Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 127
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Ndoshta nuk ke kuptuar nje gje mik i dashur:

Une kam lexuar kam pare por ato qe po thua ti nuk i kam degjuar kurre
    Edhe pse ne Biblen e sotme ende kane mbetur disa fragmente ku parashikohet ardhja e Muhamedit , ju perseri mohoni
    Ku jane keto profeci qe fliten per muhamedin ne Bibel qe i ke pare ti(qe e ke lexuar Biblen ndonjehere dhe une qe e lexoj perdite nuk e kam pare)?Mos fol budallalleqe sepse po te ekzistonin profeci Biblike per muhamedin, nuk do te shkruhej Gal 1:7-8
    por ka disa njerėz qė ju turbullojnė dhe qė duan ta shtrėmbėrojnė ungjillin e Krishtit.
    Por, edhe sikur ne ose njė engjėll i qiellit t`ju predikonte njė ungjill tė ndryshėm nga ai qė ju kemi predikuar, qoftė i mallkuar.
    .
    Une e di qe djeg kjo fjale por siē i thuhet atij llafi "E verteta te dhembe". Jezusi kur i perdorte fjale te tilla me skribet dhe farizenjte qe jane nga populli i zgjedhur i Zotit dhe qe ishin vellezerit tokesor te Jezusit, ata qe nuk jane nga populli i zgjedhur i Perendise u eshte e llogaritur nje gje e tille sepse siē thuhet ne Fjalen e Perendise
    18 Ai qė beson nė tė nuk dėnohet, por ai qė nuk beson tashmė ėshtė dėnuar, sepse nuk ka besuar nė emrin e Birit tė vetėmlindur tė Perėndisė.
    19 Tani gjykimi ėshtė ky: Drita erdhi nė botė dhe njerėzit deshėn errėsirėn mė tepėr se dritėn, sepse veprat e tyre ishin tė mbrapshta.
    20 Sepse kushdo qė bėn gjėra tė mbrapshta e urren dritėn dhe nuk vjen te drita, qė tė mos zbulohen veprat e tij;
    21 por kush bėn tė vėrtetėn vjen te drita, qė veprat e tij tė zbulohen, sepse u bėnė nė Perėndinė``.
    Le te mbyllim nje sy dhe te pranojme qe Bibla ka profeci qe flet per muhamedin. A e dini se me kete dilni ne kundershtime me veten tuaj kur thoni: Bibla origjinale nuk e kziston, kjo eshte vetem nje gje e modifikuar". Kur ju intereson e pranoni Biblen, kur nuk ju intereson e mohoni. Une nuk kuptova nje gje: Pse kundershtoni veten tuaj?

te lutem mos fol kot. Zoti te hapte syte e zemres dhe te dhente shpetimin!!!

Me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Hey hey hey.!!! Avash i cik , mos merr zjarr!
    Ato qe me kerkove , qe ti si paske vene re ne bibel do ti sjell me kismet te Zotit.Tjetra , une me duket se u shpreha qarte qe "edhe pse e manipuluar , perseri kane mbetur gjurme" , pra nuk po e merr njeri si absolute fjalen e bibles se sotme dhe rrjedhimisht spo bie njeri ne kontradikte.
    Peace!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Smile

Nejse duhet te permbushet profecia. nese ju nuk beni siē po beni(qe po mohoni biblen)si do te permbushet profecia qe thote:

3 Sepse do tė vijė koha kur njerėzit nuk do ta durojnė doktrinėn e shėndoshė, por, sipas ėndjeve tė veta, do tė mbledhin grumbull mėsues pėr tė gudulisur veshėt
    4 dhe do t`i largojnė veshėt nga e vėrteta e do t`i sjellin drejt pėrrallave.
    prandaj eshte e kote qe te behen diskutime, kur Fjala e Perendise e thote qarte.

une po prese ato profeci biblike per muhamedin sepse jam kurioz qe te shikoj seē do te nxirrni tjeter.
    ---------------------------------------------------
    nje gje nuk kam kuptuar:

Fryma e Shenjte per ju eshte muhameti apo eshte Gabrieli?
    ju thoni:

1- Njera eshte:2:87.
    Ne i patėm dhėnė Musait librin dhe pas tij patėm dėrguar shumė pejgamberė. Isait, birit tė Merjemės i dhamė argumente (mrekulli) dhe e fuqizuam me (xhibrilin) shpirtin e shenjtė. E saherė qė u erdhi ndonjė i dėrguar me ēka nuk u pėlqeu juve, a nuk u bėtė kryelartė dhe dIsa prej tyre i pėrgėnjeshtruat e dIsa i mbytėt?
    2- Tjetren qe thoni eshte: Gjoni 14:16-17
    Dhe unė do t`i lutem Atit dhe ai do t`ju japė njė Ngushėllues tjetėr, qė do tė qėndrojė pėrgjithmonė me ju,
    Frymėn e sė Vėrtetės, qė bota nuk mund ta marrė, sepse nuk e sheh dhe nuk e njeh; por ju e njihni, sepse qėndron me ju dhe do tė jetė nė ju.
    prese nje pergjigje!

me respekt i krishteri!!
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Myslimane..

Gjeja qe ju po permbushni cdo dite e me teper eshte pikeirisht Bibla dhe profecite e saja ne lidhje me kohen e fundit.
    Sa per Profetet kjo dihet, cdo gje fillon me Izraelin dhe perfundon me Izraelin. I vetmi komb qe Perendia e perzgjodhi dhe plotesoi PLANIN e tij ne lidhej me shpetimin e njeriut, eshte pikerisht Izraeli. Hebrenjte nuk kane asgje te perbashket me kombet e botes, ata jane nje komb aoutokton qe i perkasin Perendise dhe qe u perzgjodhen prej Perendsie. Te gjithe Shkrimet e Shenjta, Profete dhe Profecite u bene prej kombit te Izraelit. Sa per Muametin, ai nuk kasnje lidhje me Hebrenjte dhe popullin HEBRE. Une po te jap vetem nje fakt: Shikoje popullin e Izraelit i cili eshte i rrethuar me armiq, te cilet duan ASIMILIMIN e tij, dhe konkretisht Armiqte e tij kane frike dhe dridhen para tij. Ai lulezon si nje OAZ ne lidhje me te gjitha shtetet qe e rrethojen si nga mirqenia, kultura, zgjuarsia dhe trimeria. Bibla thote se, Dora e Perendise JEhovah eshte mbi Izraelin deri ne fund. Ja se cfare thote Perendia ne lidhje me ditet e fundit per Izraelin.
    Amos:9:14-15.
    " Do ta kthej nga ROBERIA popullin tim te IZRAELIT dhe ata do te RINDERTOJNE qytetet e shkatruara dhe do te BANOJNE ne to. do te MBJELLIN VRESHTA dhe do te pijne veren e tyre, do te PUNOJNE KOPSHTET dhe do te hane FRUTAT e tyre.
    Une do ti MBJELL ne TOKEN e TYRE dhe nuk do te CRENJOSEN KURRE me nga toka qe ju kam DHENE atyre , thote Zoti Perendia yt."
    U perpoqen Romaket qe ta shfarosnin kete popull, me pas u perpoqen ushtri dhe hordhi te ndryshme, po keshtu u perpoq gjermani qe ta asimilonte deri ne shktarim te plote, por nuk mundi . e di se perse? Sepse Perendia i premtoi ketij populli duke i thene: Une do te te MBJELL ne TOKEN TENDE dhe KURE nuk do te CRENJOSESH.." A po ndodh keshtu me Izraelin????
    Ai u kthye perseri ne TOKE e tij dhe nuk e solli as Anglia dhe Amerika , ate e solli Dora e Zotit . E di se perse? (lexoje pak me siper.) Sot te gjithe Izrailitet po kthehen ne token e tyre nga te gjitha vendet e botes, kjo eshte nje nga shenjat e kohes se fundit. Ja pra ne besojm ne Ai Perendi fjala e te cilit gjen ZBATIM .
    Kini nje gje parasysh, KURRE dhe Askush nuk do te mund ta Asimiloje Izraelin dhe ta heqe nga toka e tij, per faktin se Fjala dhe premtimi i Perendise nuk bien poshte. Ju vecse po permbushni porfecite biblike.
    Ps. Kohet e fundit ka dale nje Liber mbi profecite e fundit biblike,
    dhe besimi Islam, ku islami po permbush hap pas hapi Porfecte e kohes se fundit , te bere nga profetet e Zotit mijra vjet perpara.
    Une e pranoj qe per Muametin dhe islamin eshte thene ne bibel, ja se si thote Gjoni ne letren e tij te pare:

1Gjon:2:22.
    " Kush eshte GINJESHTARI, vec ai qe MOHON se Jezusi nuk eshte KRISHI? Ky eshte ANTIKRISHTI, ai qe MOHON ATIN dhe BIRIN ."

Islami eshte kundershtari me i MADH i cli MOHON ATIN Perendi, dhe JEzusin BIR te vetmelindur te Atit Perendi.
    Deshmeusi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 13-04-2003 mė 00:12

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Vellai

AMEN
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Sa keq!!

Deshtues! Kush e mohon Atin?
    Kush e mohoi qe Jezusi ishte mesia?
    Mund te kete plot por vetem Islami JO.

Pse vazhdoni te mashtroni ne forum xhanem?Si ti dhe i krishteri keni te njejtin avaz.Ai tjetri thote brockulla te tjera , ti pellcet fjalet sikur po flet me bebet!

Nejse , "ju keni fene tuaj e ne tonen"
    Vec , shume urrejtje pashe tek shkrimi i meparshem!!!
    Peace!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Akus
    [B]Sa keq!!

Deshtues Kush e mohon Atin?
    -----------------------------------------------------

Akus. Nuke e di se sa muslimane je, por lexo mire kuranin se po flet ne ere. Po te moren vesh myslimanet se ti beson qe Jezusi eshte Biri dhe Perendia Ati, te bene gjemen dhe te zbuan nga Xhamia. Kurani thote: mos i beni bij Allaut, dhe vertet allau juaj nuk ka bij. Pyet Indritin te ta shpjegoje me mire.
    Une ju kam sjelle vetem fjalet e Bibles, dhe aspak nuk kam dhene mendimin tim. Vargun ta kam shenuar se ku ndodhet ne bibel, po keshtu te kam sjelle faktet konkretet te asaj profecie qe bibla thote. Tani te mbetet ty qe te vertetosh profecine e bibles, nese nuk je dakort, dil dhe kundershto dhe thuaj se: Izraeli nuk eshte kthyer ne token e tij, se Izraeli nuk eshte populli qe Perendia perzgjodhi, se Porfetet nuk jane te gjithe prej Izraelit, se Izraeli nuk eshte i rrethuar nga armiqte qe kerkojne Asimilimin e tij, Se Izraeli nuk eshte si nje OAZ ne mes te shtetetve qe e rrethojne, se Izraelin u perpoqen qe ta ASIMILJONE por nuk munden. Pra jepna te kunderten e atyre qe Bibla ka parathene para mijra vjetesh per kete popull. Fakti eshte ai qe verteton me se miri profecite dhe fjalen e EPrendise.
    Sa per ndryshimin qe i ke bere emrit tim nuk te merzitem ,sepse verteton se i perket te njejtit grup. Nje shprehje e urte thote: "Zogjte me Pende te njejte rine bashke." Nuk mendoj se ke pare ndonje Pellumb se bashku me Sorrat e zeza.
    Deshmuesi

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Akus. Nuke e di se sa muslimane je, por lexo mire kuranin se po flet ne ere. Po te moren vesh myslimanet se ti beson qe Jezusi eshte Biri dhe Perendia Ati, te bene gjemen dhe te zbuan nga Xhamia. Kurani thote: mos i beni bij Allaut, dhe vertet allau juaj nuk ka bij. Pyet Indritin te ta shpjegoje me mire.
    Une ju kam sjelle vetem fjalet e Bibles, dhe aspak nuk kam dhene mendimin tim. Vargun ta kam shenuar se ku ndodhet ne bibel, po keshtu te kam sjelle faktet konkretet te asaj profecie qe bibla thote. Tani te mbetet ty qe te vertetosh profecine e bibles, nese nuk je dakort, dil dhe kundershto dhe thuaj se: Izraeli nuk eshte kthyer ne token e tij, se Izraeli nuk eshte populli qe Perendia perzgjodhi, se Porfetet nuk jane te gjithe prej Izraelit, se Izraeli nuk eshte i rrethuar nga armiqte qe kerkojne Asimilimin e tij, Se Izraeli nuk eshte si nje OAZ ne mes te shtetetve qe e rrethojne, se Izraelin u perpoqen qe ta ASIMILJONE por nuk munden. Pra jepna te kunderten e atyre qe Bibla ka parathene para mijra vjetesh per kete popull. Fakti eshte ai qe verteton me se miri profecite dhe fjalen e EPrendise.
    Sa per ndryshimin qe i ke bere emrit tim nuk te merzitem ,sepse verteton se i perket te njejtit grup. Nje shprehje e urte thote: "Zogjte me Pende te njejte rine bashke." Nuk mendoj se ke pare ndonje Pellumb se bashku me Sorrat e zeza.
    Deshmuesi
    --------------------------------------------------------
    Degjo i dashur deshmues
    Akus per mendimin tim ka vetem nje gabim te vogel ne shprehje dhe jo ne mendim. Me At ajo ka kuptuar zotin pra e ka pasur fjalen se islami nuk e mohon akzistencen e nje zoti.
    Kurse Fjala mesi me sa kam une njohuri do te thote "lidhes" te pakten ne arabisht pasi hebraiken nuk e di.
    Muslimanet nuk e mohojne dicka te tille kush e mohon ate nuk konsiderohet musliman pasi mohon nje profet. dhe sic dihet prafetet kane sherbyer te gjithe si "lidhez" midis zotit dhe besimtareve pa perjashtim. Pra per mua cdo profet eshte mesih midis njeriut dhe krijuesit te tij.
    Kurse persa i perket bijve une nuk pashe qe akus te kete shkruajtur sikur islami pranon qe zoti te kete bij. nese ka shruajtur dicka te tille ku eshte? mos u mundo te shtosh vete gjera i dashur.ky eshte shkrimi i AkusSa keq!!

Deshtues! Kush e mohon Atin?

Pse vazhdoni te mashtroni ne forum xhanem?Si ti dhe i krishteri keni te njejtin avaz.Ai tjetri thote brockulla te tjera , ti pellcet fjalet sikur po flet me bebet!

Nejse , "ju keni fene tuaj e ne tonen"
    Vec , shume urrejtje pashe tek shkrimi i meparshem!!!)
    --------------------------------------------------------------------------

perderisa permende emrin tim une po te pergjigjem per hir te se vertetes dhe dije mire se ne islam nuk egzistojne dhuna dhe internimi nese dikush gabon ne nuk e perzeme nga xhamia por e keshillojme ashtu si na meson zoti yne" keshillo se keshilla ju ben dobi besimtareve" Profeti yne e gjithe islamin e beri keshille kur tha" me te vertete feja eshte keshille...." pra besoj se e ke te qarte se" cdo njeri gabon por me i miri gabimtar eshte ai qe pendohet,( muhamedi a.s).
    Kurse persa i perket se a ka bij allahu apo jo kutu ke te besh me dicka kategorike jo jo jo .
    nese ti beson se Zoti ka bij pa me thuaj sa ka ? nese ky bir rritet a behet i barabarte me zotin? nese ndonjehere ati me te birun grinden e cdo te ndodhe me boten ?
    Shume here eshte bere e qarete se Izraeli nuk eshte ne toke te tij dhe kete e vertetova tek tema e terroristit e jo me larg.
    Eshte e vertete qe populli i izraelit ishte i perzgjedhur i zotit por ama lkjo eshte ne kohen e shkuar i dashur sepse ato nuk ju permbajten udhezimeve te zotit vrane profetet i masakruan e keqtrajtuan shume njerez qe besonin rrugen e drejte ashtui si po bejne edhe sot.
    Eshte e vertete se shume profete kane ardhur tek izraelitet por jo te gjithe ama pasi termi bijte e izraelit u shfaq ne kohen e jakovit po perpara do ter thuash se nuk ka pasur profete?
    profete ka pasur mijera i dashur ne nuk njohim prej tyre vetense nje numer te vogel.
    shume prej tyre kane ardhur tek izraelitet por kjo tregon se cfare populli jane se allahu nuk dergon profete ne nje vend besimtar por i dergon tek nje popull mizor pra dergimi i profeteve tek izraelitet eshte nje minus per to e jo plus.
    Eshte e vertete qe izraeli ndodhet ne toke te huaj midis arabesh dhe qe rreth 22%e popullsise se tij e perbejne cifute arabe te cilet jane vendosur aty rreth 30 viteve te fundit.
    mos harro se izraeli nuk eshte vetem por mbrohet nga shba kete e deshmoi edhe lufta e fundit ne irak.
    Mbaje mend kete nese cdo arab do te peshtunte ne izrael nj here ne dite do ta kishin permbytur ate. por qeverite arabe nuk duan dicka te tille.
    besoj se nuk eshte e nevojshme ta kthej ketu ate shkrimin e madh per izraelin.
    kurse per deformimin e emrit shume mire ta ka bere pasi ti gjithmone i deshtuar ke qene ne cdo teme qe ke hapur ke deshtuar prandaj ta gezosh kete emer. DESHTUES
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INDRITI : 14-04-2003 mė 05:33
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Indrit.

Ti ke MUNGESA ne njohuri historike i dashur, Nuk dua te debatoj me ty sepse nuk e vlen jo sepse e mbaj veten se jam dikushi , por ti ke mungesa ne dije dhe keshtu nuk vlen te diskutoj me ju.
    Une po diskutoja me Akus, dhe ...

Indrit me fal se nuk e di: Nga Librashdi i bukur je ti?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 15-04-2003 mė 11:25

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Deshtus!Rrofsh per shpjegimin e fese time por nuk me ke kuptuar hic me duket.Ti ke thene qe mohojme Jezusin .Ne nuk e mohojme more djalosh>per Jezusin mund te lexosh ne Kuran .
    Une nuk thashe qe ne pranojme dogmen e trinitetit , per te cilen Jezusi as qe foli ndonje here
    Here tjeter pak me me vemendje
    Peace!

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e njihni Muhamedin?
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:11
  2. Fushata: "Ju duhet ta njihni këtë njeri"
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 20:38
  3. Sa njerez njihni qe agjerojne?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-11-2005, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •