Close
Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 127 prej 127
    Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Deshmues

Me vjen keq por rrjedha e diskutimit tend po futet gjithmone e me shume ne labirinthe dogmatike te cilat nul mund te pranohen kurresesi si argumenta.

Ti thua se ligji i Zotit i ka ardhur vetem kombit Izraelit.

Se pari ky nuk eshte argument por thjesht nje zgjedhje per te besuar ate qe do ti. Eshte e qarte perderisa jam Mysliman qe une nuk mendoj keshtu ne lidhje me kete pike.

Se dyti nuk eshte e vertete se Ligji i Zotit i eshte zbritur vetem Moisiut. Sigurisht qe ka pasur dhe shume profete te tjere te udhezuar me shpallje nga Zoti i cili u bente te qarte se cfare ishte mekat dhe cfare jo. Se cila ka qene shkalla e ketij udhezimi kjo eshte dicka tjeter por fjala vjen, vrasja dhe genjeshtra kane qene te ndaluara qe perpara Moisiut.

Se treti sipas kendveshtrimit tim Zoti ka udhezuar jovetem Izraelitet por cdo komb, Ai pati derguar Nuhun, tek populli i tij, Ibrahimin tek i veti, Ademin per ata qe do te vinin pas tij dhe keta nuk kane qene izraelite ... gje qe deshmon se te derguarit e Zotit , shpalljet dhe ligjet e tij nuk i kane zbritur vetem nje kombi.

Per mua si dhe per nje miliard e gjysem njerez ne bote Kurani eshte Udhezim i Allahut per njerezimin dhe ne te eshte shprehur qarte se cfare eshte e ndaluar dhe e lejuar prej Tij. Aty eshte ligji, dashuria, udhezimi dhe meshira e Allahut per njerezit.

Prandaj konkluzionet se mekatin e njohin vetem ata qe besojne Biblen mund te ta mbushin mendjen ty por po ta riperseris nuk jane argumente.

Ne lidhje me ceshtjen e ndeshkimit te mekatit. Askush nuk thote ti pergjigjesh se keqes me te keqe, sepse ka nje dallim shume te madh midis se keqes dhe drejtesise. Vrasja nuk eshte gjithmone mekat ... ne mjaft raste ajo eshte drejtesi pasi po te ishte sic thua ti atehere do dilnim ne perfundimin se Moisiu, Davidi apo Solomoni paskan qene mekatare perderisa kane urdheruar vrasjen sipas dispozitave te zbritura nga Allahu.

Ne lidhje me shprehjen Kam Ardhur te Ve Thiken dhe jo Pajtimin une po te kujtoj se ajo cfare thua ti eshte thjesht nje mundesi interpretimi e cila nuk hedh poshte forma te tjera interpretimi qe i jane bere asaj shprehjeje nga njerez me te ditur se ti qe kane qene Pape dhe sot jane shenjtore.

Shembulli qe ti sjell ne lidhje me mosperkrahjen nga ana e Isait te levizjeve te armatosura kunder Romes nuk eshte shembull i gjetur sepse: Ato kane qene levizje me karakter kombetar. Por edhe sikur te kishin pasur karakter fetar po te kujtoj se perfaqesuesit e fese se asaj kohe nuk ishin nder pasuesit e Isait dhe si rrjedhim ai nuk kishte aresye per t'i mbeshtetur.

Autoriteti me absolut ne interpretimin e Bibles qendron mbi Papen dhe Kishen .... tani une duhet te marr si te vertete vetem interpretimin qe jep ti ..... ai sigurisht eshte i pranueshem por fatkeqesisht nuk eshte i vetmi .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Orku : 05-06-2003 mė 22:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Orku me vjen keq..

I nderuar Orku. Une ju fola per Doktrinen qe Bibla ka ne thelb, dhe nuk ju fola as per Papen e as per njeri tjeter. Mos luaj komedi. Kur flasim per nje doktrine , ndalemi tek ceshjtet themelore qe ajo permban ne vetvete, dhe kur flasim per zbatim te doktrines eshte tjeter gje.
    Eshte e vertete qe ju njihni vetem kuranin, por duhet te kuptosh se kurani e ka pare driten e tij mijera vjet pas bibles. Historite gjysmake dhe shpeshhere me shtesa qe jane ne kuran , jane thene prej bibles si histori ORIGJINALE mijra vjet perpara se kurani te shihte driten e shkrimit prej Muametit. Pra bibla na tregon se, Abrahami nuk u cua tek asnje popull i tij , por prej tij Perendia solli popullin e Izraelit. Megjithate, eshte e kote qe te diskutohet per kete gje.
    Kur une them se ju nuk njihni Mekatin, kete e them sepse libri te cilin ju besoni, nuk ka aspak Ligjin e Perendise. Ai ka urdheresa , qe vetem myslimanet i pranojne si te sjella prej Perendise.
    Ju deshmoni plotesisht se nuk e njihni Mekatin , kur thoni: Vrasja nuk eshte ne te gjitha rastet Mekat. Ne nje prej dhjete urdhrave qe Perendia i dha Mojsiut Perendia thote: Mos Vri. Ju thoni: Perse Mojsiu apo Davidi vrane? Ata ishin njerez dhe si te tille trashegonin natyren mekatare. Qe ta kuptosh po te bej nje pyetje: JEzusi vrau ndonje? Ai jo vetem qe nuk vrau, por Shpetoi njeriun nga MEkati, duke vdekur vete ne vend te tij sepse ishte i pamekatshem. Nese njeriu VRET kjo vjen per shkak te MEKATIT, pikerisht kete gje pohon LIGJI i Perendise, pa te cilin nuk mund te dallojme Mekatin. NEse Mojsiu Vravi , kjo erdhi per shkak se ai ishte njeri i mekatshem , prandaj dhe ne ligj perfshiheshin format e shlyerjes se mekatit, por nese Krishti nuk e shkeli Ligjin ne asnje pike, kjo tregon se ishte i pamekatshem, prandaj dhe tha se, Vrasja eshte mekat. Me ane te ligjit njihet mekati. Te akuzuarit ne gjyq pikerisht me ane te ligjit i tregohet se ka bere FAJ dhe duhet ta shlyeje ate.
    Sa per THIKEN, mendoj se ju kam dhene interpretim me vargjet e bibles dhe jo me mendjen time. Pra duhet te jeni me i arsyeshm dhe me me pergjegjesi ne ato qe thoni. Nese dikush nuk sjell Shpejgimin simbas bibles, atehere ai nuk eshte i Krishtit dhe nuk punon per te. NEse dikush kerkon te ngreje pushteitn e tij, nepermjet keqperdorimit te fjales se Zotit , ai verteton se nuk eshte i Krishtit dhe nuk punon per te, por kerkon interesin e tij, qofte ky Pape apo dikush tjeter.
    Une nuk merakosem se perse ju flisni kaq pa pergjegjesi, por ne kete menyre humbet serioziteti i bisedes. Une ju solla kuptimin e fjaleve te KRsihtit , pikerisht me fjalet e bibles. Pra nese ti e anashkalon kete gje , atehere cfare tjeter mund te diskutojme? Nese bibla thote VRASJA eshte mekat, dhe ju thoni se kurani thote VRASJA nuk eshte mekat, atehere mendoj se skemi cte diskuojme.
    Po te sjell dhe nje varg tjeter ku flite qarte se kush eshte THIKA. Hebrenj:4:12.(Lexoje)
    Pra fjala e Perendise eshte si nje THIKE qe ndan frymen nga shpirti dhe dallon kujtimet dhe mendimet e zemres. Eshte pikerisht "THIKA" e Krishtit qe NDAN ne zemren tone gjerat e Perendise nga ato te botes, qe na tregon mendimet nen mekat dhe ato te DRETESISE. Pa kete "THIKE" i krishteri nuk mund te njohe dhe te beje Vullnetin e Krishtit. Per ju kjo gje eshte e veshtire qe te kuptohet , por une ju vertetova katerciperisht se, mendimi juaj eshte i gabuar dhe aspak simbas doktrines se Krishtit.
    Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 06-06-2003 mė 00:28

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Degjo Deshmues

Se pari ti fole per interpretim dhe interpretimi eshte gje tjeter nga e thena. Ate qe ti e interpreton ne ate menyre te tjere e interpretojne ne forma te tjera dhe duke pasur parasysh rendesine tende dhe rendesine e atyre qe e interpretojne ndryshe ne rastin me te mire me duhet ti marr ne konsiderate te dyja sepse sic ta thashe nuk po diskutohet dicka qe eshte e bardhe mbi te zeze por interpretimi i saj ..... Kam ardhur te ve thiken mes jush ..... eshte shume e gjere per interpretim.

Per sa i perket konsiderates tende per Kuranin, i zbritur disa qindra vjet pas bashkimit artificial te testamentit te vjeter dhe asaj qe e paraqisni si fjale te Isait, meriton vetem injorim sepse edhe Ungjilli ka zbritur pas Torahut por kjo nuk do te thote se nuk eshte i vertete edhe pse ne jo pak raste ka kundershti me te.
    Prandaj te keshilloj qe konsideratet per Kuranin ti mbash per vete sepse pastaj do te me detyrosh te shpreh edhe une konsiderata jo fort te kendshme per ty.

Thua se vetem myslimanet besojne se Kurani eshte fjale e Zotit .... me fal, por mendon se ndokush tjeter pervec te krishtereve mendon se Bibla sipas jush, eshte fjale e Zotit ????
    Madje edhe kombi i <> nuk beson ne pjesen tuaj te Bibles.

Kurani nuk ka vetem urdheresa por nje kompleksitet te gjere shpalljesh qe krijojne lidhjen mes njeriut dhe Zotit. Aty eshte Ligji, urdheri, besimi, udhezimi, dashuri , meshira ...

Prandaj ideja jote se ai nuk permban Ligjin e Zotit meqenese ky ligj eshte i ndryshem nga ajo qe beson ti eshte thjesht komike.... dhe mban serish ere dogmatike.

Vrasja eshte krim nese eshte e padrejte !!! Musai e aplikonte denimin me vdekje pikerisht ne zbatim te ligjit te Allahut. E pra eshte krejtesisht e pallogjikshme te mendohet se Zoti do te lejonte profetet dhe te zgjedhurit e tij per te marre jete ne emer te Tij nese kjo do te ishte mekat.

Ibrahimi o deshmues lindi diku, brenda nje familje , brenda nje fisi, brenda nje fshati, brenda nje bashkesie. Te cilen kur i erdhi shpallja ai e thirri ne rruge te drejte ... dmth qe i derguar tek ata. Ata refuzuan t'i pergjigjen thirrjes se tij dhe ai u largua prej tyre.
    Pra kjo tregon se ai ka qene i derguar tek ta.

Nuhu po ashtu. Dhe si keta edhe plote te tjere. Gje kjo qe verteton se Profetet dhe Ligjet e Zotit i jane derguar shume kombeve dhe jo, vetem Izraeliteve.

Nejse se po dalim nga tema, kerkove pergjigje per tre gjera, pergjigjet i more, te pelqejne ose jo nuk me intereson pasi nuk i kam vene qellim vetes as te te gjykoj as te te konvertoj dhe as te te heq paragjykimet.

Gjithe te mirat
    Orku

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Re: Mbase te harova ..

Citat shume interesant nga deshmuesi:
    ...ku Jezusi Deshmon TRinine e Shenjte: Atin, Birin dhe Fryemen.

Trinit'ät(lat.) die, Dreieinigkeit, Dreifaltigkeit,, die Auffassung von drei Seinwesen Gottes als Vater, Sohn, Hl. Geist; wurde auf den Kirchenversammlungen von Nicäa (325) une Kostantinopel (381) verkündet...

Burimi:
    DER VOLKS BROCKHAUS (1969)

Kete mbase nuk ka nevoje per ta komentuar.

deshmuesi pohon:
    ...ku Jezusi Deshmon TRinine e Shenjte: Atin, Birin dhe Fryemen...

kurse ne leksikon (s'ka nevoje te perkthehet, mjafton te lexohen shifrat qe tregojne vitin) shenon se jo me shume e jo me pak por 325-381... Jezusi ka deshmuar...

Athua ka deshmuar Jezusi (mbi 300 vite pas vdekjes) apo ka shpikur dikush dicka trini(tete) te llojit te vet?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

norca.

Meqense more pjes ne kete diskutim , mirse te vish. Te them te drejten nuk e di se cke nder mend me ato qe thua , pasi nuk kutpoj azgje. NEse deshiron te maresh pjese konkretisht edhe ti si Rapsodi, me siper i ke te gjitha vargjet e ungjillit te shkrojtur prej Gjonit. Meri ato vargje dhe konfirmoi nese jane apo jo ne shkrimet e hershme. NE te gjitha vargjet qe kam sjelle, Jezusi deshmon: Atin, Birin dhe Frymen e Shenjte, dmth. Trinine e Shenjte.
    Deshmuesi

~¤Ļs §ōōō..Mmmm Mmmm Gōōd Maska e PaMeLaA
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    In My Skin!
    Postime
    189
    si mo nuk i njeh, jemi ngrohur ne nje djell
    æ~*¤(K)(L) §wėčt Īńńō¢źńt Åńgźl (F)(K)¤*~?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Re: norca.

Pershendetje deshmuesi

Ne fillim dua te them se une e kam nje parim:

Gjerat qe nuk i njoh mire nuk e marr guximin per t'i kritikuar apo per te hyre ne diskutime te thella. Ne rastin konkret behet fjale per te krishteret, gje me te cilen nuk merrem drejtepersedrejti megjithese jetoj ne mesin e tyre (ne Gjermani)...

Sidoqofte, ne kete rast vetem dashta te deshmoj se Trinia eshte e "zbuluar" ne vitin 325 dhe 381. Kete e gjeta ne nje enciklopedi gjermane (pra, te krishtere). Kjo nuk dtth se une di vetem kaq ne kete drejtim...

Ajo per cka nuk jam une i interesuar (ashtu sic interesohesh ti permanent dhe, per fat te keq edhe disa te tjere qe mbahen si muslimane) eshte se nuk e kam per qellim me cdo kusht te flas kunder atyre qe besojne ndryshe nga une, ne rastin konkret kunder teje dhe te te krishtereve tjere apo religjioneve e sekteve tjera.

Mua me habit guximi i disave qe posa kane filluar te ecin me kembe te veta marrin detyra aq te medha mbi vete: E kam fjalen per disa qe mbahen per kompetent per ta shpjeguar komplet fene krishtere apo biblen si edhe disa qe e bejne kete per fene muslimane dhe Kur'anin.

Trima te tille nuk kam hasur as nder ata qe merren me 5,6 a 7 decenie me te njejten ceshtje e ketu ne forum ende pa i mbushur 20 vjet jete...

Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213

Tema tė Ngjashme

1. A e njihni Muhamedin?
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:11
  2. Fushata: "Ju duhet ta njihni këtë njeri"
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 20:38
  3. Sa njerez njihni qe agjerojne?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-11-2005, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •