Deshmues
Me vjen keq por rrjedha e diskutimit tend po futet gjithmone e me shume ne labirinthe dogmatike te cilat nul mund te pranohen kurresesi si argumenta.
Ti thua se ligji i Zotit i ka ardhur vetem kombit Izraelit.
Se pari ky nuk eshte argument por thjesht nje zgjedhje per te besuar ate qe do ti. Eshte e qarte perderisa jam Mysliman qe une nuk mendoj keshtu ne lidhje me kete pike.
Se dyti nuk eshte e vertete se Ligji i Zotit i eshte zbritur vetem Moisiut. Sigurisht qe ka pasur dhe shume profete te tjere te udhezuar me shpallje nga Zoti i cili u bente te qarte se cfare ishte mekat dhe cfare jo. Se cila ka qene shkalla e ketij udhezimi kjo eshte dicka tjeter por fjala vjen, vrasja dhe genjeshtra kane qene te ndaluara qe perpara Moisiut.
Se treti sipas kendveshtrimit tim Zoti ka udhezuar jovetem Izraelitet por cdo komb, Ai pati derguar Nuhun, tek populli i tij, Ibrahimin tek i veti, Ademin per ata qe do te vinin pas tij dhe keta nuk kane qene izraelite ... gje qe deshmon se te derguarit e Zotit , shpalljet dhe ligjet e tij nuk i kane zbritur vetem nje kombi.
Per mua si dhe per nje miliard e gjysem njerez ne bote Kurani eshte Udhezim i Allahut per njerezimin dhe ne te eshte shprehur qarte se cfare eshte e ndaluar dhe e lejuar prej Tij. Aty eshte ligji, dashuria, udhezimi dhe meshira e Allahut per njerezit.
Prandaj konkluzionet se mekatin e njohin vetem ata qe besojne Biblen mund te ta mbushin mendjen ty por po ta riperseris nuk jane argumente.
Ne lidhje me ceshtjen e ndeshkimit te mekatit. Askush nuk thote ti pergjigjesh se keqes me te keqe, sepse ka nje dallim shume te madh midis se keqes dhe drejtesise. Vrasja nuk eshte gjithmone mekat ... ne mjaft raste ajo eshte drejtesi pasi po te ishte sic thua ti atehere do dilnim ne perfundimin se Moisiu, Davidi apo Solomoni paskan qene mekatare perderisa kane urdheruar vrasjen sipas dispozitave te zbritura nga Allahu.
Ne lidhje me shprehjen Kam Ardhur te Ve Thiken dhe jo Pajtimin une po te kujtoj se ajo cfare thua ti eshte thjesht nje mundesi interpretimi e cila nuk hedh poshte forma te tjera interpretimi qe i jane bere asaj shprehjeje nga njerez me te ditur se ti qe kane qene Pape dhe sot jane shenjtore.
Shembulli qe ti sjell ne lidhje me mosperkrahjen nga ana e Isait te levizjeve te armatosura kunder Romes nuk eshte shembull i gjetur sepse: Ato kane qene levizje me karakter kombetar. Por edhe sikur te kishin pasur karakter fetar po te kujtoj se perfaqesuesit e fese se asaj kohe nuk ishin nder pasuesit e Isait dhe si rrjedhim ai nuk kishte aresye per t'i mbeshtetur.
Autoriteti me absolut ne interpretimin e Bibles qendron mbi Papen dhe Kishen .... tani une duhet te marr si te vertete vetem interpretimin qe jep ti ..... ai sigurisht eshte i pranueshem por fatkeqesisht nuk eshte i vetmi .
Krijoni Kontakt