Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Nuk e ke fort keq. Per te mos thene me teper.
    -

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga Popull Thjesht Lexo Postimin
    Greqia si fenomen eshte nje komplot nderkombetar i shoqeruar me te gjitha llojet dhe mjetet e dhunes sistematike, per transformimin e shqiptareve brenda dheut te tyre (toka qe sot quhet greqi). Eshte njelloj sic ka ndodhur me fiset dhe tokat shqiptare qe nga Danubi qe sot e quajne veten sllave (megjithese ato troje dhe ata shqiptare nuk kane qene nen nje kompllot nderkombetar ose me thene te verteten komplloti ndaj tyre filloi me largimin e Turqise nga Ballkani, pra shume vone, madje ne nje kohe qe ata ishin te sllavizuar).

Ndersa komplloti grek , eshte ushtruar mbi ata njerez (shqiptaret e lashte te arvanitise) qe me lindjen dhe futjen e krishtit, per vjedhjen nga ata (shqiptaret e lashte) te se vertetes se gjenezes dhe zhdukjen e trashegimise se historise dhe fese pagane, qe eshte historia e vertete e njerezimit.

Ndersa sllavet arriten ne ballkan ne shekullin e VI dhe sllavizuan nje pjese shume te madhe te shqiptareve te lashte qe fillon qe nga Danubi , Dalmatia dhe deri afer kufijve te shtetit te sotem shqiptar , shqiptaret e lashte te greqise ju nenshtruan dhunes sistematike te cberjes qe nga koha e lindjes se krishtit .

E megjitheate , une jam prape i sigurte , se ndjenjen e gjen te gjalle edhe sot, se sikur te hapen kufijte per shqiptaret , ajo dege qe duket e vyshkur dhe e thare, e te quajturve "arvanitas" do te lulezoje menjehere.
    Kete e gjen prezent edhe sot ne Greqi, dhe e konstaton fare lehte dhe menjehere qe nen deget e thata , ne brendesi te tyre fle filizi i cili zgjohet drejt e ne shkelqimin e syve te tyre kur i takon.

E njejta gje po investohet te ndodhe edhe sot me Shqiperine ! Nuk e ke pare ne nen frymen e modernizmit , po ç'behet cdo gje shqiptare? Duke filluar qe nga partite politike qe asnjera nuk ia ze ne goje emrin Shqiperise dhe duke vazhduar tek cberja e folklorit dhe nihilizmi ndaj kultures se trasheguar kombetare !

A nuk thuhet rëndom se çdo gjë qe kane bere shqiptaret ka qene e gabuar , ka qene dhe eshte e keqe , duhet share dhe larguar ? Pra nuk duhet ndjekur dhe nuk duhet te merret ne konsiderate ? A nuk thuhet "me fjale te tjera" se shqiptaret kane bere nje *** te madh gjate gjithe historise se tyre ?

Dhe te gjitha keto fjale nuk i kane vene ne gojen e vet shqiptareve , duke ju shpelare trurin atyre se vetem gjerat e huaja jane te mira dhe te drejta ?
    po ku paske qen mcef ........plotesisht dakort me mendimin tuaj
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

i/e regjistruar Maska e llamarina
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    28
    http://www.youtube.com/watch?v=c8G7b...layer_embedded
    po qe se eshte jashte teme hiqeni

Citim Postuar më parë nga Val9 Lexo Postimin
    Shum interesant ky deklarim.

A mundet dikush te sqaroj disa pytje:
    - Greket e lashte flisnin nje gjuhe iliro-greke pra nje lloj dialekti te ilirishtes??
    Citim Postuar më parë nga Val9 Lexo Postimin
    - Qka kan qen Greket e lashte sipas ketij deklarimi? Fis Ilir apo diqka tjeter?
    Nuk ka pasur greke ne lashtesi, ka pasur vetem nje komunitet te madh etnik-fetar te quajtur 'pelasgoi' qe kane qene adhurues te nje perendie quajtur DIA, dhe nje degezim te ngjashem me ta, qe ishin adhurues te perendise Diell ~ell-en nga ku moren dhe emrin. Nuk mund te flitet per gjuhe, sepse shtrirja kohore, standartizimet e shumta gjuhesore, dialektet dhe idiomat e bejne te pamundur te flitet per menyren e te folurit te nje gjuhe popullore.
    Per me teper, informacioni per te dhenat e mesiperme, nuk eshte shume i besueshem, por perkundrazi shfaqet shume i korruptuar ne hapesire dhe ne kohe, shume i trazuar prej interesave fetare, politike dhe etnike.
    Por nje gje eshte e sigurte: 'greket e rinj nuk paraqesin ne asnje pikepamje ata te vjetrit, e vetmja gje qe i bashkon eshte gjuha, e cila nuk eshte nje element i natyrshem i vazhdimesise etnike(u tha ketu si u be e mundur perhapja e saj).

E verteta eshte qe popullsia e pararevolucionit ne Greqi nuk fliste greqisht, por shqip, sllavisht, rumanisht, vllahisht etj. Ne njeren prej ketyre gjuheve duhet gjetur pasardhesja e gjuhes se vjeter.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga _AuLoNa_ Lexo Postimin

We used to speak Albanian and call ourselves Romans, but then Winckelmann, Goethe, Victor Hugo, Delacroix, they all told us, ‘No, you are Hellenes, direct descendants of Plato and Socrates,’ and that did it. If a small, poor nation has such a burden put on its shoulders, it will never recover.”

Përkthim:

Ne flisnim shqip dhe quanim vetveten Bizantine”, por athere Winckelmann, Goethe, Victor Hugo, Delacroix,, të tërë na thanë, “Jo, ju jeni Grekë, pasardhës direktë të Platonit e Sokratit”, dhe athere filluan problemet. Por kurrë një komb i vogël dhe i varfër ka një ngarkesë të tillë mbi supet e tija, kurrë nuk do shërohet.
    Nuk thote Bizantine, por Romane. Banoret, kryesisht ata jo-sllave, orthodokse te Ballkanit shpesh e quanin veten romane gjate mesjetes. "Perandoria Bizantine" eshte term i perdorur nga historianet; vete bizantinet i referoheshin si Perandoria Romane. Iliro-shqiptaret kane qene qytetare romane per 15 shekuj pa nderprerje.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    ''Askush nuk na ka faj, se vet i kemi qorrue syte me duert tona.'' A. Kolja

E une do thoja ende po i qorrojme syte me duart tona, duke humbur identitetin shqiptar edhe si emigrant ne greqi per interesa personale, duke mos bashk[unuar me arbanitet edhe po i qorrojme syte vet, duke folur e shkruar vet emrin ARBANIT arvanit pa pike turpi as pa fije diturie edhe si titull veprash shqipe edhe si emer zyrtarisht - arvanitet...

Kush te ka faj kur ti verbon vetveten?
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Greket (historian grek te shekullit 5-4 para krishtit) thoshin se pellazget jane popull barbar dhe flasin nje gjuh barbare pra jo greke, dhe tashti qe dihet historikidht qe pellazget ishin aty para grekeve, greket thon se pellazget ishin greket e vjeter, greket kan ardhe nga egjypti. duhet te lexohet librat e Arif Matit, dhe do te gjesh shum gjera te pa ditura deri sot.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    ''Askush nuk na ka faj, se vet i kemi qorrue syte me duert tona.'' A. Kolja

E une do thoja ende po i qorrojme syte me duart tona, duke humbur identitetin shqiptar edhe si emigrant ne greqi per interesa personale, duke mos bashk[unuar me arbanitet edhe po i qorrojme syte vet, duke folur e shkruar vet emrin ARBANIT arvanit pa pike turpi as pa fije diturie edhe si titull veprash shqipe edhe si emer zyrtarisht - arvanitet...

Kush te ka faj kur ti verbon vetveten?
    Zanor,
    te paret kane thene se "skamja te çon ne dere te hasmit" !
    Prej ketej buron nevoja e "ndergjegjesimit kombetar" !
    Une per veten time , ashtu sic mendoj, them se eshte gjeja me e vogel dhe minimale per ne si shqiptare , bindja se jemi shqiptare dhe kemi kete apo ate..., eshte minimale gjithashtu edhe njohja shume e mire dhe objektive e historise se vendit dhe kombit tone ! Deri ketu kemi bere dicka por ne realitet asgje !

Me termin "ndergjegjesim kombetar" une kuptoj ate, qe asnje anetar i kombit tone nuk duhet te jete "tifoz" i verber partish, klanesh dhe feje ! Kur eshte fjala per kombin tone nuk duhet toleruar as partia , as feja dhe as klani , pavaresisht se ben pjese ne to, qe te abuzoje me interesin qofte edhe te nje individi kur kjo prek te drejtat e tij, per te cilat kemi rene te gjithe se bashku dakort! Dhe reagimi duhet te jete aktiv ndaj kujtdo !

Keshtu pastaj ata bashkekombas qe kane marre rrugen e kurbetit per shkak te nevojes ekonomike jo vetem qe do te kthehen , por edhe nese rrine atje ku jane do te jene kokelarte dhe krenare, sepse prapa kraheve kane nje shtet dhe organizim social qe nuk i le ne balte dhe ne meshire te fatit , qe ti shkele me kembe kushdo qe i vejn per qejfi.
    Por mbi te gjitha vete trojet shqiptare do te forcohen , ekonomia gjithashtu , uniteti real kombetar gjithashtu, dhe si nje komb i tere do te arrijme te shikojme perpara dhe jo te mbetemi duke u zënë me njerin-tjetrin ne mes te rruges per "te tjeret" .

Me fal qe torra shume , por nuk e di perse me erdhi ideja per ta shkruajtur keshtu!

nejse , pershendetje miqesore

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •