Nje ide e menduar fort me trazon gjat tere kohes.
Pak info personale. Une e kam lene Shqiperine pes vjet te kaluara dhe megjithese me ka marre malli prap nguroj te shkoj ne shtepi.
Kur mberrita ne Britani na u krijuan te tera kushtet e jeteses per se mbari, mirepo prap s'ndjehesha fort i kenaqur, dhe pyesja veten "Kaq komplex qenkan problemet tek ne, kaq e veshtire eshte per te marre/marrur vesh?"
Zgjidhja ime finale per ceshtjen tone do te ishte qe te tere te kthehemi mbrapsht ne Shqiperi. Po, po, une i pari dhe te tere ju me bagazhin tuaj.
Ne vetem flasim e shkruajme ne internet ose ne ndonje gazete nga larg dhe kemi frike te kthehemi prapa. Mbase me te vertete ne Shqiperi s'ka drita 24ore ose 24ore uj te rrjedhshem por keto jane vogelsira qe s'duhet te na ndalin gjate ketij procesi.
Une besoj, ne te vertete besoj qe ne mund tia dalim dhe do ja dalim, por vetem kur te tere te kthehemi ne shtepite tona dhe te kerkojme rregull dhe drejtesi.
Un besoj se ne mund ta ndryshojme jeten tone (per mire) dhe ta bejme te vecante dhe futur ne kanalet e duhura.
Keto jane ceshtje lokale qe kerkojne zgjidhje lokale dhe ne vetem flasim nga larg.
Tani, ta shohim realitetin ne sy dhe boll diskutuam dhe ri-diskutuam keto ceshtje po aq komplex sa te lehta.
Jeni ju gati te ktheheni ne Shqiperi?????????
Ju lutem, bejani vetes e te tjereve kete pyetje dhe ju lutem pergjugjuni dhe lerini vogelsirat si jo s'ka drita, jo uje, po kam punen ne Amerike ose Angli etj, jo po i ndihmoj me teper vendit nga larg etj. Hajt ti leme koto fogelsira dhe ta sfidojme friken. Ju te gjithe e dini se kam te drejte dhe vetem tallemi me veten me te tera qe kemi shkruar.
Ndonjehere me duket vetja krahasuar si tek "Qente (une ju)te lehin, karvani(dreqi, droga prostuticioni)te shkoje perpara.
Hajt te gjithe mos te tallim me veten me justifikime te kota por ti bejme ball situates atje. Te bejme pyetje, kerkojme rregull e disipline. Ta kerkojme zyrtarin tek zura dhe institucioni dhe jo ne kafe, pasi eshte zgjedhur per te bere detyren nga po ju vete. Kjo ne mendimin tim eshte mese e thjeshte dhe e nevojshme te realizohet.
Tani po shkoj se me mori uria dhe boll tallem veten me justifikime te kota dhe duke pare tek te tjeret.
Me respekt dhe sinqerisht
Saimiri
Krijoni Kontakt