Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 127
    Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678

Re: cunimartum.

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Mendoj se do te ishte mire qe ti te vazhdoje kete bisede, pasi ke bere nje sere pyetjesh dhe une ju jam pergjigjur. gjithmone nese deshiron.
    deshmuesi

deshmues, biseden po e vazhdoj ke tema "Jezusi, Zoti i refuzuar i cifuteve", meqenese s'eshte kjo tema qe i takon
    po deshe Vazhdoe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-12-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    18
    te vjen habi kur mbrohet shteti cionist nga njerez te cilet nese do te kinin ndergjegje nuk mund te shkruanini fjale te tilla. jo per mbrojtje arbve por per hir te vertetes. se shpejti te nderuar "cifute" per ju do te sjellim informacione per sektet cifute dhe kristijan qe i sherbejne cionizmit boteror (deshimtaret e jehovait, Rotary etj) se shpejt do te kuptohet se kush jeni ...
    ne menyre qe te ruhen muslimanet dhe te krishterte e vertete shqiptare nga parazite si ju..
    ky eshte sqarim per njerezit ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    13
    E njoh shume mire kete njeri edhe prandaj dua t'ju bej Pak pyetje rreth tij.

1) Cfare te reje solli Muhamedi qe Krishti nuk e kishte sjelle qe me pare????????

2) Nese ngre Lart meritat e Muhamedit si Njeri krahasoi pak me ato te Krishtit si Njeri dhe mi numero.

3) Cfare mesazhi perhapi Krishti si e shfaqi ate me jeten e vet dhe me veprat dhe si i dha fund jetes se tij. dhe krahasoi edhe me Muhamedin. Dhe thuajme sa madheshtor qe qenkerka Muhamedi Perballe Krishtit.??????

Jeni te lutur te mos dilni jashte teme dhe te mos hyni ne Argumenta te tjera qe jane me mijera, por pergjigjuni thjesht e shkurt ketyre 3 Pyetjeve.
    ndizni dritėn e dashurisė dhe me tė ndriēoni botėn

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Ti djalosh nese e njihke kaq mire ben mire te na tregosh se kush eshte dhe jo te ngresh pyetje , apo e kam gabim.Megjithate po te pergjigjem pak shkurt meqe paske deshire.

1.Cfare te reje solli Muhamedi qe krishti nuk e solli.?
    --Muhamedi a.s duke qene se eshte i derguar i Zotit , ashtu si Jezusi, solli te njejtin mesazh per njerezimin,Mesazhi ishte largimi nga adhurimi i njerzve dhe idhujve duke adhuruar te vetmin Krijues , Zot te gjithesise.Pra dashje padashje ti ke pohuar qe Jezusi dhe Muhamedi kane te njejtin burim.

2.Nese ngre lart meritat e Muhamedit si njeri , krahasoi pak me ato te krishtit si njeri dhe mi numero.

Te gjithe profetet e Zotit jane njerez teper te nderuar dhe me merita dhe sjellje sjembullore.Kerkesa jote implikon se Muslimanet po shajne Jezusin , gje kjo teper e pamenduar qe tregon injorance fetare.Nese nuk e di se cfare statusi ka Jezusi per Muslimanet kjo tregon se nuk e paske idene hic per Kur'anin.Pra pergjigja e pyetjes do te ishte e kote sepse qe te dy jane nga jerezit me te nderuar te njerezimit.

3.Cfare mesazhi perhapi krishti , si e shfaqi ate me jeten e vet dhe me veprat dhe si i dha fund jetes se tij dhe krahasoji me Muhamedin.Dhe thuajme sa madheshtor eshte Muhamedi perballe Krishtit?

---Krishti dhe Muhamedi , sic e thashe edhe me pare sollen te njejtin mesazh dhe kjo eshte normale pasi u derguan te dy nga i njejti Zot.Te dy ndoqen rrugen te cilen Zoti e percaktoi per ta.Jezusi predikoi ungjillin e tij , beri mrekullira dhe sipas besimit tone Islam ai nuk ka vdekur por u Zoti e ngriti ne qiell dhe do te zbrese perseri , e do jete nga shenjat se dita e fundit ka afruar.Muhamedi gjithashtu veproi sipas udhezimeve te Zotit te tij.Ai predikoi njeshmerine dhe adhurimin e Zotit , dashamiresine ndaj fqinjit , te afermve , prinderve , drejtesine ne cdo aspekt te jetes , si dhe perpjekje te vazhdueshme per perhapjen e mesazhit Islam.Pavaresisht se jeta e Muhamedit dhe e Krishtit ndryshojne ne shume aspekte , ato jane ne po aq shume aspekte te ngjashme.Rendesi ka qe qe te dy ishin te derguar te Meshiruesit.

Tani , meqe une ju pergjigja pyetjeve te tua , te kerkoj qe ti te me tregosh se cfare di per Muhamedin, mos harro , jemi te tema per Muhamedin , jo per Jezusin , nese ke deshire te hapesh nje teme per Jezusin do isha i lumtur te te ndihmoja te shkruanim per te.
    Peace!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Vetem nje pyetje:

Ti thua qe Muameti ishte si Krishti ( shembullor), por keshtu thua se, Krishti per ne muslimanet nu ka vdekur por shkoi ne
    qiell nga dhe do te vije, pyetja ime eshte: Perse Muameti, kur ishte njejsoj si Krishti, Vdiq ( nuk i dihet as nami e as nishani), dhe nuk iku ne qiell si Krishti?
    Deshmuesi

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Re: Vetem nje pyetje:

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Ti thua qe Muameti ishte si Krishti ( shembullor), por keshtu thua se, Krishti per ne muslimanet nu ka vdekur por shkoi ne
    qiell nga dhe do te vije, pyetja ime eshte: Perse Muameti, kur ishte njejsoj si Krishti, Vdiq ( nuk i dihet as nami e as nishani), dhe nuk iku ne qiell si Krishti?
    Deshmuesi
    Cdo profet i dashur eshte derguar ne kete bote te permbushe nje mesazh. Muhamedi as e permbushi me sukses mesazhin e tij qe i ish ngarkuar nga zoti dhe me pas vdiq.
    Verseti qe lajmeroi se vdekja e tij ishte e shpejte ishte ky: Sot persosa per ju fene tuaj, plotesova ndaj jush dhuntine time, dhe zgjpodha per ju Islamin fe.
    pra kur thuhet ndaj jush dhuntine time , kjo do te thote se detyra juaj o p[rofet perfundoi dhe se ti e percolle mesazhin hyjnor tyek njerezit ashtu sic deshi Allahu.
    Ndersa Krishti per fat te keq nuk mundi te plotesonte apo me mire ta kompletonte mesazhin e ngarkuar pasi ate e besuan sa ish ne tok vtem 12 vete, mesazhi i tij akoma nuk ka mbaruar ai do te kthehet do te thyej te gjithe kryqet do te vrase te gjithe derrat dhe dexhalin provokator dhe pasi te kete mbaruar kete do te perjetoje vdekjen ashtu si edhe muhamedi a.s dhe do te varroset ne Medine prane varit te Muhammedit a.s.
    pastaj gjithesecili ka lindur dhe do te vdese.
    Krishti ka lindur perpara dy mije vjetesh dhe akoma jeton por mos harro se profeti tjeter Nuhu apo noha si e quani ju ka ftuar ne rruge te zotit 950 vjet tani imagjinoje vete sa mund te kete jetuar.
    Dhe sefundi dua te te sqaroj se rendesia e nje personi nuk varet nga jetegjatesia por nga gjurmet qe ai len mbi kete toke.
    Po te sjell ketu shembull Migjenin i cili jetoi vetem 27 vjet por ama me shkrimet dhe poezite e tij bri qe edhe sot te mos harrohet nga kombi yne. Gjithashtu ka pasur edhe plot te tjere qe mund te kene jetuar 80 apo 100 vjet dhe nuk i kujton askush tashme.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Je konfuz..

Une nuk pyeta se cfare Muameti beri, ( pasi e di), por thashe se perderisa ju e quani te "barabarte" Muametin me JEzusin, me patjeter qe ata duhet te kene te njejtin perfundim. Por ju vete deshmoni se Muameti Vdiq dhe eshtrat e tij u KALBEN , ndersa Krishti shkoi ne qiell . Ataher perse dy te "BARABARTE nuk kane te njejtin perfundim???????????
    Kete dua te me tregosh, dhe jo veprat qe ata kane bere. Nese ekziston nje njeri qe nuk ka bare asnje MEAKT ky eshte Krishti, dhe eshte i PERVECEM nga cdo lloj QENIE njerezore. Perpara se te vesh nje BARAZIM me personin e KRishtit , eshte mire qe te njeohesh Realtitein. Sa per Muametin , ka plot deshmi te jete se tij , te cialt jane realitet i nje njeriu te zakonshem nene mekat prandaj dhe VDIQ, sepse Paga e MEAKTIt eshte VDEKJA, ndersa PAGA e DREJTESISE ( te mos mekatuarit) eshte JEATA e perjetshme. Ju i kini te veshtira keto mesime , pasi ne librin tuaj nuk behet fjale per per MISTERET e Perendise. Gjithsesi po pres te me japesh te plote pergjigjen . Une ju shpjegoj plotesisht se perse JEzusi nuk vdiq, kjo pasi ai nuk MEKATOI ne asnje cast dhe ishte i DRETE perpara Perendise. Ndersa Muameti vdiq, pasi Lindi nen meakt, dhe jetoi nene mekat, prandaj edhe vdiq , sepse perfundimi i te gjithe atyre qe jetojne nen MEAKT eshte VDEKJA. Pra ketu te kam sqaruar plotesisht se , perse Muameti nuk ka te njejtin perfundim me Krishtin dhe keshtu eshte BUDALLALLEK ti quash te BARABARTE.
    Diku ti thua se, Krishti nuk e permbushi Misionin. Me duhet tju them se ju nuk e njihni apsolutisht MISIONIN e Krishtit. Krishti e plotesoi plotesisht MISIONIN e tij , pra ai e BERI SHLYERJEN e Mekateve te njeriut, dhe heren e dyte kur te vije ai do te mare Ata qe e kane pranuar VEPREN e MISIONIT te tij. Jam verte i befasuar me llogjiken tuaj te arsyetimit qe ju i beni doktrines se krishtere. Si mundet ju me TRE vargje nga kurani ( ne lidhje me Krishtin) te mund te tregoni plotesisht MISIONIN dhe Personin Jezus Krisht???????? Gjoni tha se, nese do te shkruheshin te gjitha bemat e KRishtit , toka nuk do ti nxinte librat e tij. Ti mund te flasesh cfare te duahsh, por nuk eshte zgjuarsi , qe me Libriat e Enver Hoxhes te shpjegosh Histrine e Amerikes.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Kam dhe dicka tjeter..

Diku me siper une them se Jezusi nuk Vdiq, dhe mbase dikush mund te cuditet . Me lejoni qe tju sqaroj ne lidhje me kete fjale. Kur une them se JEzusi nuk VDIQ, nuk kam parasysh se ai nuk VDIQ ne Kryq, por kam parasysh se ai nuk vdiq si rezultat i MEAKTIT te tij ashtu sic VDIQ MUAMETI. bibla na deshmon se Jezusi nuk e meritonte VDEKJEN pasi nuk kishte mekatuar ne asnje rast, dhe te mos mekatosh do te thote per Perendine , te jesh i DREJTe dhe i DRETJI meriton JETEN . Pra ne kete pike ju kam sqaruar ploteisht. Fakti tjeter eshte se JEzusi VDIQ ne kryq, por ai vdiq per MEKATET e te gjithe botes.
    Deshmeusi

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Ti deshmuesi ben gafa!!

Nese do te lexosh se c'ke shkruajtur ti do habitesh edhe me veten por me teper I krishteri i jep fryme zjarrit.
    ja se cke shkruar ne pergjigjen qe i ke dhene "akusit":

"Akus. Nuke e di se sa muslimane je, por lexo mire kuranin se po flet ne ere. Po te moren vesh myslimanet se ti beson qe Jezusi eshte Biri dhe Perendia Ati"

Ti me fjalet qe ke thene po ben nje dallim qe pjesa tjeter e krishtere ne forum nuk e ben dhe kjo na thjeshtezon ne muslimaneve gjerat, cilat jane ato?
    Ti thua se Jezusi eshte Biri dhe Perendia eshte Ati gje te cilen edhe vete "I Krishteri"nuk do ta pranonte por sic duket te "I krishterit" i ka kaluar pa vene re ose ka heshtur duke dashur te mos dale ne kondradikte fraksionale me ty sepse si ai edhe pjesa tjeter e forumit pranojne se edhe Jezusi eshte Perendia.

Per barazine mes Muhamedit dhe Jezusit ti po flet si nje femije i lumtur kur i tregon shokut se babi i tij eshte polic dhe tjetri e ka oficer dhe kjo per ate femije ka dallim e njejta gje eshte me ty, por nuk qendron ketu thelbi por a je ti i qarte se Jezusi nuk vdiq por shkoi i gjalle ne qiell kesaj jepi pergjigje nese nuk beson nje gje te tille mos bej rolin e femijes.

Ti e sqaron ne shkrimin e dyte menyren e te shprehurit te vdekjes dhe thuaakti tjeter eshte se JEzusi VDIQ ne kryq, por ai vdiq per MEKATET e te gjithe botes.

Pra ai vdiq per t'ju lene jeten ju qe besoni ne Jezusin si shlyes i mekateve, po mire ju pse vdisni? pse nuk jetoni ne kete jete por duhet te vdisni pastaj te jetoni, mekatin jua hoqi te pakten Apostojt qe vdiqen pas Krishtit, c'fare behet me ju keshtu? A mos valle genjeni mendjen?

Ti deshmitar flet per ardhjen e Jezusit per se dyti (e besojme edhe ne) mire po pyetja ime eshte se si do te vij ai me trup apo me shpirt?

Shiko se c'thua:
    Krishti e plotesoi plotesisht MISIONIN e tij , pra ai e BERI SHLYERJEN e Mekateve te njeriut, dhe heren e dyte kur te vije ai do te mare Ata qe e kane pranuar VEPREN e MISIONIT te tij

e para: kjo "per te marre ata qe kane pranuar Vepren e Misionit te tij", per ty nuk quhet mision?
    e dyta: cilet do te marre, pasi qe shumica e te krishtereve (deri sa te vije Jezusi) kane vdekur, apo te gjalle e te vdekur bashke?

je i hutuar kur flet shpjegohu me qarte!

Ps/ Ti deshmitar me sa di une je nga "deshmitaret e Jehovait" si e pranon qe krishti eshte kryqezuar sepse ju besoni se ai vdiq ne nje shtylle e jo ne kryq, pasi qe sipas jush "stavro" ne gjuhen e lashte greke eshte shtylle druri sepse greket dikur shtyllave te gardhit i kane pas thene stavro e jo kryqit.

pergjigju bukur!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Rapsod je ne autobus.

Mos fole per gjerat qe nuk i kupton , se si ti po keshtu edhe Akusi jeni jashte llogjikes se Bibles. Injeroncen tuaj mos ja vishni te tjereve.
    JEzusi eshte Biri dhe vete Perendia i mishezuar ne trup te njeriut, ju nuk e kuptoni kete sepse nese do ta kuptonit do te ishit te krishtere.
    Deshmuesi

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e njihni Muhamedin?
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:11
  2. Fushata: "Ju duhet ta njihni këtë njeri"
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 20:38
  3. Sa njerez njihni qe agjerojne?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-11-2005, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •