Close
Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 127
    i/e larguar Maska e Nellye_pr
    Anėtarėsuar
    01-05-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    33
    !!!!!!!!!!

O ti deshmues te them te drejten se shume me mire e kuptoj biblen se sa ti po asnjehere nuk me ka bere qe te qetesohem ne te perveq se nje nevrikosje ,
    te them drejten nese ju te krishteret as qe e keni te qarte formulen e juve kur thuani se eshte zot dhe bir i zotit edhe u flijue per mekatet e njerezimit e prap mekataret paskan nevoj me kerku falje.... ose vete mbytja e jezusit simbas jush vdiq e u ringjall a nuk kishte mundesi ai qe pa vdek fare me ua fale mekatet. e shume e shume turbullira qe jam me se i bindur qe as vete ju nuk i keni te qarta..!
    tung

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Deshmues ti je paradoksi i fillim shekullit te ri

Lexo mire se c'te kam shkruar!
    Pergjigjen "akusit" ia ke dhene ti dhene ti dhe jo une, ti e ke bere ndarjen mes Atit dhe Birit duke thene:
    Akus. Nuke e di se sa muslimane je, por lexo mire kuranin se po flet ne ere. Po te moren vesh myslimanet se ti beson qe Jezusi eshte Biri dhe Perendia Ati
    C'te duket fjala jote:
    Jezusi eshte Biri dhe Perendia Ati
    mos te duket ndonje "stacion autobusi" apo mos qenien tende ekzakt ne besimin ndaj "Trinise" - term te cilin Jezusi nuk e ka njohur kurre.
    E dyta: e kam thene dikur ne forum dhe me vjen turp ta perseris megjithate ju te coni deri aty ku nuk mban. Menyra se si drejtohesh kur thua se "te kuptuarit e krishterizmit behet vetem kur je i krishtere" (ne nje far kuptimi sic ben edhe I Krishteri) eshte njesoj sikur te te thote dikush: "Behu nje here GAY dhe po te pelqeu.....(konkluzioni)"
    Pastaj pyetjeve te mia nuk iu pergjigje se pastaj na akuzoni per lenien e temes "jetim"
    hajt shnet!
    ps/me falni per menyren e te shprehurit. nese Rapsodi eshte ne autobus ai e di se cilen linje ka kapur por vaj me det ata qe hipin ne linja te paditura!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje rapsod!

Une nuk e kam ndjekur te tere temen dhe nuk kam kohe tani ta bej, por me beri pershtypje nje gje ne shkrimin tend te fundit, ku ti permend Trinine dhe thua se Jezusi se ka njohur kurre ate term. Megjithese duket si nderhyrje ne mes te temes, eshte shume e rendesishme qe te sqarohen gjerat me fakte, dhe ja ku jane fjalet e fundit qe Jezusi u thote dishepujve te vet, si te thuash porosite e fundit, Mateu 28:19:

19 Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė,

Ja ku e kemi Trinine, Ati, Biri, dhe Fryma e Shenjte, me qarte dhe hapur se e ka thene Jezusi nuk mund te thuhet.

Gjithe te mirat!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Pershendetje Astrit!
    Une vertet e thash se Jezusi nuk e njeh si term "Trinitetin" sepse kjo i nderlikon gjerat. Nese Jezusi (sipas Mateut) paska thene "...ne emer te Atit Birit dhe Shpirtit te Shenjte" gjerat jane te ndara dhe kjo e thjeshton tejet mase problematiken, sepse Trinitet ka kuptimin "tre ne nje" gje te cilen nuk e ka permendur Jezusi. Ne menyren se si Jezusi eshte shprehur eshte njesoj sikur te thuash ne emer te X, Y, dhe Z, pra X eshte ky, ky...,Y-ky, ky... dhe keshtu me rradhe por problemi ketu qendron.

Ti thuaa ku e kemi Trinine, Ati, Biri, dhe Fryma e Shenjte, me qarte dhe hapur se e ka thene Jezusi nuk mund te thuhet.

Kjo nuk eshte "Ja ku e ke trinine" sepse une ashtu si cdo kush, nese llogjikon pak, nuk shohim vetem se Tre gjera te ndryshme nga njera-tjetra qe kurrsesi nuk mund te jene "nje".
    Shoh Atin qe eshte krijuesi suprem i gjithshkaje, shoh Birin qe eshte njeri ashtu si te gjith Bijte e Atit dhe shoh edhe nje Fryme te shenjte qe e dhuruar nga Ati u sherben njerezve per t'i udhezuar, Ati nese eshte Suprem nuk ka nevoje as per Bir e as per Fryme, sepse s'ka me vlere "SUPREMITETI" i Tij.
    Kjo eshte e gjitha qe Jezusi nuk e njohu kurre Trinitetin, pra nuk eshte aq hapur sa do te na e imponosh.
    Gjithsesi pershendetje!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    O cuna , mos dilni nga tema ju lutem , nuk jemi te diskutimi per trinitetin.!
    Peace!

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Sorry Brooooo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Re: Deshmues ti je paradoksi i fillim shekullit te ri

[QUOTE]Postuar mė parė nga rapsod
    [B]Lexo mire se c'te kam shkruar!
    Pergjigjen "akusit" ia ke dhene ti dhene ti dhe jo une, ti e ke bere ndarjen mes Atit dhe Birit duke thene:
    Akus. Nuke e di se sa muslimane je, por lexo mire kuranin se po flet ne ere. Po te moren vesh myslimanet se ti beson qe Jezusi eshte Biri dhe Perendia Ati
    -----------------------------------------------------------
    deshmuesi.
    Raspod kur te sjellesh citimet e mija ben mire qe ta shprehesh te gjithe fjaline..
    --------------------------------------------------------------------
    Raspodi.
    E dyta: e kam thene dikur ne forum dhe me vjen turp ta perseris megjithate ju te coni deri aty ku nuk mban. Menyra se si drejtohesh kur thua se "te kuptuarit e krishterizmit behet vetem kur je i krishtere" (ne nje far kuptimi sic ben edhe I Krishteri) eshte njesoj sikur te te thote dikush: "Behu nje here GAY dhe po te pelqeu.....(konkluzioni)"
    ----------------------------------------------------------------------
    Deshmeusi.
    Pa qene doktor nuk mund te njohesh dhe zoterosh Mjekesine. Nese ti mendon te kunderten...
    ------------------------------------------
    Raspod.
    Pastaj pyetjeve te mia nuk iu pergjigje se pastaj na akuzoni per lenien e temes "jetim"
    hajt shnet!
    --------------------------------------------------------
    Deshmuesi.
    Fjalet e Urta:9:7-9.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    E para fjalia ishte e plote
    e dyta: Mateu 28:19:

19 Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė
    Ma gjej kete shkrim ne Biblen e para 1500-tes
    dhe e treta s'eshte kjo tema qe eshte shkruar sepse i kam kerkuar falje vellait tim musliman!
    shnet

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Shiko more cte te them une ty!
    Une shume qarte tu shpreha ne shkrimin e mepareshm dhe te sqarova se jetegjatesia nuk ndikon tek vlerat e nje personi, per te qene sa me e qarte kjo te solla edhe nje shembull.
    Ti ne shkrimin tend thekson se denimi per njerezit mekatare eshte vdekja ndersa te pagabueshmit nuk vdiskan.
    Nje teori teper e gabuar kjo i dashur per shkak se cdo gje e gjalle do te shijoje vdekjen, cdo gje ne kete bote e ka nje fillim gjithashtu ka edhe nje fund qofte ky i mire apo i keq.
    Thote Zoti yne ne kuran: CDO QENIE E GJALLE DO TA SHIJOJE VDEKJEN.
    Gjithashtu thote: CDO GJE DO TE SHKATERROHET DHE DO TE MBESE VETEM FYTYRA E ZOTIT TEND...
    Pra shume qarte shpjegohet se cdo njeri apo kafshe duke filluar nga me e madhja e duke perfunduar tek me e vogla do te vije dita qe do ta perfundojne jeten e tyre mbi toke.
    Ne nje ajet tjeter thote: KUDO QE TE SHKONI KA PER TJU ZENE VDEKJA MADJE EDHE NESE FUTENI NEPER NDERTESA TE FORTIFIKUARA.
    Ne kete shprehje kuranore shume qarte tregohet se kudo qe te fshihemi kudo te futemi a te shkojme vdekja ka per te na gjetur.
    Por tani si shpjegohet qe krishti nuk ka vdekur?
    Zoti yne i dashur ka pemtuar se cdo njeri do ta shijoje vdekjen por ama nuk na ka treguar se kur kemi per te vdekur.
    Pra edhe krishti do te vdese , jo kur te duam ne apo ai vete por kur te doje Zoti i cili i dha jeten. Askush prej njerezve nuk e ka ne dore lindjen, jeten dhe vdekjen e tij madje edhe nese jane te ndershem, madje edhe nese jane te drejte, madje edhe nese i perkasin nivelit me te larte njerezor madje edhe nese jane profete.
    Edhe Isai do te vdese sepse eshte njeri si te gjithe profetet e tjere.
    Do te vdese sepse nuk eshte gje tjeter pervecse nje krijese qe pajtohet me caktimin e Zotit.
    Do te vdese per shkak se do te shperblehet nga Zoti per cdo pune te tij.
    Por perpara se te vdese ai ka edhe disa misjone.
    Do te thyeje te gjithe kryqet.
    Do te vrase te gjithe derrat.
    Do te mohoje ate vdekje te turpshme qe ju i shpifet atij.
    Do te mohoje trinitetin.
    Dhe shume gjera te tjera te pasakta qe behen ne emer te tij.
    Pasi ti kete mbaruar keto do te shijoje nje vdekje prej besimtari dhe do te varroset te Medine prane varrit te Profetit Muhammed as.
    Pra i dashur ndryshon jetegjatesia nga perjetesia. Psh stergjyshja ime ka vdekur 119 vjec ndersa gjyshi vetem 40 por valle a ndryshon gje kjo? Aspak pasi vdekja eshte dicka qe Zoti e ka caktuar dhe nje njeri nuk mund ta vonoje ate.
    Te thashe kete shem. Sa per te sqaruar se cdo qenie e gjalle do te vdese , ndoshta neser apo pasneser apo pas 330 shek, e rendesishme eshte qe vullneti i Zotit dhe premtimi i Tij do te veje deri ne fund.
    Shpresoj se nuk ka nevoje te te sqarojme me per kete, prandaj na ler te qete te diskutojme ne kete teme.
    Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Vetem tri pyetje dua perj jush myslimane.

1- Crare do te thote MEKAT?
    2-Me ane te kujt njihet MEKATI?
    3-Cila eshte PAGA e MEKATIT?
    Keto jan tri pyetje te cilat deshiroj qe tju pergjigjeni me kuranin.

Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e njihni Muhamedin?
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:11
  2. Fushata: "Ju duhet ta njihni këtë njeri"
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 20:38
  3. Sa njerez njihni qe agjerojne?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-11-2005, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •