Close
Faqja 0 prej 41 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 405
    i/e regjistruar Maska e P.I.N
    Anėtarėsuar
    21-04-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    15

Smile A duhet ti njihet Kryepeshkopit Anastas shtetesia shqiptare?

Natyrisht qe keni degjuar per deposzitimin e kerkeses te Kryepiskopit per neneshtetesi.Cili eshte mendimi juaj pro apo kunder dhe pse?Personalisht e zhgenjyer nga ''heshtja e vdekur'' e Presidentit per kete ceshtje jam pro neneshtetesise sepse shume thjesht te pakten nga ana ligjore ai permbush cdo kusht.Pra ku qendron problemi ketu dhe a kemi shkelje te zbatimit te disopozites perkatese te Kodit Civil per ''Fitimin e neneshtetesise''?Pra ne rast se pengesa nuk eshte ligjore mos eshte politike,raciale apo etnike?

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Shkurt muhabeti ne krye te kishes Ortodokse duhet te jete nje shqiptar, ashtu sic e ka edhe statuti "me gjak e me gjuhe shqiptare". Perderisa Janullatosoqi se permbush kete ane ligjore perderisa eshte grek edhe shteti shqiptar s'ka pse ta permbush ate anen ligjore te nenshtetesise.
    Life's too short to remove USB safely.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,586
    Postimet nė Bllog
    1
    Pavaresisht tolerances se madhe qe kemi, mendoj se nuk mund te pranohet me qe anetare te forumit qe nuk jane orthodhokse te marrin pjese ne kete diskutim te kote. Kjo ceshtje eshte diskutuar nja 100 here, nuk mund te lejohet qe te shahet Kryepiskopi ne kete menyre ne kete forum. Pervec kesaj me kete teme nuk jam aspak dakord. Ne nuk mund te paragjykojme se c`ben Presidenti, qendrimi i te cilit deri me sot ka qene tejet pozitiv karshi Kishes Orthodhokse, Kryepiskopit dhe komuniteteve te tjera fetare.
    Nese dikush do te shaje Kryepiskopin le te gjeje forumin e duhur.
    Ftoj moderatoret te nderhyjne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 20-06-2009 mė 13:40
    Duaje te afermin tend si veten

Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Pavaresisht tolerances se madhe qe kemi, mendoj se nuk mund te pranohet me qe anetare te forumit qe nuk jane orthodhokse te marrin pjese ne kete diskutim te kote. Kjo ceshtje eshte diskutuar nja 100 here, nuk mund te lejohet qe te shahet Kryepiskopi ne kete menyre ne kete forum. Pervec kesaj me kete teme nuk jam aspak dakord. Ne nuk mund te paragjykojme se c`ben Presidenti, qendrimi i te cilit deri me sot ka qene tejet pozitiv karshi Kishes Orthodhokse, Kryepiskopit dhe komuniteteve te tjera fetare.

Ngadale mo zoteri se spo ta shan njeri kryepeshkopin, skane njerezit te drejte me e kritiku Janullatusin e ?

Shahen e kritikohen politikane e Hoxhallare Shqiptare ti dashke me na ndalu me shpreh mendimin tone per nje Grek.

Une vete vij nga nje familje orthodhokse me tradita (stergjyshi ka kontribuar shume per kishen orthodhokse).Te dy prinderit i kam orthodhokse ndersa vete jam ateist.

A kam sipas teje te drejte te shpreh mendimin tim?

sic thot dhe jacku ceshtja eshte shume e thjesht.

Ne krye te nje institucioni te "pavarur" Shqiptar ulet nje Grek.

Po te ishte se kisha autoqefale orthodhokse e Shqiperis momentalisht e kryesuar nga nje nenshtetas Grek perfshihej vetem ne misione bamirese- fetaro- edukative ateher mund edhe te mbyllnim ndonje sy.

Por ceshtja eshte se te gjithe shqiptaret e dine se influenca e kesaj kishe shtrihet pertej fese dhe perfshin politiken e shtresa te tjera te strukturave shteterore e shoqerore

Nese Janullatosit i takon nenshtetesia me ligj un them ti jepet me kusht qe te heqi dore nga kryesia e KOASH dhe tja le postin At Nikolle Markut ose ndonje Shqiptari tjeter .

Ne te kundert une nuk do ja jepja nenshtetesine

Pastaj ci duhet Janullatosit nenshtetesia Shqiptare?

Me pashaporten tone ska ku shkon te pakten deri sa te liberalizohen vizat

Me pashaporte Greke udheton ku e si ti doje qejfi shkelqesise se tij.

Me duket se dun me fut nje kal troje ne mes te Shqipetareve

i/e regjistruar Maska e Patrioti
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    Neumuenster
    Postime
    347
    Askush ska te drejte ta shaje Hiresine, porse nga ana tjeter askujt nuk mund ti mohoet e drejta per te mare pjese nekete debat, sepse kjo ceshtje na perket te gjitheve.

Mendoj se roli i hiresise se tij ne Shqiperi ka mbaruar. Kisha autoqefale shqiptare ka kohe qe funksionon dhe se ka mjaft klerike shqiptare te denje per ate post.

Bile nuk do te doja fare qe ne institucionet tona fetare te predikojne greke, arabe apo italiane.
    Bravo presidentit.
    Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Besoj se do te mirekuptohemi.Kur tema nuk hapet ne seksioni e komunitetit ortodoks atehere nenkuptojme se jane te gjithe te pranuar ne diskutim.
    Problemi me sa di une, eshte se prania e tij ne krye te kishes ortodokse eshte seps kjo kishe nuk eshte autoqefale, pra nuk eshte burimore ,por e varur nga Kostandinopoja.Autoqefalia nuk fitohet se kerkon nje individ apo nje komunitet por sipas ligjeve te Patriarkes.Ne prgjtithesi aktiviteti i Janullatusit ketu, eshte per tu vleresuar.Ai dha nje kontribut per ringritjen e kishave dhe te ringjalljes se moralit te krishtere.Fundja ai eshte nje misionar i kishes dhe ka te drejte te ushtroje misionin e tij.Kush te doje le ti shkoje pas.Ai nuk eshte degjuar ndonjehere te beje presion.Di te them se politika ka abuzuar shpesh ne dem te tij.Shqiperia eshte nje vend laik dhe nuk ndikohet nga feja.Nese veme re, jane vetem islamiket kerkojne te nderhyjne tek shteti si per simbolet e ashtequajtura ferexhe.Deri me sot ai eshte i mirpritur tek komuniteti ortodoks dhe kjo e drejte e tyre nuk mund te mohohet.Per cehtjen e shtetesise, do te behet sic e kerkon Kushtetuta e Shqiperise.Naiviteti i Presidentit, eshte cfaqur dhe ne raste te tjera.Ai mban shpesh qendrime oportuniste kur vendi dhe demokracia kane nevoj per reforma kane nevoje te pershpejtimit te tyre, ka nevoje te mos humbase kohe me ceshtje boshe.Per mua karriges se presidentit nuk ju gjet njeriu i duhur.Nese aludoni per ide te mbrapshta te Vorio epirit, mund te them qe eshte qesharake te merresh me nje ceshtje te tille kur pretendojme apo aspirojme per te hyre ne bashkesine europiane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 21-06-2009 mė 10:18

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjė
    Postime
    947
    jo re jo,pse mo meqe eshte folur greqisht neper kishat ortodokse ne kohe te qepes duhet ta rikthejne perseri??hajde o mendje hajde,dmth Nolin papa Kristo Negovanin e shume te there ti harrojme mo.
    ata qe jane kunder ketije plehres nuk jane kunder ortodoksise por kunder ndikimit te djallezuar grek qe na eshte ngjitur si plasja qe ne 1991.ke pare ndonje te shenjteruar ti nga prifterinjte apo ortdodokset e ndritur qe kane punuar per rilindjen e shtetit shqiptare ti varet nje foto ne kishat ortodokse siē bejne te gjithe kombet me njerezit e ndritur te kombit te tyre???kurre se si qe jo,se kjo don te thote te veje jani plehra kundershtaret e e greqise ne kishen e greqizuar(politikisht)autoqefale Shqipetare.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

i/e regjistruar Maska e P.I.N
    Anėtarėsuar
    21-04-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    15
    Ore j[ackson nuk e kuptoj perse kaq shkurt muhabeti ,duhet patjeter shqiptar?Statut i shfuqizuar me sa di une apo jo?Edhe madje nga vete shiptare nga dora vete e xhaxhit!Ri ore Jackson se po na i hiqni trurin sikur kushedi c'jemi!Pastaj ata kreret shqiptare ku ishin kur ne kishim nevoje per Zotin apo ishin te zene me ndonje pune?

Nejse Ilia ju shoh te nxehur po pa arsye per temen ,ajo mesa shikoj une nuk cenon njeri dhe aq me pak Hiresine e Tij,une nuk jam e denje te cenoj asnjeri dhe aq me shume ate ,nejse sa per Presidentin ju shume thejsht nuk deshit ta gjykojme ate se nuk jemi te denje une do ju shtroj nje pyetje te vogel fare mua perse me paragjykuat per Presidentin?Per mendimin tim kur flet dicka thjesht ajo mbahet dhe nuk kundershtohet nga vete personi qe e ka thene ate!Sa per temen jam dakort te nderhyjne moderatoret ne qofte se ajo cenon te pakten nga ana ime Hiresine e tij!Faleminederit!

Egnatius ju patjeter qe keni te drejte te flisni dhe te shprehni mendimin tuaj ajo eshte nje e drejte kushtetuese por ju nuk keni te drejte te cenoni nderin,figuren,dinjitetin e asnjeriu qe shume thjesht nuk njihni dhe nuk keni asnje lidhje te drejtperdrejte sic e kane besimtaret e pagezuar me Krishtin orthodhokse!Ju jeni ateist ju lejohet te flisni per Leninin baben e Komunizmit dhe ideatorin e ''besimit'' tend qe ne kete rast eshte besim i madh ne asgje!Ti flet qe nuk e di si ta them a mund te besoje njeriu ne bakter aman,kjo te ve ne loje inteligjencen!Ju atje bazoheni ne je bakter!At Nikolle kujt mor?Ai se pari nuk e di te ka informuar apo jo nuk eshte klerik!Kishe orthodhokse tashme preson Ju ridik njihet nga shteti dhe Hiresia e tij dhe Sinodi i Shenjte jane te vetmit autoritetete drejtuese!Marku nuk njihet nga asnjeri ate e njohin vetem disa ateiste si puna jote pa pike informacioni dhe plot injorance te cilet nuk kane pune perse ti fusin undet ne ceshtjet e brendeshme te kishes tone edhe kaq!

Patriot po ju jeni pjese e Kishes Orthodhokse dhe e keni pare qe puna e HIresise se tij ka mbaruar?Sa per kleriket e denje qe jam e bindur qe duhet patjeter ai Marku qe ka bere promoshion CD e gruas se tij ne Cani!Per ate klerik te denje e keni apo....U po sdo doje ti po hoxha mua arabshe me kendon ne xhamia po per ate nuk jeni rebeluar kaq ma ha mendja!

Skampin po atdheu nuk rruhet nga forumi mor vella sic po ben ti ehuu per cfare mbrojtjeje e kishte Gjergj Fishta ty uk ti mer kethesat truri !Jo MO mos i harosh po me sa di une Fan Noli nuk ka bere meshe ndonjehere shqip ne Shqiperi Vetem ne Amerike !Sa per Shenjetrite Kisha orthodhokse nuk shenjteron Episkope dhe Kryepiskope si ajo Katolike sa per fotot ne mure moooooooo duhet te ta kishte thene ndonjeri qe ne kishat orthodhokse lejohen vetem ikonat e Krishtit ,Hylindeses ,apostujve dhe shentoreve!Dhe neper muret e institucioneve kishtare lejohet te vihet vetem fotografia e kryepiskopit si i Kreu i Kishes!Shqiperia e ka pasur autoqefaline po autoqefali pa kre nuk ka dhe ate ne e kemi mare me 1992!

Shalja po ti si ndikohesh nga kjo mund te me thuash!Pastaj per gjuhen le te flasin ata qe dine te flasin jo ju me ate lloj shkrimi qe padyshim fare eshte me theks kosovar apo verior!Me mire le te flasin ata qe dine me mire se ju edhe se mua!

Luftetar po patjeter agjent eshte aman ore se na cuditte kaq mos kuptoje njeriu qe ato qe shkruan jane pa llogjike dhe per te qeshur !

Gjirfabe te keshilloj te lexosh ndonje liber se cka bere Noli dhe Krahasoje pak me ate qe ka bere Janullatosi ,rezultati eshte shume thejsht dhe i dukshem!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar mė parė nga P.I.N Lexo Postimin
    Ore j[ackson nuk e kuptoj perse kaq shkurt muhabeti ,duhet patjeter shqiptar?Statut i shfuqizuar me sa di une apo jo?Edhe madje nga vete shiptare nga dora vete e xhaxhit!Ri ore Jackson se po na i hiqni trurin sikur kushedi c'jemi!Pastaj ata kreret shqiptare ku ishin kur ne kishim nevoje per Zotin apo ishin te zene me ndonje pune?
    Si e ke te shkrume ne statut mėr ti? Ik e lexoje, thotė "me gjak e me gjuh shqiptare", Janullatosi ėshtė grek si nga gjuha ashtu edhe nga kombėsia. Besimtarėt janė shqiptarė prandaj nė krye duhet tė jetė njė shqiptar, siē ndodh nė ēdo vend tė botės. Nė Greqi ke njė grek nė krye tė kishės (nuk ke shqiptar), nė Bullgari ke bullgar, nė Rusi ke rus e kėshtu me rradhė. Pse duhet tė kemi ne nė krye tė kishė Ortodokse Shqiptare njė person nga njė shtet tjetėr, pėr mė tepėr me tė cilin kemi probleme? Ok, s'gjeni dot kryepeshkop tė aftė? Edhe pse tani ka plot klerikė ortodoks tė aftė, mund tė merrni ndonjėri edhe nga kisha Shqiptare e Bostonit, qė ka mė shumė se gjysėm shekulli nė shėrbim tė komunitetit shqiptar e tė ēėshtjes shqiptare.

U bė njė homazh pėr ēamėt e vrarė nga dora greke shoviniste, Janullatosi nuk mori pjesė nė homazh apo lutje. Po tė ishte i yni do tė kishte marrė pjesė, po ngaqė ėshtė gėrk e kupton vetė ti. Del ai homologu serb i Janullatosit e thotė mirė bėmė qė i masakruam shqiptarėt nė Kosovė, bile duhet tė fillojmė prap luftėn me shqiptarėt qė tė marrim Kosovėn e t'i largojmė autoktonėt qė aty. Pse nuk i pėrgjigjet Janulla? Nqs do tė ishte shqiptar do ta mbronte kombin e tij nga psikopatė tė tillė si Artemje, nqs do tė ishte shqiptarė do tė bėnte ndonjė vizitė nė Kosovė, nė gjysmėn tjetėr tė kombit shqiptarė. Po ja qė ėshtė grek.

Juve ju janė tharė sytė, ose bėni sikur nuk kuptoni. Mgjth, meqė Janullatosin nuk po e hiqni qė s'po e hiqni, prandaj na ngelet vetėm tė presim qė Zoti ta marrė sa mė shpejt nė gjirin e tij tė ngrohtė e pastaj tė vėmė nė krye tė kishės sonė SHQIPTARE njė njeri qė ėshtė i gjuhės dhe i gjakut tonė (siē e thotė edhe statuti). Mendo pak, mgjth duke parė foton qė paske vėnė nė avatar, dyshoj tė jesh i aftė tė mendosh si njė shqiptar.

Shėndet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jack Watson : 25-06-2009 mė 07:12
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e agas
    Anėtarėsuar
    22-05-2009
    Postime
    258
    Shpejt u kujtua Janullatos per te kerkuar nenshtetesine.E per se ?Ai tani eshte ne vitet e fundit te jetes dhe ne rast se nuk perballon dot ngarkesen qe i kane vene per detyre le te rrije dy dit ne qetesi andej prej nga erdhi.

Faqja 0 prej 41 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •