Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882

Facebook sulmohet nga hakerėt

SHBA- Hakerėt kanė sulmuar 200 milionė pėrdoruesit e rrjetit mė tė famshėm social, Facebook, duke arritur tė bėjnė pėr vete disa tė dhėna me tė cilat nuk do t’i lėnė rehat anėtarėt e kėtij rrjeti jashtėzakonisht tė popullarizuar online.

"Faqet aktualisht janė duke u pastruar nga dėmi tė cilin e ka shkaktuar sulmi”, ka pohuar zėdhėnėsi i Facebookut, Barry Schnitt. Ndėrkohė, numri i llogarive tė vjedhura tė pėrdoruesve tani pėr tani ėshtė nuk bėhet i ditur.

Hakerėt kanė depėrtuar nė llogaritė e pėrdoruesve tė Facebook, nga llogaritė e tyre tė e-maileve u kanė dėrguar e-maile miqve tė tyre nė tė cilėt u kanė bėrė thirrje tė klikojnė nė lidhjet false tė faqeve tė internetit.
    Qėllimi i kėtyre sulmeve ėshtė vjedhja e identiteteve dhe dėrgimi i e-maileve spam.

Schnitt ka thėnė se ekipi i sigurisė sė Facebook beson se hakerėt kanė pėr qėllim tė bėjnė bashkė njė numėr tė madh tė identiteteve, e mė pas t’i pėrdorė ato llogari gjatė dėrgimit tė e-maileve spam, pėr t’iu dėrguar reklama tė ndryshme anėtarėve tė Facebookut.

(BalkanWeb)

Dito.

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Mos - akoma reklama do na dergojne e?!
    Une kam pershtypjen se adresat tona te emailit me te cilat jemi regjistruar ne Forumin Shqiptar por edhe ne Forume tjera "shiten" nga pronaret apo administratoret e forumit tek kompani te ndryshme marketingu.

Ne adresen me te cilen kam regjistru FSH me vijne llojlloj ofertash turistike nga agjensi shqiptare, ne faqet e te cilave asnjehere s'kam hy, e lere me t'ju kem dhene adresen per te me kontaktuar.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

i/e regjistruar Maska e Aldi1
    Anėtarėsuar
    30-09-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    401

edhe nga shqiptaret.......

Pershendetje!
    Une kam nje internet kafe dhe kjo u ka ndodhur edhe klienteve te mi te cilet ishin duke luajtur poker ne facebook edhe kishin arritur nje fare shume te konsiderueshme ne "chipsa".
    Duke luajtur persona qe ata i kishin friends u kishin then qe te klikonin ne nje adrese per te pare fotot e tyre dhe se duhej te shkruanin dhe kodin e facebook per te vazhduar me tej, dhe si rezultat mbas 1-3 minuta kohe nuk u mbeteshin me "chipsa" ne poker e u vidhnin dhe adresen e tyre per tu a ber edhe shokeve qe viktimat kishin ne facebook.....
    Ajo qe me ben pershtypje eshte se me te njejten menyre me duket se funksionon edhe vjedhja e pass ne msn ku te vijne adresa te ndryshme per te klikuar qe te shohesh fotot e tua me demek ose fotot lakuriq e ndonje femre VIP ...

A e ka ndonjeri ide me teper rreth ketij fenomeni se si funksionojne gjerat e cfare programesh jane keto qe e bejne kete gje????

Me respekt Aldi!!!
    Aldi Shuli

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-02-2009
    Postime
    18
    Po kjo eshte fishing ku ti e krijon nje faqe qe DUKET si faqja e vertete e facebook ose Hotmail dhe i jep te dhenat mirepo ajo eshte vetem maske dhe te dhenat i dergohen hackerit.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    kjo me ka ndodhur dhe mua .

per fat te mire parate i kam ne Shqiperi dhe nuk mi kan rruajtur.

Citim Postuar mė parė nga Aldi1 Lexo Postimin
    Pershendetje!

Ajo qe me ben pershtypje eshte se me te njejten menyre me duket se funksionon edhe vjedhja e pass ne msn ku te vijne adresa te ndryshme per te klikuar qe te shohesh fotot e tua me demek ose fotot lakuriq e ndonje femre VIP ...

A e ka ndonjeri ide me teper rreth ketij fenomeni se si funksionojne gjerat e cfare programesh jane keto qe e bejne kete gje????

Me respekt Aldi!!!
    nese websiti eshte i vertete atehere adresa e sitit nuk ndryshon

psh adresa e facebook eshte www.facebook.com

nese ti merr ndonje link ku faqja duket origjinale si facebook po adresa nuk fillon me www.facebook.com por dicka tjeter si psh www.8254$%^567ydstrej4 ateher eshte fishing.

gjithmone kontrollo fillimin e adreses dhe sigurohu qe eshte e njejte me adresen origjinale.

edhe mua me ndodhi me websitin e bankes po shyqyr zotit e kapa

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar mė parė nga Alienated Lexo Postimin
    Mos - akoma reklama do na dergojne e?!
    Une kam pershtypjen se adresat tona te emailit me te cilat jemi regjistruar ne Forumin Shqiptar por edhe ne Forume tjera "shiten" nga pronaret apo administratoret e forumit tek kompani te ndryshme marketingu.

Ne adresen me te cilen kam regjistru FSH me vijne llojlloj ofertash turistike nga agjensi shqiptare, ne faqet e te cilave asnjehere s'kam hy, e lere me t'ju kem dhene adresen per te me kontaktuar.
    kjo me ndodh dhe mua
    biles kam dasht me pyt po kurr se kam marre iniciativen per nj gja te tille
    edhe une nga nervat se hap emailin cdo dit vec prej ketyre reklamave
    JO SEKS PARA MARTESE

Tema tė Ngjashme

1. Facebook ka 140 milionė shfrytėzues!
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 07-10-2009, 17:56
  2. Komenti per prezervativet, Facebook kunder Papes
    Nga Vista nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 05:48
  3. Si te fshijme llogarine ne facebook, njehere e pergjithmone.
    Nga LeArNiNgHaCkInG nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 17:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •