Close
Faqja 30 prej 38 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 380
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga SKRAPARI Lexo Postimin
    Edhe Shqiperia duhet te ndaloje grate qe mbulojne fytyren me carcaf te zi.

tani e vure vulen. argumentet e tua me vendosen me shpatulla per mure.
    chino. ky shoku dha nje argument te pamohueshem. a je dekort? hahahaha
    po lere ore zoteri se kjo eshte nje qeshtje shume shume komplekse... nuk eshte aq e thjeshte si kujton ti

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po me behet qejfi te pakten qe po e pranon qe ato vajzat ne fotot qe nisa une nuk krijojne probleme identifikimi.
    Qe bartja e shamise nuk eshte antikushtetuese, kete e kam thene ne fillim te temes. Per nje "pranim" timin mund te flasesh vetem ti qe erdhe me vone ne bisede, nuk e njeh te teren. Une nuk ndryshova akoma. Shpresoj se ti tani si pasoje e ketyre fotove nuk ndryshove poashtu, nuk heqe dore nga refuzimi i poligamise. :-)

Trego perse nuk u pergjegje ne linkun qe e solla. Kishte nje pyetje decente per ty aty: Ku qenka dallimi ne mes te shamise dhe ferexhes? Keto fotot tua jane thjeshte shami. Si te tilla pa probleme kushtetutese. Por sic thash dhe them dhe do te them: Nga prizmi shqiptar, sipas dijes dhe ndergjegjes time, edhe si te tilla per te u refuzuar.

mbeti qeshtja e shtetit demokratik laik qe thua ti.
    po nje person qe mban nje kryq ne qafe a nuk eshte kunder shtetit demokratik laik? duhet ta heqe edhe ai?? po nje person qe ben nje tatuazh nje kryq te madh ne krah, ose fytyrene Krishtit? cfare te beje?? te kepuse krahun?
    ku jeton ti??? mendoj qe jo ne itali sepse po te ishte keshtu nuk do flisje fare per shtetin demokratik laik nga pikpamja qe ke tani.
    edhe une jam pro shtetit laik dhe zbatimit te ligjeve. me duket se qenkam pak me liberal se ti. lol
    Bartja e kryqit ne qafe, vizatimi i Krishtit dhe kryqit te madh ne krah jane raste te pakrahasueshme me bartjen e ferexhes (burkas). Te pakrahasueshme jane poashtu me shamine. Si argument fillimtar mund te ceket se pari madhesia e tyre. Pastaj edhe shfaqja e tyre nga jasht. Shamia/burka/ferexhja mbeten ne koke, nuk mund te barten edhe nen rrobat e veshura. Dallohen qe nga distanca prej qindra metrash. Penetrojne syrin me apo pa dashje. Kryqi dhe vizatimet jane me decente. Shihen, nese shihen fare, vetem ne vere. Ne dimer jo. I krahasueshem me rastin e kryqit ne qafe eshte rati i bartjes se nje Kurani si stoli ari apo argjenti te formatit diametrik si te kryqit. Apo vizatimi i Kuranit ne trup. Apo bartja e Kuranit ne t-shirt.

Rastet tua jane te pakrahasueshme faktikisht. Keshtu qe nivelin e argumentimit juridik, drejtesor, nuk e arrijme fare.

PS:
    Perse nuk pergjigjesh ne repliken qe bera ne lidhje me imponimin? Si duhet te kuptohet heshtja jote? Si pranim i replikes apo e kunderta?

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    tani e vure vulen. argumentet e tua me vendosen me shpatulla per mure.
    chino. ky shoku dha nje argument te pamohueshem. a je dekort? hahahaha
    po lere ore zoteri se kjo eshte nje qeshtje shume shume komplekse... nuk eshte aq e thjeshte si kujton ti
    Une jam dakort me mendimin qe do te japin kuvendoret ne Tirane ne lidhje me kete ceshtje. Por persa me perket mua, pra vlerave te mia personale, familjare, kombtare e morale tere jeten deri ne sekonden e fundit do te tentoj te influencoj njerezit qe i dua dhe me duan per te mos bartur shami, e lere me keso maskarallaqe tjera kokembuluese.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 04-07-2009 mė 05:59

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ajo qe the me lart nuk vlen. jane raste identike. nje femer e mbuluar me nje person qe mban kryq ose ka tatuazh te krishtit ose te nje kryqi. te dy rastet tregojne se cfare feje ka personi perkates. nuk ka lidhje se ferexheja eshte me e dukshme e kryqi me i vogel.
    ne itali gati kudo qe shkon ke kryq ne mure. ne shkolla, ne banka, ne poste ne palester kudo. edhe kjo eshte shprehje e laicitetit te nje shteti?
    a e di me ke mundte te krahasohet me mire nje vajze e mbuluar? ME NJE MURGESHE.
    une thjesht mendoj: femra qe do te mbulohet le te mbulohet le ta beje. kush ka deshire te vendose kryq ne qafe ose cfaredo lloj tatuazhi me sfond kristian le ta beje. kjo eshte demokracia e vertete.

p.s. ato rastet qe the per njerezit qe vizatojne kuranin ose edhe xhami ne trupin e tyre, ato jane injorante. bejne sikur jane fetare por nuk jane. me ato pak njohuri qe kam une nga feja islame keto gjera nuk lejohen...

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    PS:
    Perse nuk pergjigjesh ne repliken qe bera ne lidhje me imponimin? Si duhet te kuptohet heshtja jote? Si pranim i replikes apo e kunderta?

po une e quaj impunim kur nje femer e detyron te zbulohet. a nuk e quante impunim kur xhaxhi enveri te thonte pre floket dhe mos i mbaj te gjate???????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2008
    Vendndodhja
    Prishtine-Kosove
    Postime
    42
    E bera nje shiqim te shpejt te gjitha prononcimeve qe jane bere.
    Hasa ne pergjigje thuajse te gjitha ekstreme.

Nese mundohemi qe problemin ta shiqojm nga kendi jo fetar, shohim qe kemi te bejme direkt me nje thyerje te demokracis.
    Problemi qendrone se edhe burrshtetasit gjate prononcimeve te tyre kane alibi fetare, anipse ne realitet nuk duhet te ndodhe per faktin se ne shtet mund te jetojne konfeksione te ndryshme fetare.
    Nese feregjja ndalohet ne France duhet te percilllet me ligje, dhe nese mundohet te percillet me ligj parashtrohet pyetja deri ne qfare mase lejohet veshja e kundert me te feregjes. Sepse qdo ligj qe miratohet i prek anet e skajshme te negativitetit dhe pozitivitetit.
    Nese shamia ndalohet ne France valle te lejohet zhveshja e tille qe jemi mesuar me pare neper rruget e Kosoves.
    Veshje qe njeriu ne shiqim te pare habitet me faktin se a ka hyre ne kryeqytetin e Kosoves apo ne ndonje lagjje ku zhvillohet zeja e prostuticionit.
    Nese ne France ndalohet shamia duhet te ceket arsyeja e ndalimit. Nese arsyeja eshte e tille sepse i perket simbolit Islam atehere kemi te bejme me thyerje te ligjit demokrat.
    Sipas ligjit demokrat njeriu eshte i lire ne veshje, dhe sjellje perderisa kjo e dyta nuk e cenon lirin e tjetrit.
    Ne France nese ndalohet simboli Islam atehere duhet te ndalohen edhe simbolet tjera qe gati qdo pjestar i feve tjera i bart si: kryqi i ven ne fyt apo edhe kapelat hebreje.
    Dhe atehere vendi vertet te mbetet laik- sekular.

Nese problemin e analizojme nga kendi fetar, pergjigjja eshte e shpejt iu pengon prezenca dhe simboli Islam.
    Te kota jane fjalet siq ishin te xhelatit te shekullit XX Xhorxh Bushit se nuk kemi te bejme me lufte fetare. Te gjitha keto jane justifikime, sepse qdo veprim i burrshtetasve perendimor prek diqka nga ligji Islam qe nuk guxon te preket.
    Te ndalohet veshja e bukur islame e cila veshje i mbron organet dhe pjeset e bukura te femres me te vertete eshte krim.

Ndersa te lejohet femra te dal me gjinje jasht, gati sa nuk iu shihet maja e tyre, dhe me vijat e bythes jashte eshte degjenerim qe nuk do koment.

Me kesi lloj veshje si te tregohet morali dhe ndergjegjja e paster qe qdo femer thote se e kam.

Nese kthehemi pak mbrapa kur jane martuar te paret tane, dhe martesa eshte bere publike nenave tona iu ka ardhur turp te zhvishen para burrave te tyre.
    Kjo eshte ajo ana pozitive e femres morale dhe te ndergjegjshme.

Me kesi lloj veshjesh te femrave siq jemi mesuar me i pare gjithandeje sa qendron mashkulli larg kryerjes se aktit intim, kur gati te gjitha pengesat jane zhdukur si: shpluarja e duarve, gjinjve dhe anes se prapme te femres.

Ndoshta lexueset mund ta diskutojne kete koment dhe te gjykojne ashper por reliteti eshte ky.
    Pasqyra e shpirtit dhe zemres eshte sjellja dhe pamja e jashtme.

Qdo respekt per femra se edhe une kam moter, por le ta analizojne vetveten e tyre.
    Te iu tregohet gjoksi dhe ana e prapme shokeve neper kafene dhe rruge, une nuk di si ta quaj at moralitet, dinjitet, dhe ndergjegje.

Ose valle ketu kemi te bejme me nje problem tjeter e ai eshte a njohim komentin (kuptimin) e morales, te dinjitetshmesh etj.

Ne shkrim ndoshta e teprova por eshte relitet qe beso me vjen marre edhe ta shkruaj.

Bota eshte duke shkuar nga nje rruge qe sikur te ia njofshin fundin do mundoheshin ta ndalojne edhe me frer.
    Rruga e Kiajmetit (Shkaterrimit total)

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Ti lart e solle stilin e nje Ferexheje , ndersa une tani solla anen tjeter te medaljes Shamin.

Realisht Femra sa me femerore qe duket ,aq me femer behet dhe le shije te nje femre me plot tiparet e saja pozitive . Edhe Shamia eshte njera nder ato tipare qe femren mendoj se vetem e zbukuron dhe i jep estetike femerore . Nga plot opnione qe i nxjerri dite per dite nga meshkuj ,se qfar stili femre pelqeni ,besomni qe ka edhe Jo Musliman (aman serioz dhe te sinqert- jo taxista) qe joshen nga feminiteti i nje pamje te nje Muslimane. Te deshpruar qdo dite me Lakuriqet qe bredhin rrugeve si dalldyshe te bordeleve, qe kur ecin rrugeve vetem nje Shtylle hekuri i mungon dhe te sillen dhe te bejn striptiz. Kam verejt qe ata meshkuj qe kan tendenca per krijim Familjeje qdo dite jan duke humbur shpres ne boten imorale te femrave te sotit dhe jan duke u rikthyer tek bota morale e nje femre Muslimaneje . Sot Femra qe kan kete veshje gezojn rrespekt te madh ,sa qe konsiderohen si nje Pasuri e rralle dhe kerkohen dhe rrespektohen nga bota e ndershme .

Mirpo tash kur flasim per temen ne Fjale , Ferexhja . Ne Islam dihet qe Obligim eshte Vetem Shamia apo Mbulesa. Perjashtim mund te kemi , e cila eshte pershkak te konkurueshmeris ne Devotshmeri ndermjet Muslimaneve.

Ferexhja ne Boten Perendimore doren ne zemer dhe te flasim realitetin eshte nje mission pothuajse i veshtire te realizohet , sepse ne boten perendimore aplikohet dhe ipet rendesi te madhe Sistemit te siguris dhe se bota e kamerave te cilat jan te instaluara pikerisht per kete mekanizem sigurie nuk e preferojn nje sfide te tille.

Kur flasim per boten e siguris dhe Identifikimi i personave qe behet kryesisht permes faces se nje personi ,ateher Ferexhja eshte ajo qe ia pamundeson realizimin e ketij qellimi.

Tjeter... Sot Bota e Kriminalitetit eshte sofistikuar aq shume sa qe mbreterojn detajet e gjerave . Sot ka mundesi qe nje kriminele e cila kerkohet nga e tere interpoli, ka mundesi qe te gjej strehim gati te plot nen ferexhe dhe te mos ket dert qe do ta zbuloj kush nga policia. D.m.th puna e Ferexhes eshte nje problem i mekanizmave te siguris ne perendim dhe nga ky kend si duket kan te drejt. Thjesht une mundohem qe te kuptoj kendin e perendimit per krah kesaj gjeje dhe normalisht duhet ta kemi parasysh edhe perceptimin e tyre negativ qe kan ,ndaj shamis , dhe edhe kjo disi arsyetohet sepse kemi te bejme me JoMusliman dhe se ka shije dhe konsiderat tjeter ndaj kesaj qeshtje.

Ndryshe eshte...

Nese ne Mekke, Medine, Rihad dhe ne ato vende kur mbreteron morali i mirfillt Islam ,Ferexheja eshte nje diq e zakonshme , per shkak se ne keto vende konkurohet per Devotshmeri dhe Moral dhe se nuk kercenohet sistemi i siguris nga supozime kriminale te atilla qe jan ne perendim.

Une personalisht i shof gjerat me larg dhe mendoj se sot ka nevoj te ngritet reputacioni i Shamis ne perendim e cila njeherit eshte Obligim dhe te mos i kushtojm me shume rendesi gjerave qe konsiderohen si te preferuara ,se sa vete nje Obligimi siq eshte Shamia. Kam frike personalisht se nese vazhdojm te e tregojm nje ane jo pozitive te nje gjeje , qe ne fakt eshte pozitive ne thelb ateher gabojm rend. Duhet te kihet kujdes se sot vete Shamia luftohet e cila eshte simbol i nderit te nje femre dhe duhet te behet perpjekje qe kjo lufte dalngadal te neutralizohet dhe te fitoj poziten qe duhet ta kete shamia ne shoqeri, dhe jo te merremi me gjera dhe preferenca tretesore te cilat mund ta rrezikojn vete paresoren. Sepse nese kerkohet vazhdimisht Ferexhja qe personalisht per mua eshte e panevojshme ne vendet Jo Islame ,ateher rrezikohet te zbehet reputacioni i vete shamis qe eshte obligim dhe keshtu tani te luftohet edhe Shamia per shkak te ndikimit te Ferexhes.

Ne duhet ti kushtojm me shume rendesi Farzeve(obligimeve) se sa nje Preference , e cila ne kete rast mund ta rrezikoj vete Farzin (obligimin).

Ky shkrimi im ishte me shume si sqarim per ata Musliman qe kan mundur te me keqkuptojn ne mendimin tim te shprehur me pare rreth ferxhes ne vendet perendimore - Jo Islame.
    Nuk ka koment.
    Si ndodh qė nuk e replikoi askush tė nderuarin Fisniku-Stundet ?Si ore kur e shihni qė e keni gabim pse nuk e pranoni , po pranojeni ore Vllazni sepse e keni gabim sepse nuk eksizton ndonjė arsye pėr tu ndaluar kėto Ferxhe apo Mbulesa.
    Nuk kanė arsye ata ta ndalojnė tė mbulohen siq nuk keni ju arsye ta replikoni,kundėrshtoni Fisniku-Student.
    Ju Faleminderit.

Me Rrespekt : ILMGAP
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Shizofren Maska e UjToksor
    Anėtarėsuar
    06-06-2009
    Vendndodhja
    H2O
    Postime
    7
    Hahah paska femra te bukura islamike me vello

Pergjigja eshte shum e thjesht:

Lejohet

Nuk Lejohet

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ajo qe the me lart nuk vlen. jane raste identike. nje femer e mbuluar me nje person qe mban kryq ose ka tatuazh te krishtit ose te nje kryqi. te dy rastet tregojne se cfare feje ka personi perkates. nuk ka lidhje se ferexheja eshte me e dukshme e kryqi me i vogel.
    Une thash vleresimin tim dhe arsyet per te. Tek ai mbetem. Jane raste te pakrahasueshme. Nuk eshte e vertete qe nuk lejohet bartja e Kuranit si stoli ari/argjenti ne qafe. Kjo do te ishte e krahasueshme me bartjen e kryqit ne qafe.

ne itali gati kudo qe shkon ke kryq ne mure. ne shkolla, ne banka, ne poste ne palester kudo. edhe kjo eshte shprehje e laicitetit te nje shteti?
    a e di me ke mundte te krahasohet me mire nje vajze e mbuluar? ME NJE MURGESHE.
    Sigurisht. Sepse Italia eshte shtet europian kristian.

Laiciteti i shtetit zakonisht nuk perfshin rastet qe nuk kane lidhje te drejtperdrejte me shtetin apo institucionet e tij. Nese ka ndertesa private qe permbajne kryqe, kjo as nuk prek laicitetin. Ndertesat e shtetit si nuk duhen te jene te tilla. Bankat, posta, palestret jane private. Ne shkolla kisha thene une nuk lejohet kryqi. Por sic thash: SECILI SHTET DEFINON LAICITETIN SIPAS NEVOJAVE TE TIJ SOCIALE APO TRADICIONALE JURIDIKE. Italia lejon kryqin ne shkolle. Turqia ndalon shamine fare. Franca definon laicitetin pak me ndryshe. E keshtu me radhe. Kryesoja eshte nje gje: Nuk kane c'ti futin hundet kleriket islame ne keso zhvillime. Ata per keto probleme jane analfabete.

Mos harro se tere kjo bisede behet si pasoje e asaj qe jetojme ne demokraci. Pra nje sistem vlerash ne kunderthenie te plote me Islamin. Prandaj eshte kunderthenese, dyftyrese, eshte islamrefuzuese kur muslimanet kerkojne te drejta nga demokracia (si sistemi qe shperfille Islamin poshte e perpjete), dhe ne anen tjeter kerkojne me shume se cdo religjion tjeter ne bote te permbysin kete sistem.

Keto problemet e shamive sikur te me pyetnin mua keto vendet perendimore i kisha zgjidhur ne kete menyre:

I kisha lejuar vetem atyre popujve shami apo praktikime te religjionit, shtetet e te cileve lejojne praktikime te religjioneve tjera (joislame) ne te njejten mase.

une thjesht mendoj: femra qe do te mbulohet le te mbulohet le ta beje. kush ka deshire te vendose kryq ne qafe ose cfaredo lloj tatuazhi me sfond kristian le ta beje. kjo eshte demokracia e vertete.
    Ndersa une mendoj keshtu:
    Bartja e burkes eshte absolut e papershtatshme me kushtetuten.
    Bartja e ferexhes (te cilen e imagjinoj si nje mbulese me intenzive sesa shamine) eshte ne kunderthenie me 4 vlera kushtetutore.
    Bartja e shamise preke vlera kushtetutore, por paraqet nje ushtrim te lejueshem te religjionit. Ndalimin e shamise ne vende publike si p.sh. shkolla, uni, foshnjoret e miratoj.

Kjo ishte persa i perket vendeve perendimore dhe kushtetutave te tyre, sic i kuptoj une ato. Mirepo persa i perket Shqiperise apo Kosoves sikur te pyetesha une do kisha definuar laicitetin e shtetit si Turqia shekullin e fundit. Kete dallim e shpjegoj keshtu: Ne France apo Perendim kur njerezit deshirojne te bartin shamine/ferexhe/burka behet fjale per njerez te cilet kane prejardhjen nga kultura islame, nga Arabia, Afganistani, Algjeria e tjera. Shqiperia nuk eshte vend i tille. Islami ne Shqiperi eshte ardhacak i ardhur me dhune. Ketu ka dallim. Kete dallim e kisha theksuar edhe ne ligj. Por sido qe vendosin kuvendoret, une do pajtohesha me ata.

p.s. ato rastet qe the per njerezit qe vizatojne kuranin ose edhe xhami ne trupin e tyre, ato jane injorante. bejne sikur jane fetare por nuk jane. me ato pak njohuri qe kam une nga feja islame keto gjera nuk lejohen...
    E di une qe jane te lejuara.

Ne argumentimin tend nuk shihet qarte se ciles te drejte themelore i referohesh. Flet per lirine e praktikimit te religjionit, por argumenton sikur te behej fjale ketu per te drejten themelore te barabartesise para ligjit. Nese mendon se lejimi i kryqeve ne qafe qenka i lejuar, ndersa ferexhja jo, dhe kjo gje te pengon, atehere ti aludon ne barabartesine para ligjit. Une te thash se keto raste nuk jane te barabarta qe te mund te kerkosh t'i trajtosh barabarte. Sepse dallojne ne shume kriterie. I tregova ne cilet. Pastaj argumenti yt fundoset definitivisht, kur shteti do te ndalonte edhe kryqat edhe shamite. Cfare do te thuaje ti atehere? Paramendo nje here ku kemi ardhur: Ne shtete perendimore kristiane kerkojne muslimanet trajtim te barabarte me kristiane. Nje gje qe ne asnje shtet musliman nuk eshte e mundur edhe ndermjet te vet grupeve muslimaneve e lere me ndermjet te muslimaneve dhe jomuslimaneve. Islami = dyftyresi.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 04-07-2009 mė 11:35

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ihuuuu! po shoh qe nuk qenke aspak fleksibel...
    une them: nese ndalohet ferexheja (hap syte dhe shiko qe eshte e njejte me veshjen e murgeshave),ndalohet edhe kryqi , edhe turbanet per sikhet, edhe kapelet e cifuteve, te ndalohet veshja e budisteve etj etj etj. te gjitha keto sepse jetojme ne nje shtet laik??? te gjitha sepse aludojne ne besimin fetar te personit??? dhe kjo eshte antikushtetuese????
    kjo eshte demokracia jote???? ka pak ndryshim me diktaturen atehere. edhe xhaxhi veri nuk i lejonte keto gjera.
    sikur kjo gje te ishte vertete antikushtetuese sic thua ti e disa te tjere, a nuk t'a merr mendja qe 51 vjete jete te kushtetutes aktuale franceze (1958), kane qene te mjaftueshem per ta ndaluar shume me pare kete gje dhe jo per te pritur vitin 2009?????????????
    pergjigja eshte e thjeshte. sepse ato juristat e mire qe permende ti dje, e dine qe nuk thyen asnje ligj kushtetues.

p.s nuk e kam lexuar akoma ate qe ka shkruar fisniku-student se nuk kam pasur kohe.
    ITALIA NUK ESHTE SHTET EUROPJAN KRISTJAN!!!!!!!!! ESHTE LAIK. E KE NE KUSHTETUTEN ITALIANE.

Faqja 30 prej 38 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •