Close
Faqja 22 prej 22 FillimFillim ... 12202122
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 220
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Eshte ceshtje personale e secilit, me kend lidhet dhe me kend jo. I kuptoj te dy rezultatet e mendimeve. Ceshtje personale eshte sepse ne kete vendim luajn rol te gjitha pervojat e bera. Prandaj nuk ka "mire" apo "keq" ne kete pyetje.

Cfare eshte me e veshtira te kuptoj, eshte kjo:
    Ka njerez, te cilet i njeh nje kohe te gjate dhe keta njerez perhere jane shprehur me fakte/shembuj/argumente se nuk deshirojne te lidhen seriozisht me nje joshqiptar/e, dhe pasi qe rastesisht jane lidhur me nje joshqiptar/e, nderrojne mendimin dhe thone se me joshqiptar/e kalojne me mire.

Ketu me duket se ka nje ndryshim te detyruar te bindjes nga rrethanat aktuale, me duken njerez oportuniste. Ndryshe jane ata, te cilet qe ne fillim mendojne dhe argumentojne me fakte se me mire kalojne me joshqiptar/e dhe pastaj vertete lidhen me nje joshqiptar/e. Keta njerez veprojne sipas bindjes, nuk ia nenshtrojne bindjen apo personalitetin ndaj rrethanave aktuale, por rrethanat aktuale personalitetit dhe bindjes.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 17-08-2009 mė 05:55

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga FLORIRI Lexo Postimin

Hej c'eshte e verteta kur martohesh me nje te huaj, femijet dalin gjysem shqiptare. Apo e kam gabim o milet? lol

Ene mos me thuaj mu ik se....

PS. Secili ka jeten e vet, martohesh me ate qe don, dashuria i kapercen kufinjte e kombesive, dhe nese te ka mbetur hatri per ca kam folur te kerkoj te falur

Po qe te mbahet gjalle identiteti i shqiptareve duhet qe shqiptaret te martohen me shqiptare.

not at all, sme betet hatri fare per keto gjera, jam krenare per decisionet qe kam bere
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    not at all, sme betet hatri fare per keto gjera, jam krenare per decisionet qe kam bere
    Normale qe je krenare sepse nuk ke bere ndonje gje qe mund te cenoje krenarine.

Por ato vajza te mira shqiptare jashteshtetit qe preferojne te martohen me shqiptare, per arsye identiteti etj me duket qe kane arsye te ndjehen me krenare.

Nejse, pak rendesi ka. Ti je martuar me nje te huaj qe e don dhe te don. Kjo ka rendesi.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    shume dakort
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    i huaj apo shqiptar nuk ka shume rendesi,si shqiptaret ashtu dhe te huajt njesoj dashurojne edhe pse mund dhe ta shprehin ne menyra te ndryshme,njerez jemi ne fund te fundit ju po i beni shqiptaret sikur jane te nje bote tjeter,si shqiptari ashtu dhe te huajte mund te mbajne nje lidhje serioze ose mund te tradhetojne,ne qofte me ate person ndihesh mire(qofte shqiptar,qofte i huaj) gjerat e tjera nuk kane rendesi,besoj se ne kohet e sotme personat nuk e kane problem te lidhen me njerez te kombeve te ndryshme,besoj se tashi ka te beje faktori i karakterit se sa ai i kombesise.
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Kur do boni iher muhabet pa u zi ju shqiptaret se lat kokrren e namit
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Me te huajen mu martu i dan sendet,qa me ble ti e qa me ble ajo,gati thuja si indar ki me jetu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Fakti eshte qe rrinia shqiptare (e ardhmja e shqiprise..) e soteshme eshte katandisur si mos me keq...dhe nuk u ve faj.

Jo kombi jo atedheu jo shqiponja me 2 koka..vetem kto gjera u kan ngelur shqiptarve se per te dashur ne te vertet njeri tjetrin nuk e duam...as per te bere ne te vertet dicka qe te rregullojm ate dreq vend nuk e bejm. Te gjith vetem llafe dhe kaq. Ne pergjithesi jemi nje komb dembel, mburavec dhe me nje rrini te deshtuar.

SHUME te rralle ata meshkuj dhe femra shqiptare qe ia vlejn.
    Kam shume rrespekt per moshataret e mi shqiptar qe kan bere dicka domethenese me jeten e tyre dhe qe rrespektojn veten dhe te tjeret.

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anėtarėsuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar mė parė nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Fakti eshte qe rrinia shqiptare (e ardhmja e shqiprise..) e soteshme eshte katandisur si mos me keq...dhe nuk u ve faj.

Jo kombi jo atedheu jo shqiponja me 2 koka..vetem kto gjera u kan ngelur shqiptarve se per te dashur ne te vertet njeri tjetrin nuk e duam...as per te bere ne te vertet dicka qe te rregullojm ate dreq vend nuk e bejm. Te gjith vetem llafe dhe kaq. Ne pergjithesi jemi nje komb dembel, mburavec dhe me nje rrini te deshtuar.
    Sigurisht, fshati qe duket nuk do kallauz. Do guxoja te shtoja dicka me teper ...
    Ne gusht te ketij viti udhetoja me makine nga Tirana per Sarande .. Ne dalje te Fierit, rruges per ne Vlore, nja 200m mbas nje rrumbullakeje, eshte nje pike shume e forte qarkullim makinash (aty ku rrine edhe ca furgona etj etj) .... , ne ane te rruges shoh nje vajze rreth 10-12 vjece, e rregullt, e dukshme qe do behej nje Yll i bukur Shqiptar kur te rritej, me te dyja duart te ngarkuara me pazaret qe kishte bere dhe qe me durim por edhe dukshem me respekt dhe frike nga gjarperi i zi i makinave, priste te kalonte rrugen.
    Ne cast, pa dashje fillova te "analizoja" ....
    Fakti qe duhej te bente pazarin ajo dhe ne kembe tregonte qe vinte nga nje familje relativisht e varfer Shqiptare
    Por veshja e rregullt dhe pritja e duruar tregonte se vinte nga nje familje e rregullt dhe e edukuar.
    Frika qe ajo tregonte ndaj makinave linte vend per shume argumentime relative.
    Mendova ne nje cast, si do beht kjo Vajze Shqiptare kur te rritet ????
    Pra mire brezi i sotem i ri - po brezi i femijeve te ketij brezit te sotem te ri ???

Ju lutem te jepni edhe Ju mendimin Tuaj gjithnje lidhur me kete Teme.

Une them se ajo do kete njekohesisht njefare urrejtje dhe dashurie per makinat - se lidhja e saj me dike ne te ardhmen do kushtezohet nga kjo urrejtje-dashuri.
    Nje Mercedes - qofte edhe i vjedhur - do ta bente idhull shoferin brenda saj (qofte ky nje kontrabandist, Shqiptar apo i huaj)

Ajo do lidhej padyshim me Makinen !!!

Dhe vargu i makinave nuk ndalej ...
    Me vjen zor ta them por as KokeKatrori nuk u ndal
    Eshte turp, dhe me vjen te kerkoj falje ..., por cdo zgjidhja ??? Kete situate e ndeshje cdo 5metra.... I bie qe une te flija rrugeve dhe te arrija ne Sarande pas dy ditesh

Ndoshta gabohem, por them se Politikanet tane HAJDUTE duhet te mos mendojne vetem per xhepat e tyre (se aq shume sa i kane mbushur ata spo ecin dot rruges nga pesha) por te mendojne edhe me perspektive.

Rruget qe ata sot ndertojne me 50% te fondeve (se 50% tjeter eshte planifikuar qe pa u planifikuar rruga se ne cfare xhepash do ndahet ) jane mese te pamjaftueshme per nivelin e sotem te trafikut e jo me per perspektiven ....

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anėtarėsuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Une s'do martohesha kurre me nje femer te huaj. Jashte shtetit kam qene, na ka rene rasti te njohim dhe te huaja, kudo ka femra te mira, por sic mi ndjen zemra fjalet e gjuhes shqipe, nuk i ndjen tek asnje gjuhe tjeter. Sa te prek mallengjimi i asaj vajze qe don kur te flet embel ne gjuhen shqipe, lutjet e saj dhe lotet e shoqeruar me fjale. Eshte gjuha qe kemi folur qe ne djep, me bukur se ne shqip nuk mund te shpreh mallin dhe dashurine ne asnje gjuhe te botes. Per mua syte flasin shqip, zemra flet shqip, une mendoj shqip sepse jam shqiptar. Ne mund te jemi me te ndyrit dhe te perbuzurit e botes, por jemi shqiptare, kete se ndrrojme dot ne, jo me te huaj te martohemi, por te bejme cfare te bejme.

Pastaj mentaliteti i te huajve qe ndryshon rrenjesisht me te jonin. Sado te thuash qe e njeh nje njeri, ata kane disa gjera qe ne si kuptojme dot, ashtu sic kemi dhe ne disa gjera qe atyre u duken te cuditshme.
    Po citoj me kenaqesi Polic-in e Trafikut.

Faqja 22 prej 22 FillimFillim ... 12202122

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Letersia Shqiptare
    Nga new-man nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •