Ish kryeministri Aleksandër Meksi i ka kërkuar Presidentit Sali Berisha, në fund të vitit 1995, mbylljen e firmave piramidale pasi i ka konsideruar të rrezikshme për vendin.
Deklarata është bërë mbrëmë pikërisht nga ish-kreu i qeverisë së PD-së në periudhën 1992-1997, në emisionin “Ora e debatit” të gazetarit Alfred Peza në “Ora News”. Duke iu rikthyer çështjes së piramidave, Meksi tha se “nuk jam përzierë me ato. Ka qenë kryetari i komisionit, që për herë të parë në historinë e Shqipërisë, pas gjyqit të 1952, u hetuan njerëz pa i thirrur për t’i dëgjuar. Megjithatë, si të majtë, si të djathtë që ishte Ngjela në atë rast, dhanë një gjykim që qeveria nuk është përzierë. Unë kam kërkuar në fund të vitit 1995 sqarime nga organet përkatëse dhe kam kërkuar me shkrim që të mbyllen se janë të rrezikshme”. Por i pyetur se kujt i kish shkruar konkretisht, ai renditi ish presidentin e asaj kohe, Sali Berishën, ish ministrin e Financave, Ridvan Bode dhe ish-guvernatorin Kristaq Luniku. “Dihet se kujt i kam kërkuar, Presidentit të Republikës, Ministrit të Financave dhe Guvernatorit të Bankës, presioni që me ligj ishte i detyruar të vigjilonte mbi tregun financiar sepse kjo është një shkelje në tregun financiar. Kur janë dënuar këta njerëz iu thuhej që kishin shkelur ligjin për bankat dhe sistemin financiar”, theksoi Meksi. Duke iu rikthyer çështjes së spiunëve në listat e kandidatëve për deputetë, Meksi tha se disa prej tyre janë në listat e forcave politike të mëdha, ndërsa sipas kreut të LZHK-së, Dashamir Shehi, të paktën 7 kandidatë janë kthyer nga komisioni i verifikimit të figurave në vitin 1996. “Hapini listat, sa nga këta që janë sot janë të kthyer nga komisioni i asaj kohe. Unë me përafërsi them se janë 6-7 minimalisht. Këto për kaq sa më lejon mua memoria personale, se po ti hymë të gjitha listave dalin me qindra. Këtyre iu janë kthyer letrat në vitin 1996 dhe s’kanë hyrë në vitin 1996, ndërsa tani janë në listë të pa shqetësuar fare”, tha Shehi.
Ndoka
“Unë kam dëgjuar shpesh në media një pseudonim dizenjatorja për zonjën Topalli. Kam dëgjuar mjaft deputetë të vjetër që i kanë pasur dosje, edhe Bezhanin që kam pasur kontakte të vazhdueshme me të, është thënë shpesh kjo akuzë e drejtpërdrejtë: pseudonimi dizenjatorja, i vogli, profesori, çorapja, janë eksponentë të PD-së”, tha mbrëmë Ndoka.
Krijoni Kontakt