Close
Faqja 40 prej 41 FillimFillim ... 3038394041 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 391 deri 400 prej 405
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po c'te behet tjeter o Drague? E sheh sa tekstin e kisha per te pergjegjur. U desht t'i kundershtoj ato fjali, te cilat permbanin fakte apo vleresime per mua te gabuara. P.sh. kur thoshte se neve jemi kriminele, prandaj Greqia s'na do. Apo Shqiperia eshte e keqe pasi qe s'ka kulture fetare te mjaftueshme ne te. Pa u pergjegjur ne keso vleresime apo fakte te gabuara, s'flitet fare.

Thashe edhe une se fanatiket islame ne Kosove jane te rralle. Por ekzistojne. Perafersisht sa ekzistojne ketu ne forum. Ndoshta s'ke njoftuar kosovar, i cili s'njeh gje tjeter, pos Kuran, xhami, hoxhe e anasjelltas. Disa prototipe te tyre i ke ne forum.

Indoktrinimit permanent kuranor (fetar) s'i ben balle as gjeniu me i madh ne bote. Jane lirite dhe kontaktet me bota tjera perpos me ate fetare ato qe bejne njeriun te rezistoje fene. Kjo vlen edhe per mua dhe ty. Sikur t'mos i kishim patur keto liri, une dhe ti sot do ishim Muhameta, talebane ose Krishta e kryqezatore.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Po c'te behet tjeter o Drague? E sheh sa tekstin e kisha per te pergjegjur. U desht t'i kundershtoj ato fjali, te cilat permbanin fakte apo vleresime per mua te gabuara. P.sh. kur thoshte se neve jemi kriminele, prandaj Greqia s'na do. Apo Shqiperia eshte e keqe pasi qe s'ka kulture fetare te mjaftueshme ne te. Pa u pergjegjur ne keso vleresime apo fakte te gabuara, s'flitet fare.

Thashe edhe une se fanatiket islame ne Kosove jane te rralle. Por ekzistojne. Perafersisht sa ekzistojne ketu ne forum. Ndoshta s'ke njoftuar kosovar, i cili s'njeh gje tjeter, pos Kuran, xhami, hoxhe e anasjelltas. Disa prototipe te tyre i ke ne forum.

Indoktrinimit permanent kuranor (fetar) s'i ben balle as gjeniu me i madh ne bote. Jane lirite dhe kontaktet me bota tjera perpos me ate fetare ato qe bejne njeriun te rezistoje fene. Kjo vlen edhe per mua dhe ty. Sikur t'mos i kishim patur keto liri, une dhe ti sot do ishim Muhameta, talebane ose Krishta e kryqezatore.
    . kur thoshte se neve jemi kriminele, prandaj Greqia s'na do.
    Pershendetje . Po te beje replike per nja dy gjera te vogla se nuk kem kohe.
    Kur une kam pemendur elementet kriminale nuk do te thote se shqipetaret jane kriminela.Shqipetaret kane njepreqindje te larte te kriminalitetit , me te madhin ne rajon dhe ne europe, ka statistika per kete.Ka menyra nga me te ndryshmet per te luftuar krimin dhe mua me kujtohet kur Maqedonia vendosi kryeprokurore italian,pasi akuzoheshin prej saj se prokuroria e saj ishte e koruptuar.Ti mendon se une jam ndonje simpatizante i Janullatusit?Sorry por une diskutoj si parim i se drejtes.Natyrisht qe do te ishte mire qe te kishim nje drejtues shqipetare por une nuk mendoj se ato qe e kane lejuar jane budallenje.Ka nje rregull, ka dhe nje pozicin mirnjohje per ate c'ka beri per kishen ortodokse, por mbi te gjitha une them se nuk duhet prekur rregullat e kishes, patrialkanes .Nese eshte e mundur te fitohet autoqefalia ka nje rruge ka nje standart dhe jo me deshira ,me kercenime, apo me dhune.Une ty te jap tedrejte deri diku pai ju kosovaret sapo keni provuar ne kurriz nje genocid serbo ortodoks, por as te mos shkoje ndermend se ortodoksit shqipetare e mbestesin ate.Te jesh i sigurt se ky komunitet (shqipetare) eshte shume parimore, ndoshta dheme shume se se komunitetet e tjera.Kam thene se ka nje doze urrejtje mes njerezve te pozicionuar nga feja e kjo eshte ceshtje edukimi dhe fetare dhe ketu nuk perjashtohen fete.Por cila eshte zgjidhja eliminimi i edukimit shpirterore, apo unifikimi i tij..Me duhet te larghem mire u ndigjofshim.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Kur une kam pemendur elementet kriminale nuk do te thote se shqipetaret jane kriminela.Shqipetaret kane nje preqindje te larte te kriminalitetit , me te madhin ne rajon dhe ne europe, ka statistika per kete.Ka menyra nga me te ndryshmet per te luftuar krimin dhe mua me kujtohet kur Maqedonia vendosi kryeprokurore italian,pasi akuzoheshin prej saj se prokuroria e saj ishte e koruptuar.Ti mendon se une jam ndonje simpatizante i Janullatusit?Sorry por une diskutoj si parim i se drejtes.Natyrisht qe do te ishte mire qe te kishim nje drejtues shqipetare por une nuk mendoj se ato qe e kane lejuar jane budallenje.Ka nje rregull, ka dhe nje pozicin mirnjohje per ate c'ka beri per kishen ortodokse, por mbi te gjitha une them se nuk duhet prekur rregullat e kishes, patrialkanes .Nese eshte e mundur te fitohet autoqefalia ka nje rruge ka nje standart dhe jo me deshira ,me kercenime, apo me dhune.Une ty te jap tedrejte deri diku pai ju kosovaret sapo keni provuar ne kurriz nje genocid serbo ortodoks, por as te mos shkoje ndermend se ortodoksit shqipetare e mbestesin ate.Te jesh i sigurt se ky komunitet (shqipetare) eshte shume parimore, ndoshta dheme shume se se komunitetet e tjera.Kam thene se ka nje doze urrejtje mes njerezve te pozicionuar nga feja e kjo eshte ceshtje edukimi dhe fetare dhe ketu nuk perjashtohen fete.Por cila eshte zgjidhja eliminimi i edukimit shpirterore, apo unifikimi i tij..Me duhet te larghem mire u ndigjofshim.
    Per te vazhduar me tej.Cfar faji kane ortodoksit shqipetare kur e shohin kishen e tyre te varur nga patrialkana dhe per me teper nga ajo greke?Kur qe ndyshe kjo kishe?kur u nda perandoria Romake detyrimisht qe shqiperis se jugut i ra per pjese te jete ortodokse dhe e njejte me te gjitha ortodoksite lindore, ne 1045 veriu u ligjerua si varsi e vatikanit.Kush do ta ndryshonte gjendjen ne shqiperi.Shqipetaret nuk kishin as gjuhe te shkruar.Gjuhe ligjore ketu ishte greqishtja dhe latinishtja, keto gjuhe sherbenin ne zhvillimin kulturore apo adminisrtative dhe per kete arsye, historia shqipetareve humbet ,pasi dhe se kemi pase perandoret tone ,pra nje kontribut te pa diskutueshem ajo humbet si pjese inegrale e historise romake dhe asaj greke..Ishte nje fat i madh qe gjuha e folur shqipe mbijetoi midis dy gjuheve superiore.Ky ka qene nje realitet , me pas kemi pushtimin osman dhe ketu ze fill rrenimi, kinflikti rajonal, urrejtja mes vedit dhe mes popujve te tjere.Dhimbja nen pushtimin osman, mori permasa madhore, per te gjithe rajonin, por ndersa te gjithe te tjret bene reforam per te kuruar plaget e krijuara nga pushtuesi shqipetaret qendruan ne te njetin standart, asnje reforme nuk pame, pervecse ajo e kohes se komunizmit e cila solli nje tjeter percarje , nje tjeter urrejtje nje tjeter genocid, nje tjeter dhimbje.Megjitheate popujt e Ballkanit per shkak te dhunes disa shekullore islamike jane dhe sot popuj me nje demokraci te brishte.Une dhe te tjere si une e kaluam genocidin perpara jush, genocid i shkatuar brenda llojit, shqipetari shqipetarin.Kjo eshte me e rende se kur ta ben i huai, pasi ne kete rast duhet te bashkejetosh perseri me dhunuesin, dhe ne shume raste ta shohesh ate si perfitues ne keto kushte te reja.Ju u dhunuat nga serbet, por ne kete rast problemi qofte ne menyre te pjeseshme ,mbyllet me vendosjen e kufive.Pra i dashtun mik, nuk eshte mire te quash genocid ate grek ndaj cameve dhe ate serb ndaj kosovareve dhe te anashkalosh ate shqipetare ndaj shqipetareve.Te thuash se me pelqen Shqiepria ashtu sic eshte, do te thote fyerje per me shume se nje miljon shqipetare.Ti do te thuash se e ke fjalen per fete, por dhe komunizmi eshte nje lloj feje.Lexova sot tek shekulli nje artikull te Kadarese ku fliste per genocidin ndaj kosoves e kryesisht ndaj intelektualevete saj , dhunimin e trurit te nje populli,por nder te tjera ai thote se gjendja nuk kapercehet pa shkulur rrenjet shkakun e urrejtjes mes popujve te ballkanit.Ne si shqipetare kemi detyrat tona ,le ti zgjidhim ato , te tjeret kane te tyret, e keshtu shkojme drej paqes e qetesise ne rajon , keshtu kontribojme per ulejn e urrjtjes.Prandaj largimi nga islamizmi eshte hapi kryesore.Ti do te thuash se do te ishte mire te largonim te gjitha fete , por ky nuk eshte nje realitet rajonal, europian ,apo boterore, fete jane aty qe nga mijra vjet,keshtu qe e mira dhe e vetmja, eshte unifikimi ne kristianizem , pavarsisht nga rrymat. Te gjitha sa une kam shprehur per fene nuk do te thote se une jam fetare per me teper , e kam deklaruar dhe me pare se me ka munguar ky edukim, por une shpreh nje opsion pr paqe nje opsion per te qene i pranueshem ne bashkesine europiane, nje opsion dhe per te vene ne vend dinjitetin kombetare te neperkembur nga pushtuesi osman.Eshte utopi kjo qe parashtrojne Kadare dhe intelektuale te tjere te nderuar?Mendoj se eshte ne doren tone qe utopine ta kthejme ne realitet.
    Persa i perket Greqise, realitetiatje une ndryshe nga ty e kam prekur ate , kam jetuar nje vit ne Greqi dhe njoh mire realitetin atje.Dhe populli grek ka qene 400 vjet nen shtypjen osmane keshtu pasojat e saj ndjehen akoma,por nuk mund te mohoj se ato jane disa hapa para nesh.Ato me menyren e tyre arriten unifikimin fetare, ato s'kane percarje mes njeri tjetrit, jane te gjtihe nje standart te nivelit "X".Ato nuk kane probleme me pronen, nuk ja vodhen kuj ate e ky eshte nje standart demokratik.ne shqiperi prona kaloi ne duart e vjedhesve , te njerezve qe thyen ligjin dhe aq me keq te mbeshtetur nga politika, pra ne jemi shume me te lige.Ato jane me mikprites se shqipetaret e shqiperise, pa diskutim e them kete.Dhe perse kishin nje doze urrejtje historike per shqipetaret , ato hapen dyert dhe i futen ne shtepite e tyre refugjatet shqipetare.Tjeter gje eshte politika, ajo le per te deshiruar, por ketu ka dhe interferim te politikes ruse e cila e mban ate nen nje presion te vazhdueshem.Une kam provuar dhe dhune e policise grke me kane mbajtur dhe ne arret per disa dite dhe perfundimish me kane larguar me force ngagreqia dhe se kisha nje vize nje vjecare.Jam fyer dhe nga individe personalitete te bisnesit grek, por une kerkoj shkakun, kerkoje rrenjet qe permend Kadare dhe jo pasojen.Disa te tjere per shkak te pasojes , dozes se urrejtjes qe ajo injekton ngaterron fene me politiken, kujtojne se ne sistemin e nje religioni mund te ndrhyet , mund te diktohet menyra se si duhet te krjoje ajo mardhenie me komunitetin, sa qe te le pershtypje se komuniteti synon per te krijuar nje religion si te doje ai me prifterije me musteqe apo pa musteqe me mjeker apo pa mjeker, me shtetesi shqipetare apo te huaj.Ne vende te botes se trete si Shqiperia , ne nje popull qe eshte talle me fete dhe kleriket si ka dashte, me nje popull pa moral fetare, pa tjeter ka nevoje per nje menaxhim te huaj dhe ne rastin tone eshte ai i Janullatusit, ne fene ortodokse dhe plot te huaj te tjere nga vatikani, apo USA, e Irani, per fete e tjera.Nese shqiperia ka nje sistem te respektueshem te drejtesise, le ta veje ate parpara ligjit nese ai ka nje kontribut anti kombetare, por nese e lejojne te qendroje do te thote se ai eshte ne rruge te drejte.Prandaj them une se ne nuk kemi tager te diskutojme ne kete ceshtje, pasi ne nje vend demokratik eshte drejtesisa ajo qe ka tagrin te vlersoje te tilla ceshtje.Ti shpesh here dallon nga antaret e tjere se shpesh ne replike i referohesh ligjit, perse ne kete rast e anashkalon ate?Atehere do te pranosh se je viktime i pasojes i dhimbjes historike, dozes se urrjtjes qe ka mbete brenda teje, e kjo te ben dy here te dhunuar.
    Si mik te keshilloj te mos merresh me Enver Hoxhen pasi ti nuk e ke idene se c'ishte ai, ashtu si dhe une qe nuk kam tager te merrem me Milloshevicin, pasi jeni ju qe e keni provue ne kurriz.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 06-01-2010 mė 18:50

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kur une kam pemendur elementet kriminale nuk do te thote se shqipetaret jane kriminela.Shqipetaret kane njepreqindje te larte te kriminalitetit , me te madhin ne rajon dhe ne europe, ka statistika per kete.Ka menyra nga me te ndryshmet per te luftuar krimin dhe mua me kujtohet kur Maqedonia vendosi kryeprokurore italian,pasi akuzoheshin prej saj se prokuroria e saj ishte e koruptuar.Ti mendon se une jam ndonje simpatizante i Janullatusit?Sorry por une diskutoj si parim i se drejtes.Natyrisht qe do te ishte mire qe te kishim nje drejtues shqipetare por une nuk mendoj se ato qe e kane lejuar jane budallenje.Ka nje rregull, ka dhe nje pozicin mirnjohje per ate c'ka beri per kishen ortodokse, por mbi te gjitha une them se nuk duhet prekur rregullat e kishes, patrialkanes .Nese eshte e mundur te fitohet autoqefalia ka nje rruge ka nje standart dhe jo me deshira ,me kercenime, apo me dhune.Une ty te jap tedrejte deri diku pai ju kosovaret sapo keni provuar ne kurriz nje genocid serbo ortodoks, por as te mos shkoje ndermend se ortodoksit shqipetare e mbestesin ate.Te jesh i sigurt se ky komunitet (shqipetare) eshte shume parimore, ndoshta dheme shume se se komunitetet e tjera.Kam thene se ka nje doze urrejtje mes njerezve te pozicionuar nga feja e kjo eshte ceshtje edukimi dhe fetare dhe ketu nuk perjashtohen fete.Por cila eshte zgjidhja eliminimi i edukimit shpirterore, apo unifikimi i tij..Me duhet te larghem mire u ndigjofshim.
    S'i njoh rrethanat se si erdhi ne udheheqje. Jo per gje tjeter, por me fe merrem vetem atehere kur me detyron dikush. Fete per mua jane fantazma, si Tom & Jerry. Po s'mi rikujtoi televizioni, shuhen gradualisht ne mendjen time.

Keshtu qe sipas pozites time qe kam ne koke, J. ka mund te vije edhe pa pyetur aske ne udheheqje. Por edhe ka mundur te vije ne menyre kriminale apo ne mosperputhje me normat e komunitetit shqiptar ortodoks. Ka mundur te vije ne menyre kontroverze, pra gjysma e komunitetit ortodoks shqiptar ka qene kunder, gjysma pro, dhe mendimi i gjysmes se dyte iu eshte imponuar gjysmes se pare. Apo edhe ka mundur te vije ne udheheqje ashtu sic thua ti: Ne menyre fare legale dhe moralisht te padyshueshme.

Por une dua deshmi qe te besoj se ka ardhur ne menyren e fundit.

Kam indikacione se ka mundur te vije edhe ne 3 nga 4 menyrat e para. Indikacioni nr. 1 eshte kur shoh shqiptaret ortodokse te thone se J. ne krye te kishes se tyre as nuk ishte pezullim i autoqefalise, as nuk eshte tani vazhdim i pezullimit e as nuk do te jete ne te ardhmen. Ky mendim per mua tregon se keta njerez jan ete shtrire pertoke fare. Iu eshte implementuar ne tru mentaliteti i nenshtrakeve teresisht. Keta njerez kane nivelin mendor si te atyre zezakeve ne Afrike qe u ngasin veturave te te bardheve sikur te kishte ardhur ndonje mesias.

Nga keso njerez nuk pres dije, qe te mund te them se ata qe e sollen nuk ishin budallenje.

Por kjo eshte s'eshte e rendesishme fare. Te jete ardhur si te doje ne udheheqje. Le te vendosin ortodokset per udheheqjen e tyre, per shperfilljen e normave te kishes ortodokse. Por me rendesi eshte se nenshtetesimi s'ka fije te beje me norma, komunitete, merita fetare. Nenshtetesimi eshte akt i administrates shteterore. I hartuar me ligj, me kriteriet e parapara aty dhe ato ne praksen admonistrative dhe gjyqesore. Keshtu qe fetaret pellitin kot si lopet per mosnenshtetesimin e J. Kjo pune eshte mbi fete. Rasti i J. eshte i njejte si rasti i nje kongolezi, te cilit s'i jipet nenshtetesia. Kishes s'ia fut askush kur mendon se mosnenshtetesimi i kongolezit eshte i padrejte. Mu per kete arsye s'ia fut askush as atehere kur mendon se mosnenshtetesimi i J. eshte i padrejte.

Hicuni gallatave, se ndryshe detyroni tjeret te ju tregojne se lidhje me kete teme s'keni. Kur qajne foshnjet, mbushen me lote dhe shtrihen per toke se qari, sepse mendojne se kane te drejte te marrin nje gjesend helmues ne dore, askush nuk mendon se foshnja ka te drejte. As ti, as fetaret ne kete teme. Keshtu duket pyetja e temes per mua.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Fakt eshte se Anastasi ka ardhur ne Shqiperi i emeruar nga Patriarkana Ekumenike e Kostandinopojes (stamboll), duke u thirrur nga Afrika ku ishte ne mision. Ne kete rast eshte brenda te gjithe kanoneve (rregullave) te Kishes Orthodhokse, pasi Patriarkana eshte qender e Orthodhoksise. Keshtu qe Kryepiskopi nuk eshte "ilegal", por i njohur ne te gjithe boten orthodhokse . Keto duhet te kihen parasysh besoj ne dhenjen e nenshtetesise, (ne respektim te ligjit per fene).
    Duaje te afermin tend si veten

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=chino;2549822]S'i njoh rrethanat se si erdhi ne udheheqje. Jo per gje tjeter, por me fe merrem vetem atehere kur me detyron dikush. Fete per mua jane fantazma, si Tom & Jerry. Po s'mi rikujtoi televizioni, shuhen gradualisht ne mendjen time.

QUOTE]
    E kuptoj se cfare te mungon vellai im, te mungon njohja kontakti me ortodoksit shqipetare.Nse ka nje bashkesi qe meriton apo ploteson kushtet per tju bashkuar europes, pa sanje hezitim do te thoja se keto jane otrodoksit shqipetare,katoliket e qytetit te shkodres ( aty rreth bulevardit jo me larg), me pas vijne nje pjese muslimanesh qytetare me tradite te civilizuar, por pas ketyre eshte nje popull i tere me probleme qe injoranca islamike apo kanuni i Lek dukagjinit i ka futur ne batak, nga ku do te duhen me shume se 1000 vjete per te dale, ose ndoshta kurre.Satistikat e kriminalitetit ne popullsine ortodokse ,jane me te ulta dhe se ato te popullsise europiane.Jane te urte , tolerante,punetore , mjeshtra te vertete,intelektuale te nderuar,nje shembull i vertete i shoqerise sone.Le ta kundershtoje ndonjeri po deshti , kjo eshte nje e vertete, eshte nje kontribut historik, dhe natyrish i kishes me kontributin e saj plot veshtiresi.ortodoksit nuk jane luftarake ,por vejne trurin ne pune . atyre nuk i behet vone se kush vjen ne krye, s'kane mabicje por dine te perfitojne prej tij (kreut)ate qe i duhet te tjerat dine ti fusin ne nje shporte dhe ne ementin e duhur i hedhin ne kazanin e plehrave.
    Ndoshta dhe per mua fete jane po ashtu fantazma, pasi aq rrall kam shkuar ne kishe, por kur arsyetoj per ceshtjen kombetare , per historine, per te tashmen dhe te ardhmen, me duhet ta ve ate ne plan te pare.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    [QUOTE=Anesti_55;2550241]
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    S'i njoh rrethanat se si erdhi ne udheheqje. Jo per gje tjeter, por me fe merrem vetem atehere kur me detyron dikush. Fete per mua jane fantazma, si Tom & Jerry. Po s'mi rikujtoi televizioni, shuhen gradualisht ne mendjen time.

QUOTE]
    E kuptoj se cfare te mungon vellai im, te mungon njohja kontakti me ortodoksit shqipetare.Nse ka nje bashkesi qe meriton apo ploteson kushtet per tju bashkuar europes, pa sanje hezitim do te thoja se keto jane otrodoksit shqipetare,katoliket e qytetit te shkodres ( aty rreth bulevardit jo me larg), me pas vijne nje pjese muslimanesh qytetare me tradite te civilizuar, por pas ketyre eshte nje popull i tere me probleme qe injoranca islamike apo kanuni i Lek dukagjinit i ka futur ne batak, nga ku do te duhen me shume se 1000 vjete per te dale, ose ndoshta kurre.Satistikat e kriminalitetit ne popullsine ortodokse ,jane me te ulta dhe se ato te popullsise europiane.Jane te urte , tolerante,punetore , mjeshtra te vertete,intelektuale te nderuar,nje shembull i vertete i shoqerise sone.Le ta kundershtoje ndonjeri po deshti , kjo eshte nje e vertete, eshte nje kontribut historik, dhe natyrish i kishes me kontributin e saj plot veshtiresi.ortodoksit nuk jane luftarake ,por vejne trurin ne pune . atyre nuk i behet vone se kush vjen ne krye, s'kane mabicje por dine te perfitojne prej tij (kreut)ate qe i duhet te tjerat dine ti fusin ne nje shporte dhe ne ementin e duhur i hedhin ne kazanin e plehrave.
    Ndoshta dhe per mua fete jane po ashtu fantazma, pasi aq rrall kam shkuar ne kishe, por kur arsyetoj per ceshtjen kombetare , per historine, per te tashmen dhe te ardhmen, me duhet ta ve ate ne plan te pare.
    ja nje mendim me te vertete i vyer dhe cuditem qe nuk e ke shpalosur me pare por na e bere suprize tani.......te lumte tastiera e pc
    Personalisht kam vendosur qe te shoqerohem vetem me pjestare te besimit orthodhoks dhe sidomos me ata qe jane prane hiremadhshtisefrymes se shenjte Janullatos duke lene menjane c'do lloj dashkeqje per tere ate armate arqimandridhesh, patriarkash, dhespotarkash, papa_resh qe me elegance dhe zgjuarsi reptilesh menjanuan rrezikun qe iu kanosej besimtareve te tyre prej te mesuarit e folurit Shqip.
    Le te krijojme nje Agjios-Oros ne Shqiperi dhe te vijne si nga Serbia dhe Greqia murgjer e te marin nenshtetesi e keshtu do te kemi nje riperteritje te frymes se shenjte dhe do te na ike e keqja nga epoka e hallves dhe postiqes, nga komplikacionet e kanunit te Lek's e mund te na kapin per dore e te na cojne ne "kopshtin e Deas pa dreke" qe quhet BE
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Patriarkana e Stambollit ka vetem rol honorifik. Kishat jane autoqefale. Kreret e kishave ortodokse nuk percaktohen apo zgjidhen nga Patriarku i Stambollit ...
    Ti si orthodoks duhet t'i dish mjaft mire keto "episode".
    Patriarkana ka rol te mirefillte emerimi te ketyre rangjeve ne Kishen Orthodhokse te Shqiperise. Kisha eshte autoqefale ne kuader te organizimit te brendshem dhe nuk ka lidhje kjo me rolin e Patriarkanes qe eshte i padiskutueshem
    Duaje te afermin tend si veten

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Si jorotodoks, si njeri qe s'ka lexuar kurre nje fjali nga nje mesim i Fese Ortodokse te pergjigjem keshtu: Njerezit jane te ndryshem. Ndryshimi i tyre buron nga shume - mijera - faktore. Nga prifti linde krimineli e anasjelltas. Nga shenjetorja linde pedofili. Keto raste te tregojne se njerezit nuk influencohen shume nga mesimet per rreth tyre. Ka shume faktore qe vendosin se si nje njeri behet, a behet i moralshem, higjenik, i sjellshem, apo e kunderta. Keto gjera s'mund t'i parashohesh tek asnje njeri. E njejta vlen per vetite qe ua ateston ti shiptareve ortodokse. A je punetor apo jo, s'luajne rol leksionet e fese. Te pakten jo ne menyre qenesore.

Jo qe e shoh te nevojshme te te "tronditi" imazhin e vellezerve ortodokse qe sjell ti. Paqin te gjithe fatin edhe me te mire se timin, suksese dhe lumturi edhe me te madhe se une. Por behet fjale thjesht per pastrimin e disa ideve fantome qe e shoh qe i shperndan. Thene shkurt: Vetia/cilesia s'ka fe, kombesi apo gjini. Kjo mendoj se eshte e verteta. Prandaj fola.

Nuk dihet, a do te shkaktonte kontakti im me ortodokse impaktin qe parapret ti, apo ate qe e parapres une dhe qe kam shprehur deri tani ne kete teme.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ilia:

Patriarkana e Stambollit ishte ajo, kunder te ciles u fitua autoqefalia me dhune, me lufte. Apo mos gaboj?

Nese nuk gaboj, atehere emertimi dhe delegimi i J. ne KOASH nga kjo patriarkane eshte e njejta si emertimi dhe delegimi i nje presidenti serb nga Milloshevici apo partia e tij per Kosoven.

Sikur te mos ishe i infiltruar kaq shume nga ortodoksia greke, a do te mendoje se ky rast nuk cenon shtetesine e Kosoves? Duhet te njihesh me mendimin analitik qe te pergjegjesh, te filtrohesh nga infiltrimi..
    Ndoshta nuk te mbingarkoj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 08-01-2010 mė 18:35

Faqja 40 prej 41 FillimFillim ... 3038394041 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •