Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 127
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Po tani pa ta them:

Arsyeja se perse Izraeli nuk e pranoi Jezusin si Mesia, eshte e shpjeguar ne menyre te koncentruar nga apostulli Pal tek letra e Romakeve. Ja deshmia e Palit:
    Romak:11:1-2.
    " Une pra them: A thua e HODHI poshte Perendia POPULLIN e vet? Aspak, sepse edhe une jam Izrailit nga PASARDHJA e Abrahamit, nga fisi i Beniaminit . Perendia nuk e hodhi poshte popullin e vet, te cilin e njohu ( perzgjodhi) qe perpara."
    Vargu,11-te.
    " Une them pra: Mos u penguan ( Izrailitet duke mos pranuar Mesine) qe te rrezohen? Aspak. Por me ane te RREZIMIT te tyre( mospranimit qe i bene Mesise) u BE SHPETIMI tek Kombet (dmth. ne jocifuteve).."
    Pra Pali na tregon se, me mospranimin qe ata i bene Mesise Zotit Krisht, ju dha mundesia te gjithe johebrenjve qe te shpetohen me ane te besimit tek JEzusi. Ja se si vazhdon Pali me poshte, ku na tregon CASTIN kur Izraeli do ta PRANOJE Mesine Zotin Jezus Krisht.
    Vargjet:25-26.
    " Sepse nuk dua o VELLEZER ( jocifute), qe ju te jeni te paditur ne kete te FSHEHTE qe te mos mbaheni me te madh ne vehten tuaj, se i ka ndodhur nje NGURTEISM nje PEJSE te Izraelit( ata izrailite qe nuk e pranuan dhe pranojne JEzusin si MEsia prandaj dhe e kryqezuan) deri sa te kete hyre teresia e Johebrenjve, dhe keshtu MBARE IZRAELI DO TE SHPETOHET, sikurse eshte shkruar:
    Nga Sioni do te vije Clirimtari ( ardhja e JEzusit Mesia per here te dyte) dhe do te largoje PABESINE tek JAKOBI ( emri i Jakovit eshte IZRAEL)."
    JA pra sa bukur e ka then apostulli Pal arsyen se perse Izrailitet nuk e pranuan Krishtin si MEsia i Perendise, si dhe momnetin kur ata do ta pranojne ate ne ardhjen e tij te Dyte, ku Jezusi do te vije prej Sionit per te HEQUR PABESINE qe Izraeli kishte ne lidhje me MEsine.
    Shenjat qe po ndodhin ne lindjen e mesme jane plotesisht zbatimi i profecive te bibles , te cilat flasn per kohen e fundit ne te cilen ne jetojme.
    Cfare i shpallen Apostujt dhe Dishepujt Izraelit ,ne lidhje me Jezusin? Kjo pyetje eshte shume e rendesishme per cdo njeri qe kerkon te dije dhe te njohe Izraelin. Apostujt me ane te Shkrimit te shenjte, Profecive dhe Ligjit,i shpallen Izraelit se, Jezusi eshte MEsia i premtuar, por kete e besoi vetem nje PJESE e vogel( Romak:11:5). Kjo pjese e vogel ( Apostujt dhe dishepujt e Krishtit)prej Izraelit e cila e pranoi JEzusin si MEsia, jane pikerisht ata Izrailite qe perhapen ne cdo cep te Izraelit duke deshmuar me SHENJA dhe me FUQI Perendie se, JEzusi eshte MEsia i premtuar, dhe ne te u permbushen te gjitha cka ishin parathene nga Shkrimi, Ligji dhe Profetet.
    Deshmuesi.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    deshmues e kuptova qe vetem nje pjese e vogel e pranuan (dishepujt dhe apostujt) e kuptova qe Jezusi eshte Mesia i premtuar nga kendveshtrimi i te krishtereve e kuptova qe JAKOBI pra Izraeli eshte i pabese (sipas asaj qe the ti)
    por une s'po kuptoj si ky popull i pabese dhe qe edhe sot e kesaj dite nuk e pranon Jezusin te kete qene Mesia (pra po ta sqaroj nuk e pranon dhe as qe nuk e ka pranuar)
    pra po te sqaroj ti ke thene "pabesine qe kishte" por une po te them qe ate pabesi e ka akoma atehere si Jezusi do marre pikerisht ate popull qe deri ne ate moment e mosbesuan e vrane e ofendojne dhe akoma vazhdojne ta mosbesojne
    ti thua qe vetem nje pjese e vogel e besuan dhe une po te pyes po ajo pjese qe njifen per cifute ne tere boten (dhe qe asnje prej tyre s'beson ne Jezusin si bir i Zotit) po kjo pjese ku do ta kete vendin (mos harro ishin dhe jane prej mosbesimtareve sepse kushti i pare juaj eshte te besosh Jezusin si Biri)
    Pyetja ishte e thjeshte por ti e ngatarrove kot me duket
    une po flas per ata qe ti i quan te ngurtesuar dhe qe jane cifutet e tanishem
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Deshmues
    tani te pashe se sa i zoti na qenke ne histori.
    Na thua fillimisht se abrahami qenka martuar me motren e tij saren por qe kjo martese nuk pranohet nga bibla.
    Hajde hajde po a ke degjuar ti more qe nje profet e cili punon dhe sakrifikohet ne rruge te zotit te veproje kunder urdherave te tij.
    Deri ku do ta dergoni shpifjen ndaj profeteve te zotit?
    Turp pasha zotin.
    Gjera te tilla thoni edhe per davidin sikur ai ishte i dhene pas deshirave dhe epsheve. Edhe pastaj na beheni si te devotshem ketu.
    Sara nuk ka qene motra e abrahamit Deshmues por vetem gruaja e tij.Dhe nuk ka pasur ndonje pseudonim Izrael.
    Pastaj na vjen me disa rrjeshta te pakuptimte se populli izraelit e paska prejardhjen prej te perbrendshmeve te ibrahimit Cdo te thote kjo se Ai qe ati i tyre?
    jo vetem kaq por ibrahimi e paska kundershtuar perseri urdherin e zotit sepse lindi djalin e tij ismailin me shebertoren dhe sipas jush ky djale nuk na qenka trashegimtar i tij pasi nuk qenka tipik hebre. hahha po ku ishte i njohur deri atehere hebraizmi more?
    ai ka ardhur me pas . por nese ti mendon keshtu argumento disa gjera cili ishte profeti i tij? Me cfare shpallje punonin mos valle me biblen? Apo talmudin e shpikur tani vone?
    Une shkrimin per cifutet e nisa qe nga origjina e tyre dhe ky eshte jakubi apo jakovi. Dhe ne kohen e tij nuk ka patur ndonje fe te percaktuar por ndiqeshin porosite e zotit i cili i sjellte nepermjet te derguarve te tij Jakovit josifit derisa erdhi mojsiu me teutatin apo toren dhe aty gjihet termi hebre.
    ti the se bibla nuk e permend me ismailin dhe me sa mbaj mend ti e permende se Zoti e urdheroi Abrahamit ta largoje shebertoren e tij sebashku me te deri ketu dakord por cfare ndodhi me pas?
    meqe nuk akm shume kohe me lojo qe ta shkruaj kete shkrim ne ditet e ardhshme.
    Do te kerkoja dicka nga ti.Mere dhe lexoje shkrimin tim se kuptohet qe se ke lexuar dhe pastaj diskuto me vend dhe jo keshtu.
    sedyti pyetjet e mija i ke ne shkrimin e pare pergjigju edhe per to.se treti ule nje tulle se je shume lart dhe kam frike se po na bie qe nga atje e na vritesh.
    Ok derisa te mbaroj provimet mirutakofshim.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Indrit..

Une ju kam deklaruar se Ju jeni jo vetem i panxene per ceshtjen ne te cilen po flasim, por e keqja eshte se ju e kundershtoni edhe ata mundesi qe ju jepet per te mesuar.
    Para disa kohesh nje djale mysliman , i cili quhej Daniel, dhe qe sot ai fatkeqesisht nuk jeton, ju drejtoi nje pyetje te krishtereve ku pyeste:
    " Cili eshte mendimi juaj persa i perket Abrahamit dhe Sares , te cilit ishin moter e vella?"
    Ndersa ju sot thoni se kjo gje nuk eshte vertete, atehere: a mund te dikutosh me me ju?!?!? Ju ndodheni aksidentalisht ne kete diskutim.
    Periqu te MESOSH historine dhe me pas eja te diskutosh.
    Ps. Cunimartum ,se shpejti do tju kethej pergjigje rreth pyetejve qe me kini drejtuar.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Re: Indrit..

[QUOTE]Postuar mė parė nga deshmuesi
    [B]Une ju kam deklaruar se Ju jeni jo vetem i panxene per ceshtjen ne te cilen po flasim, por e keqja eshte se ju e kundershtoni edhe ata mundesi qe ju jepet per te mesuar.
    Para disa kohesh nje djale mysliman , i cili quhej Daniel, dhe qe sot ai fatkeqesisht nuk jeton, ju drejtoi nje pyetje te krishtereve ku pyeste:
    " Cili eshte mendimi juaj persa i perket Abrahamit dhe Sares , te cilit ishin moter e vella?"
    Ndersa ju sot thoni se kjo gje nuk eshte vertete, atehere: a mund te dikutosh me me ju?!?!? Ju ndodheni aksidentalisht ne kete diskutim.
    ps. Me ber te qesh kur thua se Termi Hebre ka ardhur prej Mojsiut. Ore Indrit : Po Abrahami ishte Abraham Hebreu, dhe populli i Izraelit u quajt Hebre per shkak se Ridhte prej te permbrendshmeve te Abraham HEBREUT.
    Mendoj se nuk e vlen apsolutisht qe te diskutosh me ne kete teme.

Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Cunimartum.

Do te perpiqem qe tju jap nje pergjegje sa me te kthjelltesuar .
    E megjithse nuk eshte e lehte qe ta permbledhesh te gjithe kete pyetje ne pak reshta , une do te perpiqem qe te jem sa me i qarte duke mosperseritur ato qe kam shkrojtur ne shkirmin e meparshem.
    Ju me te drejte pyesni se cfare do te ndodhe me pjesen e "Ngurtesuar" te Izraelit.
    Se pari dua te bej nje peytje: A ishte JEzusi MEsia i i vertete i Perendise?
    Bibla na verteton katerciperisht se Jezusi nga NAzareti ishte MEsia i Permtuar i Perendise. Kete gje e deshmon edhe vete kurani. Atehere ne lidhje me kete FAKT nuk kam se perse te diskutoj. Tani le te vijem tek Izraeli. Kur JEusi erdhi ne Izrael dhe ju deshmoi te gjithve se, Ai eshte MEsia, ate e pranoi vetem nje pjese e vogel prej Izrailiteve , te cilet ishin apostujt dhe dishepujt e tij, ndersa pjesa tjeter e Izraelit nuk e pranoi Jesusin si MEsia ose Krishtin. Ju pyesni: A do ta shpetoje MEsia kur te vije per here te dyte , kete pjese e cila ende edhe sot nuk e beson JEzusin si MEsia?
    Kjo pyetje eshte shume e rendesishme dhe une do te periqem qe tju pergjigjem sa me shkoqur.
    Per mua eshte shume e thejshte qe tju deshmoj se, Perendia do ta shpetoje MBARE Izraelin, kete e deshmon Pali tek Romak:11:26. Por per ta vertetuar kete gje me duhet tju jap nje veshtirm dhe FAKT te plote , gjithmone simbas Bibles. Le te filloj me disa pyetje:
    A e dinte Perendia qysh ne fillim se Izraeli nuk do ta pranonte JEzusin si MEsia i Perendise?
    A e dinte Perendia qysh ne fillim se Udheheqja prifterore e Izraelit do ta merte Jezusin dhe do te Kryqezonte?
    A e dinte Perendia qysh ne fillim se mbas tri ditesh JEzusi do te ringjallej nga vdekja?
    A dinte Perendia qysh ne fillim se, Izraeli ne diten e fundit do ta pranoje JEzusin si MEsia i derguar i Perendise?
    Te gjitha keto jane pyetje shume te rendesishme , dhe duan pergjigje. Bibla na tregon se perpara Perendise gjithshka qendron "LAKURIQ", pra nuk ka azgje te fshehur para tij. Ai di Fillimin dhe fundin e cdo "GJEJE", pasi ai esht e Alfa & Omega . Perendia dinte gjithshka perpara se Izraeli te vinte ne ekzistence, por Ai ka fuqi qe gjithshka ta ktheje ne funksion te planit te tij. Plani perfundimtar i Perendise ishte : Shpetimi njeriut prej MEKATIt dhe VDEKJES se perjetshme. Perendia ne asnje cast nuk dhunon "PERZGJEDHJEN e LIRE te NEJRIUT".
    Por si veproi Perendia para ketij FAKTI te Izrailiteve? A mos valle Ai e anulloi Planin e tij, rreth shpetimit te njeriut dhe mbare Izraelit? Le te shohim me ne thelb kete gje.
    JEzusi kur erdhi ne Izrael deklaroi per vetene tij se , Kreret e Popullit do ta mernin ate dhe do ta kryqezonin, por Biri i njeriut do te ringjallet te treten dite ( MArk 8:31). Pyetja eshte: Ku e dinte JEzusi kete fakt nese ai nuk ishte i DERGUARI prej Perendise? Po keshtu profetet kishin parathene gjithshka qe do ti ndodhte MEsise, te cilat Krishti i perjetoi nje me nje. Me keto dy fakte, midis te shumtave , dua tju them se per Perendine gjtheshka ishte ditur perpara se ato te ndodhnin. Atehere me lejoni qe te pyes: Meqense Perndia e dinte plotesisht kete gje, do ta hidhte poshte popullin e tij? Kur Perendia beri premtimin per Shpetimin e njeriut, ne bote ishin vetem Adami dhe Eva Zanaf:3:15. pra kombet ende nuk kishin erdhur ne ekzistence. Athere vijme para nje pyetje teper teper fondamnetale dhe perfundimtare: Ku e MBESHTETI Perendia Shpetimin e njeriut nga vdekja? Mos valle u nis nga veprat e njeriut, apo u nis nga Miresia dhe dashuria qe Ai kishte per krijesen e tij? Ketu ndahen shume doktrina fetare, te cilat pervec krishterizmit, shpetimin e njeriut e nisin jo nga VEPRA , MIRESIA dhe DASHURIA qe Perendia ka per njeriun , por nga VEPRA qe njeriu ben per tju afruar Perendise. Femija nuk ben asnje VEPER ( e cfardo lloj karakteri qofte) per te merituar emrin BIR i nenes dhe babait te tij, ai edhe kur ben mire edhe kur ben keq gjithmone per prinderit e tij mbetet nje BIR. Gjithashtu, kur Perendia i premtoi Abarahmit dhe beri nje beslidhej me te per Popullin e tij, Ai e dinte plotesisht se si do te vepronte populli i tij Izrael, e megjithse ende Izraeli nuk ishte formuiar si komb. Pra keto fakte na tregojne se , Perendia nuk do ta MBESHTESTE SHPETIMIN e Izraelit nisur nga VEPRA qe ky komb do te bente( pasi ato i njihte perpara se Izraeli te formohej), por Ai do ta MBESHTESTE tek PREMTIMI dhe BESLIDHJA qe ai beri me atin e Izraelit , Abrahamin. Te ardhurit ne kete perfundim na jep mundesine qe te kuptojem plotesisht se, mbare Izraili do te SHPETOHET jo prej VERPES( pasi ai kryqezoi Birin e vetem te Perendise) , por prej BESIMIT, i cili bazohet ne PREMTIMIN ,Miresine dhe dashurine e Perendise. Nese e veren me kujdes vargun qe Pali na thote tek Romak:11:26, ai na tregon se , MBARE Izraeli do te shpetohet ne ardhejen e dyte te Jezusit , dhe me poshte ai citon nje varg prej shkrimit te shenjte ku thote: Prej Sionit do te vije Ai qe SHPERBLEN ( Jezusi), edhe do te largoje PABESINE prej JAKOBIT ) popullit te Izraelit)."
    Ky varg eshte nje deshmi e plote, i cili lidhet plotesisht me ate cka une ju shpjegova me siper. Izraeli nuk do ta mare shpetimin me ane te VEPRAVE , por do ta mare ate me ane te BESIMIt tek SHPERBLYESI i MEAKTEVE , Zoti Krisht. Kur Jezusi te vije per here te dyte, se pari Ai do te HEQE PABESINE nga IZRAELI dhe keshtu mbare Izraeli do te BESOJE tek Jezusi dhe me pas ai do te shpetohet.
    Por perseri kam nje pyetje: Po Kombet si do te shpetohen?
    Ne pame SHPETIMIN e Izraelit, i cili erdhi si rezultat i PREMTIMIT te Perendise bere Abrahamit , si dhe BESLIDHJA qe Perendia beri me te.
    Kete do te diskutoj ne vazhdim.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

cunimartum.

Mendoj se do te ishte mire qe ti te vazhdoje kete bisede, pasi ke bere nje sere pyetjesh dhe une ju jam pergjigjur. gjithmone nese deshiron.
    deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Kerkoj ndjes per mos pjesmarjen time deri tash ne ket forum por isha i nxanun qe kishte me shum prioritet sesa te mirrem me punen e dheshmuesit e te kokboshit tjeter (krishterit) dhe me ju operator per qfar arsye lejoni mu prish tema me shrkime te ndrysheme kjo tem qe un shkruajta ishte per ata qe dojn te mesojn diqka per PROFETIN MUHAMMED s.a.w.s. dhe jo per te komentuar Profecin e tij kjo qka ju keni lejuar ka shemtuar gjith shkrimin nese keni nje besim edhe te vogel sa atomi nuk ish dasht te lejohen shkrime te llojllojshme ketu kan pas drejt qe personat qe dojn te mesojn te jepin pyetjet dhe ti marrin pergjigjjet dhe jo te behet kjo nje tem per fyerje dhe perqeshje me ket keni tregue se sa kompetent jeni dhe saq objektiv jeni me vjen keq qe nuk isha ne gabim kur shkrova se ju jeni njeanes dhe me sa duket kjo do te jet shkrimi im i fundit ne ket tem vetem edhe nje gje te ju them per gjdo gje qe keni shkruar do te jepni pergjigjje dhe me qef do te behem deshmitar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 24-04-2003 mė 15:43

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

O Shuaib!

Se pari ti duhet ta falenderosh moderatoirn qe te ka dhene mundesine qe te shkruash kete tme ne kete faqe, pasi kjo faqe eshte: PYETJE per besimtaret, dhe jo TREGIME pa pyetje.
    Po keshtu je ti i pari qe e ke denigruar shkrimin tend, pasi nuk pranon deshmine qe jep i Krishteri, i cili deshmon me plot goje se me perpara ka qene MYSLIMAN. E bukura qendron ne faktin se, Ju e dini me mire se ai , nese ka qene apo jo mysliman. Prandaj une them se, me ju nuk mund te dialogosh , pasi per ju e vertete eshte vetme ajo qe ju kap radakja juaj. I krishteri po ju jep nje deshmi te qarte dhe fare te thjeshte, ai deshmon se gjeti liri dhe dashuri Perendie vetem ne Shkrimin e Shenjte te Perendise. Ky eshte fakt dhe nuk ka se perse te mos e pranoni, spse keshtu ju e vertetoni qe jeni kokebosh.
    Ps. Ne shkrimin tim kam sjelle FAKTE dhe askush nuk mund ti kundershtoje sepse jane nje realitet. Po keshtu ne nje teme te aferme do te sjell nje teme mbi ata qe jane Myslimane , te cilet duan te njohin Biblen dhe personalisht JEzusin.
    Deshmuesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 24-04-2003 mė 21:22

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    deshmues prit pak se do te ta jap une pergjigjen
    por vetem se i kam kerkuar Abigail te na ndihmoj ti vej keto shkrimet tona ne nje teme te re se janee jashte teme
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e njihni Muhamedin?
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:11
  2. Fushata: "Ju duhet ta njihni këtë njeri"
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 20:38
  3. Sa njerez njihni qe agjerojne?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-11-2005, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •