Close
Faqja 35 prej 41 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 405
    Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Qe te shkojme drejt europes apo civilizimit te themi me mire, nuk do te thote qe humbasim vlerat tona, cfardo qofshin ato fetare, kulturore, gjuhesore etj. Mbase ti ke mendimin tend dhe mire ben, por menyra se si shprehesh dhe imponon mendimin tend le shume per tu menduar nese postimet e tua jane thjeshte mendimi yt personal apo nje propagand e thurrur midis disa antareve te cilet kane te njejtin stil shkrimi me ty.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Po te ishte nje person i thjeshte civil,duhej ti jepet nenshtetesia?...
    Do ti hapnit deren e shtepise po ta gjenit rruges?
    Si person i shton o i heq prestiq o kulture shqiperise?
    Eshte nje njeri i zgjuar dhe i ndershem?

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga saura Lexo Postimin
    Anesti 55 ,u futa mbreme ne forum per te uruar ne oren 12 ,nuk kishte asnje ne forum perveē nja dy veteve dhe pikerisht ne 12 te nates ti klikove kete shkimin tend te famshem ,une te respektoj por mos kerko te te duan shqiptaret kur ti perpara shqiptareve vendos Greqine ----Po si do te ve une para shqipetareve greqine dhe serbine une jam pacifist dhe nuk i shikoj mardheniet si nacionalist.Me greqine kemi shkuar mire sa dhe gjuhet tona interferonin tek njera tjetra, kemi kultura te perbashketa kemi kultet , kemi skulpturat, kemi artin e mbi tokes dhe te nentokes, kemi prijsat tone si perfaqesues i te dy apo tre vendeve si Pirro, Kostandini,justiniani, kemi Anastasin e I-re lindur ne Durres me te njeten madheshti si te Kostandinit, kemi manastiret , kishat te njetes kulture, por fundja kemi vete perberjen e popullit tone me ilire dhe epiriote. Ndoshta jemi ne qe kemi fituar nga kultura greke e kjo s'eshte turp as inferioritet.Veni re sot SHBA te, Canadaja se sa perpjekje bejne per te blere trurin, ku ne perzgjedhje nuk ka dallime rracore.Kushdo qe perfiton nuk eshte inferiore por i zgjuar , pra qe din dhe kerkon te ndricohet e shte gjithmone nje popull i mirfillte.dhe Serbin,dmth po te ishim kthyer te krishtere ne ''orgjine '' thua ti nuk do kishin ndodhur keto gjera -----------Une nuk marre vesht nga feja, pasi nga edukimi jam shejtan pasi ate edukim na dhane per 50 vjete kelyshet e komunizmit por me te thne te drejten nuk jam budalla te mos kuptoje qe nje popull te shkoje mire duhet qe teket nje fe unike, e keshtu me rradhe ne rajon dhe ne bashkesine europiane ku do te bashkejetojme ne te ardhmen.Une jam i pa mesuar ne ceshtjet e fese por jo aq, sa te mos kuptoj se islamizmi ka trondite demoracite boterore....Ne rradhe te pare orgjina jone eshte pagan ,ne rradhe te dyte si fillim ishim katolik (kur u krijua perandoria e Romes ,ortodoksizmi lindi me vone kur ajo u nda....)e dyta ne shqiptaret jemi kuklla do te bejme ēfare do greku dhe serbi ? Ne shqipetaret duhet te bejme si eshte me mire , ashtu sic na mesojne nderkombetaret per te investuar ne urtesine dhe jo ne urrejtjen.
    Lexoje Duaje Siveten dhe Nestorp ...ne qofte se ke ndonje mision..... fatkeqsisht per ty ben efektin e kundert ,mua si lexues me rritet dhe me shume urrejtja per keto vende ekstremiste dhe te prapambetura ne demokraci ..nqs e ben nga dashuria per krishtin(nqs ai ekziston dhe te degjon) po ben mekat.....
    Zoti( nqs ai ekziston gjithmone ?),ne fillim krijoi rracat ,gjuhet ,pastaj fete ....dhe nuk te meson ta sjellesh fene me dhune dhe vrasje .Une te thashe se nuk marr vesht nga feja une nuk di se cfare beri perpara gurin apo mjmunin diktatorin apo paqesorin, kate tjere ketu qe ne kete ceshtje tejapin uje ne bisht te luges.Une asaj i jap vlera si edukim jo si besim.Seshte fai imkeshtu jam une dhe besoj se shumica e shqipetareve qe nuk kane pase edukim fetare te asnje feje. Nuk them se keshtu eshte me mire por pranoj se dhe une jam ne proces integrimi , evolimi , por ndryshe nga te tjere kerkoj te evoloje ne ate rruge ku kane shkelur te mencurit.keto tema jane diskutuar me mijera here dhe ka informacion sa te duash ne forum ,nuk e di pse i kthehen perseri ketyre diskutimeve ....
    Nese ka diskutime dhe ato nuk kane bere efektin e vet do te thote ose mileti nuk mbush , ose ligesia shpirterore ka arritur ne metastaze.
    Gabon nese une them te jemi ortodokse ose katolike qe te behemi greke e sllave, por qe te kemi te njetin edukim shpirterore per te mos pase konflikte.Kjo eshte gjeja me e thjeshte per tu kuptuar dhe se kuptoj perse u dashka qe te vrisni mendjen se kush jam une qe shprehem keshtu.Une jam nje nga ju, qe po na kercenoi greku e serbi jam ne te njein front me ju, prandaj mos na beni estrade si Nestorp kur ve ne dyshim se jam autokton ne Durres apo jo pasi qenkam ortodoks.Po mire moj moter e dashtun dhe At Zef Pllumi grek apo sllav eshte kur thote
    : Le ti mesin hatri kujt te done.Boll mire kem shkue tuj respektue tre besimet, por ma mire do te kishim shkue me pase vetem nje.Te gjithe ne duhet te sillemi si na orjentojne me te diturit , vlerat e verteta te kombit, si Kadare , At zef pllumi etj.si na mesojne nderkombetaret perendimore , si jane interesat tona si komb si jane interesat e grupimit ku bashkejetojme e keshtu me rradhe.

bad girl Maska e Capkenja
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    ne zvicer, kantoni ticino
    Postime
    71
    Mirmbrema. Une nuk marr shume pjese sepse nuk kam shume kohe por kjo teme me intereson shume. Me vjen keq qe ilia spiro po e keqkupton cfare po shprehin antaret e tjere. ceshtja sipas meje eshte shume e thjeshte. Nuk me duket shume e llogjikshme qe ne krye te nje feje te nderuar dhe te rendesishme shqiptare si feja ortodokse te jete nje i huaj. Une jam mbese ortodokesh, mamaja ime ishte gjysem greke dhe gjysem shqiptare. Une biles nuk arrij ta kuptoj si ka ndejtur deri me sot kur ka shume kryepeshkop shqiptare qe jane shume te zote dhe fetar te medhenj. Dhe ne mos gabofsha lexova qe flitet ne greqisht...Une nuk jam kunder asnje feje dhe nuk me perket mua te them se cfare duhet te beje presidenti por ne kishat tona ortodokse flitet dhe besohet ne gjuhen shqipe. Nejse persa i perket jugut eshte nje teme tjeter por asnje nuk mund ta mohoj se ishin pikerisht greket qe na e copetuan dhe na moren camerine etj etj pa pasur asnje te drejte... nejse kjo eshte teme tjeter. Per mendimin tim kryepeshkopi Anastas Janullotus ( ne mos gabofsha mbiemer) le te mbaje nenshtetesin greke sepse ai eshte populli i vet dhe ate te perfaqesoje ne vend te vet ama sepse ne shqiperi duam shqipetare.... Nderime te gjitheve

Citim Postuar mė parė nga Capkenja Lexo Postimin
    Mirmbrema. Une nuk marr shume pjese sepse nuk kam shume kohe por kjo teme me intereson shume. Me vjen keq qe ilia spiro po e keqkupton cfare po shprehin antaret e tjere. ceshtja sipas meje eshte shume e thjeshte. Nuk me duket shume e llogjikshme qe ne krye te nje feje te nderuar dhe te rendesishme shqiptare si feja ortodokse te jete nje i huaj. Une jam mbese ortodokesh, mamaja ime ishte gjysem greke dhe gjysem shqiptare. Une biles nuk arrij ta kuptoj si ka ndejtur deri me sot kur ka shume kryepeshkop shqiptare qe jane shume te zote dhe fetar te medhenj. Dhe ne mos gabofsha lexova qe flitet ne greqisht...Une nuk jam kunder asnje feje dhe nuk me perket mua te them se cfare duhet te beje presidenti por ne kishat tona ortodokse flitet dhe besohet ne gjuhen shqipe. Nejse persa i perket jugut eshte nje teme tjeter por asnje nuk mund ta mohoj se ishin pikerisht greket qe na e copetuan dhe na moren camerine etj etj pa pasur asnje te drejte... nejse kjo eshte teme tjeter. Per mendimin tim kryepeshkopi Anastas Janullotus ( ne mos gabofsha mbiemer) le te mbaje nenshtetesin greke sepse ai eshte populli i vet dhe ate te perfaqesoje ne vend te vet ama sepse ne shqiperi duam shqipetare.... Nderime te gjitheve
    jam shume dakort me ty i kisha shkrojtur dhe une keto po mu fshine temat nejse istori tjeter ajo.anastasi ishte prifti i pare qe kishte ne koke kisha ortodokse ne shqiperi sa per info ai ishte i pari qe perkthevi librat evangjelike ne shqip. me perpara librat nuk ishin te perkthyera.....
    mua me vjen inat jo se a do ti japin nenshtetesine as me intereson fare,
    po me shume inat me vjen se flasin kaq keq per nje njeri .......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-07-2006
    Postime
    13
    Nuk kam gjé kundér qé t'i njihet nénshtetésia shqiptare Janullatosit, por me kusht qé té hjek doré nga shtetésia greke; ky éshté kushti i paré , ndérsa i dyti éshté té mos merret me politiké antishqiptare, po té merret vetém me prdikim té fesé.

Citim Postuar mė parė nga Ali Ukaj Lexo Postimin
    Nuk kam gjé kundér qé t'i njihet nénshtetésia shqiptare Janullatosit, por me kusht qé té hjek doré nga shtetésia greke; ky éshté kushti i paré , ndérsa i dyti éshté té mos merret me politiké antishqiptare, po té merret vetém me predikim té fesé.
    neqoftese i japin nenshtesine shqiptare heq dirkt dore nga nenshtesia greke do zdo ose ne cdo nenshtetesie .ne funt te pashaportes shkruan qe eshte lindur ne greqi vetem .njeriu duket ne fytyre greqia ne krye te kishes si ai njeri nuk ka ......

bad girl Maska e Capkenja
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    ne zvicer, kantoni ticino
    Postime
    71
    Une nuk flas keq per kryepeshkopin sepse nuk mund t'ja lejoj vetes meqenese nuk e njoh, por qe te marresh nenshtetesin shqiptare duhet te plotesosh disa kushte te shkruara bardh e zi ne kushtetuten shqiptare. Dhe sic thone shume anetare te forumit duhet te heqi dore nga nenshtetesia greke. Nese ai e pranon kete kusht i tregon shqiptareve ( sepse jo te gjithe mund ta besojne sepse jemi deri ne fyt me fjale e pa vepra) qe me te vertete ai e meriton nenshtetesine tone. Pastaj si thashe me pare nuk me perket mua te vendos nese ai do e marri apo jo nenshtetesine shqiptare. Shpresojme qe ta meritoje dhe qe me te vertete ai e do shqiperine dhe shqiptaret. mbetet fakti qe nese me lejon ne shqiperi shume patriote duan nje kryepeshkop shqiptare. Nese anastasi e merr nenshtetesine shqiptare atehere mund te vazhdoje te jete ne krye nese jo, me vjen keq por le te kthehet ne vendin e tij. apo jo?

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Nese i ploteson kushtet si cdo emigrant tjeter, atehere le te marre pasaporten, sic po bejn edhe shumica e shqiptareve ne greqi.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189

Mendoj...

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Boll me komente e replika me njeri-tjetrin, shprehni mendimin tuaj per temen ne nje postim e lini hapesire per anetaret e tjere te shprehin mendimin e tyre. Nuk eshte nevoja te komentoni e replikoni, lexoni ne heshtje mendimin e te tjereve.

Albo
    Se askujt qe esht kunder interesve te kombit nuk dote duhet ti ipet nenshtetsija shqiptare,sipas mendimit tim as priftit por as ndonje hoxhe qe esht jo shqiptar nuk do duhet ti ipet shtetesija apo nenshtetesija ,se boll po na futin ne teleshe kta qe i kemi ,pote ishte imir dote rrinte ne greqi apo?
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Faqja 35 prej 41 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •