Close
Faqja 35 prej 38 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 380
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin

ore budalla!!!!!!
    se pari, ai qe ka thene marrezira te panumerta je ti. ke thene fakte qe nuk jane te verteta. fole gabim per turqine, per italine, per te drejtat e njeriut. etj etj etj. si mendon ti qe kur nje kryetar shteti flet per nje qeshtje ne nje shtet tjeter te thoJe: mendoj qe ne france, sarkozy duhet......... e din c'eshte politika dhe diplomacia? pse nuk ma komentove ate artikullin e kushtetutes europjane?
    se dyti, nuk me njeh dhe nuk e di fare a e besoj kuranin apo jo.
    ne ate trurin tend (eshte eshte kompliment per ta quajtur tru ate boshllekun ne koken tende), nje njeri qe mendon qe farexheja eshte e lire per tu perdorur nga kush deshiron eshte fondamentalist apo ekstremist. sipas teje jane pro vetem imamet dhe besimtaret musliman. ore budalla! pranoji ato marrezira qe ke shkruar. te mungon informimi. ti qenke nje njeri qe sapo lexon degjon fjalen islam thua: jo. jam kundra. eshte gabim. e ke si fobi! tani e kupetoj pse te pelqejne ato bisedat me nipin tend minorene. sepse mosha jote cerebrare eshte 12 vjec. je ti ai qe duhet te mesoje te lexoje. po te them dicka anglisht meqe shqip je nje qeshtje e humbur.
    WAKE UP AND GET YOURSELF A LIFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ja vetem nje deshmi te shikosh se si lexon fjalite ti. Ketu thua se kam folur gabimisht per Turqine. Sepse sic mendon ti paskam pas thene se Turqia akoma ndalon shamite.

Kete postim kam bere para disa ditesh mu ne kete teme. Lexo se cfare kam thene, deri kur e ka ndaluar Turqia shamine:

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nje gje nuk e kuptoj:

Perse ju besimtaret muslimane nuk e benit tere kete lufte kur turqia ndalonte per 85 vite shamine?

Kurse tani qe Franca planifikon te ndaloje ferexhet kinse i tregoni dhembet (me mire: gecat)?

Cila nga ndalesat eshte me refuzuese per Islamin, apo me e ashper kunder praktikave religjioze islame?

Dyshoj qe marr pergjegje e cila nuk eshte ofendim. Por s'ka lidhje. Se dikush duhet bere punen e piste. Dikush duhet pastruar mykun arab ne trurin e vellezerve tane.

*
    ..

Pra e paske keqkuptuar postimin tim. Ke menduar se kam thene se Turqia ndaloi shamine prej 1923 deri ne 2009, do te thote 86 vite. Ndersa ajo ndaloi shamine prej 1923 deri ne 2008, pra 85 vite.

...

*
    Mbetem tek mendimi im: Meso te lexosh, se ndryshe beson edhe me tutje ne Kuran.

*

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ore kjo urrejtja qe ke ti per islamin te paske bere t'i thuash trurit ik pirdhu!!!!! me mire vazhdo e diskuto me ate nipin tend minoren sepse edhe ai mund te te mesoje ndonje gje. mos bej si i zgjuar duke futur fjale te huaja ne cdo fjali!!!! ate nenin e kushtetutes europjane nuk e analizova akoma? apo po merr frymezim??
    une nuk e kam lexuar asnjehere Kuranin, por vetem kam lexuar shume shume rreth tij, por edhe rreth kristjanizmit. mos leximi i Kuranit nga ana ime eshte nje minus i madh per mua...
    mire qe arsyetimi dhe dhenja e fakteve nuk qenkan pika jote e forte por as me memorje nuk qenke mire. hahah! ja cfare me ke skruar mua:

SECILI SHTET DEFINON LAICITETIN SIPAS NEVOJAVE TE TIJ SOCIALE APO TRADICIONALE JURIDIKE. Italia lejon kryqin ne shkolle. Turqia ndalon shamine fare. Franca definon laicitetin pak me ndryshe.

shiko nje marrezi tjeter qe ke shkruar:

Une si njeri i thjeshte te pergjigjem keshtu:
    Ferexhja prek keto vlera kushtetutore:
    - obligimin e shtetit per te parandaluar rreziqe per shoqerine; rreziqe mund te kete kur njerezit levizin neper rruge ne ate menyre qe identifikimi i tyre nuk eshte i mundshem; shteti vendose se si e zbaton ai kete te drejte, pra se a e sheh si te nevojshme per parandalim te rreziqeve ndalimin e levizjes se njerezve ne menyre te mumizuar; jo imami e Kurani, por shteti i definon keto te ceshtje;
    - parimi demokraci liberale
    - parimi i laicizmit
    - parimi i sigurimit te te drejtave te njeriut; te drejta te njeriut jane poashtu te ashtuquajturat te drejtat negative te njeriut; nje e drejte e tille eshte e drejta e njeriut per te mos qene as i obliguar per te raktikuar religjionin dhe as i konfrontuar permanent me praktikime te religjionit nga tjeret;

keto qe permende jane vlera kushtetuese?? hahahaahahah! e di mire? ti nuk e di fare cilat jane vlerat kushtetese dhe ben si i zgjuar. lexoje ARTIKULLIN 18 TE DEKLARATES SE PERGJITHSHME MBI TE DREJTAT E NJERIUT. mire qe te pakte the UNE SI NJERI I THJESHTE:

ja nje marrezi tjeter qe ke thene:

Bartja e kryqit ne qafe, vizatimi i Krishtit dhe kryqit te madh ne krah jane raste te pakrahasueshme me bartjen e ferexhes (burkas). Te pakrahasueshme jane poashtu me shamine. Si argument fillimtar mund te ceket se pari madhesia e tyre. Pastaj edhe shfaqja e tyre nga jasht. Shamia/burka/ferexhja mbeten ne koke, nuk mund te barten edhe nen rrobat e veshura. Dallohen qe nga distanca prej qindra metrash. Penetrojne syrin me apo pa dashje. Kryqi dhe vizatimet jane me decente. Shihen, nese shihen fare, vetem ne vere. Ne dimer jo. I krahasueshem me rastin e kryqit ne qafe eshte rati i bartjes se nje Kurani si stoli ari apo argjenti te formatit diametrik si te kryqit. Apo vizatimi i Kuranit ne trup. Apo bartja e Kuranit ne t-shirt.
    Rastet tua jane te pakrahasueshme faktikisht. Keshtu qe nivelin e argumentimit juridik, drejtesor, nuk e arrijme fare.

ore budalla. ato qe duan te ndalojne farexhene ne france duan t'i ndalojne edhe keto te tjerat, sepse i quajne RASTE ANALOGE. ne france tani per tani ne universitete nuk lejojne FEMRAT TE MBULOHEN DHE ASKUSH TE MBAJE NJE KAPELE CIFUTESH, KRYQ NE QAFE DHE ASGJE TJETER QE LE TE KUPTOJE BINDJET FETARE TE PERSONIT PERKATES. hajde mendja hajde!!!!!!!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...

ate nenin e kushtetutes europjane nuk e analizova akoma? apo po merr frymezim??
    Te thash: Nuk e kuptoj Italishten!!!!!!!!
    Perkthe.

une nuk e kam lexuar asnjehere Kuranin, por vetem kam lexuar shume shume rreth tij, por edhe rreth kristjanizmit. mos leximi i Kuranit nga ana ime eshte nje minus i madh per mua...
    S'luan rol. E kam lexuar une mjaft (edhe per ty!).

mire qe arsyetimi dhe dhenja e fakteve nuk qenkan pika jote e forte por as me memorje nuk qenke mire. hahah! ja cfare me ke skruar mua:

SECILI SHTET DEFINON LAICITETIN SIPAS NEVOJAVE TE TIJ SOCIALE APO TRADICIONALE JURIDIKE. Italia lejon kryqin ne shkolle. Turqia ndalon shamine fare. Franca definon laicitetin pak me ndryshe.
    Po pra. Kam deshur te them se nuk ke kerkese ti te definojne shtetet te gjitha ne te njejten menyre laicitetin. Ka variime. Kete kam deshur te them. E sakte eshte. Sepse Turqia ndalonte shamine dhe thirrej ne laicitetin. Ndersa disa shtete njihnin laicitetin poashtu, por nuk e definonin ne ate menyre qe shamite te jene te ndaluara. Secili shtet e definon sipas nevojave te siperpermendura!! A kuptove tash trupeshk?

Nuk kam nerva te komentoj edhe fjalite tjera. Per te miren tende shkon kjo.

*

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    [QUOTE=chino;2326572]Te thash: Nuk e kuptoj Italishten!!!!!!!!
    Perkthe.

S'luan rol. E kam lexuar une mjaft (edhe per ty!).

Po pra. Kam deshur te them se nuk ke kerkese ti te definojne shtetet te gjitha ne te njejten menyre laicitetin. Ka variime. Kete kam deshur te them. E sakte eshte. Sepse Turqia ndalonte shamine dhe thirrej ne laicitetin. Ndersa disa shtete njihnin laicitetin poashtu, por nuk e definonin ne ate menyre qe shamite te jene te ndaluara. Secili shtet e definon sipas nevojave te siperpermendura!! A kuptove tash trupeshk?

Nuk kam nerva te komentoj edhe fjalite tjera. Per te miren tende shkon kjo.

*[/QUOTE

jo more!!! i konsumove nervat??? kaq shpejt??? ndoshta ngaqe zakonisht je mesuar t'ja konsumosh ti te tjereve.
    hapi syte sepse ate nenin e kushtetutes europjane ta kam nisur edhe anglisht.
    po per ate qe the qe ferexheja nuk ka fare lidhje me mbajtjen e nje kryqi ne qafe, sepse ndryshojne permasat nuk thua gje tani??? mendon akoma qe jane raste te pakrahasueshme??? hahaha!!! apo u binde qe ishte marrezi pasi, ndoshta lexove qe ne universitetet franceze ndalohet si njera ashtu edhe tjetra???

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    po ferexheja me turbanet e sikheve?? edhe keto jane raste te pakrahasueshme???

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

jo more!!! i konsumove nervat??? kaq shpejt??? ndoshta ngaqe zakonisht je mesuar t'ja konsumosh ti te tjereve.
    hapi syte sepse ate nenin e kushtetutes europjane ta kam nisur edhe anglisht.
    po per ate qe the qe ferexheja nuk ka fare lidhje me mbajtjen e nje kryqi ne qafe, sepse ndryshojne permasat nuk thua gje tani??? mendon akoma qe jane raste te pakrahasueshme??? hahaha!!! apo u binde qe ishte marrezi pasi, ndoshta lexove qe ne universitetet franceze ndalohet si njera ashtu edhe tjetra???
    O pagliacco,

po ti akoma nuk ke sqaruar se cfare eshte ferexhja, cfare per dallim nga ajo shamia dhe burka. Une te thash: Per shkak te postimit te biseduesit fisniku, mendova se ferexhet jane ato qe mbulojne cdo gje, pos syte. Te tregova postimin e tij. Ti erdhe dhe tregove foto, te cilat une i kisha pare si shami. Jo si ferexhe. Ato fotot qe tregove ti (pra "shamite" ne kuptim timin) jane ne perputhje me vlerat kushtetuese. Te pakten sipas vlerave te kushtetutave qe i njoh une me shume. P.sh. me ate gjermane. Se a jane ato mbuloja vertete ferexhe, nuk e di. Kete ti duhesh te tregosh. Sic te kerkova disa here deri tani. Ti ose ndonje tjeter qe i njeh keto gjera.

Poashtu nuk e di se a jane mbulojate qe solle ti te perputhshme me vlerat kushtetutore franceze. Sepse sic te thash: vlerat kushtetutore variojne nga vendi ne vend (Turqia ka definicion tjeter per laicitetin, me te gjere sesa Franca).

Persa i perket krahasimit tend qe ben me shamite/ferexhet/burkat dhe bartjen e kryqit, akoma jam i mendimit se jane raste te pakrahasueshme. Arsyet t'i thash. A ka nevoje te perseritem? Eshte kjo qellimi i bisedes sipas teje? Apo mos pret vogelsia jote qe te distancohem nga mendimi im, edhe atehere kur ke argumente njerrokeshe? A nuk te thash more i shkrete se nuk ke kerkese te trajtohesh ketu si nga xhemati? Nuk tundet koka ketu pohimthi aq lehte, se nuk eshte e zbrazet!!

Nuk besoj qe ne univerzitete franceze ndalohet si bartja e kryqit ne qafe ashtu edhe ferexhja/burka/shamia. Deshmo ose trego se ku deshmove. Te pergjigjem menjehere.

Nuk e pash ku e tregove artikullin e kushtetutes (edhe) ne anglisht. E pash vetem italisht. Te thash: e perkthe dhe vazhdojme biseden. Biseden argumentativisht njedrejtimeshe

PS:
    Nuk mund te flas konkretisht per shami ose burka ose ferexhe, por i shkruaj bashke, sepse nuk e di dallimin e tyre.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 06-07-2009 mė 16:13

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    po ferexheja me turbanet e sikheve?? edhe keto jane raste te pakrahasueshme???
    Nuk e di cfare eshte turbani i sikheve. Trego foto.

*

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Nuk e di cfare eshte turbani i sikheve. Trego foto.

*
    o bashkatdhetare i dashur. po pse pret nga une te te nise te gjithe keto fakte? ke edhe ti internetin ne shtepi. mjafton te pyesesh herr google. sidoqofte po te nise menjehere ato qe kerkon.

p.s. me vjen keq nese te fyeva me lart, por isha pak i nevrikosur. mos ma merr per keq, sepse kjo nuk eshte natyra ime

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    para se te nise ato qe deshe po te them edhe dicka tjeter: kur franca thote te ndalohet ferexheja, kete nuk e thote sepse eshte antikushtetuese. per burkat, jam dhe kam qene gjithmone kundra, sepse ato po qe jane kundra ligjeve te shtetit edhe nuk jane as detyrim per grate dhe asgje as per islamin. thjesht nje marrezi e njerezve sidomos ne afganistan.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    o bashkatdhetare i dashur. po pse pret nga une te te nise te gjithe keto fakte? ke edhe ti internetin ne shtepi. mjafton te pyesesh herr google. sidoqofte po te nise menjehere ato qe kerkon.

p.s. me vjen keq nese te fyeva me lart, por isha pak i nevrikosur. mos ma merr per keq, sepse kjo nuk eshte natyra ime
    O bashkevuajtes i embel,
    po si do t'a merrja une ate gje per keq ty? As mos mendo ashtu, se as une nuk isha me i mire ndaj teje. Afekte.

"Pres" nga ti per dy arsye. E para: sepse ti e hodhe ate bisede. E dyta: sepse nuk kam deshire dhe nerva te mirrem me foto e me dallime te ferexheve e gjerave te tilla. Kushton (edhe me shume) kohe.

*

Faqja 35 prej 38 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •