Close
Faqja 26 prej 38 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 380
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    O messia per ty a beson se ska fjal qe meriton me ta than

chino pse akuzon ti edhe messia qe Irani e vendet tjera qenkan kunder lirise se individit edhe nuk jane ne rregulle ......kurse Franca bene perjashtim .

Pse po beheni dyftyrsha .

Nje keshill miqesore thuane gjithe te verteten sepse ka fillu edhe ty si messias te del boja
    A Franca po i vret apo Irani njerezit. Ne France edhe pse nuk pajtohesh, nuk te vran shteti, a ne Iran kur nuk pajtohesh shpallesh menjehere si heretik e qafir dhe shteti te merr ne dore.

hajde une ty po te pyes, perse nje jo-mysliman nuk ka kurrfare te drejte ne shtet islamik e ti e askush nga islamiket (e aq me pak nga perendimoret) nuk thone se po shkelen te drejtat e njeriut, e ne anen tjeter ndodh e kunderta?

Kush po bohet dyftyresh, ti a une?

tung

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga muslimani72 Lexo Postimin
    si duket dikush na paska probleme me veten ketu, dhe per te gjete ilace kunder vetes sulmojne te tjeret,kesaj i thone kur nuk ke punet tuaja meresh me punet e te tjereve.

kesa pra i thone demokraci,kur mundohesh tia imponosh dikujt ate qe mendon ti.

Nuk I imponon gje ai nuk I thote mos praktiko fene ose mos vish ferexhe ai thote jo ne publik veshje te atilla njesoj sic eshte me duhanin do ta pish pije po jo ne publik.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Te thash je pse ti me messian akuzojshi iranin e disa vende tjera muslimane qe nuk jan tolerante , kurse tasht tek Franca e ktheni ftyren tjeter dhe beheni se eshte normale ti cenohen te drejtat e njeriut .

Ok islami spo e pranon krishterizmin edhe fet tjera , po me thuaj a e pranon krishterizmi islamin si fe te Zotit ?
    O xhamia per shkak te islamit vdesin me shume myslimane sesa jo-myslimane, secila pale thote se po ben xhihad dhe akuzon tjetren per herezi? Ka bo lufte kalifati me kalifat, e deri qitash koheve te fundit qe shteti islamik lufton muxhahidat s'eshte gje e re. E si po pret ty qe te krishteret me pranu islamin si fe te Zotit. Ku po bazohesh ti kur po flet per islamin?! Krishterimi s'mundohet me imponu nje kulture te huaj me force, as nuk thote qe Jezusi ka kry pedofili dhe eshte martu me 9 vjecare, Jezusi s'i ka vrare ata qe nuk e kane besu, pra se detyron askend, Muhamedi po, pra ky i fundit ka lene qe te vazhdoje nje armiqesi ne mes njerezve, pra ai i ka njerezit ne myslimane (njerez qe e i besojne pretendimet e tij) dhe qafire (njerez qe nuk i besojne pretendimet e tij, qofshin ata ateiste, krishtere, agnostike, budiste, hinduse). Pra kjo fe nuk i toleron keta, dhe kerkon qe ata ose te konvertohen ne islam, ose te paguajne taksa (krishteret e hebrejte, ateistet e tjeret as kjo mundesi nuk i ofrohet). E ti po flet per te drejtat e njeriut?!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Paske keqkuptuar edhe ketu.
    Kur une kritikoj Iranin apo shoqeri tjera islame, e bej per arsye se ato shperfillin te drejtat e njeriut. Ndersa bartja e ferexhes nuk eshte e drejte e njeriut. Nese nuk e kupton perse them se bartja e ferexhes nuk perfshihet nga ndonje e drejte e njeriut, trego.

Ke kujdes ne pyetjet tua te mos zgjatemi kaq shume ne kete ekskurs jashte teme.

Une vetem desha te te pergjigjem ne vleresimin tend ndaj meje. Te tregova arsyet qe me bejne te shkruaj kritisht ndaj Islamit. Por pasi qe kerkon, atehere te pergjigjem ne pyetjen tende te re:

Sigurisht se nuk e pranon Krishterimi Islamin si fe te Zotit. Asnjera nga fete qe kemi nuk pranojne tjetren si fe te Zotit. Sepse jane monoteiste dhe misionare. Po pranove fene tjeter ke pranuar kapitullimin (ke pranuar qe ka "Zotera" tjere pos tendit e keso gjerash). Keshtu qe te trija fete qe kemi, jane ne refuzime permanente te njera tjetres. Kjo prodhon potencial konflikti. Ne mes te ketij konflikti ndodhemi ne. Secili nga ne reagon ndryshe ndaj ketij konflikti. Dikujt nuk i intereson aspak. Dikush behet pjese e tij. Une personalisht si pergjegje ndaj ketij konflikti kam idene se secila fe, secili "Zot" duhet te refuzohet sapo te shfaqi tentimin me te vogel per nencmim apo intolerance ndaj feve tjera. Sipas deshires time kjo gje do te duhej te behej nga vet komunitetet ne menyre interne. Pra komuniteti shqiptar kristian te mos lejoje "fene e tij" asnje fije nencmom apo intolerance. Komuniteti shqiptar musliman fene e tij, poashtu. Sepse ne kete menyre shmanget konflikti nderfetar. Pra jo te terheq shqiptari kristian imamin per veshi kur ai predikon nencmime per Krishterimin dhe fete tjera josilame, por e terheqin vet shqiptaret muslimane imamin per veshi. Te njejten gje e bejne shqiptaret kristiane me kleriket e tyre. Kjo eshte ideja qe une ndjek. Pasi qe jam musliman (formal), une ne rend te pare jam i interesuar ne domestikimin te Islamit ne kete drejtim. Prandaj shkrimet e mia islamkritike. Jo qe nuk njoh argumente per te kritikuar Krishterimin. Por detyre time primare e shoh te mirrem me Islamin. Sepse se pari jam vet musliman, dhe pastaj sepse Islami ne aspektin e tolerances ne krahasim me Krishterimin eshte pyell i pashkelur. Premesjetar. Per kete arsye bartes kryesor i konfliktit potencial qe permenda me larte.

Ka edhe aspekte tjera te cilat i kisha shtuar pergjegjes time ndaj pyetjes tende, por le te mjaftojne keto njehere. Aspekt tjeter p.sh. e shoh faktin se Krishterimi nder shqiptaret eshte fe me e vjeter sesa Islami. Islamin pastaj e shoh si fe te ardhur me dhune. Kjo luan poashtu rol.

*
    chino sdi pse mundohesh te interpretosh tolerancen fetare ndermjet shteteve islame siq eshte irani etj .

Pse i thua vetes musliman a interpreton permes njerzve apo shteteve kurse e din mir qe kjo sduhet te behet .

Thua qe krishterizmi eshte tolerant ?? Kush i organizoj kryqezatat ?? Nese eshte kaq tolerant pse se pranon edhe fene tone?? Apo duhet ti harrojm kto sepse jane e kaluar ??

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    chino sdi pse mundohesh te interpretosh tolerancen fetare ndermjet shteteve islame siq eshte irani etj .
    Po une pyetjeve tua iu pergjegja! Nuk ishte ideja ime te flas per Iranin apo te interpretoj tolerancen islame nepermjet te shteteve sic eshte Islami. Ti pyete ku qenka dallimi ne mes te Frances qe ndalon ferexhen dhe shteteve islame, une fola pastaj.

Edhe ti si shumica e muslimaneve, pyet, don te dijesh, pastaj behesh si i ofenduar. Sjellje femijesh jane keto. Mbaje ne mend, mos e harro: Arsyet per refuzim te Islamin nuk i gjej vetem tek Irani, por tek Muhamedi, tek Kurani, tek Allahu, tek Islami ne teresi. Kur te pyetesh, rikujto kete. Per Iranin fola vetem per shkak se ti deshte nje krahasim France-Iran.

Pse i thua vetes musliman a interpreton permes njerzve apo shteteve kurse e din mir qe kjo sduhet te behet .
    Nuk i them vetes musliman. Sepse kjo nenkupton se une jam besimtar musliman. Nuk jam i tille. Aspak nuk besoj ne Islam. Edhe pse i pranoj disa ide (pakicen absolute islame, qe i perkasin organizimit shoqeror). Pra kur them jam musliman, vetem duha te sqaroj se jam i lindur, rritur si i tille. Fisi im ne 8 gjenerata del katolik.

Te thash: Jo nepermjet te njerezve, por nepermjet te cdo instance, libri apo personi e refuzoj Islamin.

Thua qe krishterizmi eshte tolerant ?? Kush i organizoj kryqezatat ?? Nese eshte kaq tolerant pse se pranon edhe fene tone?? Apo duhet ti harrojm kto sepse jane e kaluar ??
    E para: Kryqezatat jane te kaluara. Nuk duhet t'i harrojme, por nuk flasin per Krishterimin sot. Sepse pas kryqezatave krishterimi ka perjetuar afro 400 vjet iluminizem, ndricim. Eshte debuar nga funksioni shoqeror, forca pushtetare qe kishte ne ate kohe kur ndodhnin kryqezata e me vone inkuizicioni. E dyta: Deshmo se kryqezatat nuk ishin te organizuara nga njerez si ata qe organizuan UCK-ne apo luftera tjera clirimtare. Une kam mendim tjeter per keto luftera. Lufterat qe behen p.sh. ne Bullgari dhe quhen kryqezata, ato jane kryqezata islame. Sepse behen ne teritorin kristian. Shumica e kryqezatave jane te justifikueshme. Deshmo te kunderten. E treta (nuk flas ne emer te Krishterimit, por ne emer timin): Krishterimi nuk mund t'a pranoj Islamin, sepse sic thash eshte fe misionare monoteiste. E katerta: Perse nuk pranon Islami deshmitaret e jehovas apo te gjitha ato fe (ndoshta 100 ne numer) te cilat kane lindur pas Islamit. Me te njejtat arsye qe i refuzon Islami fete e ardhura pas saj, refuzon Krishterimi Islamin. Vec nderro perspektiven, mos fol sipas edukimit te padishaheve turke dhe e sheh kete gje.

*

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    @CHINO: bartja e ferexhes nuk eshte nje e drejte e njeriut???? cfare thua ore???? po tallesh? liria e besimit fetare eshte nje e drejte baze e njeriut. dhe mbajtja e ferexhese paraqet nje besim fetare. nese nuk e lejon kete gje atehere nuk lejon nje person te praktikoje fene qe deshiron. para disa vitesh ne amerike u be nje gjyq i famshem. e din cfare jane "sikh"? jane burrat e nje feje qe mbajene nje turbant dhe nuk i presin kurre floket. ishte nje person i tille qe levizte me motorr dhe nuk vendoste kasko. policia e ndaloi dhe deshi t'i vendoste gjobe. ky tha: nuk mund te ve kasko sepse nuk mund te heq turbantin. kaskon nuk mund ta ve mbi turbant. policise nuk i plasi dhe i vendosi gjoben. ky tipi e coj ceshtjen ne gjyq dhe duke perdorur "Lirine e praktikimit te fese" e fitoj gjyqin...

@MESSIA: po a nuk u lodhet te beni krahasime idiote mes vendeve europiane dhe vendeve arabe (duke perfshire edhe iranin? nuk mund t'i krahasosh te drejtat qe kane ne europe me te drejtate qe kane atje. ne europe te gjitha shtetet jane LAIKE. atje asnje shtet nuk eshte laik. pra eshte nje krahasim idiot qe nuk vlene.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    @CHINO: bartja e ferexhes nuk eshte nje e drejte e njeriut???? cfare thua ore???? po tallesh? liria e besimit fetare eshte nje e drejte baze e njeriut. dhe mbajtja e ferexhese paraqet nje besim fetare. nese nuk e lejon kete gje atehere nuk lejon nje person te praktikoje fene qe deshiron. para disa vitesh ne amerike u be nje gjyq i famshem. e din cfare jane "sikh"? jane burrat e nje feje qe mbajene nje turbant dhe nuk i presin kurre floket. ishte nje person i tille qe levizte me motorr dhe nuk vendoste kasko. policia e ndaloi dhe deshi t'i vendoste gjobe. ky tha: nuk mund te ve kasko sepse nuk mund te heq turbantin. kaskon nuk mund ta ve mbi turbant. policise nuk i plasi dhe i vendosi gjoben. ky tipi e coj ceshtjen ne gjyq dhe duke perdorur "Lirine e praktikimit te fese" e fitoj gjyqin...
    Nuk e njoh rastin e treguar nga ti (fitimin e gjyqit nga ky turbanbartesi). Nuk mund te them se nuk eshte e vertete, por kisha deshiruar nje deshmim nga ana jote. Cfaredo qe eshte i mundur. Ofro p.sh. nje link, ne te cilin reportohet per rastin.

Mire, ti je i mendimit se bartja e ferexhes perfshihet nda e drejta e njeriut e quajtur lriria e praktikomit te religjionit. Atehere na defino kete liri. Na trego elementet kryesore te cilat duhet te dihen kur flitet per kete liri.

Dhe me trego ne fund mundesisht, perse une nuk kam te drejte p.sh. te te ofendoj ty, te te shpifem ty, te te difamoj ty (apo dikend tjeter) dhe te thirren ne te drejten e njeriut te quajtur liri e shprehjes se mendimit. Apo perse nuk kam te drejte te detyroj shtetin te pranoj martesen time si juridikisht valide, nese une jam martuar sipas riteve fetare. Perse nuk mund t'i them shtetit: me trajto si te martuar sepse jam martuar sipas riteve islame? Perse kerkon ai (shteti) nga une te martohem edhe sipas normave shtetrore juridike, nese dua te trajtohem si i martuar? (Perse nuk perfshihet kjo sjellje nga e drejta themelore e quajtur liri e praktikimit te religjionit?)

@MESSIA: po a nuk u lodhet te beni krahasime idiote mes vendeve europiane dhe vendeve arabe (duke perfshire edhe iranin? nuk mund t'i krahasosh te drejtat qe kane ne europe me te drejtate qe kane atje. ne europe te gjitha shtetet jane LAIKE. atje asnje shtet nuk eshte laik. pra eshte nje krahasim idiot qe nuk vlene.
    Perse te lodhemi?
    Biseduesit tane kerkojne te bejme krahasime ne mes te shteteve perendimore dhe atyre qe udhehiqen sipas normave islame, duke pohuar (biseduesit tane muslimane) se lirite themelore ne islam jane te garantuara.

*

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Sikhs who wear Turbans need not wear crash helmets when they ride Motor Cycles or Scooters. They have been allowed to wear Turban as their only headgear. In accordance with the Motor-Cycle Crash Helmets (Religious Exemption) Act 1976 passed by the British Parliament in 1976, Section 2A "exempts any follower of the Sikh religion while he is wearing a turban" from having to wear a crash helmet.

U BINDE??????????? ky eshte ligji ne britani.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Nuk I imponon gje ai nuk I thote mos praktiko fene ose mos vish ferexhe ai thote jo ne publik veshje te atilla njesoj sic eshte me duhanin do ta pish pije po jo ne publik.

Ardi

DTTH se kjo eshte IMPONIM ,me kete ai ia mohon te drejten personale dikujt te shprehja ne publik se si te veshet, thjeshte nese dikush cohet dhe i thote sarkozit se ti nuk ke te drejte te vishesh me kostum, si mendon ,si do ishte reagimi??

si duket i keni perzi kabllot ,por akoma se keni kuptuar kete gje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    edhe ne shqiperi kam degju nga pedagoge eshte problem me femrat e mbuluara sepse ne shume gjera nuk mund te flasesh me ta si me te tjerat studente
    biles ne praktike nje pedagog se ka marre me vedi nje studente te mbuluar
    JO SEKS PARA MARTESE

Faqja 26 prej 38 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •