Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307

Angry Problem me zgjimin ne mengjes!

Kam problem me gjumin, me zgjimin ne mengjes, nuk mundem me e degjuar alarmin e celularit, apo nese e degjoj nuk kam fuqi te qohem nga shtrati apo jam gjysem i vetedijshem ne ato momente. Jam 27 vjec nuk bej pune fizike qe te jem i lodhur fizikisht, shumicen e kohes e kaloj afer kompjuterit. Per shkak problemit te tille e bera nje analize te gjakut. Rezultatet:

Hb mmol/l 10.2
    Er 10 (12L - ne fuqi) 5.52
    Le 10 (9L - ne fuqi) 7.3
    Neutro% 0.52
    Limfo% 0.42
    Mono% 0.04
    Trombociti 10 (9L - ne fuqi) 275
    Hematokrit 0.49
    Holesterin mmol/ 3.5
    Trigliceridi mmol/l 2.2

Cka mendoni se eshte problemi im per zgjimin tim te rende ne mengjes dhe cka me keshilloni per zgjidhjen e tij.

Ju faleminderit per ndihmen tuaj qe ne fillim.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

i/e regjistruar Maska e pseudo
    Anėtarėsuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    a mund te na thuash
    peshen?
    gjatesine?
    Tant Qu'il y a La Vie, y a De L'espoir!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Gjatesia 169
    ndersa pesha rreth 60-65kg
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Une te sygjeroj te evitosh qendrimin e gjat para pc-se,mundohu te jesh aktive jasht,ec sa me shume dhe caktoji vetes nje prog ditor,si p/sh orarin e ngrenjes,zgjimin dhe fjetjen.

Good luck.
    Feel the pump √

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    flm dj-gabriel per keshillen.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Kjo esht pasoj e qendrimit te gjat pran pc,mundohu tu permbahesh atyre keshillave si e ceku dj Gabril,do te kesh sukses ,sigurt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Flm gjithashtu edhe ty Midja, edhe une mendoj se eshte lodhja ime e syve duke qendru gjat prane pc dhe leximi i librave, dhe si pasoj syte kerkojne pushim.

Flm edhe njehere.

luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Pėrshėndetje Hubejb,
    ke bėrė mirė qė e ke bėrė kėtė pasqyrėn e gjakut, por kėto rezultatet duhet t'i krahasosh me vlerat referente qė duhet ti keshė aty anėsh nė letėr, ose t'ia tregosh mjekut tėnd, nėse ai tė thotė se gjithēka ėshtė nė rregull, atėherė s'ka nevojė tė brengosesh shumė.
    Disa njerėz ashtu e kanė ritmin, qėndrojnė natėn dhe flenė nė mėngjes, poashtu disa kanė gjumė mė tė rėndė.
    Nėse kjo nuk tė ka ndodhur mė parė, ėshtė rezultat i ērregullimit tė gjumit, lodhjes psiqik, stresitdhe mund tė jenė edhe shkaqe tė tjera shėndetsore. Disa njerėz ndaj stresit reagojnė me pagjumsi, por ka tė tjerė qė reagojnė me gjumė tė tepruar. Ndoshta ėshtė situatė pas ndonjė stresi apo lodhjeje tė tepruar fizike dhe psiqike, e cila di tė manifestohet edhe pas njė kohe.
    Mundohu qė tė fleshė ngapak ditėn dhe kujdesu qė tė bėsh shtatė orė gjumė.
    Merru me ndonjė aktivitet fizik, dil nė natyrė dhe me shoqėri,
    ha ushqim tė shėndetshėm dhe nėse pin barėra, ki kujdes cilėt prej tyre kanė efekte sedative, siē janė antihistaminikėt (Loratadini).
    Ka dallim nėse gjendja tė ėshtė e shoqėruar edhe me molisje dhe kėputje tė trupit gjatė ditės, nėse je pa vullnet apo nėse ke ndonjė dhimbje tė kokės, barkut, fytit, diarre etj.
    Nėse ke ndonjė nga kėto, bėhu pak i durueshėm mos keshė ndonjė grip i cili kalon shpejt, pastaj paraqitu prapė te mjeku.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Ju faleminderit te gjithve

Une kesh te mjeku me tha se gjithcka eshte ne rregull per vec se pak te trigliceridi i cili kishte dal prej kufirit 1.9 ne 2.2 ama tha nuk besoj se eshte shkaktar ky.

Mjeku nuk ishte bindes per mua per shkak se me tha vetem se merru pak me me shum aktivitet, nuk ishte bindes per shkak se lart posht une kete rezhim te aktivitetit e kam pasur edhe me para ama nuk ka ndikuar gjumi te une aq shum, por e kunderta ka pas raste qe kam qendruar afer kompjuterit tere diten dhe plus kam lexuar libra me ore te gjata dhe kam ra me fjete pas ores 1 apo 2 te nates dhe jam zgjuar ne mengjes ne ora 4, dhe keshtu ka vazhduar, plus ne ate kohe ka ndodh qe te ha ushqim me pak dhe me te dobet se qe ha tash.

Por sidoqoft ndoshta stresi i dites ndikon edhe ne cregullimin e gjumit, per shkak se dikushi mjaftohet edhe me 4 ore gjum.

i/e regjistruar Maska e Irene2060
    Anėtarėsuar
    02-07-2009
    Vendndodhja
    everywhere
    Postime
    66
    sa ore fle? ne cfar ore bie per te fjetur? normalja eshte 11-12 te nates me 8-9 te mengjezit.

Po te jesh i lodhur dhe te flesh me pak se 8 ore, fisikisht nuk do ngdiesh dot. Mundo qe te mos rish perpara kompjutrit oren para se te flesh.

Νe kete link mund te shikosh numrat e fisiologjike te gjakut. ανδρες=burrat, γυναικες=grate.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Irene2060 : 06-07-2009 mė 17:25
    There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •