Close
Faqja 38 prej 41 FillimFillim ... 283637383940 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 405
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    pershendetje.po ju paraqes ligjin per dhenien e shtetesise per te huajt

Neni 9

Marrja e shtetėsisė me natyralizim

Njė i huaj qė ka paraqitur kėrkesė pėr marrjen e shtetėsisė shqiptare me natyralizim e fiton atė nė rast se plotėson kushtet e mėposhtme:

1. Tė ketė mbushur moshėn 18 vjec.
    2. Tė ketė banuar ligjėrisht nė territorin e Republikės sė Shqipėrisė, nė mėnyrė tė vazhdueshme, pėr jo mė pak se 5 vjet.
    3. Tė ketė banesė dhe tė disponojė tė ardhura tė mjaftueshme.
    4. Tė mos ketė qenė ndonjėherė i dėnuar nė shtetin e vet apo nė Republikėn e Shqipėrisė ose nė ndonjė shtet tė tretė pėr vepra penale, pėr tė cilat ligji parashikon dėnime me jo mė pak se 3 vjet heqje lirie. Pėr jashtim nga ky rregull bėhet vetėm nė ato raste kur vėrtetohet se dėnimi ėshtė dhėnė pėr motive politike.
    5. Tė ketė njohuri, tė paktėn fillestare, tė gjuhės shqipe;
    6. Pranimi i tij si shtetas shqiptar tė mos prekė sigurimin dhe mbrojtjen e Republikės sė Shqipėrisė ;
    7. Tė huajit, qė ka mbushur moshėn 18 vjeē, mund t'i jepet shtetėsia shqiptare me natyralizim edhe nė qoftė se nuk plotėson kushtet e kėtij ligji, me pėrjashtim tė pikės 6, nė qoftė sė Republika e Shqipėrisė ka njė interes shkencor, ekonomik, kulturor dhe kombėtar.

Nė rast se personi ėshtė pa shtetėsi, kushtet e pikės 1, 3, 4 dhe 5 tė kėti neni nuk merren parasysh. Nė rast se i huaji vėrteton se ėshtė me origjinė shqiptare deri nė dy shkallė, qoftė edhe nga njėri prind, koha e qėndrimit nė Republikėn e Shqipėrisė, e pėrmendur nė pikėn 2 tė kėtij neni, duhet tė jetė tė paktėn 3 vjet. Tė gjitha kushtet e tjera pėr fitimin e shtetėsisė shqiptare tė treguara nė kėtė nen, mbeten tė paprekura.

Neni 20
    Presidenti i Republikes, brenda 3 muajve nga paraqitja e kerkeses se
    Ministrise se Rendit Publik, nxjerr dekretin perkates. ….
    Kur jane kushtet e pikes 7 te nenit 9 te ketij ligji, dekreti per fitimin e
    shtetesise shqiptare nxirret edhe pa ndjekur proceduren e mesiperme.

Neni 23
    Personi qe fiton shtetesine shqiptare me matyralizim betohet para nepunesit
    te zyres se regjistrimit te shtetasve per besnikeri ndaj shtetit shqiptar dhe per
    respektim te Kushtetutes e te ligjeve te Republikes se Shqiperise.
    Shtetesia shqiptare quhet efektivisht e fituar qe nga dita e berjes se betimit.

Neni 27
    Shteti shqiptar ruan te drejten qe, ne perputhje me frymen e konventave
    nderkombetare per menjanimin e rasteve te dyshtetesise dhe te pashtetesise,
    t'i kerkoje shtetasit te vet ose kerkuesit te shtetesise shqiptare te zgjedhe
    vetem nje shtetesi.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Po cfar nenshtetesie edhe sikur te te kishte te dreit ligjore kurr sbon mi jep shtetsi shqiptari ati far pisi qe pi greqizon shqiptart ortodox , kisha ortodoxe shqiptare duhet me u udheheq nga shqiptart ...
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Qfare mendoni,a do kishte lejuar greqia qe ne krye te kishes ortodokse ne greqi te vij nje shqiptar.Une mendoj qe kurre nuk do kishte lejuar.E di qe Shqiperia ka njerez edhe me te zote se ai far janullatosi per ta udhehequr kishen ortodokse ne Shqiperi

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    ne greqi te udheheq nje kish ortodoxe shqiptari !?! kurr kurr kurr , edhe po te kishte nje mundesi te till ai Shqiptar do te punonte per kishen do ti sherbente vetem qeshtjes fetare dhe aspak politike me siguri do ti nxerte greket ne drit me siguri do ti nxerte greket nga racizmi e urrejtja qe kan . Por me gjith ket urejtje qe ata kan ne shpirt kur ni shqiptar ne krye te kishes se tyre nuk kish pas mundsi me kon .
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    6. Pranimi i tij si shtetas shqiptar tė mos prekė sigurimin dhe mbrojtjen e Republikės sė Shqipėrisė ;
    .
    Kjo eshte ajo pika qe Janullaqit nuk i takon dhenia e shtetesise Anesti.Tregoji edhe Albo-s
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 04-01-2010 mė 14:33

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Or tunxh, asnje institucion shteteror nuk del dot mbi Gjykaten Kushtetuese, se te gjitha e marin pushtetin nga kushtetuta, dhe roli i gjykates kushtetuese eshte pikerisht te garantoje interpretimin e ligjeve kushtuese ne vend. Dhe kur Gjykata Kushtetuese jep verdiktin e saj per nje ceshtje, te gjitha institucionet e shtetit e pranojne verdiktin dhe e zbatojne pa bere as gek e as mek.

Une nuk jam coban, por edhe po te isha do ta kisha per nder pasi cobanet jetojne mes shqiptareve me mijeravjecare e jo me shekuj dhe i kane dhene ketij populli nje kontribut te jashtezakonshem. Une jam shqiptar orthodhoks autokton, qe dine te tregojne me gisht edhe "jabanxhinjte" greke edhe "jabanxhinjte turq" si puna tende ne toke shqiptare. E mos me jep leksione patriotizmi e atdhedashurie mua, se une ku te te jap e jo te me japesh, or tunxh.

Me e bukura me came te pagdhendur si puna juaj eshte se 70 vjet me pare, ishit ju vete qe trokisnit ne dyert e shtetit shqiptar per te marre nenshtetesine shqiptare. Nuk keni faj ju, e ka fajin Enver Hoxha qe ju dha nenshtetesine shqiptare e nuk u la te ishit akoma shtetas greke ne toke shqiptare. Une camet i numeroj si pjese e minoritetit grek ne toke shqiptare, pasi te tille jane, shtetas greke ne toke shqiptare.

Pra ti dhe ata camet qe jetojne ne Shqiperi jeni bashkeatdhetare te Kryepeshkopit Anastas, jeni shtetas greke, fakt qe e harroni pa dashur. Apo kujton se duke bertitur e uleritur e shitur veten si "shqiptar", do tu hedhesh sy shqiptareve autoktone?

Shko e gjej shoket e tu tek ai grupi lemeria cameria ku jane mbledhur gjithe fondamentalistet myslimane came qe dirigjohen edhe sot e kesaj dite nga Ankaraja, sic dirigjoheshin njehere e nje kohe nga Sulltani.

Albo

]Po te pergjigjem ne kete menyre sepse argumentat i kam thene e i kam sterthene jo vetem une,por edhe te tjeret,
    Ti sikur je ne stafin e forumit mor tutkun.Nuk e kuptoj se si mbajne nje antishqiptar si ty te na moderoje shkrimet tona!!!Po ta them edhe njehere se une nuk jam cam or i mbaruar.E shoh se te ka humbur durimi e te gjitheve po ju thua tunxh.Une jam shqiptar qe nga koha e pellazgve e gjer tani.Gjykata kushtetuese ka ne perberjen e saj shqiptare jo tradhetare si puna jote.Ti dhe gjithe grekofilet e tjere do te pellcisni e do beni bam;janullaqit nuk do t'i jepet asnjehere nenshtetesia shqiptare.Le te shkoje te ankohet prifti janullatu!.Ai rri ne atdheun tone pa deshiren e 4 milion shqiptarve.Ai e di se ne nuk e duam ate.Edhe politika ka arsyet e veta pse e ''sajdis''.Une dhe miliona shqiptare kudo qe jetojme nuk pjerdhim fare per shkollerat e tij.Ne na mjafton nje burre partriot si At N Marku.Te pirdhet me gjithe universitetet e kishat qe ka ndertuar.vetem te qerrohet nga vendi jone sepse kishat do t'i ndertojme vet.Jo qe ato jane djersa e emigrantve tane qe ripen nga shteti i poshter hrek.Pak me siper ta kam dhene arsyen qe ketij antishqiptari nuk i jepet shtetesia shqiptare!Ti e shume tradhetare mund te grijne e te cjerrin by''rn me thonje,por te siguroj se gjer ne vitin 2014 ,gjithmone po qe gjalle,nasit nuk i jepet shtetesia!

Citim:

Or tunxh, se kush eshte Kryepeshkopi Anastas, e njeh dhe e nderon nje bote e tere. Po ti kaq i zgjuar qe besoj i ke mbaruar dy-tre universitete, nga cila shpelle e Shqiperise ke dale?

Do beje mire te pyesje nje nga ato qe mbajne cibune e rrinin pa breke!Ndoshta ato e dijne!Cila bote mor tradhetare?Greket e sllavet?Po kujt ju be vone per armiqte e djeshem dhe te sotem te popullit shqiptar..Ne as qe na nxihet fare per te dhe ne do ta shporrim ate nga vendi jone!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 04-01-2010 mė 14:30

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    Po cfar nenshtetesie edhe sikur te te kishte te dreit ligjore kurr sbon mi jep shtetsi shqiptari ati far pisi qe pi greqizon shqiptart ortodox , kisha ortodoxe shqiptare duhet me u udheheq nga shqiptart ...
    Ndonese me siper une solla ligjin kjo nuk do te thote se ne kemi te drejte qe te diskutojme per te drejten e tij sipas ligjit.Dhe opsionet e Chinos ,ndonese nuk i lexova nuk na japin tagrin neve per te diskutuar ne kete ceshtje.Tema dhe nese autori e ka sjelle si nje nxitje e ndjesise se brendeshme shipirterore,ajo sherben vetem si test, si nje ngacmim ne ceshtjen e repektimit te mardhenieve fetare ne shqiperi,pra e famshmja tolerance fetare.Tema thjesht kryen rolin e nje sondazhi, per te kuptuar se si e shikon magioranca islamike zhvillimin e komunitetit ortodoks, cfare ndjesie ka ajo ndaj njeriut qe e ringriti kete religion,me cfar ndjesie e shikon ajo kontributin grek per ndertimin e kishave te reja dhe restaurimin e te vjetrave, si e shikon ky komunitet ndertimin e infrastruktures per drejtimin dhe funksionimin e kishes,si po e shikon ajo apo si reagon ajo ndaj shtimit te besimtareve,rikonvertimin etj,etj.Ne komunitetin e tyre ka hyre deri Bin landen ju siguroj per kete,nga komuniteti i tyre dolen mjafte terroriste , i keni dhe emrat ne forume, nga komuniteti i tyre u likujdua Sali Tivari, shahet apo fyhet rende figura me e nderuar kombetare Nene Tereza, Gadare gjergj kastrioti Atlet i krishterimit,etj, por keto trungje nuk i hyn ne sy ketyre hordhive turke ,por kerkojne te vene ne dyshim kontributin e nje individi misionare i kishes ortodokse greke, model i te ciles kemi qene dhe jemi edhe ne.Ju diskutoni kot se dhe nje fabrile pijesh freskuese te kerkosh te hapesh nuk mund te prodhodh produkte te nje ekskluziviteti tjeter pervecse duke qene e varur prej tij.Dhe cocacola nuk mund te prodhosh nese nuk i je nenshtruar standarteve ,dhe kerkesave te origjines, pra ne kete raste te SHBA-se.Po ashtu dhe kisha shqipetare eshte nje model greke, dhe si e tille do ti nenshtrohet ketij standarti , do te jete gjithmone nen kontroll, per te mos lejuar qe ne te njetin emer a te abuzohet sipas qefeve te individeve,politikaneve, apo presioneve te komuniteteve te tjera fetare.Kjo kishe ka ruajtur dhe do te ruaj me fanatizem, modelin , srtukturen, shume shekullore, e cila me te drejte thiret identitet.Ju mendoni se kisha mund te ndryshoje sipas qefit te Papanderut dhe te Berishes?Ju mendoni se kisha duhet te shkoje sipas orejntimeve te shoqerise e cila arsyeton sipas gjendjes , kondicionit te momentit me te cilen ndodhet?Jo more zoterij kisha niset nga mesimet biblike dhe eshte ajo qe i paraprine shoqerise dhe jo shoqeria asaj.Kisha shqipetare i di vete punet e saj , ajo do te punoje me seriozitet per arritjen e standartetve te kerkuara deri sa nje dite te ngrihet ne te drejten e kerkeses per autoqefali.Edhe nese individe te koishes , qofte dhe Janullatos nese shkelin ligjin, do te nģmarrin denimin e merituar.Nga diskutimet tuaja, pashe se komuniteti musliman ka nje doze te madhe urrejtje brenda tij, po ashtu dhe komuniteti i ashtequajtur ateist por qe ne fakt eshte komuniteti i pa edukuar shirterisht, ka te njeten doze urrejtje.Ky eshte mesazhi qe marrim nga diskutimet e kesaj teme.Pra te dashur vellezer te nje kombi behune pjese e thirrjes per paqe dhe dasguri mes njerzish pa kufi.paqen si njė e mirė morale dhe etike:
    prandaj paqja.Ky eshte misioni me njerezore.Kush humbet kėtė mision dhe logjikėn e dashurisė ėshtė i dėshtuar.te godasesh ortodoksine . katolicizmin identitetin tone te krishtere eshte si te godasesh vetveten, pasi ne vete jemi produkt i saj, ndonse kemi mekatuar dhe i jemi larguar ketij identiteti per arsye qe i dime.Por qe te maaresh persiper ne shekullin e XXIku qe te rigodasesh identitetin tend ,kjo fare thjeshte eshte cmenduri njerezore, ose tregues i metastazave islamike te pushtuesit me te uryyer te rajonit, dhe europes lindore.Turpi ne kete moment arrin permasa tredimensionale, eshte ule galic ne tryezen shqipetare duke penguar keshtu integrimin, reformimin , misionin per paqe pa kufi, duke investuar apo konsumuar ne urrejtjen dhe jo ne dahurine per njeri tjetrin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 04-01-2010 mė 11:54

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga nestorp Lexo Postimin
    Po te pergjigjem ne kete menyre sepse argumentat i kam thene e i kam sterthene jo vetem une,por edhe te tjeret,
    Ti sikur je ne stafin e forumit mor tutkun.Nuk e kuptoj se si mbajne nje antishqiptar si ty te na moderoje shkrimet tona!!!Po ta them edhe njehere se une nuk jam cam or i mbaruar.E shoh se te ka humbur durimi e te gjitheve po ju thua tunxh.Une jam shqiptar qe nga koha e pellazgve e gjer tani.Gjykata kushtetuese ka ne perberjen e saj shqiptare jo tradhetare si puna jote.Ti dhe gjithe grekofilet e tjere do te pellcisni e do beni bam;janullaqit nuk do t'i jepet asnjehere nenshtetesia shqiptare.Le te shkoje te ankohet prifti janullatu!.Ai rri ne atdheun tone pa deshiren e 4 milion shqiptarve.Ai e di se ne nuk e duam ate.Edhe politika ka arsyet e veta pse e ''sajdis''.Une dhe miliona shqiptare kudo qe jetojme nuk pjerdhim fare per shkollerat e tij.Ne na mjafton nje burre partriot si At N Marku.Te pirdhet me gjithe universitetet e kishat qe ka ndertuar.vetem te qerrohet nga vendi jone sepse kishat do t'i ndertojme vet.Jo qe ato jane djersa e emigrantve tane qe ripen nga shteti i poshter hrek.Pak me siper ta kam dhene arsyen qe ketij antishqiptari nuk i jepet shtetesia shqiptare!Ti e shume tradhetare mund te grijne e te cjerrin by''rn me thonje,por te siguroj se gjer ne vitin 2014 ,gjithmone po qe gjalle,nasit nuk i jepet shtetesia!

Citim:

Or tunxh, se kush eshte Kryepeshkopi Anastas, e njeh dhe e nderon nje bote e tere. Po ti kaq i zgjuar qe besoj i ke mbaruar dy-tre universitete, nga cila shpelle e Shqiperise ke dale?

Do beje mire te pyesje nje nga ato qe mbajne cibune e rrinin pa breke!Ndoshta ato e dijne!Cila bote mor tradhetare?Greket e sllavet?Po kujt ju be vone per armiqte e djeshem dhe te sotem te popullit shqiptar..Ne as qe na nxihet fare per te dhe ne do ta shporrim ate nga vendi jone!
    Ti sikur je ne stafin e forumit mor tutkun

Po kujt ju be vone per armiqte e djeshem dhe te sotem te popullit shqiptar..Ne as qe na nxihet fare per te dhe ne do ta shporrim ate nga vendi jone
    Kush ne mor njeri ,ke perfaqeson ti , kush je ti,te gjithe gjenrale kerkojne te hiqen nga laberia.Po ste vjen turp, po nje lloj ti si 1000 vjete para krishtit?Hike are na le ne hallet tona.

Me vejn keq Nestorp por nje anetare i moshes sone nuk i lejohet te flase ne kete gjuhe.Mos kujto se fyen Albon pasi te gjithe ne e dime se cfare edukimi ka ai, por tregon nivelin tend.une e njohe mire Vloren, te krishteret e saj jane tjeter perbereje , kane tjeter raport me ligjin.Muslimanete saj jane lebrit te zbritur nga pylli jane caushet, jane Gjinushet jane ligesite e ketij qyeti te cilet me te kaluaren dhe me 97 treguan dhe nje here se vlora eshte nje qytet i bukur me njerez te ligj.Ne emre te kuj flet ti se do te shporresh ja nullatusin , misionarin fetare ne emre te rrugacerise se Vlores.te vejen turp qe vete je ne greqi dhe shurron ne leulishtet e janullatusit. po shqipetaret historikisht ka qene bukeshkale dhe kjo se nje magiorance e saj eshte edukuar seprapthi, apo ne sinkron me edukimin e popujve qe sote trondisin paqen boterore me terror, ligresi pa fund.turp te vije dhe ben mire te kerkosh falje per gjuhen e rugacit qe ke perdore.Diku me siper pashe nje tjeter qendrim tendin, dhe me te thene te drejten me dhe kenaqesi dhe kerkova te te quaj mik por pikerisht ne ceshtjen e edukimit shpiretrore, ne ceshtjen me terendesishme kombetare ti stonon, del nga shinat dhe ne nje menyre kaq te ashepr kur dihet se tek ty isalmi ka hyre vetem si nje trashegimni famijare thjeshte si nje doze urrejtje per te krishteret.Ti kur sillesh keshtu me ortodokeset qe je lindur dhe rritur,leje ma me katoliket apo me dhe me kosovaret ndonese te fese tende.Labet jane ushqyer me nje edukim prej pylli dhe kjo i ben ato te ndjeshem, kryenece dhe presin situata te favorshem per te treguar origjinen e tyre.Shikojeni si e katandiset Vloren , shikone mardheniet tuaja me ligjin , skane me vend burgjet,ndersa prinderit tuaj i ke ne ekranin e vizion plusit duke kerkuar te fshehurit prej krimit makaber.Te gjithe i pane mekatetet e laberise , me drogen, prostitucionin me skafet e krimit, etj etj pa fund.Ju bete kunderrevolucionin komunist dhe i sollet nje dem marramandes demokracise ne vend , gje te cilen po e vuajme dhe sot.E pra per ty dhe nese je ne pararoje, ke shume pune te tjera per te bere ne komunitetin tend. Lene Albon , lene Jnullatusin , ske tager ti me u marre me to.

Mesohu te flasesh si individ dhe jo si perfaqesues , si udheheqes ,apo si i pare, karakteristike e njerezve te laberise, e cila na ka shkaktuar historikisht dhimbje pa fund.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 04-01-2010 mė 14:32

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ndonese me siper une solla ligjin kjo nuk do te thote se ne kemi te drejte qe te diskutojme per te drejten e tij sipas ligjit.Dhe opsionet e Chinos ,ndonese nuk i lexova nuk na japin tagrin neve per te diskutuar ne kete ceshtje.Tema dhe nese autori e ka sjelle si nje nxitje e ndjesise se brendeshme shipirterore,ajo sherben vetem si test, si nje ngacmim ne ceshtjen e repektimit te mardhenieve fetare ne shqiperi,pra e famshmja tolerance fetare.Tema thjesht kryen rolin e nje sondazhi, per te kuptuar se si e shikon magioranca islamike zhvillimin e komunitetit ortodoks,
    Sa perqind te atyre qe jane kunder nenshtetesimit mendon se jane islamiste?
    Une e kam bindjen se pakica. Tjeret jane njerez, te cilet e refuzojne nenshtetesimin me motive ligjore, me motive reciproke ndaj Greqise, me motive te larta kombtare (mburrja, e cila behet prostitucion, nese nje kishe autoqefale te udheheqet nga nje grek).

Me duket se edhe ti e ndermerr nje tentim per te trembur njerezit nga mendimi i refuzimit te nenshtetesimit me akuza. Pra sipas motos "islamistet jane kunder nenshtetesimit". S'eshte keshtu. Mua s'me rruhet per Allah e Islam, por jam kunder nenshtetesimit. Ne rend te pare per shkak te ligjit, pastaj per shkak te vlerave personale.

Qe refuzimi i nenshtetesimit prekka tolerancen fetare, kjo qenka gje e re. Ta rikujtoj mendimin tend tek tema "Si e kuptoni tolerancen fetare". Pyet veten, a perfshihet refuzimi i nenshtetesimit per arsyet qe i ceka - ligjore deri ne aso kombetare - nga definicioni qe ke dhene atje per tolerancen fetare. Mos nderro termet e mendimet ashtu sic i konvenon personave te caktuar, sepse personalisht vetem me rritet arroganca per ta. Konkretisht per Janullatosin. Flas pastaj per te si per nje keysh qeni.

cfare ndjesie ka ajo ndaj njeriut qe e ringriti kete religion,me cfar ndjesie e shikon ajo kontributin grek per ndertimin e kishave te reja dhe restaurimin e te vjetrave, si e shikon ky komunitet ndertimin e infrastruktures per drejtimin dhe funksionimin e kishes,si po e shikon ajo apo si reagon ajo ndaj shtimit te besimtareve,rikonvertimin etj,etj.
    S'ka lidhje refuzimi i nenshtetesimit me keto gjera. Tek une jo. Tjere qe mendojne keshtu, ne kete teme nuk pashe. Per cilet e ke fjalen? Apo ke filluar t'ju lexosh njerezeve "mendimet". Ne thonjeza, sepse ne te vertete s'jane keto mendimet e njerezve aspak. Behet fjale per nje tentim per t'i zbrapthur njerezit nga nje mendim i caktuar (refuzimi i nenshtetesimit) me ane te akuzave. Pra "ai qe s'pranon nenshtetesimin, ai eshte intolerant". Bullshit.

Ne komunitetin e tyre ka hyre deri Bin landen ju siguroj per kete,nga komuniteti i tyre dolen mjafte terroriste , i keni dhe emrat ne forume, nga komuniteti i tyre u likujdua Sali Tivari, shahet apo fyhet rende figura me e nderuar kombetare Nene Tereza, Gadare gjergj kastrioti Atlet i krishterimit,etj,
    Islamistet mos i merr si shembull aspak. Per vete i trajtoj si WC shoqerore. Vlerat e tyre ne kete forum kryesisht hidhen ne toliet. Me rendesi eshte qe s'duhet te jesh islamist qe te refuzosh nenshtetesimin. Si p.sh. Bamir Topi qe s'eshte nje. Apo ai para tij.

por keto trungje nuk i hyn ne sy ketyre hordhive turke ,por kerkojne te vene ne dyshim kontributin e nje individi misionare i kishes ortodokse greke, model i te ciles kemi qene dhe jemi edhe ne.
    E po ky "i qenurit model i kishes greke" eshte gje e keqe. Per mua po. Kunder kesaj ideje do te predikoj deri ne varr. Nuk eshte e thene qe pasi qe komunitetit ortodoks i duket kjo gje e mire, te na duket te gjitheve kjo gje patjeter e mire. Edhe komuniteti ortodoks di te predikoje kunder normave te "komunitetit te tjetrit". P.sh. kunder demokracise. Ligji Shqiptar parasheh lejim te abortimit, Kisha Ortodokse predikon kunder ketij ligi. E di c'eshte kjo gje? Eshte e njejta gje sikur qe une beje, kur predikoj se Janullatos eshte jo nje njeri i Zotit, por nje kriminel. Pra teresisht e kunderta e asaj qe mendon ana tjeter e bisedueseve. Keshtu qe nderrimi i mendimeve te kunderta eshte legjitim. Edhe kur keto shkojne drejtperdrejt - lexo DREJTPERDREJT - kunder shenjtesirave ortodokse.

S'po e vazhdoj me shume, se s'kam me nerva. Gati cdo mendim i pa baze. Akuza per te trembur njerezit nga mendimi i dhene. Anashkalime ne teme. Keso gjerash te pahijshme. Te gjtha: Ne emer te Janullatosit.

Me vjen mire qe mora pjese ne bisede. Mesova shume nga ju fetaret. Para se te diskutoja je ne lidhje me kete gje, nuk kisha mendim aq te mprehte. Tani definitivisht po. Pergjegja per fete eshte ajo e diktatorit E. Hoxha. Nese s'i lufton, te luftojne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 04-01-2010 mė 13:02

Faqja 38 prej 41 FillimFillim ... 283637383940 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •