Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 123
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Kthimi njerezve ne yje? Krjimi i nje race te re? I nje gjuhe te re? Apo helenizimi eshte thjesht nje terminologji arbitrare?
    HELENIZIM KRIJIM I NJE RACETE RE ! HEHEHE

Helenizim po u kuptoka shkrirje e ngjyres se zez ne ate te bardh pra raca e sahares se libis-greku ka pas nevoj per zbardhje te rraces dhe jo Pellasget-ylliret

Jo javan helenizimi i sotem eshte ndritje e faqes se zeze ( tualetim me m.t greku ).

Kuptimi i verrtet i helenizimit ne lashtesi ka qen arsimimi , arritja e zenitit te civilizimit .

Helenizimi grek s'eshte agje tjeter perpos arritje e nje pike me te lart te menyres se asimilimit te tjerve arma kryesore e grekut te sotem per asimilimin e jugut te Shqiperis.
    Kjo i bie jo vetem tye me te adoptue por edhe babgjyshin e katergjyshin me ta ba grek me rraje e themel grek te hellenizuar te bardh si funi kusis .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin

Helenizim po u kuptoka shkrirje e ngjyres se zez ne ate te bardh pra raca e sahares se libis-greku ka pas nevoj per zbardhje te rraces dhe jo Pellasget-ylliret

Jo javan helenizimi i sotem eshte ndritje e faqes se zeze ( tualetim me m.t greku ).

Kuptimi i verrtet i helenizimit ne lashtesi ka qen arsimimi , arritja e zenitit te civilizimit .

Helenizimi grek s'eshte agje tjeter perpos arritje e nje pike me te lart te menyres se asimilimit te tjerve arma kryesore e grekut te sotem per asimilimin e jugut te Shqiperis.
    Kjo i bie jo vetem tye me te adoptue por edhe babgjyshin e katergjyshin me ta ba grek me rraje e themel grek te hellenizuar te bardh si funi kusis .
    Pra, Helenizim ose Helen sipas teje nuk jane gje tjeter vetem se ata pellasget injorante qe te super arsimuar (nga kush dhe pse kaq vone)arriten ne zenithin e civilizimit. Bukur fort, nje pellasg i tille Helen i super arsimuar je ti Xhgashi. Katragjyshin nuk ta kam njoft. Ndersa greket nuk ka pse te jene fund kusie bardhoshe, pasi arsimimi nuk te ngjyros, por c'ngjyros.

Personalisht mendoj se pellazget kane qene me te arsimuar se te ashtuquajturit hellene, dhe se zenithi i civilizimit te te pareve (pellazgeve) fillon atehere kur ka filluar koha.

PS. Tualeti duhet te kete dale me vone, kur njerezit zevendesuan perpjekjet per per te ngritur nivelin e tyre arsimor me marreveshje proletare miqsh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 20-06-2009 mė 07:02

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    JO JAVAN MA NDRYSHE I BIE PO NEJSE .

Une jam PALLOSHKĖ dhe skam nevoj te ndrroj emer .

Katragjyshi im ishte Dardani mos te ardht merzi ngule njiher ne koken tende edhe pse Jasoni ka rr'shit me keta helenet grek e u ba argat i grekut shkoj me u mare lekuren e art me i helenizue tammam me i ba te bardh .

HAHAHAHA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Paske nxane mjaft prej helenizmit. E tash nxune dhe gjithe temen tende... e me te thane te drejten po me vika keq te shikoj ku i con paragjykimi palloshk njerezit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 20-06-2009 mė 08:40

Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin

Mos u beni racista dhe irracionale. Helenet, mesa arrij te kuptoj une, ishin as me pak as me shume, por grupi i individeve, qe nga pikepamja etnike, nuk ndryshonin fare nga individet e tjere, e vetmja diference qe i bente ata unikale, ka qene HYU te cilin ata adhuronin, qe per mendimin tim ishte DIELLI. Nga pikepamja gjuhesore, ata perfaqesonin nje dialekt te nje trungu me te madh gjuhe, origjinalitetin e te ciles, e ka ruajtur per fat te mire vetem gjuha shqipe. Mos u perpiqni te gjeni analoget e racave te lashta ne kombet moderne, sepse eshte nje rruge pa krye. Percaktimi etnik i "popujve" ne pergjithesi perjashto 300-400 vjetet e fundit, eshte bere kryekeput ne varesi te BESIMIT. Nje perjashtim te rendesishem, por jo ne plote kuptimin e fjales, bejne shqiptaret, per vete karrakterin e tyre te spikatur ateist dhe luftarak.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 20-06-2009 mė 09:27
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Javan me injorime dhe fjale boshe mjaft se po ma thin leshin e kokes .

Kupto nje her se danau dhe pasardhsit e tij jane hellenizue sot bollano po vazhdon me vetemohim, asimilimin , helenizimin modern dhe jo Xh.Gashi qe ka ashtė e rrashtė Pellasg .

Kjo qe them une per emrin Palloshkė te cilin e mbajjm nuk eshte shaka por pyet ne forum antare qe njofin kete ane se a ka Palloshk ne fshatine e Mramorit afer Prishtines .
    Kupto njeher se te ne emri palloshk nuk paraqet ate cka mendoni ju.
    Lexo mire rreshtat dhe mos ja fut si kau peles .

Dil nxirre kryet njeher te shofim kush jeni ju dhe mos nenqmo tjetrim qe eshte i hapur.

Mire te tha Alfeko pa deshifrim te shkrimeve pellazgedo te ngelni ne vend nisje askund s'do te arrini.
    Dias e verrtet eshte se helenizimi grek eshte racizmi i sotem grek.

Jo javan une se kam ate dhunti te zotit per te botuar libra ,bash per kunder perveq disave une isha ai dhe do te jem qe i kundervihet leximeve jo te sakta te cilit do kjoft.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 20-06-2009 mė 10:10

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Te kuptoj shume mire XhGashi. Tani mbetem ne pritje te librit tend qe do te shpalose tere keto njohuri te panjohura per mua, e sidomos me deshifrime germash ku besoj nuk te mungon ndihma Alfekos.

Ja nje model patriotik naimjan: QUDITI=KU DI TI

Diskutimi im ne kete teme mbaron ketu.-
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 20-06-2009 mė 10:12

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Mos u beni racista dhe irracionale. Helenet, mesa arrij te kuptoj une, ishin as me pak as me shume, por grupi i individeve, qe nga pikepamja etnike, nuk ndryshonin fare nga individet e tjere, e vetmja diference qe i bente ata unikale, ka qene HYU te cilin ata adhuronin, qe per mendimin tim ishte DIELLI.
    Madje pikėrisht Dielli nuk ėshtė adhuruar fare mes helenėsh, me pėrjashtim tė Heliosit qė kishte njė vend tė shenjtė nė Delos.
    Dielli ėshtė i yni.

Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Madje pikėrisht Dielli nuk ėshtė adhuruar fare mes helenėsh, me pėrjashtim tė Heliosit qė kishte njė vend tė shenjtė nė Delos.
    Dielli ėshtė i yni.
    Helios eshte pikerisht Dielli:

Vazhdimisht gjejme pershkrime ne mitologji, per Heliosin 'shetites te kupes qiellore', ose 'Heliosin qe del', prej nga mund te kete ardhur dhe etimologjia e fjales Delos(ishulli ku lind[d(i)el ] dielli(apollo).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 20-06-2009 mė 12:38
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Helios eshte pikerisht Dielli:
    Pavarėsisht nga kjo, helenėt dallohen nga ne se me kalimin e kohės e humbėn Diellin. Hellada jo vetėm melting pot racor, po edhe melting pot fetar. Lloj lloj kultesh tė huaja kanė depėrtuar aty, ndėrsa Heliosi qė rrjedh nga shqipja, u vetmua nė ishullin e Delosit duke ia lėnė tokat tjera helene, perėndive tjerė.

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rezultatet e zgjedhjeve vendore, 18 shkurt 2007
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 12-06-2007, 18:16
  2. Procesi I Privatizimit Masiv Dhe Tregu I Kapitaleve
    Nga Gerrard nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-04-2007, 03:43
  3. Raporti i Kai Aides për Kosovën në OKB
    Nga Harudi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-10-2005, 17:59
  4. Procesi pėr ish-policin e akuzuar pėr 3 vrasje
    Nga White_Angel nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2005, 23:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •