte pjelle e fantazise se shfrenuar te gjermanve nacionalist dhe shovinist te shekullit XIX.
(jan disa shkrime te tjera te me hershme nga une, qe do te doja te fshiheshin nga ky forum, se njerz jemi dhe gabojme ndonjehere, por
jo ky shkrim apo kjo pjese qe e solle ti)
Ps.: Shum faleminderit per komplimentin, qe me paske bere prominet/VIP te forumit, por une s'kam kaqik te jem aq i madh, disa tjere jan ketu promi/VIP te vertete, e dime te gjith cilet jan ata apo jo ... te mos i lavderoj ner sy, se s'ban.
-----------------------------------------------
Po me duhet patjeter te them edhe diēka, nese bene ta them ate qe e mendoj, si gjith. Une po dyshoj qe e ke keqkuptuar ti at shkrim timin qe e citove. Nese e ke keqkuptuar me t'vertet, atehere une te kerkoj falje qe po dyshoj.
Tung
Krijoni Kontakt