Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 35
    i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Infinity pa dashur ta bejme kete debat per ne U.S. nderkohe qe artikulli flet per Shqiperi.
    Sipas eksperinces sime ne U.S jo te gjithe programet per Ph.D pranojne njerez qe kane mbaruar master dmth qe tju njohin masterin si pjese te doktoratures, pak a shume si ajo qe the ti "nuk te njihen dhe duhet ti besh nga fillimi".
    Ajo qe desha te them une qe nuk e di pse nuk je dakord eshte qe masteri nuk konsiderohet njelloj per te gjithe, p.sh Bachelor eshte universale mabaron ate aplikon per Master ose PH.D.
    Nqs mbaron Master nuk eshte e thene se te numerohet per Ph.D nderkohe qe mund te mbarosh Ph.D dhe te kethehesh te maresh master.
    Kjo gje besoj se diskutohet edhe ne artikull, qe jo te gjithe ata me Master mund te vazhdojne per Ph.D, pasi Masteri ne kohet e sotme eshte i orientuar pas biznesit nderkohe qe Ph.D eshte akadmia.
    Me qe ra fjala une nuk kam mbaruar per IT
    Gjithe te mirat,
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Citim Postuar mė parė nga EdiR Lexo Postimin
    Infinity pa dashur ta bejme kete debat per ne U.S. nderkohe qe artikulli flet per Shqiperi.
    Sipas eksperinces sime ne U.S jo te gjithe programet per Ph.D pranojne njerez qe kane mbaruar master dmth qe tju njohin masterin si pjese te doktoratures, pak a shume si ajo qe the ti "nuk te njihen dhe duhet ti besh nga fillimi".
    EdiR eshte mese e qarte sepse nuk mund te krahasosh mollet me portokallet. Nqs une dua te shkoj per nje Bachelors ne IT, te vetmet klasa qe do te me trasferoheshin ne ate program do ishin gen eds dhe asgje tjeter. PhD jo se nuk ta njeh masterin, por thjesht sic e thashe me pare duhet te marresh klasat qe kerkojne ata si pjese te programit dhe qe mund t'i transferoje nga masteri nqs i kishe bere.

Ajo qe desha te them une qe nuk e di pse nuk je dakord eshte qe masteri nuk konsiderohet njelloj per te gjithe, p.sh Bachelor eshte universale mabaron ate aplikon per Master ose PH.D.
    Nqs mbaron Master nuk eshte e thene se te numerohet per Ph.D nderkohe qe mund te mbarosh Ph.D dhe te kethehesh te maresh master.
    Kjo gje besoj se diskutohet edhe ne artikull, qe jo te gjithe ata me Master mund te vazhdojne per Ph.D, pasi Masteri ne kohet e sotme eshte i orientuar pas biznesit nderkohe qe Ph.D eshte akadmia.
    Me qe ra fjala une nuk kam mbaruar per IT
    Gjithe te mirat,
    Mesa di une nuk mund te shkosh ne PhD pa mbaruar Masterin (te pakten keshtu e kam ditur gjithmone). Ti mund te kesh dhe master dhe prape te kthehesh te marresh Bachelors dhe persa i perket Bachelors, kush tha qe te numerohet per Master? Aspak. Thjesht duhet te tregosh qe e ke mbaruar dhe te besh testet perkatese per t'u futur ne graduate school, por nuk ke transferime kreditesh nga Bachelor ne Master. Po ashtu, s'jam aspak dakort qe Masteri eshte i orientuar pas bisnezit sepse ke kushedi se sa lloje te ndryshme Master-ash. PhD eshte e vertet qe eshte me teper per Academia dhe jep mesim ne universitete, apo seminare, por nqs je nje ekspert ne ate fushe, fare mire mund te hapesh nje consulting firm dhe nuk e aplikon fare ne Academia. Edhe me Master mund te japesh mesim ne nivelin universitar dhe nuk ke fare nevoje per PhD per ta bere ate gje. Varet se sa do te arrish.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INFINITY© : 23-07-2009 mė 10:28

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    me sa di une ka disa universitete qe nuk te pranojne disa credits por jo te mos njohin diplomen. edhe me cfare lexova ata ne shqiperi nuk i njohen diplomen jo thjesht nuk po i pranojne disa credit.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Te pakten filluam te gjejme gjuhen dhe te biem dakord.

Tani sa per informacion te pergjithshem asgje nuk eshte absolute po ashtu edhe kjo shprehje ;-)
    Bachelor eshte e domosdoshme ne pjesen me te madhe te universiteteve ne U.S po ashtu edhe ketu ku shkova une.
    http://www.grad.wisc.edu/catalog/engr/ece.html
    Testet si GRE apo te tjerat po shmangen si standarti i pranimit, po te lexosh tek shkolla ketu po te kesh mbarruar ne U.S nuk te kerkohet sa per shembull.

Une kisha nje shok te ngushte nga Fieri qe mbaroi Ph.D ketu direkt nga Bachelor ne Ph.D pasi per Bio-Kimi nuk ofrojne Master.
    Po ashtu im kusheri mbaroi Bachelor per Filozofi, mbaroi master per Business management.
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Citim Postuar mė parė nga **** Lexo Postimin
    me sa di une ka disa universitete qe nuk te pranojne disa credits por jo te mos njohin diplomen. edhe me cfare lexova ata ne shqiperi nuk i njohen diplomen jo thjesht nuk po i pranojne disa credit.
    Ke shume te drejte. Cdo universitet ka kerkesat e tyre per transferim kreditesh. Nqs ke shkuar ne nje National Accredited school do e kesh me te veshtire te transferosh kredite, por nga nje regional accredited school nuk do kesh probleme, kuptohet nqs ke marre C<, eshte te pakten 80% me klasen qe ofron universiteti ku po perpiqesh te transferohesh, etj.

Shqiperia nuk po njeh as diplomen. Kjo eshte ajo qe nuk mund te kaperdihet dot.

Citim Postuar mė parė nga EdiR Lexo Postimin
    Te pakten filluam te gjejme gjuhen dhe te biem dakord.

Tani sa per informacion te pergjithshem asgje nuk eshte absolute po ashtu edhe kjo shprehje ;-)
    Bachelor eshte e domosdoshme ne pjesen me te madhe te universiteteve ne U.S po ashtu edhe ketu ku shkova une.
    http://www.grad.wisc.edu/catalog/engr/ece.html
    Testet si GRE apo te tjerat po shmangen si standarti i pranimit, po te lexosh tek shkolla ketu po te kesh mbarruar ne U.S nuk te kerkohet sa per shembull.
    Per kete e di sepse kur u pranova vete ne ate program, thjesht me pranuan ne baze GPA dhe nuk bera asnje test. Shume shkolla po ofrojne vete nje admissions test dhe nuk te bejne te shkosh te besh GRE. Dihet qe duhet te kesh Bachelors te vazhdosh me tej. Ehhh shyqyr qe u morem vesh ne kete pike.

Une kisha nje shok te ngushte nga Fieri qe mbaroi Ph.D ketu direkt nga Bachelor ne Ph.D pasi per Bio-Kimi nuk ofrojne Master.
    Sic thashe me lart, per kete nuk e dija qe mund te shkosh direkt ne PhD nga Bachelors, but hey, you always learn something new.

Po ashtu im kusheri mbaroi Bachelor per Filozofi, mbaroi master per Business management.
    Sa per kete, s'ka asgje te re. Po te shikosh dhe Medical Schools jane me te prirur per te pranuar ne programet e tyre nxenes qe pervec requirements ne biologji dhe kimi, kane mbaruar Bachelors ne nje dege tjeter dhe jo Biologji. Schools are looking for well-rounded people.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Sa per kete, s'ka asgje te re. Po te shikosh dhe Medical Schools jane me te prirur per te pranuar ne programet e tyre nxenes qe pervec requirements ne biologji dhe kimi, kane mbaruar Bachelors ne nje dege tjeter dhe jo Biologji. Schools are looking for well-rounded people.
    Bashkohem me mendimin tend .

Wb darling
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Mirė bėn qė nuk ju a njeh. Kur janė aq budallenj ata sa tė kthehen nė Shqipėri me bo doktoraturėn, pse tu a njohi?

A pika kur u bėnė dhe kta molet qė kanė mbaruar shkollėn e partisė e qė kanė pas Marxism Leninizmit 10.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Dea per cfare lloj provimesh shtese po flet sepse kjo eshte hera e pare qe e degjoj kete? Nuk mund te perdoresh lishencen e nje shteti ne nje shtet tjeter, kjo po, por jo ate degree qe fiton. Ka universitet qe kane akreditim regional ose national. Nqs shkon ne nje regional accredited school, te njihet kudo.

.
    Infinity mire se erdhe njehere! Mos ik me,...... ok?
    Tani, une kam bere konvertimin e diplomes ketu dhe me duhet te jap provime shtese. Jo vetem ato qe me ka caktuar shteti, por edhe ato qe me ka caktuar shkolla ku jam. Nuk jane pak por vete te 40 credite. Keto vetem per te marre diplomen. Lisenca eshte tjeter gje. Nje humbje kohe. Ne vend te merresha me ndonje master, po merrem akoma me diplomen qe e kam marre ne Shqiperi.
    Po ne Shqiperi nuk behet konvertimi i diplomave te marra nga jashte? Se nuk e kam idene.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Edhe konvertimi i diplomes behet me vonese dhe kokcarje.
    Disa vijne ktu dhe nga bankat e shkolles behen direkt deputet apo ministra te tjeret perplasen me nje mije burokracira dhe ngelen pa pune.Ky eshte realiteti.Dhe kta te perkedhelurit qe na behen "te medhenj" e sigurte qe per interesat e mija nuk jane kurre aty ku jane se duken sa te shtirur e teorike jane por shume te sigurte.Te jene perkrahur nga biznese private vendase apo dhe te huaj do jete 1/10 e te keqes.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Ministri i arsimit tė Kosoves shpėrfill ligjin
    Nga Qeli nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-03-2009, 07:14
  3. Sotir Papahristo, njeriu i arsimit
    Nga Albo nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 05-10-2005, 09:55
  4. IntervistĖ Me Ministrin E Arsimit Dhe ShkencĖs Aziz Pollozhani
    Nga Studenti-Te nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 08:09
  5. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •