Per femijet "diktature" eshte edhe matematika, kimia e fizika dhe vet shkolla eshte diktature.
Duhet zgjuar ne ora 7 te mengjesit, duhet larguar nga TV e kompjuteri, duhet lene shume lojra ne gjysme per te mesuar. E tera kjo per nje femije eshte diktature, por kur te rritet ai do e kuptoi se keto kane qene "diktatura" pozitive per te.
Nese femiu i ndjen si duktatura tere keto gjera, atehere pse vetem feja duhet te jete ajo "diktature" qe nuk duhet ta provojne?!!
Mia, akoma e ke te vogel cunin (qofte me shendet), per t'ia mesuar keto gjera. Ne po flasim per femijet ne shkolle, e jo per femijet 5 vjec.
Mesimi i fese behet gradualisht, sikurse cdo lend tjeter dhe nuk ka pse ta beni aq tragjike.
Une gjithmone kam besuar qe Zoti ekziston dhe nuk e mbaj ne mend se kur ka qene hera e pare qe prinderit e mi me kane mesuar per ceshtje te fese.
Po t'ishte ndonje rendese psikologjike per mua, normalisht qe do e mbaja mend si dicka te pakuptueshme.
Bile kam pasur nevoje te mesoj me teper qe te mos lodhi koken time duke menduar se si u be filli i gjinise njerezore. Po e ceki kete, sepse me ka munduar ne vete kjo gje dhe i pata dhene vetes nje pergjigje per kete.
Nuk do e tregoj se do shkriheshi gazi, akoma qeshi kur e mendoj dhe ja tani qe po e kujtoj po qeshi me veten.
Mos i pergjithso kaq shume gjerat, jo te gjithe femijet te cilet kane prinder te pakujdeshem gjejne mbeshtetje te familjaret e tjere. Ndoshta nje pjese po, po ata qe nuk arrijne te marrin nje edukate te shendoshe nga prinderit os nga familjare te tjere ti hedhim tutje? Ti leme ne dore te fatit?
Nuk zgjidhet gjithcka me nje "Pune shansi eshte kjo" lol se po te jete keti, vaj medet ku do kishte ngel shoqeria ne pergjithsi.
Prandaj i kemi shkollat, dhe sipas meje, atje zhvillohet edukata dhe formimii i karakterit, sigursht bazat i ka familja, por kur nuk i ke keto baza cfare?
Nuk them qe edukata fetare te futet qe ne klase te pare, ku njekohesisht me abetare te mesohet edhe ajo lol, do ishte idiotllik i madh. Por sigursht, kur femija te rritet pak me shume, kur te jete ne gjendje te kuptoje, atehere te zhvillohet edhe kjo ore. Nuk eshte se do tu mesohet bibla e kurani ne klase, do u jepet nje kulture, nje histori mbi fete, nje hapje e nje horizonti te ri.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
O Uvjesa nuk na the... ca je ti? Ca fushe kompetence ke?
Ketu ka traktorista... tornitora... zdrukthatare. Ti ca fushe kompetence ke?
Ke ndonje zanat?
Ok, deshironi te edukoni femijet jetim atehere shkoni tek shtepia e femijeve e i beni leksion per si duhet te sillen etj. Deshironi te edukoni femijet qe kane baben pijanec, i mbledhim dhe keto e i dergojme nje ore leksion te mesojne si te sillen.
Ku eshte ndryshimi midis teje qe ke mesuar nga edukata fetare edhe une qe kam mesuar nga prinderit? Nuk e di, per vete nuk shoh asnje lloj ndryshimi kur krahasoj veten time me shoqerine qe kane marre edukim nga feja. Madje jam edhe me e forte sesa ato sepse e kam syrin cel/hapur per cdo lloj situate qe te kem nevoje kam familjen te gatishme per t'me ndihmuar.
Keto bazat e moralit te fese e praktikojne rraca e zeze neper kisha si teper ketej. Ta dish sa pertoke jane moralisht eshte per te vene duart mbi koke.
Per mua feja nuk eshte aq e forte sesa familja!
Krijoni Kontakt