Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    i/e regjistruar Maska e MariglenD
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Postime
    17
    Citim Postuar mė parė nga ZANOR Lexo Postimin
    Ketu jan perdorur te gjitha "burimet", qe pretendojne qe shqiptaret te jene ardhacak.
    Ketu edhe studimet gjenetike, qe jane bere nga Kopansky, jan vere, por Kopansky eshte njeri qe studion per para, dhe ata studime jan hedhur posht nga te gjith studijuesit gjenetik.

Por vall eshte e qart me cfar njerez kemi pune?

Po pse po na i bini ketu keto shkarravina nse, kush po iu detyron? Ky shkrim duhet fshirė sa ma parė!
    Mendon se gjera te ketilla nuk vlen te debatohen?

Un nuk dyshoj se shqiptaret jan te vjeter edhe jan populli me i vjeter ne Ballkan, por per keto gjera duhet te folet haptazi, dhe jo te mbesin tabu tema, si neper forumet e sllaveve, ku debatohet zjarte per origjigjen e shqiptareve, atje ku njeri prej protagonisteve dhe mbrojtes i historise shqiptare jam dhe un, edhepse me dije jam dhe pak modest, por sot interneti eshte nje aparature e fuqishme per propagande, qe ia pershkon tejmase, dhe shpesh her valorizohet perjasht nje etniteti...

Mundemi ne shqiptaret te folim haptazi per keto shpifje, pik pas pike, edhe ne ne fund te bejme nje blog, edhe ne ne fund te dalim me te verteten, edhe pse neper gjith forumet dhe debatat jasht Ballkanit shqiptaret quhej si mbasardhes te Ilirive dhe popujve te lasht Ballkanik.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga MariglenD Lexo Postimin
    Jo! E kam lexuar ketu ne kete forum, nga nje prej personave me prominent te ketij forumi.

Me duket se ke qen ti. Me ka pelqyer ate qe e ke thene ne ate postim, edhe ate qe eshte ne vazhdimesi, por nuk me pelqen kur i ndryshojme mendimet shpesh.
    Shpresoj se nuk ke ndryshuar mendimin.

Pershendetje

Po, ai shkrim eshte nga une, dhe eshte kogja i vjeter, nga koha e pellazgeve m'doket (ku e gjete ? - se une s'po i gjej dot shkrimet e mia ma ), mirpo lexoje edhe nje here me kujdese shkrimin tim dhe pastaj shkrimin tend, se e paske keqkuptuar pak.

Gjuha shqipe (dhe sidomos Dialekti Geg ) nuk ėshtė 100 % indoeuropiane, po ashtu eshte e argumentuar qe gjuha e Pellazgeve dhe Etruskve nuk ishin gjuhe 100 % indoeuropiane, ne te cilat gjuhe ka gjurme te shumta te gjuhės Shqipe. (Ne fakt pėr kėtė thezen "gjuhėt indoeuropiane" ka dyshime, dhe ėshtė shumė e mundur te jetė njė gabim i studiuesve te shekullit te 19, sot ne shekullin 21 ka fakte qe raca e bardhe nuk ėshtė perhapur nga India ne drejtim te Europes, por ishte e kundėrta, pra nga Europa (apo me sakt Europa jugore dhe Afrika veriore, Egjipti, pra nga Mesdheu) ne drejtim te Azise deri ne Indi. Kėto gjėra mbeten te shihen ne ardhmėrinė e afert)...

Citim Postuar mė parė nga MariglenD Lexo Postimin
    Eshte e qart se se gjuha shqipe, ose dijalekti Geg me saktesisht, nuk eshte 100% europjan, por gjithashtu edhe gjuhet e lashta si ajo e Pellazgeve dhe Ilirive gjithashtu ka qene gjuhe Azijatiko-Afrikane.
    Pra une kam thene qe gjuha shqipe nuk ėshtė 100 % indoeuropiane. Ato fjale joindoeuropiane ne gjuhen shqipe duhet te jene fjale europiane nga koha para se te shperngulen europianet ne azi dhe te bastardojne gjuhen e tyre europiane me gjuhe aziatike, e te kthehen perseri ne Europe me nje gjuhe te re te perzier me gjuhet aziatike, varesisht se nga cili vend i azise u rishperngulen ata. Pra ti e ke keqkuptuar, se kjo nuk do te thot qe ato fjale joindoeuropiane ne gjuhen shqipe na qenkan fjale afro/aziatike, se mesdheu nuk kufizohet vetem me afriken dhe me azine por edhe me evropen.

Natyrisht qe tash mendoj pakez ma ndryshe, se sot e di qe teoria e quajtur indogermanizem (me vone indoeuropianizem) eshte pjelle e fantazise se shfrenuar te gjermanve nacionalist dhe shovinist te shekullit XIX.
    (jan disa shkrime te tjera te me hershme nga une, qe do te doja te fshiheshin nga ky forum, se njerz jemi dhe gabojme ndonjehere, por jo ky shkrim apo kjo pjese qe e solle ti)

Ps.: Shum faleminderit per komplimentin, qe me paske bere prominet/VIP te forumit, por une s'kam kaqik te jem aq i madh, disa tjere jan ketu promi/VIP te vertete, e dime te gjith cilet jan ata apo jo ... te mos i lavderoj ner sy, se s'ban.

-----------------------------------------------

Po me duhet patjeter te them edhe diēka, nese bene ta them ate qe e mendoj, si gjith. Une po dyshoj qe e ke keqkuptuar ti at shkrim timin qe e citove. Nese e ke keqkuptuar me t'vertet, atehere une te kerkoj falje qe po dyshoj.

Tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 29-06-2009 mė 17:36

i/e regjistruar Maska e MariglenD
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Postime
    17
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Po, ai shkrim eshte nga une, dhe eshte kogja i vjeter, nga koha e pellazgeve m'doket (ku e gjete ? - se une s'po i gjej dot shkrimet e mia ma ), mirpo lexoje edhe nje here me kujdese shkrimin tim dhe pastaj shkrimin tend, se e paske keqkuptuar pak.

Gjuha shqipe (dhe sidomos Dialekti Geg ) nuk ėshtė 100 % indoeuropiane, po ashtu eshte e argumentuar qe gjuha e Pellazgeve dhe Etruskve nuk ishin gjuhe 100 % indoeuropiane, ne te cilat gjuhe ka gjurme te shumta te gjuhės Shqipe. (Ne fakt pėr kėtė thezen "gjuhėt indoeuropiane" ka dyshime, dhe ėshtė shumė e mundur te jetė njė gabim i studiuesve te shekullit te 19, sot ne shekullin 21 ka fakte qe raca e bardhe nuk ėshtė perhapur nga India ne drejtim te Europes, por ishte e kundėrta, pra nga Europa (apo me sakt Europa jugore dhe Afrika veriore, Egjipti, pra nga Mesdheu) ne drejtim te Azise deri ne Indi. Kėto gjėra mbeten te shihen ne ardhmėrinė e afert)...

Pra une kam thene qe gjuha shqipe nuk ėshtė 100 % indoeuropiane. Ato fjale joindoeuropiane ne gjuhen shqipe duhet te jene fjale europiane nga koha para se te shperngulen europianet ne azi dhe te bastardojne gjuhen e tyre europiane me gjuhe aziatike, e te kthehen perseri ne Europe me nje gjuhe te re te perzier me gjuhet aziatike, varesisht se nga cili vend i azise u rishperngulen ata. Pra ti e ke keqkuptuar, se kjo nuk do te thot qe ato fjale joindoeuropiane ne gjuhen shqipe na qenkan fjale afro/aziatike, se mesdheu nuk kufizohet vetem me afriken dhe me azine por edhe me evropen.

Natyrisht qe tash mendoj pakez ma ndryshe, se sot e di qe teoria e quajtur indogermanizem (me vone indoeuropianizem) eshte pjelle e fantazise se shfrenuar te gjermanve nacionalist dhe shovinist te shekullit XIX.
    (jan disa shkrime te tjera te me hershme nga une, qe do te doja te fshiheshin nga ky forum, se njerz jemi dhe gabojme ndonjehere, por jo ky shkrim apo kjo pjese qe e solle ti)

Ps.: Shum faleminderit per komplimentin, qe me paske bere prominet/VIP te forumit, por une s'kam kaqik te jem aq i madh, disa tjere jan ketu promi/VIP te vertete, e dime te gjith cilet jan ata apo jo ... te mos i lavderoj ner sy, se s'ban.

-----------------------------------------------

Po me duhet patjeter te them edhe diēka, nese bene ta them ate qe e mendoj, si gjith. Une po dyshoj qe e ke keqkuptuar ti at shkrim timin qe e citove. Nese e ke keqkuptuar me t'vertet, atehere une te kerkoj falje qe po dyshoj.

Tung
    Faliminderit per koregimin. Si duket e kam keqkuptuar, po nejse, se ndoshta do te me falet se jam antar i ri ketu, por edhe ne keto hulumtime, qe besoj se me prezencen e juaj dhe ndihmen e juaj, niveli i diturise ne kete sfere do te me zgjerohet.

Pershendetje

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    sllavet e kushdo tjeter le te shpifin sa te duan , por dihet mire dhe sot e kesaj dite qe askush ska arritur dot te gjeje prejardhjen e gjuhes tone e cila eshte me e vjetra ... pra ja kalon dhe kohes se prejardhjes se ketyre "gjenive" qe pretendojne se e dine ...
    thjesht kaq.
    teorira pa prova si ..... njeri
    lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Enii : 29-06-2009 mė 20:33

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Gjuha jonė nuk ka prejardhje nga asnjė gjuhė, ėshtė gjuhė themelore e lindur nga vetvetja.

Pėr atė qė the Zeus se nuk ėshtė 100% indoeuropiane, nuk pajtohem. Gjuhėt tjera nuk janė 100% ariane, kurse shqipja ėshtė gjuha ė e pastėr ariane, sepse nga shqipja lindėn gjuhėt tjera.

Fjalėt jo-shqipe qė gjenden nė Sllavisht, persisht, indisht, e gjermanisht, janė fjalė qė i pėrkasin substratit tė pėrbashkėt tė kėtyre gjuhėve qė ėshtė substrat finlandez. Nga shqiptarizimi i finlandezve u krijuan gjermanėt, sllavėt, dhe indopersėt tė cilėt u shpėrngulėn mė pas nė jug persi indi.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Sipas nji shkrimi Keltishtja esht gjuh hebrenje,dersa sipas shkrimtarve antike greke gjermanet jan kelt (e bardh)Un spo kuptoj kush jan arianet

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga fegi Lexo Postimin
    Sipas nji shkrimi Keltishtja esht gjuh hebrenje,dersa sipas shkrimtarve antike greke gjermanet jan kelt (e bardh)Un spo kuptoj kush jan arianet
    Ilacet i pive sot ne mengjez!

gjermanet kelte,jo jo jan kinez
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    ASjan serb a ti aike pi qyshtu kom lexu prej veti sikom maru

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    aha keltishtja esht hebraisht thua ti,dhe gjermanet jane kelte dmth hebrej.

ku e ke lexu!!

hec mo lesh arapi u be ktu
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    LEXO QET ARTIKULL.http://www.stewartsThe natives of Ireland and Wales used a Hamitic and/or Semitic tongue before they came into contact with Continental Indo-European ones. This is a proof, then, to the objective reader, that the Celtic peoples of Europe originally spoke Hebrew. Hittites were a Canaanite nation.

ynopsis.com/we_are_a_nation_of_ventriloquist.htm

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •