Fatmirsisht un jam i ALLAHUT te MADHERISHUM.
Fatmirsisht un jam i ALLAHUT te MADHERISHUM.
Menoj se ka zot. Dhe mė duket se āsht e dobishme me besue nė nji zot, sidomos kur tė gjindesh nė zorr tė madh e nuk din me gjetė ndonji rrugėdalje a nji spjegim pėr fatkeqėsinė tānde tė leverdiset me besue nė nji krijesė tė gjithfuqishme e cila sundon simbas nji ligji tė fshehtė mbi ne. Kjo mund tė ndihmojė me e pėrballue dhimbje tė rāndė pėr shembull kur tė vdesė naj familjar a nji mik i ngushtė. Shum njerėz i prihen zotit nė momente shtrengese dhe e rifitojnė besimin tue u lutė pėr pėrdėllesė.
E kām lexue njiherė nė shkollė nji tekst i cili e shqyrtonte ēashtjen mbi ekzistencėn e nji zoti. Nji argument pro ekzistencės qi mė la vrragė ishte se zoti paraqet nji krijesė tė gjithfuqishme dhe tė pėrsosun. Po t'i marrim krejt frymorėt tė kėsaj dynjahje nė vrojtim do tė shihshim se nuk ekziston as nji krijesė e pėrsosun ashtu siē parafytyrohet zoti. Ashtu mundet me u konkludue se nji perendi siē e imagjinojmė ekziston patjetėr, ndryshe nuk kishme me mujtė m'e imagjinue nji krijesė tė tejet pėrsosun sepse nuk kishim as nji shmebull "real" pėr tė dijtė se ēka āsht pėrsosėmėnia.
Fakti qe njerzit pyesin a ka Zot tregon qe Zoti eksiton.Keni degjuar ndonje te pyesi a ka Asgje?Nuk thote askush pasi asgjeja nuk ekziston.
Hudhini nje sy kesaj teme.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=111363
"Shoku Mjekesise"
Thuaj E kujt eshte toka dhe gjithcka ne te nese vertet e dini?Ata do te thone:Ajo i takon Zotit.Thuaj A nuk do te perkojtoheni atehere?Thuaj Kush eshte Zoti i qiejve dhe Zoti i Fronit madheshtor?Ata do te thone Zoti,Thuaj:A sdo ti frikesoheni Atij atehere?Mu'minun84-87
hahha po po ti je i lig qe ta kuptosh
mos valle je duke e pare oksigjenin nese jo atehere pse po e beson
mos e ke pare nenen duke te lindur jo atehere as kete mos e beso mos i ndegjo te tjeret , por nese po atehere besoj edhe atyre qe te thojne ka zot d.m.th. besoj shkenctareve e jo mua por shkenctareve qfare te thojne
pastaj valle a me tregon ti se qfare numri pozitiv mund te ket pas numrit 1 edhe ketema shpjegio
pastaj te lutem mos hi ne tema qe sban sepse ta erresojne dijen e nese don per keto atehere lexo shkenc e bindesh me realitetin e fese islame e mos u mundo te akuzosh pa fakte
shembijt qe ti kam dhen ne postimin e me hershem jane te thjesht vetem e vetem qe ta kuptosh mos valle e ke pare edhe luften e dyte boterore sepse per nenen po thue qe po shof nena te tjera atehere pse po e beson luften e dute pasi qe ska luft te dyte sikur ajo qfare ka qen ,
po lere me keto pyetje jashte logjikes mos ja fut kot veme kinse po bej pyetje
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jeton Aliu : 23-06-2009 mė 02:32
Akoma me keto ti. E do arabisht qe ta kuptosh ca po them. Nuk i besoj as shkences verberisht une, nuk jam nga ata per fat te mire. Shkenca eshte thjesht zbulim i asaj qe ka egzistuar gjithmone. Zoti edhe mund te egzistoje, por nuk ka fakte. Po te kishte edhe une do ti ndiqja rregullat e Kuranit se sjam budalla. Po nuk mund ta quash fakt kte punen e luftes se dyte boterore, se ashtu di dhe une te them beso se une fluturoj. Ti do pergjigjesh qe prit njehere te shoh duke fluturu. Dhe une te them pastaj, jo, beso pa e pare, pse duhet ta shohesh qe ta besosh. Une fluturoj pavarsisht se nuk me ka pare njeri, pse luften e 2 boterore e ke pare ti qe e beson. Kshu sic beson luften e 2 boterore beso qe une fluturoj.
jo jo inderuar nuk eshte ashtu si ti thua dhe mendon
pastaj ke thene se shkenca eshte thjesht nje zbulim i asaj qe ka egzistuar e une te them se e ke shum gabim , por mos akuzo as shkencen se del krejt jasht qdo logjike
nese thue se shkenca eshte thjesht nje zbulim i asaj qe ka egzistuar atehere sipas teje edhe kompjuteri ka egzistuar me heret, por tani e kane zbuluar edhe anija kozmike ka egzistuar, por tani eshte zbuluar edhe semundja e sides ka egzistuar, por tani eshte zbuluar edhe qdo gje sipas teje ka egzistuar e tani eshte duke u zbuluar a
pastaj une te them se nese akuzon edhe ne keta shembuj dhe mund te thue se teknologjia nuk ka te bej me shkenc atehere une te parandaloj qe te mos e thuash se del shum qesharak
pastaj ti thue se sikur te kishte fakte qe egziston Zoti edhe une do te besoja e une te them se qfare faktesh po don ti me te medha kur e kane thene shkenctaret se egziston nje fuqi e mbinatyrshme qe e rregullon kete gjithese e kjo fuqi eshte Zoti pastaj qfare fakti po don me te madh ti sesa krijumi juaj edhe i krejt botes
te lutem vetem analizoje krijimin tend dhe mendo kush ka mundur qe te na krijoj ne kete menyre kaq te persosur
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jeton Aliu : 23-06-2009 mė 04:59
Shkenca dmth ligjet e natyres nuk i ka kriju njeriu, ai vetm sa e zbuloi, shpikjet jane vetem rezultat i shfytezimit te njohurive shkencore apo ligjeve qe kane egzistuar apo i ka krijuar Zoti. Kjo sa per te qene te qarte.
Tashi per ato faktet qe i quan te medha po sikur une te them qe boten e kam krijuar une do ta besosh ti? Pse nuk e beson? Sepse nuk njeh ndonje fuqi timen qe ta realizoje kete. Mirepo Zotin e beson sikur tja kesh pare fuqite pa e ditur me siguri nese kjo bote eshte veper e tij apo jo. Nese ti thua qe pervec Zotit nuk ka shanse gje tjeter ta krijoje boten atehere une te them qe nese eshte keshtu atehere Zoti egziston, por nese nuk eshte keshtu atehere ti je gabuar ne llogjiken tende se Zoti egziston sepse krijimi yne eshte i persosur.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AJSBERG : 25-06-2009 mė 09:28
Qe te vertetojme ka apo jo Zot kemi shume rruge per te bere gjersa te arrijme te kuptojme permasat e gjithesise dhe te transformimeve. Shkenca e sotme qe i takon njerezimit ne zhvillim te sotem eshte nje grimce para tyre. factori me absolut qe nuk na ndihmon ne kete rast eshte koha(me aq sa mund te kuptojme me nocionin kohe) e shkurter e kesaj gjendjeje ne te cilen ndodhemi (nenkuptoj llojin e jetes te cilen vuajme ne realitetin tone te tashem), prandaj pergjigjja kerkon rruge me te gjate, tjeter jete (menyre, gjendje jetese) per t'u bindur edhe optikisht. Disa kane imagjinate disa jo.
Udhetim te mbare drejt Mbreterise se Madhe ne destinacionin transformim me menyren kohe dhe shpejtesi me aq sa kuptojme, ashtu sic i quajme!
Salam!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Korbi999 : 25-06-2009 mė 16:22
Bese dhe hakmarrje.
I nderuar postimin qfare e ke bere vetem e ke argumentuar ate qfare e kam thene e flm per kete mirekuptim tendin
e kur thue qe a e ke pare fuqin e Zotit une them qe i kam pare une dhe i ke pare ti a po e shef shiun , kush e leshon qe qdo vit bjen sasi e njojt e shiut ne toke , a po e shef diellin qe qdo here lind nga lindja e kurr nuk ndalet , e ka shum fakte qe tregojn per Njeshmerin e krijuesit tone (Allahut)
Krijoni Kontakt