Si eshte formuar dielli?
Kohe me pare dielli nuk ekzistonte fare.Por me kalimin e kohes po formoheshin disa grimca te vogla zjarri por shume te nxehta.Nuk mund ta besoj se tani dielli eshte shume I nxehte dhe eshte sa shumefishi i ketyre grimcave.Por ne diell ka disa njolla te zeza qe ne qoftese ata plasin mund te behet nje binjak I bing bang-ut.

Nga se perbehet dielli?
Dielli perbehet nga heliumi dhe hidrogjeni (He dhe H2 ).Une e di qe ju e dini qe perbehet nga kjo formule.Por ta dini se hidrogjeni ekziston por heliumi eshte nje lloj si ajri por eshte gas.