Close
Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 200
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    Mbas 5 vjetes te ben dhe Amerika dhe Europa ,hiq Italine qe do 10 vjet .
    Mos harro qe Ameriken ,Europianet e bene .
    Me thene te drejten ato Amerikan qe kam pare une ketej shume te shumtut mor Zeid ...
    Ti je ai ne foto ??
    Dhe mos ofendo se me i mire se une nuk je,te siguroj per ket ,se te gjith amerikanet qe njof me thone,beatiful girl hahahahaha
    europa ste bene as per 50 vjet me perjashtim te disa shqiptarve qe kane mare pashaport gjermane italjane por keta kane mohuar nenshtetesin shqiptare
    ja kjo eshte europa te bene te mohosh origjine kurse ne amerk ke te drejt te mbash dhe pashaport shqipe me amerikane.
    Ketu nuk po diskutojme per bukurin, po me qe ra fjala femrat me te bukura qe un kame pare, jane ato shqiptaret, por vetem se jane mendje lehta.

ps/Po un jame ne foto
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mr Zeid : 01-07-2009 më 13:08

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Kjo eshte pewr kokekatrorin

Qeata je vet,ketu po diskutojme per europen dhe jo vetem gjermanin

Dhe nje here te krahasosh nivelin e jetesen te europes me smeriken eshte turp po te mare nje shembull !!femijet shqiptar kur mbarojne shkollen e mesme me mesatare te larte,shteti i jep te drejten te zgjedhi cte doje te behet dhe pa asedhe nje cent,kurse ne shkollat aty femit shqiptar kane nje lloj diskreminimi te pa pare
    ik ore me gjith europ pleren se eshte turp te jetosh aty.
    Degjo ,une kam dy femije ,tani me jan rritur por te them çfare te drejtash gezojne femijet ketu .
    Kur jane ne fillore marrin 250E ne vit ,plus librat i kane falas ,dhe menzen qe te hane ne shkolle ,transportin .
    Ne tetevjeçare rritet shifra ne 500E ne vit dhe ato te tjerat qe te thash kur nuk i kalon te ardhurat te nje shifrre qe vene ato 10 mije E ne vit per person .
    Ne te mesme behet 1 mije E dhe ato qe te thash perseri ,ne Fakultet behet 4mije E kete e gezojne shume studente qe vijne dhe nga Shqiperia .
    Plus ne rrogen qe merr muaj per muaj ke kompesim 100E per femije ,dhe detrazione per persona carico.
    Keshtu femijet nuk i ndjen fare .Ketu ku jam une shume shqiptare kan marre shtepi nga shteti dhe paguajne 50E qera plus qe shume te tjere kane blere .
    Une per vete kam punuar nja 6 vjet 8 ore ,bera pak pushim me asistenca dhe tani punoj 4 ore .
    Nuk ka ç'mu duhet te fitoj me shume dhe te jem e stresuar .
    Ndryshuar për herë të fundit nga saura : 01-07-2009 më 13:11
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Ne trojet shqiptare .
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

E ke shum gabim

Kjo eshte per kokekatrorin

Qerata je vet,ketu po diskutojme per europen dhe jo vetem gjermanin.

Dhe nje here te krahasosh nivelin e jeteses te europes me ameriken eshte turp po te mare nje shembull !!femijet shqiptar kur mbarojne shkollen e mesme me mesatare te larte,shteti i jep te drejten te zgjedhi cte doje te behet dhe pa as edhe nje cent,kurse ne shkollat aty femit shqiptar kane nje lloj diskreminimi te pa pare
    ik ore me gjith europ pleren, se eshte turp te jetosh aty. me mire buke e domate dhe ne shqiperi
    Flas per esperiencen time direkte.
    Femit shqiptar respektohen nga mesueset Italiane,edhe per faktin perse ne i ndjekim femit me shume se Italiant.
    Edhe pse femit tane mesojne e si lejme tre ore ne vidjo o ne lojra digitale.
    Ndersa per nenshtetsin mbas 14 vjesh e marrin gati te gjith shqiptaret
    Per 10 vjet behet kerkesa,tre vjet zgjat praktika"4"
    Jan me mijra shqiptar qe po marin nenshtesin tani.

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    europa ste bene as per 50 vjet me perjashtim te disa shqiptarve qe kane mare pashaport gjermane italjane por keta kane mohuar nenshtetesin shqiptare
    ja kjo eshte europa te bene te mohosh origjine kurse ne amerk ke te drejt te mbash dhe pashaport shqipe me amerikane.
    Vella Zed - "Qerrata" perdori Kapedani kur zuri per veshi nipin e tij qe i lexonte keq gazeten ;-)
    Ne asnje menyre nuk desha te te ofendoj - ishte pak shaka. Kerkoj falje nese kam kaluar kufirin.

Per fat te keq ke shume te drejte ne ato qe thua. Diskriminimi ne EU eshte i prekshem. Une kete ne asnje moment nuk e mohova ... thjesht ska te beje me Temen ;-)

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga KokeKatrori Lexo Postimin
    Vella Zed - "Qerrata" perdori Kapedani kur zuri per
    Per fat te keq ke shume te drejte ne ato qe thua. Diskriminimi ne EU eshte i prekshem. Une kete ne asnje moment nuk e mohova ... thjesht ska te beje me Temen ;-)
    Si nuk ka te beje diskriminimi me temen kokesquare?! A ja vlen te jetosh ne nje vend ku diskriminohesh?! Cfare jete te mire mund te besh atje?
    Feelings change - memories don't.

Jam si shpirt Maska e Bije
    Anëtarësuar
    08-01-2008
    Postime
    183
    Diskriminimi(ose ksenofobia) sot ne bote behet ndremjet te pasurve dhe te varferve ,po te kesh pare ,shiko sa e ndjen diskriminimin .
    Ç'ke moj zemër që rënkon; koka bën, koka pëson.

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Si nuk ka te beje diskriminimi me temen kokesquare?!
    Ehuu, po ca faji kam une qe Ti je e Zonja te kapesh ne ajer "thembren e Akilit" ;-)

Sigurisht qe ke te drejte por ama edhe thyerja e kurrizit nga te punuarit goxha e rende eshte. Pastaj, diskriminimi i Shqiptarit ne EU eshte me shume shkalle. Varet se ku je ne EU.

Nuk e di, personalisht vazhdoj ta adhuroj USA, por EU me duket me mire.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Dhe nje here te krahasosh nivelin e jeteses te europes me ameriken eshte turp po te mare nje shembull !!femijet shqiptar kur mbarojne shkollen e mesme me mesatare te larte,shteti i jep te drejten te zgjedhi cte doje te behet dhe pa as edhe nje cent,kurse ne shkollat aty femit shqiptar kane nje lloj diskreminimi te pa pare
    ik ore me gjith europ pleren, se eshte turp te jetosh aty. me mire buke e domate dhe ne shqiperi

nivelin e jeteses? po si ke goje te flases per nivelin e jeteses??? ke te drejte kur thua qe ka me pak diskriminim. ne amerike mund te arrish majat edhe nese je i huaj, por kjo vjen ngaqe amerika u be nga emigrantet. fjala amerikan nuk ekziston sepse te gjithe e kane nje rrenje ose nga europa ose nga ndonje ane tjeter e globit. kishte me shume irlandez ne u.s.a se ne irlande me pare.
    ma gjej pak nivelin e larte ne ndonje qytet te humbur te mississippit. krahasoje pak shtetin social ne amerike me ate ne europe. ne amerike te shteti te le te vdesesh.
    perdor ndonje krahasim tjeter por jo nivelin e jeteses. lexo ndonje statistike me pare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569

Turp eshte vertete te krahasosh sepse ne amerike vetem jete qe nuk behet.
    90% te shqiptareve ne amerike punojn 16 ore ne dit ne restorante dhe puna me e popullarizuar eshte larja e eneve.
    Sa i perket femijeve edhe me turp eshte te besh krahasim. 165 euro ne muaj per femije merr ne gjermani deri 18 vjet ose deri 21 nese jane ne fakultet, edhe plus nuk paguan asgje, shume shqiptar qe njoh une kane ndertuar shtepia me pare te femijeve, sepse kush ka 3 e me shume femije i merr 175 euro qe shqiptaret ne pergjithesi i kane.
    Nenshtetesi 7 vjet e merr ne gjermani natyrisht kursin e gjuhes duhet me kry. 90% e shqiptareve qe njoh e kane marr nenshtetesine.

Tani mos krahasoni evropen , shqiperi, bullgari e rumani ti quani evrope. Ketu krahasimi po behet evropa si gjermani, franc, zvicer, angli, suedi, holande, etj.

Natyrisht qe jeta ne rumani e poloni nuk quhet jete evropiane, ne po flasim per vendet e zhvilluara evropiane. qe jane rreth 15 ose 20.

Qeshtja tjeter qe eshte relative eshte se fjala ketu po behet per shqiptaret. Dmth a eshte me mire shqiptaret te jetojne ne evrope a amerik, dhe pergjigja eshte evrope.
    Ndersa nese pyetja shtrohet meksikanet ku eshte me mire te jetojne atehere pergjigja eshte amerike.
    Dallimi ekziston dmth sepse te jetosh ne evrope si shqiptar i ke te gjitha perparesite dhe ndjehesh ne shtepi tende sepse ke shembull 200 000 shqiptar ne zvicer prej 7 milionesh. Keshtu qe ne cdo rruge takon shqiptar dhe nuk ndihesh i huaj aspak. Ne kufi te zvicres po hyja kur polici e pa pasaporten e Kosoves, me tha miredita. E pyeta shqiptar je, tha jo vetem kam shok shqiptar e kam mesuar disa fjale.

Shembull ne Lozane te zvicres po te shkoni ne diskot e shqiptareve te mbushet mendja qe je ne vendlindje.

Ju lutem prandaj mos krahasoni ameriken nje vend ku punon 16 ore per te mbledhur ca para dhe 90 % te kohes flet anglisht dhe humb identitetin pas 10 vjet nuk e quan me veten shqiptar. Kjo jete nuk munde te quhet.

Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •