Arsyeja se perse Izraeli nuk e pranoi Jezusin si Mesia, eshte e shpjeguar ne menyre te koncentruar nga apostulli Pal tek letra e Romakeve. Ja deshmia e Palit:
Romak:11:1-2.
" Une pra them: A thua e HODHI poshte Perendia POPULLIN e vet? Aspak, sepse edhe une jam Izrailit nga PASARDHJA e Abrahamit, nga fisi i Beniaminit . Perendia nuk e hodhi poshte popullin e vet, te cilin e njohu ( perzgjodhi) qe perpara."
Vargu,11-te.
" Une them pra: Mos u penguan ( Izrailitet duke mos pranuar Mesine) qe te rrezohen? Aspak. Por me ane te RREZIMIT te tyre( mospranimit qe i bene Mesise) u BE SHPETIMI tek Kombet (dmth. ne jocifuteve).."
Pra Pali na tregon se, me mospranimin qe ata i bene Mesise Zotit Krisht, ju dha mundesia te gjithe johebrenjve qe te shpetohen me ane te besimit tek JEzusi. Ja se si vazhdon Pali me poshte, ku na tregon CASTIN kur Izraeli do ta PRANOJE Mesine Zotin Jezus Krisht.
Vargjet:25-26.
" Sepse nuk dua o VELLEZER ( jocifute), qe ju te jeni te paditur ne kete te FSHEHTE qe te mos mbaheni me te madh ne vehten tuaj, se i ka ndodhur nje NGURTEISM nje PEJSE te Izraelit( ata izrailite qe nuk e pranuan dhe pranojne JEzusin si MEsia prandaj dhe e kryqezuan) deri sa te kete hyre teresia e Johebrenjve, dhe keshtu MBARE IZRAELI DO TE SHPETOHET, sikurse eshte shkruar:
Nga Sioni do te vije Clirimtari ( ardhja e JEzusit Mesia per here te dyte) dhe do te largoje PABESINE tek JAKOBI ( emri i Jakovit eshte IZRAEL)."
JA pra sa bukur e ka then apostulli Pal arsyen se perse Izrailitet nuk e pranuan Krishtin si MEsia i Perendise, si dhe momnetin kur ata do ta pranojne ate ne ardhjen e tij te Dyte, ku Jezusi do te vije prej Sionit per te HEQUR PABESINE qe Izraeli kishte ne lidhje me MEsine.
Shenjat qe po ndodhin ne lindjen e mesme jane plotesisht zbatimi i profecive te bibles , te cilat flasn per kohen e fundit ne te cilen ne jetojme.
Cfare i shpallen Apostujt dhe Dishepujt Izraelit ,ne lidhje me Jezusin? Kjo pyetje eshte shume e rendesishme per cdo njeri qe kerkon te dije dhe te njohe Izraelin. Apostujt me ane te Shkrimit te shenjte, Profecive dhe Ligjit,i shpallen Izraelit se, Jezusi eshte MEsia i premtuar, por kete e besoi vetem nje PJESE e vogel( Romak:11:5). Kjo pjese e vogel ( Apostujt dhe dishepujt e Krishtit)prej Izraelit e cila e pranoi JEzusin si MEsia, jane pikerisht ata Izrailite qe perhapen ne cdo cep te Izraelit duke deshmuar me SHENJA dhe me FUQI Perendie se, JEzusi eshte MEsia i premtuar, dhe ne te u permbushen te gjitha cka ishin parathene nga Shkrimi, Ligji dhe Profetet.
Deshmuesi.
Krijoni Kontakt