Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 117
    Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Po kur flasim për homo, përkujtojeni pakëz se homot nuk janë diçka e veçantë. Ata janë vetëm një, nga dhjetra devijime tjera, psh Pedofil, nekrofil, mashkull lesbik, incestuoz, nimfoman, zoofil, majmunofil,

Ajo që vlen për të përgjithshmen vlen edhe për të gjitha veç e veç.

Mungesa e fjalës së mirë nga prindi, prania e fjalës së keqe, nga kushdo qoftë etj, dmth kultura.

Krejt është çështja: Urrejtje ndaj këtij zakoni, ose tolerancë e dashuri e interesim ndaj këtij zakoni. Kjo përcaktohet nga fjalët e prindit, që ka më së shumti ndikim në formimin e fëmiut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Testim : 31-08-2009 më 18:02

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Tani te pergjigjem me rradhe. Se po e personalizojme shume temen ne shembullin e nje personi te vetem. Ketu duhet te sqarohet nje here koncepti i races, sepse mesa shoh ngaterrohet racizmi/ te qenurit racist me diskriminimin/paragjykimin. Por s'kam shume deshire ta bej, jane gjera te sterthena e sterdegjuara e sterlexuara.

Citim Postuar më parë nga Himitsu Lexo Postimin
    Mos eshte faji i saj qe ka lindur ne ate familje?? Mos eshte faji i saj qe i perket asaj kulture??? Mos eshte faji i saj qe ne jemi ata qe i quajme inferiore??
    Nuk eshte ceshtje faji. S'po gjykohet askush me duket ketu.
    Gjithsesi qe te diskutojme serish mbi ceshtjen, duhet te njihet edhe kush jane jevgjit dhe cfare perfaqesojne.

Si mund ta quash inferiro ti nje person vetem se ka vetem nje kulture ndryshe nga ty??? Si mund te gjykosh ti nje person qe per te dicka mund te jete shume normale dhe per ty dukte anormale se nuk i perket asaj kulture??
    Termi per kete quhet ksenofobi
    Pse nuk kerkon te vesh veten tende ne te njejten situate qe mund te ndodhet ajo goce??? Pse ajo po te jete me nje kulture do te thuash ti se ajo nuk mund te mare nje me kulture si puna e saj??
    Hm kur shikoj D.Trump mundohem ta ve veten ne vendin e femijeve te tij dhe pyes veten a e vene ata veten ne poziten time. Perse mos te kisha lindur edhe une e pasur? Jeta eshte e padrejte, apo jo?

Kush te jep ty te drejten te gjykosh dhe te ndash e te diskriminosh tjetrin? Si do te ndiheshe ti nese do te ndodheshe ne te njejten situate dhe te silleshin ne te njejten menyre dhe me te njejtin fjalor qe po perdor ti karshi saj??/ Si do te ndiheshe ti nese dikush do shikonte tek ti vetem ngjyren e lekures dhe jo personin qe je perbrenda????
    Nese shohim te dyja nje polieder, nuk do te thote qe ate qe sheh ti do te shoh edhe une. Nuk kam une si te ndodhem ne nje situate te tille. Nuk diskutohet "po sikur", "po nese". Po sikur te isha une Zoti, cfare do ti ndodhte botes?
    Jam perpjekur gjithnje te rri me njerezit e nivelit tim, me kete kulture edhe jam rritur. Nese perplasem pastaj me "kultura te tjera" fishkellej, e thjeshte fare.

Nuk eshte seleksionim i natyres jo por eshte seleksionim i injorances dhe idiotizmit...
    Sepse nje person nga ata qe ti thua se eshte me i ulet se ne mund te kete me shume vlera se 10 te tjere te mare bashke
    Sigurisht qe eshte seleksionim i natyres. Perndryshe s'kam si e shpjegoj pse jevgjit jane jevgjme gjithe kuptimin e fjales.

Mos te flasim per vlerat, jane tjeter ceshtje.

Me te mira!
    Elegance is an attitude.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Asnjehere nuk jam ndjere e diskriminuar. As ne Shqiperi , as ne Usa. lol

Sa per rraciste , e pranoj qe jam.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Dhe ka patur ndonje fjale te hedhur kunder meje me shaka ose pa shaka se jam shqiptar, por mua aq me ben, rracizmi eshte nje ndjenje e natyrshme dhe nuk e gjykoj aspak, edhe une jam shume rracist keshtu qe pse te ankohem per te tjeret?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    xfiles tema nuk u hap per tu ankuar shqipetaret per rracizmin ndaj tyre...eshte hapur per te sjell ktu INSIDENTE rracizmi ne jeten ton te perditeshme. Dicka qe ne kemi qene prezent kur eshte bere. Dicka qe kemi pare vete...rracizem ndaj nje mexkani ne pune, ndaj nje zezaku, ndaj nje amerikani etj etj.

Prshembull incidenti i fundit diskriminimi dhe rracizmi qe un kam pare te zhvillohet ishte ne forum tek kjo teme nga nje njeri qe veshtire te jet me shume se 14-15 vjec.

Nqs ka ndodhur dicka kundra jush dakort ta sillni, por tema nuk eshte hapur me qellim qe te flitet vetem per rracizmin ndaj shiptarve neper bote (apo ne shqipri shiptari me shiptarin..). Besoj se nuk eshte shume e veshtire per tu kuptuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Nëse s'ja blej unë barbit, ku do i gjej ai?
    jack i shikon ne tv ai dhe i pelqejn...mundohet te veshi kepucet e nuses tende..po te vej te shpia e shokut motra e shokut mund ti ket...ishalla zoti te jep me shume se 1 femi kshuqe po pate dhe vajza nuk do ti blesh cupes barbies? lol cik me me llogjike tani se si shume ia ulem nivelin temes. Un besoj se kta njerez lindin te till. Ata qe behen ashtu me von ne jete jan thjesht njerez te konfuzuar ose kan qene ashtu gjithmon dhe babai tyre i rrifte kur ishin te vgjell dhe donin te loznin me kukulla. Pra kan pat frike per nje kohe te gjat te tregojn se kush jan.

***mistrece*** Maska e Himitsu
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne forcen e shpreses dhe bukurine e endrres
    Postime
    454
    Jemi te gjithe njeres, jemi te gjithe pjese e nje familje sepse jemi nje race jemi si familja e cila eshte e krijuar nga babi, nena motra, vllai, gjyshi, gjyshja dhe nese ne kemi racizem nepermjet tjetrit i bie te mos duam specien tone...
    Jemi te gjithe njeres, jemi te nje specieje nuk eshte se njeri ka brire dhe tjetri ka 4 pale sy qe te jemi raciste ndaj tij...
    Nuk dua ti mbush mendjen asnje njeriu dhe te mendoje ne menyren se si mendoj une, secili ka menyren e vet se si i koncepton gjerat dhe se si i shikon... Por nuk eshte e drejte qe ti heqesh te drejten nje njeriu per shkak te ngjyres apo etnicitetit qe i perket.. sepse dhe ai ashtu sic ti ka ndjenja njerezore, ka nje shpirt , nje zemer qe reh ashtu si tek ti...
    Prandaj jepini secilit ate qe i takon dhe mos paragjykoni dhe mos jini kaq te ceket
    Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
    I'm Dying

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Jemi te gjithe njeres, jemi te nje specieje nuk eshte se njeri ka brire dhe tjetri ka 4 pale sy qe te jemi raciste ndaj tij...
    S'ka brirë e as ka 4 palë sy, por dallimet janë ndoshta edhe më të mëdha, por duket se nuk ka fare njohuri mbi antropologjinë fizike.

Specia njerëzore??

Duket si propagandë neo-komuniste.

***mistrece*** Maska e Himitsu
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne forcen e shpreses dhe bukurine e endrres
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    S'ka brirë e as ka 4 palë sy, por dallimet janë ndoshta edhe më të mëdha, por duket se nuk ka fare njohuri mbi antropologjinë fizike.

Specia njerëzore??

Duket si propagandë neo-komuniste.
    Aahahahaahahaha sa me ke bere te qesh por me duket se dhe ata quhen " Njeres" Dhe jo "Aliene" Kur te kene nje emer tjeter atehere mund te behem dhe raciste ne ate pike qe je dhe ti
    Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
    I'm Dying

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Sapo me quajti drejansi "malok" rracizem eshte edhe ky!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •