Shënohet përçarja e parë publike mes PD-së dhe PR-së. Topalli akuza PR-së. Reagon kryetari i PR-së së Shkodrës: PD-së nuk i vjen e keqja nga PR
SHKODËR - Në prag të zgjedhjeve parlamentare, Partia Demokratike shënon përçarjen e parë publike me partinë kryesore të koalicionit, PR. Është pikërisht Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli e cila nën cilësinë e nënkryetares së PD-së, gjatë një takimi të zhvilluar në fshatin Mes të komunës Postribë, ka akuzuar ashpër jo vetëm PDK-në, e cila nuk është më pjesë e koalicionit të PD-së, por edhe PR-në, për të cilën kryeministri Sali Berisha trumbeton ditë e natë se do të jetë parti qeverisëse.
Gjatë takimit me banorët e këtij fshati, nënkryetarja e demokratëve, Topalli, ka kërkuar që asnjë votë të mos shkojë për partitë e vogla.
"Ne do të këmbëngulim që të marrim aq deputetë sa të qeverisim të vetëm, pa ato partitë e vogla, demokristianë, republikanë etj. Këta janë o spiunë, o mafiozë, o kontrabandistë",- tha Topalli. Nuk ka vonuar edhe reagimi i kryetarit të PR-së së Shkodrës, Namik Kamberi.
"Kam dy vjet që marrëdhëniet me Topallin i kam të ngrira. E respektoj dhe është një nder i Shkodrës, por deklarata e saj është e pavend. Nuk mund të vihet shenjë barazimi mes demokristianëve e republikanëve. Kjo është e pamoralshme.
Ne kemi qenë krah PD-së në kohë të vështira. Nga ajo që dëgjohet në terren, është e qartë se PD-ja nuk arrin të marrë 50% të votave që të krijojë e vetme qeverinë.
Në vitin 1997 kam qenë unë që e kam përkrahur e mbështetur Berishën, ndërsa shumë nga eksponentët e sotëm të PD-së në Shkodër nuk janë dukur. Uroj që deklarata e Topallit të jetë një lapsus, pasi PD-së nuk i vjen e keqja nga PR-ja, por nga partitë e tjera të vogla që lëvizin herë majtas, herë djathtas.
Kam komunikuar disa herë për këtë me kryetarin e PR-së, Mediu, që ka kërkuar të verifikohet një deklarim i tillë, pasi nuk e meritojmë një epitet të tillë",- tha Kamberi. Prej kohësh, vihet re një distancim i Partisë Demokratike nga partitë aleate të saj.
Ndryshe nga PS, ku kryetari i PS-së, Edi Rama, nuk harron të përmendë faktin se PS ka koalicionin fitues, kryetari i PD-së, Sali Berisha, nuk i përmend në asnjë prej deklaratave të tij aleatët, edhe pse disa prej drejtuesve të këtyre partive, ai i ka në qeverisje. Në asnjë dalje publike, Berisha nuk bën thirrje për të mbështetur koalicionin.
Deklarata e parë e kryetares së Kuvendit, Jozefina Topalli, njëkohësisht nënkryetare e PD-së, tregon qartazi se, koalicioni i PD-së me PR-në është i lidhur për interesa krejtësisht të ngushta dhe nuk pasqyron në të vërtetë një koalicion real mes tyre.
Shekulli
Krijoni Kontakt