Close
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 127
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Postuar mė parė nga i krishteri
    Une dikur e kam njohur kete person. Ka qene ai person qe genjeu nje pjese te botes duke trazuar shkrimet e shenjta me ato shkrime fallco te shkruar nga dora e ketij personi. Jo vetem kaq por ne ate liber qe formoi qe quhet kuran ai thote se nuk dinte te shkruante edhe te lexonte..nuk zgjati shume dhe genjeshtra e tij doli ne sheshe, vetem besniket e tij nuk e pranojne, por jo vetem..besniket e tij kur degjojne qe te flitet ndonje gje kundra muhametit, te vrasin..ne pak fjale" japin jeten e tyre per ate", duke menduar se duke bere keshtu i kryejne nje sherbim Perendise edhe duke menduar gjithashtu se do te shkojne ne parajse.
    I krishterė, ne baze te fjaleve qe i ke thene vij ne konstatimin se ti ne fakt KURRE s'e paske njohur ate njeri. Edhe nese e ke "njohur" por nuk te ka pelqyer, kjo assesi nuk me ben te dyshoj ne karakterin e tij, me teper dyshoj ne kriteriumet e tua ne vleresimin e tij. Thjesht, sepse ai ka qene nje personalitet me i shquar se ti.
    Edhe nese e ka perpiluar Kur'anin vete, kjo prape tregon nje aftesi te tij qe ti nuk e ke. Nese me "shkrimet" e tij ka arritur te pervetesoje qindra miliona njerez, dyshoj se ti me shkrimet e tua do ta arrije kete shifer e as nje te milionten e kesaj shifre.

Tahoxi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 26-03-2003 mė 16:39
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Thumbs up

1- e the shume bukur i dashur mik. por ndoshta nuk ke kuptuar se une nuk kerkoj te genjeje boten, Une nuk kerkoj qe te marre lavdine e njerezve, Une kerkoj te sjelle ate qe Jezusi ka thene(Realitetin). Nuk do te deshiroja kurre qe te behesha si ai sepse do te humbas keshtu perjetesine ose me mire "Dhuraten e Perendise" qe ka pergatitur per mua. Jam shume i gezuar qe nuk jam genjeshtar ne ato qe them edhe jam i gezuar se Perendia bekon jeten time edhe me ka dhene jeten e Perjeteshme. Nuk kam zili genjeshtaret edhe ata qe fallsikojne Fjalen e Perendise.
    Lavdi Zotit qe nuk ka lejuar djallin qe te me perdori ne kete pike.

2- Une kam qene myslyman edhe kam patur shume respekt per muhametin(por deri sa kam qene myslyman). Kur lexova Biblen pashe shume ndrushime edhe fillova ti beja pyetje Perendise per ato gjera qe thuheshin. qe ateher qe lexova Biblen pashe falsitetin e muhametit edhe nuk e duroj dot me sepse siē thuhet ne Fjalen e Perendise Galat.1:8-9
    "Sikur ne ose nje engjell, t'ju sjellim nje ungjill te ndryshem nga ky i Jezusi Krishtit, qofte i mallkuar"
    Kjo eshte ajo qe thote Fjala e Perendise se gjalle, pastaj gjykoni ju vet nese eshte ajo qe them apo eshte ndryshe.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    1- e the shume bukur i dashur mik.
    I Krishtere,
    si duket ti me paske keqkuptuar. Une nuk thashe se Muhamedi e ka shkruar Kur'anin, por thashe se edhe po ta kishte shkruar ai vete, ka treguar nje aftesi te tij qe ti nuk e ke. Besoj se mund ta kuptosh kete fjali.

Nese ti beson se e ke gjetur te verteten - cka i ndalon te tjeret t'i gjejne te vertetat e veta, te ndryshme prej te vertetave tua?
    Ti nuk dashke ta genjesh boten - por me cka me siguron se nuk je vete i genjyer apo genjeshtar?
    Ti paske qene njehere musliman, e tash i krishtere. Kjo mua nuk me verteton se krishterizmi qenka me i mire se islamizmi vec pse ti paske ardhur ne ate konstatim. Per mua verteton se ti e paske nderruar fene tende, eshte e drejta jote. Por asgje nuk me argumenton se me kete paske bere veprim te drejte, sepse une kam bindje te tjera.

Argumentet qe i perdor kunder islamit nuk me bindin se ti e njihke mire ate religjion, prandaj prej nga te te vleresoj si person kompetent per te ma shperlare trurin?

Pershendetje,
    Tahoxi
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    Alhamdulilahi rabbil alaimin wa salatu wa salamu ala resulullah wa ala alaihji wa sahbihi ala nexhmein.
    O i krishteri ty bre djal nuk te le injoranca jote e gjor te shohesh se jo un si person por persona te besimit tend kan then per MUHAMMEDIN s.a.w.s. at qka un kam prue ne kete tem.Sa per ata se vet MUHAMMEDI s.a.w.s. paska shkruar KURANIN adhimushan dhe thua se ti paske qen njeher musliman por tani paske pranue krishterizmin ti bre djal muslimant vetem ne televizor i ke pa se jo ti me qen njeher njeri nder ta po ti o kokbosh e din qe edhe femiu 5vjeqar e din qe MUHAMMEDI s.a.w.s. nuk ka dit me shkrue e as me lexu o i gjor po ku do te shkosh me keto genjeshtra tua ti nuk esheh veten tende qe sa herr mundohesh te gjesh gabime ne KURAN apo ne personin e MUHAMMEDIT s.a.w.s. ti vetem vet veten e perqesh me keto genjeshtra tua nuk e sheh qe edhe te besimit tend te lojn anash se nuk dojn te ken reputacionin tend dhe te disa personave sikur ti ne ket forum me dhimbesesh vetem pse quan veten shqiptar po ne njeren an te kisha pas deshir te kem ngat me shpres qe te tregoj te verteten apo...........?????
    Vellezereve dhe motrave INSHALLAH ALLAHU JU SHPERBLEN ME XHENNETIN FERDEUS.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Talking

Sa per te qeshur mezi po mbaj barkun me dore!

Tahox:

Nese do te dishe, une vij nga nje familje myslymane edhe e kam lexuar kuranin.Ne kohen kur kerkoja Zotin, fillova me kuranin, me lutje kuranore edhe merregullat e nje myslymani(lutjet, larjet, rruajtjet para se te shkoje ne xhamģ). Ndihesha gjimone i detyruar edhe nuk me kishte ndryshuar nga ana shpirterore(nuk me kishte dhene nje dashurii edhe nje gezim), por e ndiheja si diēka qe me duhej bere me se sbene, se perndryshe, do ta kisha keq me allahun. keto gjera ndodhe para se te vija ne itali, ku ndodhem tani. Rastesisht gjeta nje Bibel(Dhjate te Re), dhe fillova ta lexoja. Fillova te ndiheja nje dashuri qe nuk e kisha provuar kurre(ne ju nuk ndodh sepse e lexoni Biblen me nje sy kritik edhe jo me nje sy serioz). Kurani deri sa fillova te lexoja Biblen nuk ma dha kete gezim. Dua te te them se Bibla filloj edhe te me tregoj se si duhet t'ju largohesha veseve te mia(qe kurani nuk ma tregoj dot). Fakti eshte se Biblen nuk ma shpjegoj njeri, por Perendia. Fillova ti lexoja te dyja se bashku(Biblen edhe kuranin) dhe fillova te shikoja se nuk mund te kishte dy fjale te Perendise, dhe ishte e pa mundur qe Perendia ne Bibel te fliste ndryshe edhe ne kuran ndryshe sepse Bibla eshte ndryshe nga kurani(Bibla nuk e pranon kuranin ndersa kurani pranon ndonje gje te BIbles).Pas nje fare kohe mora vesh se duhet te pranoja Jezusin ne jeten time..e pranova, qe aty jeta ime filloj te ndryshoje komplete.U largova nga feja islame edhe fillova te lexoja Biblen. sa me shume e lexoja Biblen, aq me shume me pelqente ta lexoja..u be pjese e jetes time..Perendia filloj te me bekoje jashte mase por nese do te shikoshe per deshmine time, ateher shiko ketu >>>Deshmia ime <<<. Mund ta shikosh me te gjate deshmine time personale, dhe shiko pse jam bere i krishtere.

shuaib1 :

I dashur mik ti ndoshta nuk ke kuptuar nje gje ne ato qe kam shkruar, se une kam qene myslyman edhe ne fillim i besoja sepse eshte e vertete qe mi kane thene qe kur isha i vogel, por kur kam ardhur ne Itali,fillova te perplasesha me nje histori edhe jo me nje tregim mbi muhametin. Nese ato qe mua me kishin treguar(edhe qe me pas e pashe edhe ne kuran) ato ne baze te historise(historise jo fetare) tregonte te gjitha keto gjerat qe une shkruajta siper..biles tregonte edhe me teper. Une tani fillova te behesha lemsh, sepse une kisha mesuar qe i vogel se muhameti nuk dinte shkrim dhe kendim, ndersa ketu dalka se muhameti jo vetem qe dinte shkrim dhe kendim, por e njihte shume mire krishterimin(sa te bente ate qe beri).Nuk po flas per gjera qe nuk kam degjuar apo te shpikura nga une.. Nese takon nje italian qe ka qene i mire ne Histori, pyete pak se ēthuhet per muhametin pastaj do te shikosh.
    A ka mundesi te kete dy histori? Une e di qe ju do te ngulni kembe ne ate tuajen..kush me siguron se ajo qe thoni ju eshte e vertete edhe ajo qe tregon Historia(jo fetae), nuk eshte e vertete?
    nese ka mundesi me ktheni nje pergjigje.

cunimartum:

ē'fare nuk te pelqen nga keto qe kam then? Eshte e vertet ajo thenia popullore: "E verteta te vret perbrenda"!
    Sipas teje, duhet te me terheqin verejtje sepse solla nje shkrim Biblik(ku permend muhametin)?Sa shkrime kuranore kini sjelle ju edhe nuk ju kane thehe gje, ku ne to ofendoni jo vetem neve te krishteret, por shqiptaret ne pergjithesi.

ah ke te drejte sepse nuk ke kohe ne kete forum qe te shikosh se myslymanet e pare(para 1 viti), e quanin skenderbeun tradhetar te kombit shqiptar(dhe sillnin vargje kuranore per kete). por jo vetem kjo por nese nuk kundershtoje apo thoje ndonje rrjesht Biblik kundra kuranit, te shanin nga motrat, nesje s'ke faj ti..!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 27-03-2003 mė 22:19
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Sa per te qeshur mezi po mbaj barkun me dore!

Tahox:

Nese do te dishe, une vij nga nje familje myslymane edhe e kam lexuar kuranin.Ne kohen kur kerkoja Zotin, fillova me kuranin, me lutje kuranore edhe merregullat e nje myslymani(lutjet, larjet, rruajtjet para se te shkoje ne xhamģ). Ndihesha gjimone i detyruar edhe nuk me kishte ndryshuar nga ana shpirterore(nuk me kishte dhene nje dashurii edhe nje gezim), por e ndiheja si diēka qe me duhej bere me se sbene, se perndryshe, do ta kisha keq me allahun. keto gjera ndodhe para se te vija ne itali, ku ndodhem tani. Rastesisht gjeta nje Bibel(Dhjate te Re), dhe fillova ta lexoja. Fillova te ndiheja nje dashuri qe nuk e kisha provuar kurre(ne ju nuk ndodh sepse e lexoni Biblen me nje sy kritik edhe jo me nje sy serioz). Kurani deri sa fillova te lexoja Biblen nuk ma dha kete gezim. Dua te te them se Bibla filloj edhe te me tregoj se si duhet t'ju largohesha veseve te mia(qe kurani nuk ma tregoj dot). Fakti eshte se Biblen nuk ma shpjegoj njeri, por Perendia. Fillova ti lexoja te dyja se bashku(Biblen edhe kuranin) dhe fillova te shikoja se nuk mund te kishte dy fjale te Perendise, dhe ishte e pa mundur qe Perendia ne Bibel te fliste ndryshe edhe ne kuran ndryshe sepse Bibla eshte ndryshe nga kurani(Bibla nuk e pranon kuranin ndersa kurani pranon ndonje gje te BIbles).Pas nje fare kohe mora vesh se duhet te pranoja Jezusin ne jeten time..e pranova, qe aty jeta ime filloj te ndryshoje komplete.U largova nga feja islame edhe fillova te lexoja Biblen. sa me shume e lexoja Biblen, aq me shume me pelqente ta lexoja..u be pjese e jetes time..Perendia filloj te me bekoje jashte mase por nese do te shikoshe per deshmine time, ateher shiko ketu >>>Deshmia ime <<<. Mund ta shikosh me te gjate deshmine time personale, dhe shiko pse jam bere i krishtere.
    Ti nisesh vetem prej konstatimit tend se ne Kur'an nuk ke gjetur ate qe eshte ne Biblel. Dhe tere "deshmine" tende e bazon ne kete konstatim. Ti deshmon vetem ate se ke kaluar ne krishterizem, e kjo eshte me se evidente dhe askush nuk ta mohon. E keqja eshte se kete konvertim tendin me vullnetin tend deshiron ta paraqesesh si ARGUMENT pse Bibla qenka me e mire se Kurani, gjegjesisht pse krishterizmi qenka me i mire se Islami. Por, une serish te them: ti nuk je dikush I VEĒANTĖ, veprimet e te cilit verberisht duhet t'i ndjeke dikush. Pra, ti nuk deshmove gje per fene, ti deshmove vec per veten. E veprimi yt nuk eshte patjeter te jete shembull per te tjeret.
    Ne nuk jemi ne gjyq qe te therrasim deshmitare. Por, edhe nese deshmitari deklaron dic, ate duhet ta mbeshtese me argumente. Ate qe thote deshmitari nuk mirret parasysh nese nuk ka deshmi dhe fakte. Pra, nese deklaron se Kurani nuk paska dic qe Bibla paska, atehere do te ishte shume korrekte prej anes tende qe t'i numerosh cilat jane ato qe mungojne ne Kuran. E pastaj, ne baze te argumenteve qe ke parashtruar dhe vlefshmerise se tyre, njerezit do te jene ne gjendje ta vleresojne bindshmerine e deshmise tende.
    Keshtu si ia ke filluar, ti vetem deshmon se je bere i krishtere dhe kjo aspak nuk me le pershtypje dhe nuk e ndryshon bindjen time qe kam ndaj fese Islame vetem pse tek ti paska ndodhur nje "reaksion kimik" kur e paske lexuar Biblen.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    i krishteri:- "Une dikur e kam njohur kete person. Ka qene ai person qe genjeu nje pjese te botes duke trazuar shkrimet e shenjta me ato shkrime fallco te shkruar nga dora e ketij personi. Jo vetem kaq por ne ate liber qe formoi qe quhet kuran ai thote se nuk dinte te shkruante edhe te lexonte..nuk zgjati shume dhe genjeshtra e tij doli ne shesh"

Ne rradhe te pare " i krishter" ti ben shume mire qe vazhdon te flasesh pasi te len akoma te flasesh ke kjo teme
    a e kupton qe kjo teme s'eshte hapur per ty dhe per sulmet e tua provokatore???
    te vjen keq kur te shajne ty?? une si jap te drejte asnjerit qe te shan por ne rradhe te pare s'te jap te drejte ty te shash Profetin tone se per mua eshte shume me teper se motra
    e ke share duke thene "mashtrus" kur ti nuk asnje lloj prove dhe kjo eshte sikur te filloj une te them tani per ty qe i krishteri eshte "pedofil dhe pederast" (pa ofendim) pa ditur asnje gje per ty pa te njofur fare dhe pa dashur as te te njof.
    dakort deri ketu
    pra qe ta kuptosh po shave dhe po mashtrove do te shajne (po ta them prap une si jap te drejte po ky eshte reagimi llogjik mos te te vij cudi as mos fajeso njeri)
    perkundrazi une jo vetem qe s'po te shaj po po te them edhe dicka tjeter e di ti qe nje nga ata qe e ndihmuan Profetin tone a.s. ishte mbret i krishter qe per respekt te ndershmerise se tij beri aq shume per te (lexo enciklopedine britanike jeten e Profetit dhe jo hamendja ime)
    te tera ato qe tha shuaib 1 jane te mbeshtetura nga enciklopedia britanike me fakte dhe me prova te qarta
    kush eshte mashtrusi ne kete rast???

DO TU THOJA EDHE NJEHERE TE KRISHTEREVE NESE DUAN TE MARRIN PJESE NE KETE TEME TE FLASIN SIC ESHTE PER TE FOLUR ME PYETJE TAMAM TE CILAVE DO TU JAPIM PERGJIGJE

SHUAIB ZOTI TA SHPERBLEFTE O VLLA
    p.s. jesushaus kur te quajne injorant mos kujto se po te shajne ose po te ofendojne se te tere jemi injorant ne dicka ai po mundohej te te thoshte qe ti s'ja ke idene per ca po flet dhe prap po flet dhe s'po te ben njeri presion mos u tremb (une jam injorant per shume gjera personalisht s'do te theot se jam budall)
    pra mos beni sikur ju fiku njeri llullen po flisni mire qe mos te merrni pergjigje te tilla

me respekt per te tere te krishteret
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Cunimartum amiiiiiin vella ashtu te gjith neve inshallah
    Krishterit te fameshem ti o bylbyl kerkush nuk te tha te vish dhe te na provokosh dhe mandej te na tregosh neve se si ti paske qen musluman ejo musliman dhe paske ndrue fen se spaske pas qetesi shpirtrore po mirr more bylbyl po qme intereson kjo mua un nuk vi ketu dhe te tregoj ty e te tjereve se un kam pas baban katolik edhe nese kam ber at e kam then nje her e jo sikur ti gjdo her qe shkruan ti morre si me dasht me na shtije me besu me zorr se ti ke qen musliman,hej bylbyl te tregoj une ty diqka nese nuk je ne gjendje te shkruash siq duhet dhe te pyesesh ateher te lutem mos merr pjes ne ket tem beru pakes i kulturuar dhe ki pakes ndergjegjje dhe mos i shtin hundet aty ku nuk te takon,sa per histori te tha vellau cunimartum se ato jan nga enciklopedia britanike dhe emrat me duket qe un shkrova para shkrimeve edhe ty duhet te jen te qarta bylbyl se nuk jan musluman sikur ti qe ke qen por jan te krishter siq ti je tash.Te pershendes dhe shpresoj se mbush pakes mend dhe nuk pengon vetem se nese ke ndonj pyetje te dhash besen se do te mundohem te pergjigjem edhe at me korrektesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 29-03-2003 mė 11:50

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

lexoni

Meshira E Dhuruar Njerezimit Postimi #1

FALENDERIMET DHE LEVDATAT JANE PER TU O ALLAH QE MESHIROVE NJEREZIMIN DHE DHE DERGOVE PER TE PEJGAMBERIN TEND TE FUNDIT,MUHAMEDIN A.S.
    PAQJA DHE PERSHENDETJET TONA JANE PER TY O PEJGAMBER I ALLAHUT QE NA MESOVE RRUGEN PER TEK KRIJUESI YNE, PER FAMILJEN TENDE ,SHOKET E TU DHE TE PER TE GJITHE ATA QE NDJEKIN RRUGEN TENDE.
    THOTE ALLAHU NE KURAN: “DHE NUK TE DERGUAM TY, VECSE MESHIRE PER BOTERAT.”
    JO PAK KEMI DEGJUAR SE HISTORIA NJEREZORE KA PASUR NE GJIRIN E SAJ NJEREZ TE MEDHENJ QE I KANE DHENE SHUME NJEREZIMIT NE MOMENTE TE NDRYSHME… MESUES QE KANE PUNUAR PA U LODHUR QE POPUJT E TYRE TE SHOHIN QOFTE EDHE PAK DRITEN E DIJES,DIJETARE QE KANE NXJERRE NJEREZIMIN NGA SITUATA TE VESHTIRA, SHKENCETARE QE KANE AFRUAR ATE QE ISHTE E LARGET,KANE LEHTESUAR ATE QE ISHTE E VESHTIRE,KANE MUNDESUAR ATE QE ISHTE E PAMUNDUR.
    KETA NJEREZ ME TE VERTETE MERITOJNE LEVDATA DHE RESPEKT NGA I GJITHE NJEREZIMI EDHE PSE TE PAKET JANE ATA QE FALENDEROJNE.
    LE TE NGJITEMI PAK ME LART NE PIRAMIDEN NJEREZORE DHE DO TE GJEJME SE NE KUPOLEN E SAJ QENDROJNE NJEREZIT ME TE LARTE , PROFETET, E ZOTIT TE MADHERUAR.
    I ZGJODHI VETE ALLAHU I M ADHERUAR ME DESHIREN E TIJ DHE JO TE TYREN, SIPAS PARAMERTRAVE HYJNOR DHE JO NJEREZOR,NGA MESI I NJEREZVE POR JO SI TE GJITHE NJEREZIT.
    U NGARKOI ATYRE PERGJEGJESINE ME TE LARTE DHE ME TE VESHTIRE. ME TE LARTE SEPSE ATA DO TI JEPNIN KUPTIMIN JETES SE PERDITSHME,DO TE LIDHNIN KRIJESEN ME KRIJUESIN E VETEM TE SAJ.
    ME TE VESHTIRE SEPSE NUK QENKA E LEHTE TE NDRYSHOSH NJE NJERI, AQ ME TEPER KUR BEHET FJALE NGA E MIRA.
    NDOSHTA TE PRISHISH MALE E MBI TA TE NDERTOSH GRADACELA ESHTE ME E LEHTE, SE SA TE PRISHESH IDE TE GABUARE E MBI TA TE NGRESH NDERTESEN E BESIMIT.
    ATA NUK E BENE KETE GJE THJESHT NGA AFTESITE E TYRE,POR ME MESHIREN DHE MREKULLITE E DHURUARA NGA ZOTI.
    KETA PROFETE PASUAN NJERI TJETRIN.
    TE GJITHE NGRITEN DHE MBAJTEN LART TE NJENJTEN MOTO. EDHE PSE NE GJUHE TE NDRYSHME ,NE KOHE E POPUJ TE NDRYSHEM, BROHORITEN NJE ZERI: “NUK KA ZOT TJETER PERVEC ALLAHUT PRANDAJ ATE ADHURONI”TE GJITHE, NJERI PAS TJETRIT DERISA MESAZHI HYJNOR I NGARKOHET MUHAMEDIT A.S.
    I HABITUR NGA REVELATA, I FRIKESUAR NGA PERGJEGJESIA E MADHE, ATIJ I THERRET ZERI HYJNOR: “ O TI I MBULUAR. NGRIHU DHE TERHIQU VEREJTJEN[NJEREZIMIT] DHE MADHEROJE ZOTIN TEND. [EL MUDETH-THIR 1 –3.]
    TE PARALAJMERONTE NJEREZIMIN QE KISHTE KEQPERDORUR FJALEN NJERI. TI NGRINTE BALLIN LART ATIJ QE PERULEJ PARA DRURIT E GURIT.TI HAPTE MENDJEN ATIJ QE TREMBEJ NGA BESTYNITE DHE NUK BENTE PERPARA. TU TREGONTE VENDET MBRETERVE QE DREJTONIN POPUJ ASHTU SIC MUND TE DREJTOJNE NJE KOPE BAGETISH.
    MUHAMEDI A.S GJETI PERPARA VETES NJEREZ QE NUK DININ TE DALLONIN TE MIREN NGA E LIGA,NJE SHOQERI QE PO SHKONTE DREJT HUMNERES SEPSE UDHEZUES TE TYRE KISHIN DJALLIN, NJE NJERI QE PREFERONTE TA VRISTE VAJZEN SESA TA RRISTE ATE…..
    GJETI PERPARA VETES MBRETER QE TOKAT E ZOTIT I KISHIN BERE SHTETE DHE KRIJESAT E TIJ I KISHIN SHENDERRUAR NE SHEEBETORE. MURGJER DHE PRIFTERINJ QE U BENE ZOTER,DUKE LENE NJEREZIMIN TE LUHATET NE MES BESIMIT DHE MOHIMIT.
    PARA GJITHE KETYRE PROBLEMEVE NJE NJERI I VETEM APO NJE GRUP REFORMATOR ME PUNE TE PANDERPRERE NDOSHTA DO TE MUND TE RREGULLONTE NJE ASPEKT TE VETEM TE KESAJ SHOQERIE ,MADJE EDHE PER KETE DO TE DUHESHIN BREZA TE TERE REFORMATORESH.
    POR, JA QE MUHAMEDI A.S NUK ISHTE REFORMATOR SI GJITHE TE TJERET,QE NDOSHTA NUK DINE NGA T’IA FILLOJNE. AI E DINTE SE CDO SHTEPI KA NJE DERE NGA E CILA DUHET HYRE, DHE KJO ISHTE DERA E BESIMIT. AI NUK U MJAFTUA ME FORCEN E LIGJIT POR NGULITI THELLE NE ZEMREN E NJERIUT FORCEN DHE PUSHTETIN E ZOTIT.NUK U LODH QE TE FORMONTE ORGONIZMA TE PANUMERTA QE RUAJNE RENDIN POR VURI PER CDO NJERI NJE MBIKQYRES I CILI GJITHMONE RRINTE ZGJUAR E NXISTE PER TE MIRE DHE E NDALONTE NGA E KEQJA. KY MBIKQYRES QUHET FRIKA NDAJ ALLAHUT. KY ISHTE PRA SEKRETI SESI KY NJERI MUNDI TE RREGULLONTE TE GJITHE JETEN PER NJE PERIUDHE 23 VJECARE GJE QE NUK MUND TA BANTE AS EDHE NJE GRUP REFORMATORESH.SA NEVOJE KA KY NJEREZIM QE PO VUAN SOT TE PRANOJE MUHAMEDIN SI NDRYSHUES TE VETEM TE JETES E CILA KA FILLUAR TA HUMBE KUPTIMIN E SAJ…
    SHIKO SE SE ME FORCE E SINQERITET E THOTE KETE NJE NJERI QE ESHTE LODHUR PER TE GJETUR ZGJIDHJEN, FILOZIFI ANGLEZ BERNARD SHOU : “UNE BESOJ SE NJE NJERI SI MUHAMEDI A.S ME SINQERITETIN E FTESES SE TIJ , SIKUR TI JEPNIM SOT NE DORE PUSHTETIN E MBARE BOTES DO TA DREJTONTE ATE DREJT SUKSESIT DHE DO TE SJELLTE PAQEN DHE LUMTURINE E SHUMEKERKUAR.”
    EDHE PSE EPIQENDRA E MUHAMEDIT A.S ISHTE GADISHULLI ARAB ZERI I TIJ TRONDITI FORT FRONET PERSJANE DHE ROMAKE,NGAQE ISHTE LAJMETARI I FUNDIT PER TE GJITHE BOTEN. SINQERITETI I TIJ ZGJOI RININE, E CILA KUR DEGJOI ZERIN E BESIMIT NE NJE ZOT KUPTOI SE SA E VOGEL DUKEJ KJO JETE PARE ASAJ QE I FTONTE MUHAMEDI A.S.
    PER HIR TE KETIJ IDEALI ATA NDERMOREN NJE UDHETIM I CILI VAZHDON EDHE NE DITET TONA. TE PERCOJNE MESAZHIN NE ZEMRAT E TE GJITHE ATYRE QE KERKOJNE SHPETIM. KOMANDANTET E MUHAMEDIT A.S NUK NGJANIN ASPAK ME ATO QE KISHTE NJOHUR HISTORIA ME PARE.KOMANDANTE DHE PRINJES QE FTONIN NE BESIM DHE MORAL, PERPARA SE TE FTONIN NE BINDJEN NDAJ TYRE. KUR BEHEJ FJALE PER DREJTESINE , NDESHKONIN EDHE SHOKET E TYRE PER HIR TE NJE NJERIU TE HUAJ.PRINJES QE GEZONIN PUSHTET TE PLOTE NDAJ USHTAREVE TE TYRE DHE JO RRALLE ECNIN NE KEMBE DUKE U NDERRUAR ME USHTARET E THJESHTE. MUHAMEDI A.S EDUKOI NJEREZ QE KURRE NUK E KUNDERSHTUAN DHE NUK PUNUAN KUNDER TIJ, SEPSE BESUAN SE AI ISHTE PEJGAMBER I ZOTIT DHE JO THJESHT SUNDIMTARI I TYRE. PRIJESIT E TIJ ISHIN ATA PER TE CILET THOTE GUSTAV LUBON:” HISTORIA NUK KA NJOHUR CLIRIMTARE ME TE MESHIRSHEM DHE ME TOLERANT SE ARABET”
    MUHAMEDI A.S I TREGOI NJEREZIMIT SE ADHURIMI I PERKET NJE ZOTI TE VETEM DHE NESE NJERIU NESE NUK ADHURON ALLAHUN E MADHERISHM DOMOSDO DO TE BJERE PRE E NJE ADHURIME TJETER. AI ESHTE SHEMBULLI I QENDRESES PER HIR TE IDEALIT KUR U BALLAFAQUA ME ME PUSHTET DHE PASURI,POR EDHE KUR U BALLAFAQUA ME TORTURA E GJENOCID, DUKE NA TREGUAR RRUGA PER TEK KENAQESIA E ZOTIT DO TE KALOJE PATJETER MBI PUSITE DHE DREDHITE E DJALLIT.AI NA MESON SE RRUGA E VETME PER TE DEBUAR RACIZMIN ESHTE TE BESOJME THELLE NE ZEMER SE NJEREZIT JANE TE BARABARTE PERPARA ZOTIT DHE SE NJE I BARDHE NUK ESHTE ME MIRE SE NJE I ZI POR VEC NE DEVOTSHMERI.IDEALET NE TE CILAT FTOI MUHAMEDI A.S BENE QE PASANIKET TE BEHEN BUJARE, MADJE TE KERKOJNE TE VARFERIT KU JANE QE TI NDIHMOJNE,BENE QE MBRETERIT TA NDJEJNE [NDOSHTA PER HERE TE PARE] SE SA PERGJEGJESI E RENDE PASKA QENE UDHEHEQJA. TANI ATA E KUPTUAN QE TE JESH PRIJES NUK ESHTE PRIVILEGJ POR NJE PERGJEGJESI TEPER E MADHE. AI U MESOI ATYRE QE VARROSNIN VAJZAT E GJALLA APO QWE NDJEHESHIN NGUSHTE NGA MUNGESA E NJE DJALI, SE KJO NUK ESHTE NJE FATKEQESI POR PERKUNDRAZI NESE DURON DHE I IDUKON MIRE ATO DO TE JETE NE PARAJSE ME PEJGAMBERIN A.S . MUHAMEDI A.S ME NDIHMEN E ZOTIT NDRYSHOI RRJEDHEN E JETES. I TREGOI NJEREZIMIT SE CDO TE THOTE TE JETOSH PER ZOTIN. EDHE PSE NE NJE KOHE TE SHKURTER , AI BERI NJE REFORME NE KONCEPTE NE MORALE NE IDE, NE PUSHTET, NE LUFTE DHE NE PAQE. MUHAMEDI A.S NUK NDERTOI PER VETE DHE PER SHOKET E TIJ KESHTJELLA TE FORTA DHE SHTEPI TE STOLISURA POR NDERTOI PER MBARE NJEREZIMIN KESHTJELLEN E BESIMIT MBI TE CILEN DO TE VALEVITET GJITHMONE FLAMURI I NJEHSIMIT DHE ADHURIMIT TE NJE ZOTI TE VETEM.
    AI ESHTE MESHIRA QE ALLAHU I MADHERUAR I DHUROI NJEREZIMIT PERPARA DITES SE FUNDIT. MESHIRE PER BESIMTARET QE TE DUROJNE DERISA TE GJEJNE SHPERBLIMIN E TYRE, MESHIRE PER JO BESIMTARET QE TE HEQIN DORE NGA MOHIMI DHE PADREJTESITE PERPARA SE TE DALIN TEK KRIJUESI I VETEM . KY PRA ESHTE MUHAMEDI A.S I CILI EDHE PSE NUK DITI SHKRIM DHE LEXIM, I MESOI ALLAHU NGA DIJA E QIEJVE DHE E TOKES.EDHE PSE U RRIT JETIM AI U EDUKUA NEN KUJDESIN HYJNOR. EDHE PSE JETOI SI PEJGAMBER VETEM 23 VJET, MESAZHI I TIJ RIPERTERITET CDO DITE E ME TEPER.
    ESHTE E VERTETE AJO QE THONE ARMIQTE E TIJ SE AI ISHTE NJE BURRE I MADH, NJE STRATEG I RRALLE DHE NJE ORATOR I SHKELQYER,POR ME E VERTETE SE KAQ ESHTE SE AI ISHTE PEJGAMBER I ZOTIT,MADJE GJITHE KETO CILESI ISHIN FRUT I ATIJ PEJGAMBERLLEKU.
    MESAZHI I TIJ ESHTE QE TE KUPTOJME MIRE VERSETIN KURANOR: “ AI QE SHPRESON NE SHPERBLIMIN E ALLAHUT,SHPRESON NE BOTEN THETER DHE KETE E SHOQERON DUKE PERMENDUR SHUME ALLAHUN,SHEMBULLIN ME TE MIRE DO TE GJEJE TEK PEJGAMBERI I TIJ. [EL- AHZAB 21]
    PAQJA, BEKIMI, MESHIRA DHE PERKRAHJA E ALLAHUT QOFTE MBI PEJGAMBERIN TONE MUHAMEDIN SALALLAHU ALJHI UE SEL-LEM.

zemres nuk i tha.

| Ndrysho Firmen | Raporto kėtė mesazh tek moderatori | IP: Regjistruar
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    kete teme e pata botuar tek mesime nga kurani por e pashe se ishte e nevojshme te futej edhe ketu prandaj edhe e bera nje gje te tille. kush kerkon te dije per personalitetin e prtofetit Muhamed a.s le te lexoje kete artikull dhe te mos llape pa ditur gje rreth tij.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e njihni Muhamedin?
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:11
  2. Fushata: "Ju duhet ta njihni këtë njeri"
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 20:38
  3. Sa njerez njihni qe agjerojne?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-11-2005, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •