Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 127
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ju lutem qe per temat qe kan te bejne me "pyetje" te shkruhen ketu, tjerat i shkruani tek "bibla" dhe Kurani".

Ju lutem te lexoni rregullat e Forumit ne fillim kur hyni ne forum.
    Atje eshte rregulli 1 qe te shkruhet ne shqip.

Tashti spo kam kohe te lexoj te gjithat ketu por se shpejti do i fshije te gjithat qe nuk kan te bejne ketu dhe qe kan fjale ofenduese.

Per ata qe shkruajne arabisht, anglisht apo gjuhe tjera le te shkruajne ne forume perkatese e jo tek FORUMI SHQIPTAR.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow

cunimartum:

1- A nuk jini ju qe shani Zotin Jezus?Une nuk e shava muhametin por thashe nje gje qe kam lexuar nga historia.
    2- A ma verteton ti se ajo histori britanike eshte e vertet kur une bazohem ne nje histori jo fetare?

1- Ti nuk ke kuptuar se une thash myslymane edhe jo musliman. Nuk e di ti por ne nga shqiperia e jugut e perdorim shume fjalen "myslyman"!

2- Ashtu siē i thash edhe bashkefetarit tende: "ti hedhe poshte nje histori te tere qe mesohet neper shkolla te mesme ketu ne itali me ato qe ti nxjerre"?kjo qe ti po thua eshte vertet e habiteshme.

3- Une perdora faktin e deshmise time disa here sepse sipas asaj qe une kam pare, ju flisni pa lexuar gjerat qe une shkruaj, me kundershtoni pa lexuar ato qe shkruaj, dhe une detyrohem ti shkruaj nga e para nje nga nje sepse ju pergjigjeni pa lexuar(duke shpresuar se do ti lexoni te tjerat).prandaj nuk eshte se po detyroj me pahir, por po perseris ato qe nuk lexoni.

4- ashtu siē e tha edhe "Iliria e pare":
    Ju lutem qe per temat qe kan te bejne me "pyetje" te shkruhen ketu, tjerat i shkruani tek "bibla" dhe Kurani".
    Ju lutem te lexoni rregullat e Forumit ne fillim kur hyni ne forum.
    Atje eshte rregulli 1 qe te shkruhet ne shqip.
    Nese kini ndonje gje per te thene per islamizmin(vetem per myslymanet) kini temen tuaj personale, ok?

5- Ti e di se ē'do te thote i krishtere?

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Selamu Alejkum te gjitheve

Allahu ta shperblefte mundimin dhe ta plotesofte qellimi shuaib.

Vellezer iu kerkoj te mos merreni me debate pa vlere qe synojne figuren e Profetit (a.s) tone dhe jane nje karikature po aq e keqe sa ajo e cifuteve qe sulmojne Isain (a.s).

Profeti nuk ka nevoje per mbrotjen tone...Kurani eshte prova e gjithckaje.

Une mendoj se nje besimtar i sinqerte i cfaredo feje qofte nuk ka asnje aresye te sulmoje nje Profet qe u ka bere thirrje njerezve:

Te besojne dhe adhurojne vetem nje ZOT njelloj sic kane bere te gjithe profetet paraardhes.

Ta adhurojne dhe ti falen vetem Atij.

T'i largohen djallit dhe mekateve.

Te besojne boten tjeter dhe diten e gjykimit

Te ndajne pasurite e tyre me ata qe nuk kane

Kunder ketyre udhezimeve mund te jene vetem hipokritet.
    Ndaj mos polemizoni me ata qe nuk duan te mesojne por te provokojne.

Allahu dhe Kurani jane miresi dhe drite e pafundme, dhe lumturia qe na vjen prej tyre eshte e paimagjinueshme per ata qe nuk e kane provuar....e mira do te ishte qe ata te respektonin fene tone dhe ne te tyren...por nese ndonje prej tyre apo ndonje prej nesh nuk e ben kete atehere nuk duhet te pergjithesojme dhe as t'ia kthejme me te njejten monedhe sepse Profeti na ka obliguar ti respektojme.

Selam Alejkum
    Orku

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    18
    O I KRISHTEREPO TY STE SHAVI KUSH JEZUSIN .SE PO TA MARRIM ASHTU AI ESHTE PROFET SI SHUM PROFET TE TJERE .DHE NE SI BESIMTARENUK KEMI TE DREJTE TE SHAJME AS JEZUSIN E AS TI MUHAMETI DUKET QE LEXON BUDALLALLEQE(me fal )OSE I KTHEN GJERAT SI DON VET PASTAJ PERDERISA KE FENE TENDE PSE FUTESH KTU PER TE PRISHUR KOJEN . <>.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    quote nga i krishteri:
    "
    cunimartum:

1- A nuk jini ju qe shani Zotin Jezus?Une nuk e shava muhametin por thashe nje gje qe kam lexuar nga historia."

more Per Zotin ky mashttron te grin
    MODERATOREVE EDHE NJEHERE :
    ca behet me ata qe shpifin ne kete forum se eshte e disata here qe po e them.

ORE I krishtere kush te tha ty ne shajme jezusin
    ai eshte profeti i parafundit joni dhe i gjithe botes, ne e respektojme dhe DUAM si cdo profet tjeter
    ore kur do ndalosh se mashtruari ti se po e tepron me tere mend tashti
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 01-04-2003 mė 09:38
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Nuk e di nese e keni kuptuar se cila eshte detyra e moderatorit?

Ne nuk mund te zgjidhim kontraditat qe keni ju me njeri-tjetrin, dhe as mund te bindim ndonje qe ta kthejme nga ana tjeter!

Nga njera ane ata te fese myslymane, mbrojne mendimin e tyre, dhe besimin e tyre dhe nga ana tjeter, po keshtu edhe te krishteret.

Te krishteret shajne fene myslymane, myslymanet fene e krishtere, une cfare mund te beje per ju?

Shprehni mendimin tuaj lirshem pa ofenduar njeri-tjetrin, se asgje skeni per te fituar keshtu..........

Ja vendoseni pak veten ne pozicionin tone....................

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Indrit!
    Faleminderit per keshillen tende!

Gjith te mirat!

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Enciklopedia Angleze pohon:
    nje shume detajesh nga burime te hershme tregojn se ai ishte njeri i drejt dhe i ndershem i cili kish fituar respektin dhe besnikrin e te tjereve qe ishin po njerez te ndershem dhe te drejt
    BERNARD SHO tha per at :Ai duhet te quhet shpetimtari i njerezimit,besoj se nese nje njeri si ai do te merrte persiper drejtimin e botes moderne,ai do tia dilte mbane ne zgjodhjen e problemeve te tij rruges qe do te sillte paqen dhe lumturin e nevojshme (ISLAMI I VERTET, SINGAPOR,vol1v8 1976).
    Ai predikoi nje fe, krijoi nje shtet,ndertoi nje komb,shtroi nje kod moral,filloi nje numer reformash sociale e politike,vendosi nje shoqeri te fuqishme dhe dinamike,qe te praktikonte dhe paraqiste mesimet e tij dhe ne menyr te plot revolucionarizoi boten e mendimit dhe sjelljes njerezore per gjdo koh qe vinte.
    "EMRI I TIJ ESHTE MUHAMMED s.a.ws."
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Lightbulb

Jam teper i sigurt qe muhameti nese do te ekzistonte,do ta kishte mundesine qe te udhehiqte boten(materjalist), por per fat te keq Jezusi kur tha per antikrishtin qe do te vij, nuk do te jete myslyman dhe ai antikrishti nuk do ti quhaj asnje gje myslymanet sepse do te zoteroj boten ne dore.
    me mire qe nuk eshte muhameti sepse keshtu nuk merr persiper nje denim me te madhe seē e ka(qe hapi nje fe tjeter).

Jezusi vertet tha:
    Une jam Alfa dhe Omega, i pari dhe i fundit, fillimi dhe mbarimi
    Ndryshimi i Jezusit ndaj muhametit eshte:

1- Jezusi nuk solli nje fe. Te krishtere do te thote ne kuptimin e "Te vajosurit e Perendise(Me Fryme e Shenjte)". Krisht do te thote Mesi ose me mire "I Vajosur i Perendise"(AI qe kishte Frymen e Shenjte). Jezusi tha vetem:
    Une jam udha, e verteta, dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati veēse nepermjet meje"
    Nuk ka thene kurre ndiqni nje fe. I krishtere quhesh kur Fryma e Shenjte zbret mbi ty..d.m.th kur vajosesh me Frymen e Shenjte.

