Po ti PELASG, njëherë po çorton, e sëdyti po aprovon atë që thashë sipër - si i thonë kësaj pune? Kur don debat të drejtëpërdrejtë, jep shembullin ta shohim faktin, e jo përgjithësime. Nga shkrimi yt këtu nuk po shihet asnjë fakt, vetëm përgjithësime edhe aprovim për atë që thashë: të njihen dy dialektet e Shqipes, përndryshe je gjysëmshqiptari.
Kuptohet se unë them PELLGAS shqip dhe nuk më mohohet as nuk po të thirri ty në emër. Çka janë këto mjafton e s'mjafton - kjo vlenë për të gjithë intelektualët!
Edhe ajo firma BOTA MENDON SHQIP E FLET NË DIALEKTE është pikërisht mendimi im dhe kam një shkrim po me atë titull këtu në forum edhe më pëlqej kur lexova te ti.
Çka ka këtu diçka tërthorazi?
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
Cka do me thane mos me dite, as shqip, as serbisht, as turqisht, ...
Me e fol nje magjupishte n'kajde t'shqipes si hapesi i temes e disa kontributor une nuk kam pa vec ne lagjet rome.
Perse nuk kerkoni te myllet kjo teme?
Te hidhet ne kosh me pleherat tjera???
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
1. Po pikërisht!!! Një njeri kur ka të drejtë i jap të drejtë, kur e ka gabim i tregoj gabimin, është mëse normale.
2. Mesa duket nuk më kuptove kur u shpreha, të thashë 'mos u përgjigj tërthorazi'' për vetë faktin se ti iu përgjigje Kronikë, kur duhet të më përgjigjeshe mua, pasi për mua po bëhej fjalë, dhe jo ta thoje atë fraze ashtu siç e the, aty ''në një cep të temës'', ku mezi e dallova dhe unë vetë.
U shpjegova për të vetmen arësye se ajo përgjigje mu duk shumë ofenduese dhe aspak e përshtatshme për një intelektual si ju!!! Megjithatë, ky është thjesht mendimi im!!!
I kërkoj ndjesë hapësit të temës për daljen time sadopak nga tema!!!
Pellazg nuk bëhesh, lind i tillë!
Perseri nuk ju referove tekstit tim siper
Mund te kete ndodhur te i jam gjegjur tjetrit ne vend teje, po e paske pa 'ne cep' e ketu direkt nuk po e sheh teksitin tim, si shkruaj siper?
BOTA MENDON SHQIP E FLET NE DIALEKTE!
Qe edhe per ju kjo vlene, cili eshte mendimi juaj?
Po pse qumsht, kur osht kumsht - pse jo tomël/tamël, kur osht për kuptimin omël si Oma/ amël si Ama TOMËL-OMËL/TAMËL/AMËL omëlcinë-a.
tamël amël / tamël amël / Tamël Ame / amël Amë / Tamël Ame / gjini nanës / tamli i Amës
Flmnd për mirkuptimin PELASG, pasha zotin unë të them PELLGAS ma fuqishëm edhe shqip![]()
Po 'Lahuta e Malcise' = Lahuta e Malit te Zi ?!Malci = Mal i Zi
Te qafsha moj shege. Fol per gegnishten se Toskerishtes nuk i bike ne te hic fare .
Po te them une ca fjale te vjetra qe perdoreshin dhe perdoren akoma andej nga katundi im .
Ti mi spjego po dite ,Jo ti Pelazg se e di qe i kupton .
Makar(i)=?
Bejta=?
Baule=?
Shparg=?
Molloskordh=? etj .
E pikrisht Malci=Mal i Zi, ci=zi, e nga kjo pjese e konceptit, e ka prejardhjen fjala sllave crn - ti duhet te mesosh shume, e ato fjale jane ti e tuat, a vetem ato fjale i din ti, e nuk din tjeter fjale nga katundi yt? Fjalori i katubdit tand![]()
Krijoni Kontakt