Postuar mė parė nga
saura
Po pse mor kokekatrori ēfare lidhje ka populli me ate qe e udheheq....ti don te thuash ate shprehjen e filozofit ,''Qe ēdo popull ka qeverin qe meriton ''por shume here nuk eshte ashtu ,ne nuk e deshem Verin ,as nuk persifikohem me keto politikan qe kemi pasur dhe kemi ,kjo nuk do te thote qe jemi te gjithe keshtu....
Mua nuk me pelqen pergjithsimi,do te te pelqente ty te te benin njesoj me nje shqiptar tjeter qe merret me droge,trafik armesh ,kapo prostitutash ? Jo ta them une ,keshtu pra ,jepi Qezarit ate qe i takon.
Une nuk i mbroj Italianet ,se nuk jam nga ato opurtuniste ,kur ka ndonje gje per te thene i them sherrit ''LEPE'',por te thash nuk me pelqejne pergjithsimet ,nuk ka territore te banuar me njerez te mire ,apo territore te banuar me njerez te keqinj .
Ne ēdo vend te botes ka racizem ,urrehen frances me angles ,italian me gjerman etj .Ky eshte nje problem shume i gjere per tu diskutuar ,mendoj qe Italianet kane probleme me diversitetin kulturor ,rracizmi i tyre qendron ketu ,si mund te thuash rracist kur ato te fusin ne shtepi ,hane buke me ty ,dalin me ty ,bejne shoqeri ,te bejne favore etj ,.
Pastaj ka dhe injorant te trashe qe nuk kan dale as nga fshati ityre ,por une nuk do behem merak sa ēfare thone plakat tek shkallet e pallatit ....
Mendoj se rracizmi ka shume shume gjerra brenda ,mos deshire per tu hapur ,per te njohur nje kultur tjeter ,mendjemadhesi qe kjo qe bej dhe mendoj une eshte me e mira ,egoizem etj.
O jemi rracista ne ,o nuk ka njeri ,nuk jemi ne qe themi malok,ēeēen(pa njohur asnje ).korēar i qelbur (qe jane shume te paster)gjirokastrit m...i, kosovar te poshter ,ēam te poshter etj etj .
Keshtu ,nga kompjuteri mund te dukem e ashper ,por nuk besoj te kete njeri me te thjeshte se une (e bej se me ato vlera jam rritur ,plus eshte dhe natyra e ime ,por prap kur vjen puna per nje mike o nje mik profondo qe ta ndjej ,duhet ta njoh mire ,hapem deri aty sa nuk demtohem.
Keto jane popull llapazan e flet goja para trurit ,keto behen'' rracist '' per njeri -tjetrin ,jugu me veriun ,nga nje fshat ne tjetrin ,ēdo popull ka psikologjin e vet ,ne kemi emigruar dhe duhet te pershtatemi ,nuk mund ti them pse nuk jeni si ne ,ose siē kam degjuar ne nje shtet (italian injorant turist )qe i thonin kamarierit pse nuk flet italisht (A thua se keto flasin shume gjuhe ).
Ato qe jan integruar ,me pak zgjuarsi dhe t'ia tregosh vendin kur duhet ,ēdo gje sistemohet ,sepse jane dhe frikacak ,ose njerez te bute.
Por dhe jemi te respektuar nga njerez qe e dine se ēfare eshte respekti.
Ketu vetem ne televizion sa balerin punojne ,ne scala di milano jane 4 intrumentiste tonet ,aktor ,shkrimtar etj (me informacionet qe kam une ,se mund te kete dhe me shume qe nuk i njoh ).
Nuk e di une nuk kam jetuar ne shtete te tjera ,por mendoj qe Italianet ,ngjajne me ne per disa gjera ,ose me mire ne jemi si italianet para 50 vjeteve ,impulsim ,pasionant ,familjen etj etj..
Nuk e di mbase jam une keshtu ,mua me pelqen te udhetoj te shoh kultura te tjera ,jam per vlera universale(humanizmi etj) .
Kjo eshte dhe idea e Europes se bashkuar ,(perveē bashkimit ekonomik,politik) mozaik kulturash duke respektuar indetitetin e njeri-tjetrit.
Krijoni Kontakt