2- Muhameti solli nje fe ne Bote(qe u tha njerezve se islami eshte feja e Zotit).

MUa me vjen keq per muhametin qe hapi nje fe tjeter, sepse keshtu jo vetem qe solli trazire ne Bote(qe njerezit nuk po kuptojne se ē'fare duhet te besojne)por dhe e ndau boten.

mos mendoni se ne emer te Muhametit do te shpetoheni sepse njeri pati guximin qe the thoshte se ishta rruga(per tek Perendia), e verteta(qe nuk mund te ekzistojne shume te verteta veē Tij) dhe jeta(qe nepermjet Jezusit mund te kihet jete te perjeteshme dhe jo ne emer te ndonje profeti).
    Muhameti nuk pati guximin qe ti thoshte keto gjera, vetem per faktin sepse nuk ishte asnjera nga keto.

Mos u bazoni shume mbi faktin e muhametit por bazohuni mbi faktin:

1- Pse Jezusi lindi ne menyre te veēanta nga te gjithe njerezit e tjere qofte dhe nga profetet?
    2- Pse Jezusi beri gjera qe asnje profet nuk mund ti bente ose tha gjera qe asnje profet nuk mund ti thoshte?
    3- Pse Jezusi eshte rringjallur nga te vdekurit(edhe pse ju e mohoni, kjo nuk do te thote qe nuk ka ndodhur)?
    4- Pse Jezusi do te kthehet perseri(asnje profet nuk do te kthehet perseri)?

pyetja qe permbledhe te gjitha keto gjera eshte: Pse Jezusi ishte me i veēant nga njerezit e tjere, qofte dhe nga profetet)?

nese do ti jipni nje pergjigje ne zemrat tuaja kesaj pyejte, do te zgjidhni problemin mbi Jezusin dhe do te kuptoni se kush eshte ne realitet Ai!

me respekt i i krishteri!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 04-04-2003 mė 00:01
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    I krishter , cdo profet ishte i vecante ne nje aspekt apo nje tjeter.
    Nje filozof i njohur ka thene se "armiku me i madh i te vertetes nuk eshte genjeshtra por bindja".Ti perben nje nga ato raste ku kjo shihet qarte.E ke mbyllur kte kapitull dhe nuk arrin te shohesh asgje me teper sesa mendja jote.Do te sugjeroja te jesh pak me largpames dhe te mendohesh me thelle, sidomos kur shkruan ne forum.
    Se kush ishte Muhamedi( dhe jo muhameti, jo per gje po sikur ke qene edhe musliman ke thene)ate e ke neper libra sot dhe kush deshiron e shikon se cfare mesazhi solli ai ne bote.Po normal qe po te lexosh propagande te qelbur krishtere nuk do te shohesh tjeter vec shpifje.E ke vene re se sa arrogant qe je?Ne gjithe forumin shprehesh kundra Muslimaneve duke e quajtur profetin e tyre nje mashtrus e Islamin nje fe te rreme.Per mendimin tim kjo tregon injorance goxha te konsiderueshme sepse shpesh here thua edhe gomarlliqe te tipit "ju shani Jezusin" qe eshte per te vene duart ne koke , aq injorant je( ne kuptimin e mirfillte te fjales , pa te ofenduar)
    Zoti thote ne Kur'an"( o Muhamed ) Thuaju (njerzve) nese e doni Allahun , ejani pas meje qe Allahu tu doje." Kte e ka thene cdo profet dhe jo vetem Jezusi.
    Edhe pse ne Biblen e sotme ende kane mbetur disa fragmente ku parashikohet ardhja e Muhamedit , ju perseri mohoni, por nje kureshtje te madhe kam une.Kur flitet per profewcite e Bibles , ju permendni edhe imtesi mjaft te vogla qe kane ndohur dhe i pershtatni me theniet e bibles.Pyetja ime eshte"Si ka mundesi qe Bibla paska harruar te flase per njo fare Muhamed qe do percaka boten kaq shume?"Mos valle harroi te permend nje njeri ose nje fe qe do marre gjysmen e botes me vete?
    Hajd pra , shendet edhe Zoti te udhezofte.

ND
    Peace!

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e njihni Muhamedin?
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:11
  2. Fushata: "Ju duhet ta njihni këtë njeri"
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 20:38
  3. Sa njerez njihni qe agjerojne?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-11-2005, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •