jeta ime sic esht per momentin esht shume mire....jam shume e lumtur qe me ka fal zoti shendetin dhe qe familia ime miqt e mi jan te gjith mire...ka shume me keq nuk kan buk te hajn nji shpi ku munden te flejn etj etj qe per mua jan normale...prandaj nuk dua shume vetem shendetin qe kam dhe buke te haj kaq....
zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac
Fati apo lumturia është gjendja ku njeriu lirshëm mund të punoj, të rritet dhe zhvillohet lirshëm dhe me kualitet. Te shumë njerëz ekzistojnë mendime të gabuara dhe kontradiktore mbi atë se si mund të arrijnë fatin dhe lumturinë në jetë. Për shumë nga ata: "pasuria", "bukuria", "fuqia apo pozita" janë vendimtare që mund të bëjnë njeriun të lumtur, gjë e cila fare nuk është e vërtetë!
Gëzimi dhe pikëllimi, hareja dhe vuajtja, kënaqësia dhe dhimbja vazhdimisht janë të pranishëm në jetën tonë, dhe ato vetëm ndërrohen, zëvendësohen pandërprerë...
A mund të fshehni gëzimin e madh. Po ashtu është shumë vështirë të fshehet edhe pikëllimi dhe vuajtja. Sjelljet tona janë refleksione të botës sonë të brendshme. Të gjithë njerëzit dëshirojnë më tepër fat, lumturi. Madje edhe ata që janë të lumtur kërkojnë të bëhen dyfish më tepër të lumtur.
Thënja: "Pas shiut vje dielli" apo "Pikërisht kur është më errët fillon lindja e diellit", është shumë e vërtetë për jetën e njeriut. Gëzimi dhe pikëllimi, hareja dhe vuajtja, kënaqësia dhe dhimbja vazhdimisht janë të pranishëm në jetën tonë, dhe ato vetëm ndërrohen, zëvendësohen pandërprerë.
Disa psikologë që janë marr me studimin e gjendjes së quajtur "FAT" apo "Lumturi", kanë ardhur në përfundim se lumturia apo fati nuk është ndjenjë momentale, nuk është ekstazë e përkohshme.
Ajo është kënaqësi që e ndjejmë një kohë më të gjatë dhe që reflektohet përmes sjelljes dhe disponimit tonë të përgjithshëm. Fati nuk është i kushtëzuar dhe nuk varet nga rrethanat dhe kushtet që të përcjellin në jetë. Sipas këtyre psikologëve ajo megjithatë është në gjene dhe varet nga disa komponente gjenetike. Pra pa marrë parasysh se çka ndodh në jetën tonë, ne do të jemi të lumtur aq sa ajo "është e shkruar në gjenet tona".
Psikologu Dejvid Liken, që kishte hulumtuar dhe studiuar "kuptimin e lumturisë" e publikoi një libër me këtë temë ku jepen rezultatet e punës së tij hulumtuese. "Është shumë mirë se shumica e njerëzve në thelb, janë të kënaqur me jetën e tyre sipas një definimi personal të kënaqësisë. Nëse për ndonjë person është karakteristike pakënaqësia, dhimbja emocionale te ai person e humb forcën e vet - thekson Linken.
Për këtë psikolog, fati apo lumturia është gjendja ku njeriu lirshëm mund të punoj, të rritet dhe zhvillohet lirshëm dhe me kualitet. Te shumë njerëz ekzistojnë mendime të gabuara dhe kontradiktore mbi atë se si mund të arrijnë fatin dhe lumturinë në jetë. Për shumë nga ata: "pasuria", "bukuria", "fuqia apo pozita" janë vendimtare që mund të bëjnë njeriun të lumtur, gjë e cila fare nuk është e vërtetë! Ja në vazhdim disa shprehi të njerëzve të lumtur që i thekson ky psikolog, e të cilat ua preferoj gjithë juve t'i kultivoni në jetën tuaj nëse dëshironi vërtet lumturi dhe fat
Jeta eshte shume e veshtire te jetohet andaj shume qifte kane mosmarreveshje ndermjet tyre, gjinia mashkullore ( disa qe ia dijne vleren jetes ) ne vend qe te qajne duhet te fillojne te kendojne sepse vetem ashtu atyre mund t'iu largohet merzia, pikellimi dhe hidherimi e zemerimi. Ndersa per gjinine femerore ( disa qe ia dijne veleren jetes ) ne vend qe te kendojne kur jane te gezuar ato fillojne qe te vjatojne, kjo gje eshte shume e rralle tek njerezit ne bote, por me se shpeshti ndodht tek njerzit me dinjitet dhe me nder .
per momentin po biles shume....
Une jam e kenaqur per veten time.
Ka edhe me keq.S'duhet me kerku me shume se po na ikin ene keto qe kena![]()
Jeto sot se neser nuk i dihet
.....Po ......A jeni të kënaqur me jetën që bëni?!
Shume.Cdo gje me realizohet sipas planit qe kam bere.
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Jo ! por di si ta kthej sipas deshires time dhe ne kete menyre.
Jashtëzakonisht e kënaqur...falë Zotit!
Krijoni Kontakt