Close

Rezultati i Sondazhit: Mendoni se shkrimtari Ismail Kadare eshte prane cmimit te madh “Nobel” ?

Votues
38. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

19 50.00%
  • Jo

16 42.11%
  • S'kam ide

3 7.89%
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
  1. #-9
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2004
    Postime
    125

Mendoni se shkrimtari Ismail Kadare eshte prane cmimit te madh “Nobel” ?

Shkrimtari i madh Ismail Kadare fiton cmimin e madh “Astuarias” ne Oviedo te Spanjes “Nje ze kunder totalitarizmit”

Ne nje nga te perditeshmet thuhet se me gjithe cmimin ai fitoi edhe shumen 50 mije Euro.
    Ky eshte nje nga tete cmimet “Astuarias” qe jepet cdo vit ne fusha te ndryshme si ate te arteve ,sporteve dhe harmonive ne pergjithesi.
    Ne baze edhe te disa cmimeve te meparshme : A mendoni se Kadare eshte prane cmimit te madh NOBEL

Jepni mendimet tuaja

2. #-8
    i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anëtarësuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Fatkeqesisht mendoj se nuk do e marre "Nobel"!Kur kishte mundesi i prishi pune kush i prishi,tani mendoj se e KA me te veshtire megjithese e meriton plotesisht.

3. #-7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    52
    ku i dihet ndoshta e mer

4. #-6
    Kriteret qe perdoren per dhenien e Nobelit, jane ne njefare menyre qesharake, dhe une nuk mendoj se disa prej autoreve qe e kane fituar kete cmim jane ne lartesine e emrit qe ai gezon. Ismail Kadare dhe sikur mos ta fitoje ate, ka bere per Shqiperine, ate qe shume luftetare, nuk e bene dot me luftra heroike. Pena mbetet arme mbi arme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 26-06-2009 më 10:11
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

5. #-5
    i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Do me vinte shume mire te ndodhte nje gje e tille.

6. #-4
    i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Kriteret qe perdoren per dhenien e Nobelit, jane ne njefare menyre qesharake, dhe une nuk mendoj se disa prej autoreve qe e kane fituar kete cmim jane ne lartesine e emrit qe ai gezon. Ismail Kadare dhe sikur mos ta fitoje ate, ka bere per Shqiperine, ate qe shume luftetare, nuk e bene dot me luftra heroike. Pena mbetet arme mbi arme.
    Jam plotesisht dakord me konstatimin dhe do te shtoja se kriteret per NOBEL pak a shume me kujtojne festivalin Europian te kenges ,ku marrin pjese te panjohurit ,dhe fitojne konjukturat

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e Burreli1924
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    86
    Ismail Kadareja ka qene dy tre here dhe nuk ja jep kush c'mimin NOBEL ,

arsyjet jan te qarta Ismail Kadare eshte nje njeri pa ndjenja kombetare,

dhe anti mysliman ku mysliman eshte dhe vete i shkreti..

ne Suedi atu ku jepet cmimi nobel i kane lexuar ndjenjat anti myslimane te Kadarese dhe e kane konsideruar te njeanshem.
    Me mire jeto nje dite si Luan,
    se 100 vjet Lepur.

8. #-2
    Citim Postuar më parë nga Burreli1924 Lexo Postimin

ne Suedi atu ku jepet cmimi nobel i kane lexuar ndjenjat anti myslimane te Kadarese dhe e kane konsideruar te njeanshem.
    INJORANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9. #-1
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-02-2008
    Vendndodhja
    Uskana Ilire
    Postime
    781
    Citim Postuar më parë nga Burreli1924 Lexo Postimin

Kadare duhet te nominohet perherë sepse, deri tani, vertet nuk ka pende me te fuqishme nder shqiptarët!

Kadare, ka arrtur te bejë me shume se gjithe qeveritë shqiptare, dhe per ndjenjat e tia se sa jane shqiptare, bota eshte e bindur! Eshte Puro shqiptar!

Ai nuk eshte kunder Islamit, por te gjithe ata qe pandehin se e predikojne fene islame drejte ne Shqiperi dhe Kosove, por, edhe ne Iliridë, vertet, kane shume devijime nga ajo!

Ne Suedi, ku jepet çmimi Nobel, e kane marre ate edhe shume vete qe nuk e meritojne. Nje nder ata eshte Ivo Andriç, nje Kriminel qe me Urën e Drinës, ka bere nje pershkrim me plotë urrejtje!

Gjenerali i ushtrisë së vdekur, eshte veper margaritar, por mendja e kritikëve e kualifikon si nje veper te pershkruar me art te lartë dhe me personazhe provinciale. Ashtu siç paraqitet nje Gjeneral nga nje vend i afert, te kerkoje eshtrat ne nje vend ku kishin bere agresion! Ne kete shtrirje, kritiket kane mendimin se behet fjale per nje province, dhe se me kete, Kadare , parandalohet te mos jete i zgjedhuri per Nobel. Ndersa arsyeja tjeter eshte, se Kadare nga institucioni shqiptar, nga nje Ambasador shqiptar u kritikua qe te mos i takoje çimimi, perkunder Ambasadoreve te tjere te botës qe bejne çka mos, qe shkrimtaret e tyre te jene të nominuar!

Dhe, jam i bindur se Kadare do ta marre çmimin Nobel, sepse, kritika boterore ndergjegjesohet, dhe se dita ditës e mban ne agjenden e popullarizimit !
    Ndryshuar për herë të fundit nga gjakushi : 10-07-2009 më 16:01
    KOSOVA - SHENJA E SHENJTË E SHQIPTARISË

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Keni shume te drejte, kriteret e çmimit Nobel i ngjajne dhenies se Topit te Arte per futbollistet, ku jo gjithmone fiton me i miri. Mendoj se çmimi i fundit qe ka marre, mund te shendrrohet ne nje trmpoline shtytese drejt çmimit Nobel. Do e doja shume nje gje te tille, si shqiptar si europian si progresist.
    Kadare per mendimin tim rendidet me Fishten dhe Migjenin.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •