Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582

Çeki: Numri i muslimanëve në rritje

Kohë më parë fjalët "çek" dhe "musliman" qëndronin larg njëra tjetrës dhe do të ishte e papërfytyrueshme të përdoreshin së bashku. Por, dy dekada pas rënies së regjimit komunist në Çekosllovaki, muslimanët janë duke u shtuar në numër dhe po bëhen më aktiv

E enjte, 18 Qershor 2009 08:30

Vladimir (Umar) Sanka, një nga menaxherët e xhamisë kryesore në Pragë tha për IslamOnline-in se në xhaminë kryesore vijnë rregullisht rreth 300 vetë ndërsa në faltore 200.

Ai u shpreh gjithashtu se numri i muslimanëve në Çeki është duke u rritur gradualisht.

"Në namazin e xhumasë faltorja është aq shumë e mbushur saqë kemi qenë të detyruar të caktojmë një termin shtesë për falje të namazit".

Në namazin e Kurban Bajramit (njëra nga dy festat më të rëndësishme në kalendarin islam), xhamisë iu desh që të merrte me qira një sallë sporti për të strehuar numrin rekord prej 1500 muslimanëve.

Rritja e numrit të muslimanëve ka të bëjë me rritjen e numrit të çekëve të konvertuar në islam.

"Në xhaminë tonë në Pragë jemi dëshmitarë të konvertimeve thuajse në çdo javë" - u shpreh zotëri Sanka.

Sipas të dhënave zyrtare të vitit 2003 numri i muslimanëve është rreth 12000 por vlerësimet e fundit tregojnë për një shifër rreth 20000 muslimanë, duke përfshirë edhe numrin prej 400 konvertimesh.

Në vitin 1991 ishte themeluar organizata e parë islame "Fondacioni Islam" ndërsa xhamia e parë ishte hapur në qytetin e Bërnos në vitin 1998 dhe një vit më vonë ishte hapur një tjetër në Pragë.

Në të kaluarën ka pasur përpjekje për të ndërtuar xhami edhe në qytete më të vogla, kryesisht në qytetet me burime të ujërave termike të cilat frekuentohen nga klientët arabë, por këto plane kane pasur kundërshtime si nga publiku ashtu edhe nga kisha.

Deri në vitin 2004 feja islame nuk ishte pranuar si fe zyrtare në Çeki.

Islamonline.net
    E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)

Po jo o njeri se nuk u be Republika çeke e tera myslimane...
    Nje gje eshte e vertete, ne Europe myslimanet jane duke u shumuar, kjo fale njerezish qe as kane bese dhe fe, eshte fjala per evropiane qe e bejne per interresa personale, si psh. bashkime martesore por qe shteti nuk ja njeh, keshtu "justifikohen"!
    Por qe nuk perjashtohen raste konvertimesh, por qe te thelluara jane pak, pasi nje perqindje midis ketyre te fundit, eshte martesore dhe si rrjedhoje edhe femijet qe lindin nder keto lidhje.
    Por ne bote, ndryshe nga ç'ndodh ne Europe, jane te krishteret qe mbajne "rekord" rritje...!!!
    Ketu perfshire edhe vendet me shumice islame..., por qe nuk flitet pothuaj fare.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po jo o njeri se nuk u be Republika çeke e tera myslimane...
    Nje gje eshte e vertete, ne Europe myslimanet jane duke u shumuar, kjo fale njerezish qe as kane bese dhe fe, eshte fjala per evropiane qe e bejne per interresa personale, si psh. bashkime martesore por qe shteti nuk ja njeh, keshtu "justifikohen"!
    Por qe nuk perjashtohen raste konvertimesh, por qe te thelluara jane pak, pasi nje perqindje midis ketyre te fundit, eshte martesore dhe si rrjedhoje edhe femijet qe lindin nder keto lidhje.
    Por ne bote, ndryshe nga ç'ndodh ne Europe, jane te krishteret qe mbajne "rekord" rritje...!!!
    Ketu perfshire edhe vendet me shumice islame..., por qe nuk flitet pothuaj fare.
    I Nderuar Arbresh_Niko

Bota po kthehet drejtë Islamit

Profeti sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: ''Sdo ketë shtëpi
    qoftë ajo në shkretëtirë apo në qytet veçse Islami do të hyjë në të…" Kjo është një
    profetësi që ne e shikojmë se po vërtetohet dhe duket se është kjo koha e duhur për
    të cilën bëhet fjalë, do të shohim se si vërtet bota po i kthehet Islamit.
    Islami, feja që sipas statistikave është feja e cila po përhapet me ritmin më të shpejtë
    në gjithë botën tregon pa dyshim për vërtetësinë e saj. Është feja e çdo moshe, vendi
    dhe në përputhje me natyrën njerëzore. Islami është feja që përputhet me të vërtetat
    e shkencës, kjo është dhe arsyeja përse shumë shkencëtarë janë kthyer në Islam
    kohët e fundit. Shumë prej fakteve shkencore që kanë qenë zbuluar dhe po zbulohen
    janë gjetur të përmendura qartë në Kur’anin e Shenjtë dhe në hadithet e Profetit sallallahu
    alejhi ve sel-lem, kjo patjetër që forcon besimin në All-llahun dhe ngrohë
    zemrat e gjithë besimtarëve. I fton në besim dhe ju tregon si të drejtohen në rrugë të
    drejtë jobesimtarëve.
    Dikush mund të habitet përse skllevërit dhe të varfërit në kohën e Profetit sal-lallahu
    alejhi ve sel-lem e pranuan Islamin pavarësisht nga turturat dhe presionet e
    vazhdueshme të zotërinjve të tyre… Çfarë i shtyu ata drejtë Islamit? Si ikën
    muslimanët e parë nga Meka në Medine duke lënë çdo gjë që posedonin? Po tani çfarë
    po i shtyn drejtë Islamit jo vetëm të varfërit dhe njerëzit e thjeshtë, por dhe
    shkencëtarët?
    Ja përse ndodh kjo, do tju tregojnë disa prej komenteve të shumta mbi Islamin nga
    njerëz të njohur të historisë botërore.
    Lexoni opinionet e disa prej shkencëtarëve që u habitën nga Kur’ani.
    Profesor Keith Moore, një nga shkencëtarët më të suksesshëm dhe me influencë në
    fushën e anatomisë dhe embriologjisë në Universitetin Toronto të Kanadasë thotë: Ka
    qenë një kënaqësi e madhe për mua shpjegimi i argumenteve Kur’anore që flasin për
    krijimin e njeriut. Mua më është bërë e qartë që këto argumente që Profetit Muhamed
    i kanë ardhur nga Zoti (All-llahu), sepse kjo dituri dhe faktet shkencore nuk janë
    zbuluar veçse shekuj më vonë. Për mua kjo është provë se Muhamedi ka qenë i
    dërguar nga All-llahu.
    Profesor Palmer, shkencëtar Amerikan."Kemi nevojë ti kthehemi kërkimeve të historisë
    së Lindjes së Mesme për të marrë vesh se nga i dinë ata gjithë ato fakte historike, të
    cilat janë të vërteta. Nëse s’ka ndonje burim reference që i ka regjistruar ato, atëherë
    kjo shton besimin se Zoti ia ka transmetuar këto Muhamedit, transmetime të tilla janë
    zbuluar prej nesh të jenë të vërteta vetëm në kohët e fundit. Ju ftojmë për një dialog
    të vazhdueshëm në çështjet që kanë të bëjnë me Gjeologjinë. Shumë faleminderit.''
    Profesor Armstrong, shkencëtar në NASA. ''Jam shumë i impresionuar kur shoh se si
    shkrime kaq të vjetra (ka për qëllim Kur’anin dhe Hadithet) janë në përputhje të plotë
    me zbulimet e kohëve të fundit në shkencën e Astronomisë. Patjetër që këtu fshihet
    diçka përtej asaj që ne kuptojmë me eksperiencë njerëzore.''
    Profesor William W. Hay, është një ndër shkecëtarët më të njohur të marinës në SHBA
    në veçanti përsa i përket fotografive me anë të sateliteve etj, Profesor Hay thotë:
    ''Është shumë interesante që informacionin, të cilin e shoh gjendet në Kur’anin e
    Shenjtë mendoj se është tepër interesante shpjegimi i disa referencave ende të pa
    zbuluara nga ne. Mendoj se ekziston Një Qenije e Shenjtë, Zoti.''
    Shkrimtari Gorge Bernard Show ka thënë: ''E kam vlerësur me rrespekt të madh fenë
    e Muhamedit për shkak të vitalitetit të mrekullueshëm që ka ajo. Për mua është e
    vetmja fe që ka forcën për ta ndihmuar njeriun të përballet me çdo stinë të moshës së
    tij. E kam studiuar këtë burrë të veçantë dhe për mendimin tim në vend se ta quajnë
    disa njerëz antikrisht duhet ta quajnë Shpëtimtarin e njerëzimit. Kam besim të plotë
    se nëse një njeri si ai do të merrej me problemet politike dhe Diktaturat e kohës së
    sotme do ti kishte zgjidhur ato dhe do të kishte sjellë paqe dhe lumturi në botë. Unë
    parashikoj se besimi i Muhamedit do të pranohet në Europën e së nesërmes siç po
    pranohet ne Europën e ditëve të sotme.”
    Lamartine, në librin Historia e Turqisë. vol 11 faqe 276-277, shprehet kështu:
    ''Themeluesi i 20 empireve tokësore dhe një empiri shpirtëror, ky është Muhamedi.
    Kam vetëm një pyetje, përsa i përket standarteve me të cilat mund të matet
    madhështia e një burri kush mund të jetë më me famë se ai?''
    Profesor Tagata Tagasone, themelues i departamentit të Anatomisë dhe embriologjisë
    në Universitetin Shiang të Tailandës, aktualisht drejtor i universitetit të mjeksisë.
    ''Besoj se çdo gjë e sjellë në Kur’an 1400 vjet më parë ështe e vërtetë dhe kjo
    vërtetohet me argumente nga shkenca. Dihet që Profeti Muhamed nuk dinte të
    shkruante e të lexonte ai ishte profeti që erdhi me të vërtetën, e cila iu shpall atij nga
    Ai që është Krijuesi, Zoti i vërtetë. Ky është All-llahu, unë mendoj se është koha për të
    dëshmuar Laa ilaahe il All-llah. Askush se meriton të adhurohet me të drejtë veç Allllahut,
    dhe se Muhamedi është i Dërguari i Tij''.
    ''Kam lexuar për Islamin dhe për librat tjerë fetarë dhe të gjithë librat e shenjtë të feve
    të mëparshme dhe mendoj se ajo që gjeta ne Kur’an ështe persosshmëria. Kur’ani në
    krahasim me librat që kam lexuar ështe si Dielli. Jam i bindur se kushdo që e lexon
    Kur’anin duke synuar gjetjen e të vërtetës në të inshallah do të bëhet musliman''.
    Saifudin.Dirk Walter Mosing.U.S.A.
    "Islami është feja që po rritet me ritmin më të shpejtë në SHBA, një zgjedhje dhe
    shtyllë stabiliteti kjo për shumë shtetas Amerikan… ''Hillary Rodman Clinton,
    Losangelos Times, 31maj 1996 faqja 3 e kësaj gazete.
    ''Sa më tepër që studiojmë për Islamin dhe zhvillimin e kësaj feje, aq më madhështore
    shfaqet. Të gjitha fetë e mëparëshme e triumfuan me përpjekje të mëdha dhe kur
    udhëheqësit e tyre pranuan besimin, Islami triumfoi më lehtë dhe me ndihmën e
    mrekullive që dërgoi All-llahu saqë gjatë dy gjeneratave kaloi nga Pirenej në Himalaja
    dhe nga shkretëtirat e Afrikës deri tek ato të Azisë. A.M.L.Stoddard. Marrë nga libri:
    ''Islami, feja e të gjithë profetëve. faqja 56. Autori: Begum Bawai.
    Marrë: nga Enciklopedia e Mrekullive të Kur’anit
    Përktheu:
    Ummu Uvejs
    9 gusht 2008

Me Rrespekt : ILMGAP

Woh, jo mor djal, se 8 minuta nuk do te arrije ti mbushje kaq shpejt..., po ku e pate gati kete pergjigje more djale i mbare..., mire pra qofsh i lumtur me numrat e tu.
    Ja sa te kopjoj edhe une, keshtu bejme polimike numrash...

Sa per informacion, mendoj qe gjuhet qe jane shkrojtur ketu poshte, i merr vesh pjesa derrmuese e bashkekombesve tane.

Je i Krishter? Are you Christian? Είσαι Χριστιανός; Sei Cristiano? Вы христианской?

Ne Facebook ekziston nje grup, ku ka vendosur te mblidhen te krishteret, siç bejne zakonisht …
    Une sjell materialin e plote duke e perkthyer…, por qe i rezervohem origjinalit, pasi nuk eshte qellimi im dhe as detyre e imja te bej propagande, besoj qe faktet e permendura kane baze realiste, pra ju a servir thjesht si dokument.
    Edhe diçka, Europa nuk permendet, pra le te kuptoje qe numri eshte i pandryshuar, per te mos thene ne ulje…, kjo per aresye qe dihen.

SHQIP ENGLISH ΕΛΛΗΝΙΚΑ ITALIANO HRVATSKI

Kemi vendosur qe te mblidhemi te gjithe te Krishteret e botes, nga Veriu ne Jug dhe nga Lindja ne Perendim! DO T’JA DALIM M’BANE?!
    Ne planetin tone ka 2.2 miljard te Krishtere, pra 1/3 e popullsise te tokes. Nder keta, 519 miljone gjenden ne Europe, 238 miljone ne Amerike dhe 1,4 milione ne pjesen qe mbetet te botes.
    Nga 2.2 miljarde, sa jane te regjistruar ne Facebook?!

Ftoni miqte tuaj, keshtu do te shohim sa te krishtere do te munden te mblidhen ketu! Sot ne Facebook eshte e mundur te mblidhemi bashke ne nje kend, njeri perkrah tjetrit. Te gjithe se bashku, sin je trup i vetem, nje bashkim, nje Kishe.
    ESHTE E MUNDUR?
    Kohet e fundit, megjithese Krishterimi vihet ne shenjester nga te gjtha anet, manifestohet nje ekspansion ( rritje ) i madh. Per shembull ne Kine, ku vihet re nje rritje e shpejte, ka 10.000 konvertime ne dite!!!
    Ja disa numra indicative:
    Numri i te Krishtereve rritet ne 0,7% ne Ameriken Veriore, 1,5% ne Ameriken Latine, ne Afrike 2,8% dhe ne Azi ne 3,7% ne vit.

ENGLISH

We hope to gather all the Christians from around the world, from North to South and East to West, WILL WE MANAGE TO DO IT?

On the Earth there are 2.2 billions of Christians, the 1/3 of the planet’s population. 519 millions of them are in Europe, 238 millions in America and the remaining 1.4 billion in the rest of the world.

How many of the 2.2 billions are registered on FACEBOOK?!

Send INVITE to your friends, to see how many CHRISTIANS we can gather together! Now with Facebook we can meet all together in a corner, the one next to the other. All together in one body, one unity, one church.
    IS THAT POSSIBLE?

Lately, despite the fact that Christianity is under continuous attacks, a big expansion of Christianity is registered. In China, for instance, we have the widest spread, with 10.000 adherences per day!!!

Some indicative statistics:
    The number of Christians is increasing by 0.7% in North America, 1.5% in South America, 2.8% in Africa and in Asia 3.7% per year.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Βάλαμε στοίχημα να μαζευτούμε όλοι οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο, από Βορρά έως Νότο και από Ανατολή έως Δύση ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦEΡΟΥΜΕ;

Στον πλανήτη υπάρχουν 2,2 δισεκατομμύρια Χριστιανών, δηλαδή το 1/3 του πληθυσμού της γης. Από αυτά τα 519 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη, τα 238 εκατομμύρια στην Αμερική, και τα υπόλοιπα 1,4 δισ. βρίσκονται στις υπόλοιπες χώρες.

Από τα 2,2 δισ. πόσοι είναι εγγεγραμμένοι στο FACEBOOK?!

Στείλτε invite (πρόσκληση) σε όλους τους φίλους σας, να δούμε πόσοι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ μπορούμε να μαζευτούμε! Τώρα με το Facebook μπορούμε να βρεθούμε όλοι σε μια γωνιά, ο ένας δίπλα στον άλλον. Όλοι μαζί ως ένα σώμα, μία ενότητα, μία εκκλησία.
    ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ;

Τον τελευταίο καιρό, παρότι ο Χριστιανισμός βάλλεται από παντού, εντούτοις σημειώνεται μία σημαντική αύξηση της διάδοσής του. Για παράδειγμα στην Κίνα έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση, με 10.000 προσχωρήσεις ημερησίως!!!!!

Ενδεικτικά ποσοστά:
    Ο αριθμός των Χριστιανών, αυξάνεται κατά 0,7% στη Βόρεια Αμερική, κατά 1,5% στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική κατά 2,8% και στην Ασία κατά 3,7% το χρόνο.

ITALIANO

Abbiamo scommesso di riunirci tutti i Cristiani del mondo, da Nord a Sud e da Est a Ovest! CI RIUSCIREMO?!

Nel pianeta ci sono 2.2 miliardi di Cristiani, cioè 1/3 della popolazione della terra. Di questi, 519 milioni si trovano in Europa, 238 milioni in America e 1.4 miliardi nei restanti paesi del mondo.

Dei 2.2 miliardi, quanti sono gli iscritti in Facebook?!

Invitate i Vs amici, e vediamo quanti CRISTIANI riusciremo a riunirci qui! Ora con Facebook è possibile trovarci tutti insieme in un angolo, l’uno accanto all’altro. Tutti insieme, come un corpo, un’unità, una chiesa.
    E' POSSIBILE?

Ultimamente, nonostante il Cristianesimo venga bersagliato da tutte le parti, si manifesta una sua grande espansione. Per esempio in Cina, dove si registra la più rapida crescita, ci sono 10.000 adesioni al giorno!!!!

Alcuni dati indicativi:
    Il numero dei Cristiani aumenta di 0.7% nel Nord America, di 1.5% nell’America Latina, in Africa di 2.8 % e in Asia di 3.7% all’anno.

HRVATSKI

Da li si kršćanin?

Nadamo se okupiti sve kršćane iz cijeloga svijeta, od sjevera do juga te od istoka do zapada, da li možemo uspjeti?

Na Zemlji je 2.2 bilijuna kršćana, tj. 1/3 čovječanstva. Od toga broja 519 milijuna je...

Nuk po vazhdoj me..., mendoj qe mjaftojne ato me siper....!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 18-06-2009 më 11:44

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2009
    Postime
    17
    Per qudi sa shum po shumohen muslimant, edhe pse ju vjen inati njerzve per ket pun .kjo pun cefi osht

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Unë atë që ta dërgova e kopjova nga postimi im i më hershën (qfarë do të thotë konvertim) nuk e di saktësisht.

Së pari të them :
    Sot çdo i katërti në botë është Musliman

Ndërsa të krishterët janë të krishter me fjalë dhe jo vepra,ndërsa muslimani njihet në praktikë jo teori.Pra një Musliman i cili nuk fal namaz,jep zeqat etj (që ti nuk i di ndoshta) nuk i thuhet musliman ., dhe kësi lloj të krishterësh që nuk e praktikojnë krishterizmin nuk mund ti thuhen katolikë.

Në botë ka : 1.5 miliardë (Praktikues)

Një histori e vitit 2004 në NTV
    News, e titulluar "Islami është religjioni që përhapet më së shpejti në Evropë," u muar me një
    raport të nxjerrur nga shërbimi i brendshëm sekret Francez. Raporti përmendi se numri i atyre
    që konvertohen në Islam në vendet Perëndimore ishte rritur edhe më shumë, në veçanti
    menjëherë pas sulmeve të 9/11. Për shembull, numri i të konvertuarve në Islam në Francë u rrit
    për rreth 30 dhe 40,000 vetëm vitin e kaluar.

Me Rrespekt : ILMGAP

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Nëse do pranoje një këshillë nga unë :

Titulli (i librit) :

Islami: Feja që përhapet më së shpejti në Evropë

Autori :

Harun JAHJA

Tema të Ngjashme

1. Rritja ekonomike në Shqipëri më e larta në Evropë
    Nga ClaY_MorE në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 27-05-2009, 21:14
  2. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Atropina
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  4. Projektbuxheti 2004, rritje pagash 5 per qind
    Nga ganoid në forumin Ekonomi & biznes
    Postimi i Fundit: 25-09-2003, 11:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •