Close
Faqja 18 prej 41 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 405
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Sipas ligjit, Anastasit dihej t`i jepej menjehere nenshtetesia shqiptare, pasi eshte ne rregull me te gjitha pikat e ligjit. Nuk e di kush po e pengon kete proces, pasi edhe Presidenti eshte shprehur shume i gatshem per kete. Gjithashtu edhe Kryeministri. Dhe me te drejte. Atehere te dyshojme se jane forca te tjera, te cilat vec te tjerave, cenojne tolerancen fetare.
    Mosdhenia e nenshtetesise krijon dyshime dhe pakenaqesi tek orthodhokset.
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e P.I.N
    Anėtarėsuar
    21-04-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    15
    Si fillim do nis me ty ''me lejo te te drejtohem keshtu!Kjo teme u hap pikerisht per te pare edhe njehere ne ''c'mjerim vazhdon te jetoje akoma ky popull sigurish jo i gjithi,por ajo pjese qe eshte i mbyllur akoma ne ate burgun e trurit qe i ka lene Xhaxhi!Keta njerez ashtu u edukuan i dashur ilia dhe ashtu do vdesin jo se nuk e dine vepren e Hiresise se tij po se nuk u pelqen ta permendin...ajo veper eshte e njohur nga bota nuk ka nevoje ta njohin njerez si Chino....nejse CHino eshte i nje niveli me te larte tha... si thua ti a nuk duket niveli i tij i larte ne te gjitha postimet e tij?Ilia nje gje me kenaq ne kete mes qe kurre nuk ja dalin dot mbane perfundojne gjithmone ne syte e popullit si nacionaliste dhe te semure ''mendrisht'' ne rastin me te mire!!Te bashkuar jo nje forum mundim po te gjithe boten .....po mendimi im eshte se nuk ja vlen te meremi me keto ...ne e dime kush na dejton kjo ka rendesi nuk ka nevoje fare ti kundeshtojme nuk ja vlen fundjas prandaj dhe sic e e ke pare pergjigjem ralle ......kurajo edhe do lodhen mos u mezit.....kaq vetem mund te te them!

Chino chino chino ''LATRIA MOU'' i thuan greket njerzve me te dashur .......a sa shpejt nxehesh.... NUk ben ore vella se stresi ka pasoja ...qetesi .....Interpretimi jot i kushtetutes eshte per te mare malet po nejse nuk e bejme per ze......po po mendon ti se eshte perfekt aman kush jam une te te kundershtoj! Sa per idete e mia une i kam thene dhe mori fund ...une nuk e zbraz trurin tim qe ta jap ty!Aq kisha aq thashe pik mori fund!Nuk ka nevoje te shkruaj romane si ti!Kushtet e neshtetesise ti kam ofruar me pare .....po ashtu ti ka ofruar dhe ilia dhe ti me the qe e nenshtetesia regullohet nga e drejta administrative qe mandej une nuk dua te bisedoj asgje me ty ne lidhje me ate pune....ti je i nje niveli me te larte dhe na i tregove per bukuri...

Firaku ....pyetje me vend ....Une do te te pergjigjem me nje pyetje .. pse ju nuk beni pyetje tek ana Shqiptare qe cdo dite shkelen te drejtat e njeriut sidomos te shtetasve shqiptare!Kur ta zgjithem kete ceshtje hidhu nga komshijte tani per tani me qendro ketu se sac shkelen te drejtat e njeriut ne kete komb nuk ka shanste te shkelen ne asnje vend!Une merem me nje njeri dhe te gjithe keta ketu per nje arsye ....se nuk e shikojme si nje njeri te panjohur po per ne eshte familja jone dhe pjese e jetes tone...ai njeri nuk eshte thjesht nje njeri qe ne nuk njohim eshte nje njeri si gjysh,si at ,si vella etj!Keshtu do mbroja dhe gjyshin tim dhe babain tim dhe vellain tim dhe xhaxhain tim dhe familjen tim pa u dridhur dhe deri ne fund........

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga P.I.N Lexo Postimin
    Natyrisht qe keni degjuar per deposzitimin e kerkeses te Kryepiskopit per neneshtetesi.Cili eshte mendimi juaj pro apo kunder dhe pse?Personalisht e zhgenjyer nga ''heshtja e vdekur'' e Presidentit per kete ceshtje jam pro neneshtetesise sepse shume thjesht te pakten nga ana ligjore ai permbush cdo kusht.Pra ku qendron problemi ketu dhe a kemi shkelje te zbatimit te disopozites perkatese te Kodit Civil per ''Fitimin e neneshtetesise''?Pra ne rast se pengesa nuk eshte ligjore mos eshte politike,raciale apo etnike?
    Un kam nje pyetje per ty, se pari te them qe jam Pro-nenshtetesis se tij por me par me intereson arsyeja.

Cili eshte fonksioni qe ai nuk mund ta kryej pa pasur nenshtetesin shqiptare ?

Ai ka postin me te lart si klerik qe eshte, pra ēfar i duhet me shume se kaq dhe pse ?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    I nderuar Chino!
    Po hyj ne kete teme vetem per bashkebisedim me ty ne kuadrin juridik, per te cilin shoh se je mjaft i pergatitur ne kete fushe. Nuk e kam ndjekur biseden tende dhe trajtimin juridik qe ke bere. Megjithate me dy fjale une e kuptoj plotesisht mendimin tend, keshtu, qe ne menyre sintetike (pa te lodhur) mund te me sqarosh.
    Ja ligji:

Ligj nr. 8389, date 05.08.1998 “Per shtetesine shqiptare”;

Shtetasit te huaj i lind e drejta te per te kerkuar shtetesine shqiptare me
    natyralizim kur ploteson kushtet vijuese :
    1. Te kete mbushur moshen 18 vjeē. Llogaritja behet ne diten e berjes se kerkeses;
    2. Te kete banuar ligjerisht ne territorin e Republikes se Shqiperise, ne menyre te
    vazhdueshme, per jo me pak se 5 vjet;
    3. Te kete banese dhe te disponoje te ardhura te mjaftueshme;
    4. Te mos kete qene ndonjehere i denuar (ne Republiken e Shqiperise ose ne
    ndonje vend tjeter) per vepra penale, per te cilat ligji parashikon denime me jo
    me pak se 3 vjet heqje lirie. Perjashtim nga ky rregull behen ne rastet kur
    vleresohet se denimi eshte dhene per motive politike;
    5. Te kete njohur , te pakten fillestare, te gjuhes shqipe;
    6. Dhenia e shtetesise shqiptare te mos preke sigurimin dhe mbrojtjen e
    Republikes se Shqiperise.
    ...
    Para se te llomotisim biseden vec te bere, pyetje paraprake:

1) Eshte ky ligji ne teresi? Nese po, nga e di?
    2) Ky eshte vetem nje paragraf, i cili ceke disa kriterie speciale. Mund te kete edhe aso gjenerale. Andaj me duhet te di a ka keso kriterie?

Pyes sepse ne shtetet perendimore kushte gjenerale per nenshtetesim jane:

1. Cnenshtetesimi
    2. Deklarata mbi pranimin dhe mbrojtjen e Kushtetutes nga cdo force (pos atyre vertikale e horizontale, sigurisht edhe nga ato ortodo...kale)
    3. Kryerja e suksesshme e kursit te integracionit (mbi kulturen, zakonet dhe gjuhen)

Pa u plotesuar keto kushte gjenerale, nuk ka nenshtetesim. Se a jane keto kushte te parapara nga ligji aktual per nenshtetesim apo a jane te parapara nga vendimet e larta gjyqesore per vendim, nuk di. E di ti kete gje? Nese po, nga e di?

Tani fillojme me perdorimin e kriterieve qe solle nga ligji (ndoshta "gjysmak"):

Parimi numer 1: Aplikuesi duhet te deshmoje permbushjen e kriterieve te nenshtetesimit qe parasheh ligji. JO ZYRJA E NENSHTETESIMIT DUHET TE DESHMOJE SE NUK JANE PERMBUSHUR, POR ANASJELLTAS!!!

Andaj:

Janullo duhet te deshmoje, se

1) jeton mbi 5 vite ne menyre ligjore dhe te panderprere ne Shqiperi; po pati nderprerje, shkon ne dem te Janullos; po pati qendrim te palejuar, poashtu;

2) ka banese dhe te ardhura te mjaftueshme;

3) nuk eshte i denuar dhe nuk ka qene i denuar ne asnje shtet ne menyren e parapare ne ligj;

4) dhenia e nenshtetesise shqiptare nuk preke sigurimin dhe mbrojtjen e Shqiperise.

KA DESHMUAR JANULLO KETO PIKE?
    Nese po, nga e dini?

Ka deshmuar edhe piken nen kater? Nga e dini?
    Eshte e pamundur te kete deshmuar kete. Deshmoni.

E nese nuk keni mundesi te deshmoni, atehere: Ose mos llomotisni me (pasi qe e shihni se s'dini gje, dhe per kete arsye nuk mund te "gjykoni" administraten perse nuk i jipka Janullanit nenshtetesine) ose duhet te mendoni se nuk ka deshmuar dhe per kete arsye administrata nuk i jep nenshtetesine. Perse niseni nga ajo se Janulla ka deshmuar cdo gje, por eshte administrata shqiptare ajo qe e "diskriminon"? Perse niseni nga kjo gje? Sepse u mesojne popat ne kishat ortodokse kete gje? Popat si Janulla? Si mund te deshmoje ky njeri, kur ka njerez si ju pas vete se permbushe piken kater ndonjehere? Talleni apo si eshte puna?

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Shkurtimese,

kthehu ne teme, mos perverto fjalite e mia, se ndryshe vertete do te deshmosh fjaline e pa thene nga une fare se je nen nivel timin.

"LECK MICH IN MEINEM BEHAARTEN ARSCH" u themi ne ketu atyre shprehjeve tua greke. ;-)

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 07-10-2009 mė 14:26

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Para se te llomotisim biseden vec te bere, pyetje paraprake:

1) Eshte ky ligji ne teresi? Nese po, nga e di?
    2) Ky eshte vetem nje paragraf, i cili ceke disa kriterie speciale. Mund te kete edhe aso gjenerale. Andaj me duhet te di a ka keso kriterie?

Pyes sepse ne shtetet perendimore kushte gjenerale per nenshtetesim jane:

1. Cnenshtetesimi
    2. Deklarata mbi pranimin dhe mbrojtjen e Kushtetutes nga cdo force (pos atyre vertikale e horizontale, sigurisht edhe nga ato ortodo...kale)
    3. Kryerja e suksesshme e kursit te integracionit (mbi kulturen, zakonet dhe gjuhen)

Pa u plotesuar keto kushte gjenerale, nuk ka nenshtetesim. Se a jane keto kushte te parapara nga ligji aktual per nenshtetesim apo a jane te parapara nga vendimet e larta gjyqesore per vendim, nuk di. E di ti kete gje? Nese po, nga e di?

Tani fillojme me perdorimin e kriterieve qe solle nga ligji (ndoshta "gjysmak"):

Parimi numer 1: Aplikuesi duhet te deshmoje permbushjen e kriterieve te nenshtetesimit qe parasheh ligji. JO ZYRJA E NENSHTETESIMIT DUHET TE DESHMOJE SE NUK JANE PERMBUSHUR, POR ANASJELLTAS!!!

Andaj:

Janullo duhet te deshmoje, se

1) jeton mbi 5 vite ne menyre ligjore dhe te panderprere ne Shqiperi; po pati nderprerje, shkon ne dem te Janullos; po pati qendrim te palejuar, poashtu;

2) ka banese dhe te ardhura te mjaftueshme;

3) nuk eshte i denuar dhe nuk ka qene i denuar ne asnje shtet ne menyren e parapare ne ligj;

4) dhenia e nenshtetesise shqiptare nuk preke sigurimin dhe mbrojtjen e Shqiperise.

KA DESHMUAR JANULLO KETO PIKE?
    Nese po, nga e dini?

Ka deshmuar edhe piken nen kater? Nga e dini?
    Eshte e pamundur te kete deshmuar kete. Deshmoni.

E nese nuk keni mundesi te deshmoni, atehere: Ose mos llomotisni me (pasi qe e shihni se s'dini gje, dhe per kete arsye nuk mund te "gjykoni" administraten perse nuk i jipka Janullanit nenshtetesine) ose duhet te mendoni se nuk ka deshmuar dhe per kete arsye administrata nuk i jep nenshtetesine. Perse niseni nga ajo se Janulla ka deshmuar cdo gje, por eshte administrata shqiptare ajo qe e "diskriminon"? Perse niseni nga kjo gje? Sepse u mesojne popat ne kishat ortodokse kete gje? Popat si Janulla? Si mund te deshmoje ky njeri, kur ka njerez si ju pas vete se permbushe piken kater ndonjehere? Talleni apo si eshte puna?

*
    Te kerkova mendim thjesht juridik, pa hyre ne debate nacionaliste. Ke te drejte deri diku ne pjesen e pare, por me pas ti po zbulon se nuk je thjesht jurist, pasi nga erresira e syve hyn ne argumentime jashte sferes tende, te cilat nuk t`i kerkova. Eshte hera e pare qe degjoj te tilla paragjykime nga ty, keshtu qe dashur pa dashur ti e ke dhene mendimin tend kunder nenshtetesise se Anastasit.
    Nejse, pune per ty. Edhe mund ta kerkoj dhe ta sjell ligjin te plote, qe te bindesh plotesisht per kushtet. Me 99 % nuk duhet te kete kushte te tjera. Persa i perket nenshtetesise se dyfishte kjo eshte lejuar me ligj qysh ne vitet 1992-1993, pra kjo nuk perben pengese.
    Pervec kesaj ti duhet ta dish si jurist, se ne shume vende te botes, moskthimi pergjigje eshte pranim i heshtur. Kete ligj do ta aprovoje edhe Kuvendi i Shqiperise se shpejti. Presidenti, po te kishte kundershtime te bazuara, duhej te kishte kthyer pergjigje shpejt, se perse nuk e pranon kerkesen per nenshtetesine.
    Ne rastin kur ai hesht, mua me lind e drejta ta gjykoj se po shkel te drejtat e njeriut. Merre me mend... Kur shkelet e drejta e Primatit te KOASH-it, se c`behet me njerezit e thjeshte.
    Vete heshtja e presidentit eshte diskriminim i hapur, ose duhet marre si pranim, ...por fatkeqesisht ky parim ende nuk eshte per nenshtetesine
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 07-10-2009 mė 14:39
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anėtarėsuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga P.I.N Lexo Postimin
    Firaku ....pyetje me vend ....Une do te te pergjigjem me nje pyetje .. pse ju nuk beni pyetje tek ana Shqiptare qe cdo dite shkelen te drejtat e njeriut sidomos te shtetasve shqiptare!Kur ta zgjithem kete ceshtje hidhu nga komshijte tani per tani me qendro ketu se sac shkelen te drejtat e njeriut ne kete komb nuk ka shanste te shkelen ne asnje vend!Une merem me nje njeri dhe te gjithe keta ketu per nje arsye ....se nuk e shikojme si nje njeri te panjohur po per ne eshte familja jone dhe pjese e jetes tone...ai njeri nuk eshte thjesht nje njeri qe ne nuk njohim eshte nje njeri si gjysh,si at ,si vella etj!Keshtu do mbroja dhe gjyshin tim dhe babain tim dhe vellain tim dhe xhaxhain tim dhe familjen tim pa u dridhur dhe deri ne fund........
    Une tu pergjigje pa prapavije fetare dhe te pyeta pa prapavije fetare,mirpo edhe te sqarova aq sa dita se pergjigja negative per kete njeri qe per ty qenka gjdo gje por para ligjit eshte vetem njeri ashtu si ti dhe une mund te vije mu per shkaqe te aktivitetit te tij fetare ne kete rast qe shteti e shef si rrezik te sigurise se vendit.
    Ne ne kete Forum nuk mund te zgjedhim asgje ne kete drejtim por vetem mund te japim mendimet tona.
    Une mundohem te respektoj deri ne maksimum qdo fe,sidomos ato qe jane prezente tek shqiptaret,mirpo pothuaj te gjithe e dime se ne Greqi ne kete rast behet nje shkelje e rende e te drejtave te njeriut e sidomos kur behet fjale per komunitetin shqiptare atje,ndoshta edhe ne kete kontest mund ta kerkosh pergjegjen me te sakte per pyetjen tende.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ilia,

pyetje serioze:

Kur nje askush si ti pranon te akuzoje Presidentin per diskriminim, how the hell kerkon respekt e bisede pa ndjenja atdhetare nga une, pa kunderakuza nga une? Ngordhe pjesen grekofile ne vete, po deshte bisede te paster objektive, se ndryshe ta ngordhin te tjeret.

I kthehemi brendise se temes kur te shohesh veten ne gjendje te mirresh me pyetjet (ato juridike te pakten).

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk eshte e vertete qe mospergjegja eshte pranim i heshtur. Ka afate, brenda te cilave duhet te pergjigjet zyra, por tejkalimi i afateve assesi nuk paraqet pranim.

Perndryshe mund te llogaritesh qe Presidenti (Lartemadheria nr. 1 ne Shqiperi) i ka japur vogelsise se Janullatosit pergjegjen qe te japa ty. Kunderargumento nga pozita e tij. A deshte bisede/llomotitje juridike?

*

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Nje sqarim per ju.Personeli fetar ben perjashtim nga disa kushte qe i duhen nje shtetasi te huaj per te mare shtetesine ne cdo shtet te botes.Mjafton qe biografia e tij te mos kete pjese te erta.Une personalisht mendoj se Janullatosit i duhet dhene Shtetesia Shqiptare ne nder te Kishes Orthodokse si edhe per nder te besimtareve Orthodoks.Eshte detyre e ketyre besimtareve qe KryePeshkopin tjeter ta zgjedhin me kombesi Shqiptare.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Faqja 18 prej 41 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •