Une kam degjuar qe kisha e Fan Nolit ne Amerike ,nuk e njeh dhe nuk e don Junullatosin.
Une kam degjuar qe kisha e Fan Nolit ne Amerike ,nuk e njeh dhe nuk e don Junullatosin.
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Tani se u teprua pak me kete dyshimin mbi aftesine e shqiptareve per te drejtuar nje kishe. Kishe eshte "dreqi ta haje" nuk eshte qendra hapsinore e NASA-s. Gjej nje prift te vjeter shqiptar qe ka nja 20 vjet qe drejton nje sektor te kishes dhe ja ku u zgjidh. Me kete rast i jepet fund njehere e mire dhe gjithe ketij debati prej dy dekatash. Pashaporten Janullatosit le t'ja japin. Per mua e meriton. 20 vjet ne Shqiperi praktikisht ai eshte qytetar shqiptar.
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
Mendoj se mjaft jemi asimiluar ,prandaj duhen hapur syte miredhe ne kohen moderne ,te flasin dhe ne emer te perendis(si dikur ) e ortodoksis kur e dine mire se sa ortodoks dhane jeten per shkronjat shqipe.
Shqiptaret e vertete kane pasur perpara gjuhen traditat e tyre ,pastaj
fete .
Me ben pershtypje se nga kjo kisha e Jonullatosit ,me 11 shtator 2001
KRISTODAULOSse bashku me shoket e tij i apeluan Bushit ,qe te permiresonte gabimet ne Kosove dhe te shtypte ''terroristet islamik''atje permes ''ortodoksve heroike ''serbe ,prandaj dalin keto bijte e janullatosit te perkrahin martesat e shqiptareve me serbe .
Ka ndryshuar forma per permbajtja eshte e njejte i nderuar ,dhe une ju uroj gjithashtu nje fund jave te mbare.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga saura : 24-10-2009 mė 10:23
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Duhet te jeni me koncize ne perdorimin e ketyre termave.Ti une , nena dhe graja e juaj si dhe te gjithe shqipetarete shqiperise te besimeve te ndryshme, te cilet qene ne cilet 24 ore ne dite bombardoheshin me propogand komuniste, tashme ne kohen e re te demokracise jane startuar, ne kerkimt te vleravete reja ,ashtu sic i lejon nje vend demokratik.Pra deri me tani , ne jemi mbartes te se kaluares, dhe duke perzier te thatin me te njomin, jemi nje shoqeri me moral te deformuar.Rendesi ka kahja ne te cilin vrapon per gjetjen e vlerave njerezore.Une jam ne moshe me prinderit e tu dhe te them me kopetence, se jeta eshte shume e shkurter dhe sja vlen te futesh ne rruge te pa njohura.Eshte humbje kohe.Eshte pikerisht ajo kohe qe na ka krijuar distance nga te tjeret, pasi u morem me nje ruge te pa njohur sic qe Komunizmi.Ti pretendon te behesh ateist por nuk mund te jesh i tille vetem se nuk pranon besimin ne Zot. Per tu integruar ne nje shoqeri nuk te hyn ne pune kjo pikpamje qe shume mire mund te jete sekondare.Ne madhenie te harmonishme ne komunitete te ndryshme mund te hyet me standarte njerezore. Ku fitohen keto standarte?Ne radhe te pare per ne shqipetaret ,nuk kerkohen ne doktrinen komuniste pasi e pame qe ajo prodhoi ne shpirtin e njeriut ligesine me te gjitha dimensionet e saj.Atehere mbetet qe te gjendet ne njeren nga dy deget e besimeve fetare Islami ose kristianizmi.Me ndergjegjen nuk ka kush te meret.(flitet e standartet e edukimit te perfshine te gjithe popullin, me shkolle e pa shkolle)Pra i dashtun mos thuaj me se qe tani je ateist se as nuk je dhe as te hyn ne pune.Ben mire qe te vraposh ne kahun ne te cilin i kerkojne vlerat pjestaret e tjere te familjes tende.Nese do ti kerkojme vlerat sipas doktrines islamike jemi kundra rrymes ne procesin e integrimit.
A mund te me numerosh te mirat dhe te keqijat qe na ka sjelle ky njeri dhe te bejme bilancin? Une kam qene nik i ngushte i S.Tivarit.Ne vitet e para te demokarcise ketu vershyen islamike arabe te pa numert dhe te gjithe jepnin para ne forme rrushfeti, per te blere kreret e komunitetit.(prandaj dhe Tivarin e varne)Ne shqiperi ishte nje situate e coroditur ku perendimi po nguronte me ndihmat e saj.Keshtu lindi idea se ketu te vijne kush te doje terrrorist per te investuar vetem per te shpetuar situaten kritike ( ka qene dhe nje artikull ne shtyp qe e propozonte kete).Besoje , se dhe BinLanden ka qene ne 93 ne Durres dhe percollen per ne Maqedoni.E dij kete te vertete nga familja e Tivarit.Pra ne ketokushte per ortodokset shqipetare duhej nje dore e fuqishme qe te ruante ekujlibret me investimet islamike per kisha e institucione.Ato hodhen para pa fund dhe te gjtha pa dokument.Para qe filluan te pastroheshin nepermjet shitjeve te pronave te K. islamik.Krijuan kushte per te derguar ne shkollat islame mbi 2500 te rijn. Keto trajtoheshin me nje politke tinzare dhe sot i ke ketu, ku po kerkojne me force ndryshimin e predikimit nga ajo tradicionale ne ate radikale, kerkojne mbulimin e gruas dhe ore mesimi ne fene islame.Tashme kemi dhe terroristet , kemi prodhuar nje numer te konsiderueshem , jo i vlogel.Pra sot kemi nje berthame islamike radikale te mirfillte.C'duhet bere te merremi me Priftin?Fundja ky duke forcuar kishen krijon mundesine qe delet e humbura te rikthehen.Ne nuk te japim mend se si duhet te funksionoj kisha, por themi qe ky prift duhet hequr sepse eshte grek dhe nen petkun e tij fetar fshihen qellimet e errta te kishes greke.
E kemi then dhe me pare , kufijte shqipetare nuk ndryshojne.Nuk pranohen diskutime ne kete ceshtje.
Nese ka ne graqi nacionliste , per te zezen e tyre e kane se ne nuk kane cfar te na bejne.
Por dhe ne kemi fryme nacionalizmi ketu (sidomos ato te kosoves)qe pretendojne deri ne Preveza. Pra kemi dhe ne shume pune per te bere ne drejtim shuarjes se kesaj fryme te rrezikeshme, luftenxitese.Une po kisha hall se po na kundershtojne muslimane ,qe fundja kane nje te drejte , se nuk eshte e lehte te ndryshosh fe , pasi duhet te jesh njeri madhore qe integrohet per ti rezistuar kohes, evolimit te shoqerise.Ti je ne vathen tone, e ska asnje kuptim replika.Mire u ndigjofshim.Anesti
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 24-10-2009 mė 10:37
Sa per tu futur pak ne teme po ju kujtoj nje interviste te At Nikoll Markut.
Nenshtetesia e Janullatosit, nenshtrim i kishes
(Bisedoi: Fatos Salliu-kohajone)
E Marte, 11 Mars 2008
At Nikoll Marku flet per arsyet qe sipas tij Presidenti i Republikes nuk duhet t'ia jape nenshtetesine Hiresise se Tij, Janullatos. Prapaskena qe fshihet pas nenshtetesise dhe ndikimet mbi Shqiperine e Jugut
Nikoll Marku, prift i kishes ortodokse "Shen Maria", ne lagjen Kala, ne Elbasan, njekohesisht perfaqesues i kishes ortodokse autoqefale kombetare shqiptare tregon per "Koha Jone" arsyet sipas tij, pse Presidenti i Republikes nuk duhet t'i jape nenshtetesine Hiresise se tij, Janullatos. Marku jep alarmin duke i kujtuar Presidentit Bamir Topi se "pas dhenies se nenshtetesise fshihet perjetesia e nenshtrimit te kishes ortodokse shqiptare dhe varesia e saj nga kisha greke". Njekohesisht, At Nikolla parashikon ringjalljen e levizjeve per Vorio-Epirin ne Shqiperine e Jugut. Prifti ortodoks kerkon nderhyrjen e shtetit per te ndihmuar kishen, duke e pastruar nga prifterinjte greke
Cila eshte e verteta sipas jush, e Kishes Ortodokse Autoqefale Shqiptare?
Gjithe shqiptaret duhet te dine se kisha e vertete eshte Kisha Ortodokse Autoqefale Kombetare Shqiptare dhe simboli i saj eshte kisha "Shen Mari", ne lagjen Kala, ne Elbasan. Kisha "Shen Maria" mbeshtetet ne dy statuse te hartuara nga Kongresi i Beratit ne vitin 1922, nga Kongresin i Korces ne vitin 1929, si dhe nga vendimi i Patriarkanes se Stambollit i marre ne vitin 1936. Ne mbeshtetemi ne keto vendime duke cituar nenin 34 te Patriakanes, qe citon se...
"Cdo komb ka te drejte te kete kishen e tij te pavarur dhe Kryepeshkopin e races se vet".
Mund te theksoj ketu se kisha ortodokse shqiptare e mori pavaresine e vet ne kohen e Mbretit Zog. Ne kete kohe kisha u mbeshtet thellesisht ne tabanin kombetar. Per vite te tera kisha greke nuk ka reshtur ta kete vasalen e saj. Kjo per arsye se ortodokset shqiptare kane luajtur rol shume te rendesishem ne Pavaresine e vendit dhe familje shume fisnike dhane kontribut ta pacmuar. Eshte ky binomi qe ka mbajtur gjalle frymen patriotike dhe ekzistencen e shtetit shqiptar. Nuk eshte e rastit ardhja e ekzarkut grek ne vitin 1991.
Ne cilin dokument bazohet veprimtaria e kishes qe ju perfaqesoni?
Dokumenti ku bazohet veprimtaria e kishes eshte Tamusi i dale nga Patriakana e Stambollit. Si pasoje e veprimtarise mbytese te kishes greke, Kryepeshkopi Visarion Xhuvani dha doreheqjen pikerisht ne kohen kur ai e kishte derguar kishen ortodokse kombetare ne oborret e kishave evropiane. I gjithe amaneti i martireve te kishes dhe baballareve te Kombit ishte se "kushdo mund te vije te drejtoje kishen ortodokse shqiptare, por jo nje klerik grek".Ironia e fatit ishte se na erdhi Janullatos.
Po Kryepeshkopi Janullatos, me cfare statuti mberriti ne Shqiperi?
Janullatos e bazoi veprimtarine e kishes ortodokse shqiptare ne statusin e vitit 1950, i cili nuk u pranua nga Patriakana e Stambollit, pasi ishte nje status komunist dhe nderhynte ne punet e brendshme te kishes. Ky status permban dy pika negative. Ne nenin 3 thuhet se gjuha zyrtare eshte shqipe, por mund te futen edhe gjuhe te tjera dhe nene te vecanta mund te modifikohen sipas rastit. Duke ardhur ne kete pike une i bej disa pyetje te gjithe klases politike ne Shqiperi: Perse duhet ta besojne kete njeri i ardhur nga kisha greke, ndersa shtetaret shqiptare nuk kane informacionin e duhur per kete njeri? Perse shkon ne gjithe kishat ortodokse te botes dhe thote se shqiptaret akoma nuk jane te zote dhe vetem nepermjet kishes greke mund te gjejne besimin dhe qetesine e shpirtit? A nuk u duket se nje zoteri i tille eshte duke ulur vlerat e Kombit?
Perse gjithe kjo armiqesi me Hiresine e Tij?
Nuk kam asgje personale me te. Por sulmi i pare qe ai i beri kishes, ishte heqja e pamjes dekorative te kishave tona, qe shpalosnin kulturen dhe historine e popullit tone dhe besimtareve ortodokse. Se dyti, ai ndertoi nje rrjet administrativ me nje kuader enigmatik dhe te manipuluar, i perzgjedhur nga Greqia. Askush prej tyre nuk eshte per kishen ortodokse shqiptare. Ata jane rrogetare te thjeshte qe servilosen per nje kore buke. Se treti, u krijua Sinodi i Shenjte kleriko-laik nga dhespote greke dhe renegate qe me devocion i sherbejne Janullatos dhe kishes greke, duke harrur interesat kombetare. Prandaj me te drejte shprehim shqetesimin tone pasi kisha shqiptare nuk eshte gje tjeter vecse nje filial i kishes greke. Ne vitin 1994, plaku Janullatos, ndersa ishte duke udhetuar drejt Selanikut, i jep nje interviste gazetarit amerikan, Fred Reid, te cilit i deklaron se "Shqiperia eshte nje shtet islamik ne gjirin e Evropes se perparuar dhe Islami e quan kishen ortodokse shqiptare si nje arre gunge qe duhet shtypur". Ai shton me tej dhe thote se Perendimi duhet te kuptoje se Islami eshte ne thelb nje fe politike. A nuk eshte e rrezikshme kjo? A i sherben Shqiperise nje deklarim i tille? Ne vitin 1998 po ky plak kontradiktor, pasi i u sulmua per deklarimet e tij antishqiptare, mbrojti doktoraturen ne shkencat islamike. Shikoni sa cinik qe eshte. Ndoshta eshte i semure, sepse nje njeri normal nuk do e bente nje gje te tille duke rene ne kundershti me veten. Pergjigjen per c'ka bere e jep vete populli. Tregojani popullit kete gje dhe merrni mendimin per gjendjen e tij. Por e keqja me e madhe eshte se politika e sotme i ka dhene shume krah ketij njeriu antishqiptar.
Si e komentoni dhenien e nenshtetesise nga Presidenti nese ai e merr vendimin?
Kam ndjekur me vemendje gjithe cfare po flitet ne media dhe shtyp keto dite rreth kesaj ceshtjeje. Lidhur me dhenien e nenshtetesise Janullatosit, une do te thosha se per t'i dhene nenshtetesine Janullatosit dhe klerit te huaj ka disa kritere. Ne asnje nen te statusit nuk perfshihet dhenia e nenshtetesise klerit te huaj. Edhe pse ka shume vite qe sherben ne Shqiperi, ai mund te konsiderohet si nje mik i nderuar, por jo te jete kuader kishtar. Por kur vihet re se veprimtaria e tij bie ndesh me ceshtjen Kombetare dhe ate te besimit, ai kategorikisht eshte i padeshiruar. Me sa jam i informuar, ai ka hartuar nje status te ri me nene dhe ligje, sipas oreksit te kishes greke dhe interesave greke. Me kete statut, ai perjeteson varesine e kishes ortodokse shqiptare nga kleri i huaj. Prandaj kerkesa e marrjes se nenshtetesise eshte me shume dinakeri . Nese e merr nenshtetesine ai ka te drejte te miratoje kete statut qe ne thelb eshte antishqiptar, anti-ortodoks duke e varrosur njehere e pergjithmone kishen ortodokse shqiptare. Me pas, ne do te mbetemi te vegjel dhe do te kapemi pas dore nga kisha greke per te shkuar te Perendia. Por ka akoma me keq, pasi prapa ketij skenari fshihen gjera te rrezikshme. Ne Shqiperine e Jugut kisha ortodokse, minoriteti dhe shoqata "Omonia" nen drejtimin e Janullatosit do te kerkojne flamurin e Vorio-Epirit, duke i dale ne krah kishes ortodokse serbe, e cila nuk po pushon se luftuari qe Kosova te mos e fitoje Pavaresine. Vini re kohet e fundit. Per flamurin e Vorio-Epirit ka shume zera ne Jug dhe kisha ortodokse dhe mitropolia e Gjirokastres eshte kthyer ne Mitrovice.
Me falni qe po e perseris pyetjen, por nuk ju duket se ka nje armiqesi te hapur mes jush?
Ju thashe. Nuk kam asnje mendim personal per Janullatosin. Por thjesht i bej pyetje: Edhe sa detyra te mbeten per te permbushur ne interes te kishes dhe shtetit grek? Si munde te shkosh ne Amerike dhe te besh nje meshe ne gjuhen shqipe me rastin e 100- vjetorit te mbajtjes se kesaj meshe nga Noli i madh? A nuk ju duket nderhyrje ne punet e brendshme te kishes shqiptare? I drejtohem at Artur Liolinit, ketij lepiresi kockash, qe ka turperuar dhe tradhtuar kishen shqiptare me qendrimet e tij si kelysh besnik i Janullatos. Perse at Artur zemerove shqiptaret? I bej thirrje Presidentit. "Zoti President! Ju lutem largojeni menjehere kete njeri mos e prano nenshtetesine e tij pa e dhene verdiktin populli". Zoti Kryeminister! Ju thate se nuk eshte pune e imja. Mund te dilni me kontributin tuaj per te qartesuar Presidentin. Nuk eshte vone te korrigjoni.
Epirota gjak shqiptari
Me vjen keq qe e shpie diskutimin ne kte nivel duke e mbushur postimin me referime te kota pa lidhje me temen, rreth vlerave morale te deformuara nga ish sistemi komunist. Kjo eshte teme tjeter dhe mos t'i ngaterrojme gjerat, megjithate po te pergjigjem sa me shkurt mundem per kto me lart.
- Po mbushen rreth 20 vjet nga renia e diktatures dhe normale qe kemi zhvilluar disi vlerat tona morale duke i zevendesuar ato me te reja (nuk eshte e nevojshme ta zgjas me shembuj). Kshu qe mendimet qe shpalosim nuk kane te bejne me vlerat morale qe na ka diktuar sistemi i kaluar. Ateist ka dhe ne vende si Greqia, Turqia qe nuk e kan njohur komunizmin. Mos me gjyko si ateist sepse nuk kam folur si ateist deri tani dukesh sikur kerkon te ndryshosh qellimisht rrjedhen e argumenteve te mbeshtetura ne moralin atdhetar dhe jo ne ate ateist. Te lutem permbahu temes... gjerat jane te thjeshta, nuk ka nevoje per thellime te tilla qe te gjejme shkakun pse nuk duam nje prift grek ne trojet tona.
Ps: Permenda qe jam ateist sepse mu kerkua nga bashkbiseduesi jo se doja te vija ne dukje ndonje gje, pra mos te spekullojme kot me cdo detaj.
I kemi then dhe i kemi sterthene, nuk eshte nevoja ti perserisim prap... Qe ai rimekembi kishen ortodokse mire beri sepse kjo eshte detyra e tij dhe te njejten gje do bente dhe nje kryepeshkop shqiptar.A mund te me numerosh te mirat dhe te keqijat qe na ka sjelle ky njeri dhe te bejme bilancin?
Per kte mund te hpesh nje teme tjeter, nuk e ka vendin ketu.Une kam qene nik i ngushte i S.Tivarit.Ne vitet e para te demokarcise ketu vershyen islamike arabe te pa numert dhe te gjithe jepnin para ne forme rrushfeti, per te blere kreret e komunitetit.(prandaj dhe Tivarin e varne)Ne shqiperi ishte nje situate e coroditur ku perendimi po nguronte me ndihmat e saj.Keshtu lindi idea se ketu te vijne kush te doje terrrorist per te investuar vetem per te shpetuar situaten kritike ( ka qene dhe nje artikull ne shtyp qe e propozonte kete).Besoje , se dhe BinLanden ka qene ne 93 ne Durres dhe percollen per ne Maqedoni.E dij kete te vertete nga familja e Tivarit.Pra ne ketokushte per ortodokset shqipetare duhej nje dore e fuqishme qe te ruante ekujlibret me investimet islamike per kisha e institucione.Ato hodhen para pa fund dhe te gjtha pa dokument.Para qe filluan te pastroheshin nepermjet shitjeve te pronave te K. islamik.Krijuan kushte per te derguar ne shkollat islame mbi 2500 te rijn. Keto trajtoheshin me nje politke tinzare dhe sot i ke ketu, ku po kerkojne me force ndryshimin e predikimit nga ajo tradicionale ne ate radikale, kerkojne mbulimin e gruas dhe ore mesimi ne fene islame.Tashme kemi dhe terroristet , kemi prodhuar nje numer te konsiderueshem , jo i vlogel.
Kshu tha dhe xhorxh bush, qe ne irak ka bomb berthamore nuk eshte problemi i naftes...Pra sot kemi nje berthame islamike radikale te mirfillte.C'duhet bere te merremi me Priftin? Fundja ky duke forcuar kishen krijon mundesine qe delet e humbura te rikthehen.
E thame njehere nuk eshte argument devijimi nga tema... permbahu temes...E kemi then dhe me pare , kufijte shqipetare nuk ndryshojne.Nuk pranohen diskutime ne kete ceshtje.
Nese ka ne graqi nacionliste , per te zezen e tyre e kane se ne nuk kane cfar te na bejne.
Por dhe ne kemi fryme nacionalizmi ketu (sidomos ato te kosoves)qe pretendojne deri ne Preveza. Pra kemi dhe ne shume pune per te bere ne drejtim shuarjes se kesaj fryme te rrezikeshme, luftenxitese.Une po kisha hall se po na kundershtojne muslimane ,qe fundja kane nje te drejte , se nuk eshte e lehte te ndryshosh fe , pasi duhet te jesh njeri madhore qe integrohet per ti rezistuar kohes, evolimit te shoqerise.Ti je ne vathen tone, e ska asnje kuptim replika.Mire u ndigjofshim.Anesti
Epirotas gjak shqiptari
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga morrison : 24-10-2009 mė 11:22
I gjithe diskutimi kishte lidhje me temen.U hodh ideja se ortodoksine po e drejton nje i huaj-Te dhashe fakte se per islmaizmin nuk ishte nje si Janullatos por me dhjetara mjekerroshe te veshur me carcafe, e per me teper dhe BIn Landeni.
Ndersa ate thenien per Xh.Bushin nuk kam ndere ta diskutoj.Per te kam nje simpati te vecante.Une banoj ne Europe dhe interesat europiane jane te lidhura me ato amerikane, si rrejdhoje dhe interesat e mija e te shqipetareve qe mendojne drejt si une.Pra thjeshte e bukur une do ti mbeshtes amerikanet pasi ato ndikojne ne interesat emija, dhe te vendit tim.Nuk ka moral qe nje shqipetar si une te diskutoje politiken amerikane.Me me ndigjue nje amerikan, do te ma kishte veshe nje shpulle syve.Sorry , por ne jemi vend i botes se trete, ne nuk duhet dhe as na lejohet te gjykojme perendimoret, por te zbatojme detyrat ashtu sic na i sjellin pa i gjykuar ato. Vetem keshtu kapim kohen e humbur.
Une mendoj se kjo tem duhet mbyllur pasi nuk eshte ne moralin e duhur.Te kundershtosh misionarin se eshte grek, kur nuk kishte asnje mundesi tjeter per te qene shqipetare.Nuk kishte as dhe nje individ qe ishte i pregatitur dhe i,besueshem.Une sinqerisht e them qe, dhe te kishim kerkuar vete nje do te kisha,thene qe ky peshkop te vije nga greqia.Kur kam shkuar ne Greqi pashe se te gjitha ritet fetare atje ishin te njeta me tonat, keshtu qe Janullatusi ska se cfar te ndryshoje, pervecse te rigjalloroje vazhdimesine dhe te krijoje lidhjen shpirterore me popullin grek , te cilen pushtuesi i perbashket e demtoi qellimisht.Une besoj se moto e cdo shqipetari eshte qe te kete mardhenie te mira me fqinjet, jo vetem se po na mbajen 600 mije refugjate, por dhe si nje domosdoshmeri jetike.
Dikush permendi popullin Cam. Ato jane nje viktime e historise, nje forme hakmarrje nje shkarkim urrejte qe Ali Pasha , Ibrahim Aliue dhe Turqia na la peshqesh. Komuniteti cam e di mire se si eshte konvertuar ne islam, me presion me gjak me njerez te varur ne litar ne mes te fshatit.E pra dhe ato duhet te dine se nga tja fillojne per te realizuar aspiraten e tyre. Kishat jane aty dhe te shkojne atje per te krekuar me pare identitetin e humbur ,me pas te kerkojne shtetesine greke, e me pas pronat e tyre.Keto e kane nise nga prona, pra nga fundi ,e keshtu problemi dhe per shume kohe nuk ka per tu zgjidhe.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 24-10-2009 mė 18:03
Krijoni Kontakt