Close
Faqja 18 prej 29 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 286
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    lol, po me pat prinder pjanece, qe harxhojne leket, kumarxhinj, etj etj, nga dreqin do ta marri edukimin femija?
    Pune shansi eshte kjo. Nga cila veze do dalesh. S'ke ci ben.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Pikerisht prinderit jane #1 per ti derguar femijet ne rruge te drejte! Mos na fusni diktaturen fetare neper shkolla, edukimi i femijes qendron tek prinderit.
    Per femijet "diktature" eshte edhe matematika, kimia e fizika dhe vet shkolla eshte diktature.
    Duhet zgjuar ne ora 7 te mengjesit, duhet larguar nga TV e kompjuteri, duhet lene shume lojra ne gjysme per te mesuar. E tera kjo per nje femije eshte diktature, por kur te rritet ai do e kuptoi se keto kane qene "diktatura" pozitive per te.
    Nese femiu i ndjen si duktatura tere keto gjera, atehere pse vetem feja duhet te jete ajo "diktature" qe nuk duhet ta provojne?!!

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    lol, po me pat prinder pjanece, qe harxhojne leket, kumarxhinj, etj etj, nga dreqin do ta marri edukimin femija?
    Per fat te mire shoqeria Shqiptare nuk ka rene kaq poshte sa s'do kete femija njeri te kujdeset per te. Gjysherit, tezja, halla, xhaja, etj. i marin persiper! Lidhjet familjare i kemi te forta.

Sipas teje?

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Per femijet "diktature" eshte edhe matematika, kimia e fizika dhe vet shkolla eshte diktature.
    Duhet zgjuar ne ora 7 te mengjesit, duhet larguar nga TV e kompjuteri, duhet lene shume lojra ne gjysme per te mesuar. E tera kjo per nje femije eshte diktature, por kur te rritet ai do e kuptoi se keto kane qene "diktatura" pozitive per te.
    Nese femiu i ndjen si duktatura tere keto gjera, atehere pse vetem feja duhet te jete ajo "diktature" qe nuk duhet ta provojne?!!
    Shume thjeshte, sepse e shohim qarte diktaturen e provuar ne Arabi.
    Nqs ty kjo te pelqen sigurisht qe do ta mbrosh. Vete e kam provuar kete edukim fetar per ja nje muaj (mos i fol cunave, mos i shiko ne sy, e budalliqe te tjera).....s'me pelqeu prandaj do ta kundershtoj!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Atehere leri femijet ti mesojne se pari nga familja. Femija e vogel nuk ka nevoje per dhune psikologjike te tepert.
    Cuni im eshte 5 vjec. Me thote.'' Mami une nuk dua te ha buke, qe te mos plakem e te mos vdes" Ti me thua ti mesojme qe po bere mekat kur te vdesesh, do ikesh ne ferr, apo parajse.
    Ai nuk koncepton dot c'eshte plakja, dhe si ndodh e jo me shume.
    Lere femijen te jete femije. Boll e mbingarkuat me absurditete qe femija nuk arrin ti kuptoje.
    Femija kupton ate qe shihet, preket. Te tjerat jane koncepte abstrakte.
    Ne dituri natyre i ke mesuar konceptet npm eksperimenteve. Kjo per ta kuptuar me mire femija nje dukuri te caktuar. Per t'ja bere sa me te thjeshte e konkrete. Si pret t'ja shpjegosh ti me shembuj femijes denimet qe merr nese ben mekat? Do sjellesh pamje kufomash. Ja c'te pret po nuk ju binde Zotit?
    Mia, akoma e ke te vogel cunin (qofte me shendet), per t'ia mesuar keto gjera. Ne po flasim per femijet ne shkolle, e jo per femijet 5 vjec.
    Mesimi i fese behet gradualisht, sikurse cdo lend tjeter dhe nuk ka pse ta beni aq tragjike.
    Une gjithmone kam besuar qe Zoti ekziston dhe nuk e mbaj ne mend se kur ka qene hera e pare qe prinderit e mi me kane mesuar per ceshtje te fese.
    Po t'ishte ndonje rendese psikologjike per mua, normalisht qe do e mbaja mend si dicka te pakuptueshme.
    Bile kam pasur nevoje te mesoj me teper qe te mos lodhi koken time duke menduar se si u be filli i gjinise njerezore. Po e ceki kete, sepse me ka munduar ne vete kjo gje dhe i pata dhene vetes nje pergjigje per kete.
    Nuk do e tregoj se do shkriheshi gazi, akoma qeshi kur e mendoj dhe ja tani qe po e kujtoj po qeshi me veten.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Shume thjeshte, sepse e shohim qarte diktaturen e provuar ne Arabi.
    Nqs ty kjo te pelqen sigurisht qe do ta mbrosh. Vete e kam provuar kete edukim fetar per ja nje muaj (mos i fol cunave, mos i shiko ne sy, e budalliqe te tjera).....s'me pelqeu prandaj do ta kundershtoj!!
    Sidoqofte, nuk e kam ndermend te ta mbushi mendjen, une vetem po mundohem ta tregoj pozitiven e kesaj lende, e ju mendoni si te doni.

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Per fat te mire shoqeria Shqiptare nuk ka rene kaq poshte sa s'do kete femija njeri te kujdeset per te. Gjysherit, tezja, halla, xhaja, etj. i marin persiper! Lidhjet familjare i kemi te forta.

Sipas teje?

Mos i pergjithso kaq shume gjerat, jo te gjithe femijet te cilet kane prinder te pakujdeshem gjejne mbeshtetje te familjaret e tjere. Ndoshta nje pjese po, po ata qe nuk arrijne te marrin nje edukate te shendoshe nga prinderit os nga familjare te tjere ti hedhim tutje? Ti leme ne dore te fatit?

Nuk zgjidhet gjithcka me nje "Pune shansi eshte kjo" lol se po te jete keti, vaj medet ku do kishte ngel shoqeria ne pergjithsi.

Prandaj i kemi shkollat, dhe sipas meje, atje zhvillohet edukata dhe formimii i karakterit, sigursht bazat i ka familja, por kur nuk i ke keto baza cfare?

Nuk them qe edukata fetare te futet qe ne klase te pare, ku njekohesisht me abetare te mesohet edhe ajo lol, do ishte idiotllik i madh. Por sigursht, kur femija te rritet pak me shume, kur te jete ne gjendje te kuptoje, atehere te zhvillohet edhe kjo ore. Nuk eshte se do tu mesohet bibla e kurani ne klase, do u jepet nje kulture, nje histori mbi fete, nje hapje e nje horizonti te ri.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    O Uvjesa nuk na the... ca je ti? Ca fushe kompetence ke?
    Ketu ka traktorista... tornitora... zdrukthatare. Ti ca fushe kompetence ke?
    Ke ndonje zanat?

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Mos i pergjithso kaq shume gjerat, jo te gjithe femijet te cilet kane prinder te pakujdeshem gjejne mbeshtetje te familjaret e tjere. Ndoshta nje pjese po, po ata qe nuk arrijne te marrin nje edukate te shendoshe nga prinderit os nga familjare te tjere ti hedhim tutje? Ti leme ne dore te fatit?

Nuk zgjidhet gjithcka me nje "Pune shansi eshte kjo" lol se po te jete keti, vaj medet ku do kishte ngel shoqeria ne pergjithsi.

Prandaj i kemi shkollat, dhe sipas meje, atje zhvillohet edukata dhe formimii i karakterit, sigursht bazat i ka familja, por kur nuk i ke keto baza cfare?

Nuk them qe edukata fetare te futet qe ne klase te pare, ku njekohesisht me abetare te mesohet edhe ajo lol, do ishte idiotllik i madh. Por sigursht, kur femija te rritet pak me shume, kur te jete ne gjendje te kuptoje, atehere te zhvillohet edhe kjo ore. Nuk eshte se do tu mesohet bibla e kurani ne klase, do u jepet nje kulture, nje histori mbi fete, nje hapje e nje horizonti te ri.
    Ok, deshironi te edukoni femijet jetim atehere shkoni tek shtepia e femijeve e i beni leksion per si duhet te sillen etj. Deshironi te edukoni femijet qe kane baben pijanec, i mbledhim dhe keto e i dergojme nje ore leksion te mesojne si te sillen.

Ku eshte ndryshimi midis teje qe ke mesuar nga edukata fetare edhe une qe kam mesuar nga prinderit? Nuk e di, per vete nuk shoh asnje lloj ndryshimi kur krahasoj veten time me shoqerine qe kane marre edukim nga feja. Madje jam edhe me e forte sesa ato sepse e kam syrin cel/hapur per cdo lloj situate qe te kem nevoje kam familjen te gatishme per t'me ndihmuar.

Keto bazat e moralit te fese e praktikojne rraca e zeze neper kisha si teper ketej. Ta dish sa pertoke jane moralisht eshte per te vene duart mbi koke.

Per mua feja nuk eshte aq e forte sesa familja!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    O Uvjesa nuk na the... ca je ti? Ca fushe kompetence ke?
    Ketu ka traktorista... tornitora... zdrukthatare. Ti ca fushe kompetence ke?
    Ke ndonje zanat?
    Une shes gershere per berbera lol.

Faqja 18 prej 29 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •