Liria e fjales...
Ti saura duhet te jesh me te vertete njeri me te cilin njerezit abuzojne shumicen e kohes. Kur them abuzojne e kam fjalen abuzim mbi ciltersine apo mendimin alternativ. E them kete se edhe ato qe thua i thua me njefare "naiviteti" (jo per keq).
Po dihet qe nga kur bota eshte bote, kushdo qe ka guxuar te thote nje mendim ndryshe, apo nje te vertete te ndrydhur ne ndergjegjien e njerezve, o i eshte prere koka, o ka perfunduar ne turren e druve.
Do thuash ti kjo ka qene njehere e nje kohe? Ne fakt hidh nje sy verdalle sot. Cfare ka ndryshuar? Sot je e lire te thuash c'te duash, por ama fokusi mbi ato te verteta qe ti mund te thuash zhvendoset menjehere. E verteta jote ridikulizohet. Te quajne idiot, te cmendur dhe ne rastet ekstreme edhe i rrezikshem per shoqerine.
Ne rast kur nuk ke argumente bindese per mendimin tend alternativ je idiot, kur i ke behesh i rrezikshem dhe duhesh izoluar nga shoqeria. Shiko djepin e demokracise USA. Ku iku e verteta mbi 11 Shtatorin.
Shqiperia eshte nje vend i vogel dhe krahasuar me shtete te tjera eshte tamam nje province. Ne nje vend te vogel ku puna mungon paragjykimet dhe thashethemet jane te pashmangshme.
Me e keqja nga te gjitha eshte etaloni shoqeror. Ketu njerezit kane rene dakord ne heshtje per nje etalon, nje njesi matese standarde me te cilen vleresojne ne heshtje cdo aspekt te shoqerise dhe individit. Pershembull nje femer ka nje te dashur per te permbushur nevojat e natyrshme seksuale? Etaloni thote : "Kurve"
Dikush merret me droge, arme dhe prostitucion? Etaloni thote : "djale i shkathet"
Kush ka nje etalon tjeter me tjeter mase per botekuptimin eshte "jo konform" normave te shoqerise. Rrjedhimisht etaloni i shumices thote qe ky person nuk eshte per tu mbajtur afer, e etiketon liberal te degjeneruar edhe mbaron. Cdo fjale e tij e humbet vleren per te ndikuar te tjeret.
Sa per konservatorizmin shqiptar une jam pozitiv ne disa aspekte. Sidomos kur vjen fjala te familja dhe lidhja e familjareve midis tyre. Zemerbardhesia dhe bujaria e lashte. Jetojme ne nje vend ku femijet ende bejne per prinderit e tyre dhe prinderit bejne per femijet e tyre, gjysher, gjyshe, etj. Natyrisht nuk jam per patriarkatin apo te jetuarin me mamin e babin, por ama edhe si ne ato vende ku femijeve nuk ju plas per prinderit e tyre nuk do doja kurre ta shikoja Shqiperine.
Krijoni Kontakt