Close
Faqja 8 prej 20 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 200
    Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga ardi_truss Lexo Postimin
    Une per vete jetoj ne Amerike dhe kam jetuar edhe ne Europe..Me sac lexova me lart shumica po fusin ne nje thes europen me shqiperine..PO flasim ne krahasimin e jetes qe behet ne amerike dhe ne europe dhe jo te amerikes dhe shqiperise...Europa ka te keqen e diskriminimit dhe pagave te ulta, por aman per jeten qe behet andej dhe njerzit qe mbushin rruget nuk ke si te ankohesh dhe do e preferoja 100 here me shume se sa te amerikes..ktu ne amerike behesh pak a shume si robot..pune-shtepi, shtepi-pune.. njeri ne rruge nuk shikon, te duash te besh ndonje xhiro te thjeshte pa harxhuar para eshte e pamundur. Por ne fund te fundit njeriu eshte lakmitar i parase dhe kete Amerika e di shume mire prandaj te jep nje kasolle prej druri qe e quan shtepi, te jep edhe nja 2 makina qe mos lodhesh ****** shume edhe nja dy pare ne banke dhe ne fund fare themi te tere ska si ameriqija..dhe peralla vazhdon

brravo,

Izadora ke te drejte.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Amerika e veriut eshte shume me mire, europa mua kur shkoj ne europ me duket si fshat, me bije ne sy qe eshte vend i varfer qe kur hyj ne aeroport.

kame vizituar gjermani austri franc itali holland, vende ku te mbyt llumi i cigares dhe hashishit.

Te krahasosh ameriken e veriut (amerik kanada) me europen eshte turp

ne qofte se eshte ndonje vend qe do jetoja ne europ ajo eshte shqiperia, ose turqia

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Amerika e veriut eshte shume me mire, europa mua kur shkoj ne europ me duket si fshat, me bije ne sy qe eshte vend i varfer qe kur hyj ne aeroport.

kame vizituar gjermani austri franc itali holland, vende ku te mbyt llumi i cigares dhe hashishit.

ne qofte se eshte ndonje vend qe do jetoja ne europ ajo eshte shqiperia, ose turqia
    E ke flliq fare, me siguri ke vizituar bullgarine dhe ke menduar se ke hyre ne gjermani. Pse flet palidhje burr i dheut, ne aeroport te gjermanis ti smunde te gjesh deren, e te duket ty vend i varfer, hajde mendje hajde

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin

hahahah! vertete qe ia ke futur kot tani. po si cenka europa me e varfer se amerika???!!! te pakten ne europe shteti nuk te le te vdesesh urie. ne amerike kjo gje ndodhe. krahasoje shtetin social gjerman me ate amerikan. krahasoje pak numrin e krimeve ne amerike me ate ne europe. ndryshimi eshte si dita me naten. ke vende ne u.s.a qe te vrasin vetem per 50$. ke ghetto ku edhe policia ka frike te kaloje. ne gjermani kudo te jeshe mund te fleshe edhe ne rruge se nuk te prek njeri.
    pastaj do flasesh per kulturen, historine, turizmin??? krahaso numrin e monumenteve te europes me ato te amerikes!!! edhe simboli i new yorkut eshte nje dhurate e europes :-)
    do flasesh pak per kuzhinen! amerikanet s'dine te hane! hane vetem fast food dhe jane populli me obez ne bote (edhe me shume se gjermanet me gjithe ate birre qe pijne). amerikanet nuk dine as te veshen. nuk kane stil. ka me shume stiliste amerikane apo europiane?
    une ka vite qe them qe dua te shkoj per pushime ne amerike, por kurr nuk me mbushet mendja. kete vere po pergatitesha psikollogjikisht, por ne fund 13 ore avjon po i bej nga ana tjeter e botes!

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    E ke flliq fare, me siguri ke vizituar bullgarine dhe ke menduar se ke hyre ne gjermani. Pse flet palidhje burr i dheut, ne aeroport te gjermanis ti smunde te gjesh deren, e te duket ty vend i varfer, hajde mendje hajde
    hahahah - do kete fluturuar me ndonje Linje Cheap dhe ato fluturojne gjithmone Aeroportet e Kategorise III

Gjithsesi dritat, shkelqimi apo madhesia e nje qyteti nuk jan domosdoshmerisht pasqyre e jetes se atij qyteti.

Hollanda/Amsterdami eshte nje bukuri e rralle. Kush sheh varferi ne Amsterdam duhet te jete rritur ne lluks ...

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    O shqiptar te mire dhe te urte. Lol

Qefi behet me Pareeee , kshu $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ .

Ku jane ato me shumice ? Ah atje behet pra. Simple .

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Kam cituaar kete thenie me vend.

Citim Postuar më parë nga SinFoni@ Lexo Postimin
    Jeta më e bukur bëhet aty ku të gjen prehje shpirti pa marrë parasysh Europë apo Amerikë. Kush din jetën ta jetojë din dhe ta zbukurojë e shijojë atë ngado që të hedhin valët e saj.
    Shum thenie me vend,kjo me lart.

Ne amerik skam shkelur kembe asnjehere ,por evropen e kam gjiruar e di te them qe edhe nje emigrant me nje pune profesionale o specializato jeton mire.
    Ne amerik kam ndigjuar qe vetem pas disa vitesh pune ke te drejte te besh 10 dit pushim.
    Ne evrop qe ne vitin e pare ti ke te drejt te besh nji muaj pushim.
    Plus 10 deri 12 dit pushim per pashket e shum ura te tjera me rastin e festave "te paguara"
    Ke rog te 13"dhe ne shum impreza dhe te 14(ne korrik)plus nje rrog mujore qe te vendoset ne likuidacion per cdo vit pune.
    E ceshte me e rendesishmja mund te besh operazione qe kushtojne deri 20mij euro e nuk pagon asgje.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kush te ka rrejt mer Altin, mbas disa vitesh merr vacation/pushime ketej ? Wow. Lol

Mbas 1 viti merr pushime, varet nga kompania ku punon, se ka qe te ofrojne dhe pas 6 muajsh. E bete kete europen fushe me lule. Nje qe punon ne amerike , duhet te punoj dhe ne europe pra. Jeten e ben vete njeriu, dhe jo vendi se late nam !!

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Kush te ka rrejt mer Altin, mbas disa vitesh merr vacation/pushime ketej ? Wow. Lol

Mbas 1 viti merr pushime, varet nga kompania ku punon, se ka qe te ofrojne dhe pas 6 muajsh. E bete kete europen fushe me lule. Nje qe punon ne amerike , duhet te punoj dhe ne europe pra. Jeten e ben vete njeriu, dhe jo vendi se late nam !!
    Po dhe vendi e ben moj Pink (dmth sa mundesi te jep nje vend),se sipas kesaj teorie ,rrinim ne Shqiperi ne ,se mire ishim.
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Varet dhe nga njeriu. Ka njerez qe njesoj do ta benin jeten kudo qe te ishin.

Faqja 8 prej 20 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •