Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Peja o qytet i bekuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2002
    Postime
    310
    Pershendetje!

Shqiptaret qe jetojne ne Perendim perkatesishte ne USA te cilet kane te ardhura te mira financiare, qe jane shkolluar apo duke u shkolluar etj nuk jane duke bere aq sa kane mundesi per Shqiperin dhe shqiptaret ne pergjithesi.

Shqiptaret e Mergates perkatesishte shqiptaret (shqiptaro-amerikanet) ne USA dhe Kanade duhet qe te shikojne mundesin e formimit te ndonje fondi ku cdo familje apo indivit mbi moshen 21 vjeqare te paguaj nje vlere 20-50 $ ne muaj. Parate te administrohet dhe te dergohen si donacione per hapjen e fabrikave te rreja apo rindertimin e fabrikave, shkollave te reja, bursave per studentet, spitaleve, te shpenzohen per ceshtjen kombetare qe akoma nuk eshte zgjedhur, per ndertimin e rrugeve, autostradave rajonale (rruga Durres-Tirane) ku vete mergimtaret shqiptare qe me nje kontribute 20 $ ne muaj secili do te ndertonte kete rruge te rendesishme dhe jam i sigurte per per 2-3 muaj parat per ndertimin e rruges do te mblidhen, te sherbejne per nxitjen dhe ndihmen per kthimin e intelektualeve nga mergimi etj etj

Parat jane sot qe e kontrollojne politiken.

Parate nga ai fond qe shpresoj qe nje dite do te ndertohet te sherbjen qe gomat e autobusit te zevendesohen me te rejat qe autobusi te sherbej vetem lokal dhe te mos keni nevoje per linja jashte shtetit.

Me ndertimin e nje fondi te till dhe administrimin e mire te fondit mendoj se gjerat do te ndryshoj ne nje te afermte jo te larget.

Mendimi ime eshte qe ndihmes per shoket e Ihti eshte vetem mergata shqiptare ne bote, eshte ajo rreze qe mund te kapen jo vetem ata por edhe shoket e mij etj etj.

Kthimi nuk eshte zgjedhje.

Kush mund te merr inciative nga mergata shqiptare ne usa apo kanade apo ndonje shtete tjeter evropian per krijimin e nje fondi te till? Cilet jane ata intelektual qe kane ndikim ne vendin ku jetoni ju?

p.s. mendoj qe kjo teme duhet me shume tij kushtohet mundesive se si te ndihmohet atdheu nga jashte.
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

i/e regjistruar Maska e CETARI
    Anėtarėsuar
    17-12-2002
    Vendndodhja
    Shqiperia e Bashkuar
    Postime
    6
    une njedit do te kthehem, kete e di! Do te kthehem, mbasi do te mbaroi studimet jashte vendit! dhe, kur do te bashkohemi ne nje komb ne nje shtet shqiptar, atehere do te hap nje fabrike (nje firme) ne Shqiperine te Bashkuar! Une dua te studjoi BWL!

do te kthehem!

RROFTE SHQIPERIA E BASHKUAR ! ! !
    Nuk lejohen reklamat ne kete forum ne firme, vetem ne profil.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2002
    Postime
    223
    saimiri-uk duke filluar qe nga ato qe ti i quan vogelsira drita - uji etj etj si do te te vinte ty lal te prisje ujin per t'u lare ose te rrije ne mes te veres ku plas derri pa u lare per 24 ore kur aty ku ndodhesh tani ja rras dushit 24/7? apo te presesh te vine dritat qe te gatuash? how cool is that huh? vogelsiara?? pa filluar me folur per politiken-ekonomine- rruget??? etj etj. ca ben ti lal tani aty ku ndodhesh? ke nje pune? jeton i qete? besoj se po. ca do beje ne shqiperi ti lal? ku do gjeje nje pune? ca do beje mbas nje shkolle te larte ku nuk ka me vende as per fshesaxhinjte?? soo??? ah se desh harrova te mendosh edhe qe nuk del dot mbas ores 9 te darkes se nuk e ke koken te sigurt dhe me thuaj une nuk e di a ke ndonje moter ti lal dhe aq me shume ne shqiperi deri sa do e ruaje????? sa do e lije me dal ti dhe familja jote gjithashtu dhe sa i sigurt do ishe qe te vjen ne shpi?? se shyqyr ZOTIT tani jane tere me arme dhe te xhvasin per ... shnet lal dhe shpresoj mos i quash vogelsira tera keto. me respekt swetie .

p.s. kur mendoj SHQIPERI me kap vaj vec per njato qe permenda me lart me te ardh keq se si ka perfundu nje vend i tille. ne mos ka intelektual shqiperia po kishin tru dhe iken e lane normale.
    Fjalet jane si bletet kane edhe mjaltin edhe thumbin

Jam anetarja e regjistruar me emrin sweetie me pare me falni per kete ndryshim te emrit flm.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    france
    Postime
    24
    me duket se kete e paska marre malli shume per shqiperine por ti paskan kthyer te tjeret pergjigjet me siper dhe une nuk po lodhem me se dal teper by dhe kthehu ne shqiperi se do ta kerkosh angline por sdo ta gjesh me
    shazi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2003
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    2
    ja ne nje ane ke te drejte,do te ishte me emire gjithesecili te ishte ne vendin e tyre,por ja qe seshte keshtu.ka plote vete qe kane ikur para 10 vjetesh dhe besoje se seshte e lehte qe te kthehen .megjithate te gjitheve ju shkon nepermendje qe te kthehen,por kur eshte bere dicka ne vendin tone.edhe une jetoje gati 10 vjet ne gjerman,te them te drejten kur jame e emzitur them perse skthehem tek njerezit e mije,tek shoqeria,por pastaje sikur me ze nje frike sepse e di qe kushtet tek ne nuk te lene ,gjihtesecili ka filluar jeten e vete ketu,sipas menyrese se tije ose te saj.e di seshte e lehte te jetoshe ne vende te huaje,se shqipetaret tone thone ah te isha ajshte shtetit,nuk eshte ashtu.kam kohe qe kam ikur,se po te me kishte thene tani njeri ne kete kohe hajde te ikin jashte do ti thoja faleminderit se nuk dua.sidomos kur futesh neper dyqane te shikojne qe je e huaje edhe ti qe ske vjedhur kurre ne jeten tende ,prape te shikojne ose te vijne nga pase per te te kontrolluar.do te vije edhe nje dite kur te gjithe ne te kthehemi mbrapshe.se d por kur jam ne vere ne shtepi sme kthehet te vije dhe nje jave te tere jam e merzitur,dhe shikoje kete popull ketu qe edhe femijet e tyre nuk di dua me vjne per te qare per ne qe jemi nje popull i dashur,dhe njekohesisht nje vende vogel, qe ne duhet te ishim nje zwicer e dy te europe.por ja politikane t tone dan te vjedhin me tonelata skane te ngopur ,por vjen nje dite dhe i nxjerr te gjitha,ato qe ka ngrene nga populli.faleminderit per durimin e juaje .mirupfshim

carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Hebamme. tė Lumtė!
    Siē thotė Emersoni: disa gjėra janė bėrė tė qėna, dhe ne s'duhet tė mėrzitemi sepse kėshtu janė vendosur. Shqipėria dhe Shqiptarėt kanė njė pasuri shumė tė madhe nė mesin e tyre: ėshtė kultura dhe zemėrgjėrsia. Por ka njė tė metė tė madhe: pret shumė qė gjėrat tė vijnė vetė, dhe paragjykon shumė. Gabimi janė Shekullor ka qėnė mos besimi nė vetvete, dhe shqiptarėt kanė pasė shumė mundėsi qė tė ishin shumė herė mė mirė sesa Grekėt dhe Serbėt tė cilėt kanė ardhur pas nesh. Pėrgjigjja ėshtė e se ne paragjykojmė shumė, dhe na mungon besimi nė vetvete. Saimir tė lumtė qė do tė shkosh nė Shqipėri, dhe sa pėr pesimistat Shqiptarė, ata s'kanė gjė nė dritė dhe as mund tė pengojnė njė optimist pėr tė ndritur. Ekonomikisht Shqipėria ka pėr tė pėrparuar shpejt, dhe gjithashtu Kosova do tė ēlirohet. Mė pas do tė ketė edhe bashkim kombtar. Ne shqiptarėt nė pėrgjithėsi duhet tė punojmė mė shumė, tė besojmė mė shumė tek njėri-tjetri, tė mėsojmė mė shumė pėr kulturėn tonė, artin tonė, identitetin tonė, gjuhėn, dhe tė ndjekim shtegun e mirėsisė. Kudo qė tė jemi ne mund ta ndihmojmė kombin nė shumė mynyra. Megjithatė tokat Shqiptarė do tė pėrmirėsojnė dukshėm nė njė tė ardhme tė shkurtėr, mjafton tė pėrmėndim ndryshimet nė Tiranė dy vitet e fundit. A thoni se ėshtė se vėshtirė qė Shqipėria tė jetė e denjė?! Kurrėsesi jo!
    Zoti Bekoftė Mirėsinė
    Nderime
    drini.

carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Tė gjithė ne kemi njė mision tė veēantė nė jetė. Gjithsecili prej nesh ėshtė mė i dhėnė nė njė anė tė caktuar. Ēdo gjė ėshtė e varur nė aftėsinė pėr tė ditur talentet tona tė brėndshme, dhe ku ne jemi mė tė pėrparsuar vetėsisht. Unė tani jam duke studjuar pėr Arkitekturė, dhe njė nga golet e mija, gjithnjė po arrita, ėshtė qė tė formuloj njė stil arkitektoni shqiptar. Ka shumė gjėra me vlerė nė tokat shqiptare qė ne duhet ti dimė. Por shokė dhe shoqe tė nderuar nė forum. Ēfarė na mungon ne mė shumė ėshtė DREJTĖSIA mbi tokat shqiptare. Po tė kishim drejtėsi ne do tė ishim shumė herė mė tė pėrparuar. Gjithēka tjetėr ėshtė pasoj e padrejtėsisė. Ne sorrollatemi me paragjykime dhe akoza. Militantėt nė Shqipėri brohorasin PS apo PD. Por institucioni i drejtėsisė harrohet. Ju lutem mė kuptoni, se shumė kohė tė shtrenjtė do tė humbim duke bėrė asgjė. Unė presonalisht s'e kam mundėsinė qė tė ndreq Drejtėsinė Shqiptare, por nėse jemi tė bashkuar jam i sugurt se ne mund ti zgjidhim gjėrat. Me drejtėsi tė korruptuarit burgosen dhe dėnohen. Me drejtėsi i sinqerti fiton, i miri ndrit, dhe bėhet shėmbull. Ekonomia zhvillohet, dhe i afti vihet nė punė. Pra shokė, ne kemi njė ēelės nė dorė dhe njė derė para nesh. Ai ēels ėshtė njė vendosja pėr tė ndjekur gjėnė e drejtė. Pėr tė qėnė tė matur nė veprimet tona. Pėr tė mos qėnė pesimistė!
    ME SHUMĖ NDERIME
    drini.

Ornamenti shfaqė edhe ndjenja anakronike e raciste, dhe e sheh shpėtimin e Shqipėrisė me zbrazjen e sajė nga shqiptarėt, taman ashtu siē e dėshirojn armiqtė tanė serbet e greket dhe kukullat e tyre nė Tiranė! Edhe pėr shkak tė tipave si Ornamenti, jemi nė kėtė gjėndje! Nuk pajtohem me disa qė shprehen mendime se nga jasht pak ndihmohet Atdheu. Nuk them se duhet tė jemi tė kėnaqur me kontributet qė bėjn mėrgimtarėt, por ata kanė finansuar UĒK, luftėn nė Maqedoni, nė Preshevė e rrethinė, dhe dėrgojn (shkroi dikush) rreth 500 000 000 mos gaboj nė atdhe.
    Duhet ta dini se sė bashku me ata nė Trojet tona, por mergimtarėt si I. Qemali etj. e kanė krijuar kėtė Shqipėri tė cunguar. Pastaj sikur tė mos kishte qenė Lobi Shqiptar nė SHBA me nė krye DioGuardin, natyrisht tė pėrkrahur nga politika e LDK= Rugovės, ishte masakruar e shfarosur populli shqiptar nė Kosovė nga kriminelet e shovinistet serbė, ashtu si ēeēenet nga ruset, dhe askush nuk kishte intervenuar! Gary Kokalari ėshtė prononcuar mė mirė se tė gjithė personalitetet nė Shqipėri, me rastin e pranimit tė shovinistit Gejxh edhe nga Berisha, ti lėmė tė tjerėt! Prej tyre nuk pres tė mirė!
    Pajtohem me tė nderuarin qė na mungon edhe drejtėsia, por mė parė duhet me u ēliruar prej politikės jo kombėtare tė kuislingėve tė Tiranės, tė cilėt, po e mbysin,ardhmėrinė dhe shpresat, po na e zenė frymen. Pastaj rregullohen edhe drejtėsia, edhe arsimi, edhe investimet e huaja, edhe siguria, edhe rritja ekonomike etj.
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Shih shih, cil akuzon ti mre, pse une te thashe te ikesh ne Nju Jork, pa na thuj sa e bleve vizen.
    Siē duket ke shit shtepine per kete, apo ta "vodhen" prandaj i quan te tjeret hajdute.
    Por ajo qe s'kuptoj eshte se me quan RACIST dhe ne te njejten kohe si KOLABORATOR te grekerve dhe serbeve. Kush eshte ANAKRONIST ne ket mes, une apo ti?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Jeni te bindur se kthimi ne Shqiperi eshte zgjidhja e duhur?
    Nga GrifshA_ nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-06-2006, 13:58
  2. Forcat ushtarake serbe mobilizohen pėrgjatė vijės administrative me Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 15:11
  3. Kthimi i KOASH nė kombėtare dhe shenjtėrimi i Fan Nolit
    Nga dodoni nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-11-2004, 11:30
  4. Kthimi i tė zhvendosurve nė Kosovė
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 11-01-2004, 05:47
  5. Kthimi nė Qetėsi
    Nga drini_nė_TR nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 06-06-2003, 03:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •