Bukuria e njeriut përbëhet nga bukuria e fjalës që flet.
Bukuria e njeriut përbëhet nga bukuria e fjalës që flet.
E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)
"Çdo më bëjnë mua armiqtë e mi?!
Unë Xhennetin e kam në zemër, kudo që të shkojë ai është me mua.
Në qoftë se do të më përzënë nga vendi im, atëherë kjo për mua do të jetë turizëm dhe do të kem mundësi të përhapë dritën e Allahut!
Në qoftë se do të më burgosin, atëherë kjo do të jetë veçim me Allahun, do ta adhuroj Allahun pa pasur preokupime!
Në qoftë se do të më vrasin, atëherë do të bie shehid në rrugë të Allahut subhanehu ue teala!"
Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.
Mos me shaj se qenkam i shëmtuar une,ti qe nga virtyti qenke dorethatë!
Ai që e njeh dynjanë do të largohet prej saj, ai që e njeh ahiretin do ta dëshirojë me gjithë zemër atë, e ai që e njeh Allahun do të dëshirojë vetëm kënaqësinë e Tij."
“Dallo midis asja që jep dhe që merr, se nëse ajo që të japin është më e dashur për ty, atëherë ti je i dashuruar pas kësaj dynjaje. E nëse ajo që ti jep është më e dashur për ty, atëhere ti je i dashuruar pas ahiretit.”
“Punova me Kuranin njëzet vite derisa e dallova dynjanë nga ahireti dhe këtë e thotë Allahu në ajetin e Kuranit: “Çdo gjë është kënaqësi e jetës së kësaj dynjaje dhe bukurive të saj, ndërsa ajo që është tek Allahu është më e mirë dhe e përjetshme.”
“Ai që e ruan zemrën e tij me Allahun nëpërmjet sinqeritetit, Allahu do t’i dhurojë urtësi në zemrën e tij.”
Thuaje te verteten edhe nese mbetesh i vetem!
Trim i mirë quhet ai që përcjell zemërimin
Ai që është i pasur, jep nga teprica, ai që nuk është i pasur jep nga
zemra
Krijoni Kontakt