Postuar mė parė nga
saura
Anesti 55 ,u futa mbreme ne forum per te uruar ne oren 12 ,nuk kishte asnje ne forum perveē nja dy veteve dhe pikerisht ne 12 te nates ti klikove kete shkimin tend te famshem ,une te respektoj por mos kerko te te duan shqiptaret kur ti perpara shqiptareve vendos Greqine ----Po si do te ve une para shqipetareve greqine dhe serbine une jam pacifist dhe nuk i shikoj mardheniet si nacionalist.Me greqine kemi shkuar mire sa dhe gjuhet tona interferonin tek njera tjetra, kemi kultura te perbashketa kemi kultet , kemi skulpturat, kemi artin e mbi tokes dhe te nentokes, kemi prijsat tone si perfaqesues i te dy apo tre vendeve si Pirro, Kostandini,justiniani, kemi Anastasin e I-re lindur ne Durres me te njeten madheshti si te Kostandinit, kemi manastiret , kishat te njetes kulture, por fundja kemi vete perberjen e popullit tone me ilire dhe epiriote. Ndoshta jemi ne qe kemi fituar nga kultura greke e kjo s'eshte turp as inferioritet.Veni re sot SHBA te, Canadaja se sa perpjekje bejne per te blere trurin, ku ne perzgjedhje nuk ka dallime rracore.Kushdo qe perfiton nuk eshte inferiore por i zgjuar , pra qe din dhe kerkon te ndricohet e shte gjithmone nje popull i mirfillte.dhe Serbin,dmth po te ishim kthyer te krishtere ne ''orgjine '' thua ti nuk do kishin ndodhur keto gjera -----------Une nuk marre vesht nga feja, pasi nga edukimi jam shejtan pasi ate edukim na dhane per 50 vjete kelyshet e komunizmit por me te thne te drejten nuk jam budalla te mos kuptoje qe nje popull te shkoje mire duhet qe teket nje fe unike, e keshtu me rradhe ne rajon dhe ne bashkesine europiane ku do te bashkejetojme ne te ardhmen.Une jam i pa mesuar ne ceshtjet e fese por jo aq, sa te mos kuptoj se islamizmi ka trondite demoracite boterore....Ne rradhe te pare orgjina jone eshte pagan ,ne rradhe te dyte si fillim ishim katolik (kur u krijua perandoria e Romes ,ortodoksizmi lindi me vone kur ajo u nda....)e dyta ne shqiptaret jemi kuklla do te bejme ēfare do greku dhe serbi ? Ne shqipetaret duhet te bejme si eshte me mire , ashtu sic na mesojne nderkombetaret per te investuar ne urtesine dhe jo ne urrejtjen.
Lexoje Duaje Siveten dhe Nestorp ...ne qofte se ke ndonje mision..... fatkeqsisht per ty ben efektin e kundert ,mua si lexues me rritet dhe me shume urrejtja per keto vende ekstremiste dhe te prapambetura ne demokraci ..nqs e ben nga dashuria per krishtin(nqs ai ekziston dhe te degjon) po ben mekat.....
Zoti( nqs ai ekziston gjithmone ?),ne fillim krijoi rracat ,gjuhet ,pastaj fete ....dhe nuk te meson ta sjellesh fene me dhune dhe vrasje .Une te thashe se nuk marr vesht nga feja une nuk di se cfare beri perpara gurin apo mjmunin diktatorin apo paqesorin, kate tjere ketu qe ne kete ceshtje tejapin uje ne bisht te luges.Une asaj i jap vlera si edukim jo si besim.Seshte fai imkeshtu jam une dhe besoj se shumica e shqipetareve qe nuk kane pase edukim fetare te asnje feje. Nuk them se keshtu eshte me mire por pranoj se dhe une jam ne proces integrimi , evolimi , por ndryshe nga te tjere kerkoj te evoloje ne ate rruge ku kane shkelur te mencurit.keto tema jane diskutuar me mijera here dhe ka informacion sa te duash ne forum ,nuk e di pse i kthehen perseri ketyre diskutimeve ....
Krijoni Kontakt