Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!
ne amerike rrine sa te duash. nuk te kthen njeri. 1 me shume, 1 me pak nuk e kane problem. kam harruar se sa latino-amerikane hyjne ne amerike nepermjet kufirit me meksiken, por eshte nje numer marramendes. mjafton te mendosh per ligjin qe kane per kuabanet. nje kuban mjafton te fuse kembe ne territor amerikan dhe shteti nuk te kthen me mbrapa...
Mua jeta me e lumtur me duket ne Kosove,edhe pse nganjeher kemi batica e zbatica ,por nuk e nderroj me asgje gezimin e lumturin qe kam ne atdhe.
Evropa kohet e fundit ka shtrenguar disi
Di qe spanja ka nxjerr nje ligj qe per cdo fabrik ne 100 puntor maksimumi i te huajve duhet te jet 3.
Italia aktualisht ndigjoj disa koleg e shok qe pret nga 6-9 muaj per te mar permeson qe vlen 1 ose du vjet,dhe kur e rinovon eshte nje stres i vertet .
Lum ai qe ka karte sogiornon.
Plus italia eshte vendi ku eshte dhe perqindja me e larte e te rakomanduerve ne te gjith evropen.Keshtu qe vendet e mira tepunes i marin ato.
Nje i huaj vende pune shteterore e ka shum te veshtir ti kap.
Ne veri te Italis sduan Italiant e jugut(terron)imagjino te huajin.
ka dhe veshtirsi te tjera,por po ja lej tjerve.
Kjo per te kujtuar qe seshte fush me lule aspak por duhet djersishes shum qe te besh nje jet paksa te denje.
Teorikisht i vetmi ligj qe nuk e kemi njesoj me vendasit per vendet e punes eshte ai ,per vendet publike ,duhet te kesh shtetesine Italiane ,dhe natyrisht nje laura Italiane.
Ne privat mund te fillosh po pate te njohur qe te gjesh nje vend te mire ,por Italianet jane njerez qe ecin shume me miqesira dhe simpati ,keshtu mundesit zvogelohen .
Ka shume qe dhe kane gjetur vende te mira por mbasi kan marre shtetesin ,dhe kan njohur dipllomen e fakultetit ne Itali duke dhene provime .
Me me fat jane ata ose ato qe kan nje laura ne Mjeksi ,sepse per te ka shume nevoje ketu .
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
para ca kohesh isha ne itali, i shikoja shqiptaret te vrar dhe te rjepur nga djelli + qe kame dhe kushot e mij atje, dhe me lopat ne dore ngelen te shkretet.
Mos beni hajgare te krahasoni europen qe ju ze me shkelma, me ameriken qe te thote welcome dhe te bene amerikan.
pale policat italian ne bari kur te shikojne me pashaport amerikane rine mu si plera
Ore Qerrata, po si na u hodhe nga Aeroportet e varfera te Gjermanise ne Policet e Bari-t /Itali ti ??
Policet Italiane rrine si plera sepse plera jane. Me passaporte USA nuk eshte gje fare po p.sh po te te shikojne me pasaporte Shqiptare behen 2 here me plehra
Shteti USA eshte(ishte :-)))) ) superfuqi ekonomike e padiskutueshme. Gjithashtu eshte edhe pa diskutim nder vendet me demokratike ne bote. Shqiptaret nuk e ndiejne diskriminimin (e hane mexot dhe nerot valen e pare :-) ).
Por ne Teme po diskutojme per jete "me te mire" - cka edhe sigurisht varet nga kendveshtrimi. Rivotoj EU :-D
Mbas 5 vjetes te ben dhe Amerika dhe Europa ,hiq Italine qe do 10 vjet .
Mos harro qe Ameriken ,Europianet e bene .
Me thene te drejten ato Amerikan qe kam pare une ketej shume te shumtut mor Zeid ...
Ti je ai ne foto ??
Dhe mos ofendo se me i mire se une nuk je,te siguroj per ket ,se te gjith amerikanet qe njof me thone,beatiful girl hahahahaha![]()
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Kjo eshte per kokekatrorin
Qerata je vet,ketu po diskutojme per europen dhe jo vetem gjermanin.
Dhe nje here te krahasosh nivelin e jeteses te europes me ameriken eshte turp po te mare nje shembull !!femijet shqiptar kur mbarojne shkollen e mesme me mesatare te larte,shteti i jep te drejten te zgjedhi cte doje te behet dhe pa as edhe nje cent,kurse ne shkollat aty femit shqiptar kane nje lloj diskreminimi te pa pare
ik ore me gjith europ pleren, se eshte turp te jetosh aty. me mire buke e domate dhe ne shqiperi
Ndryshuar për herë të fundit nga Mr Zeid : 01-07-2009 më 13:05
Krijoni Kontakt